Autovakanties Zwitserland hero

Autovakanties Zwitserland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

We hebben een jarenlange ervaring in het samenstellen van de mooiste autovakanties naar Zwitserland. Ieder jaar gaan onze inkopers en productspecialisten op pad om de hotels en appartementen in Zwitserland te bezoeken en nieuwe accommodaties te vinden. Zo kunnen we ieder seizoen de mooiste, meest uitgebreide en voordelige autovakanties Zwitserland bieden.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Een autovakantie Zwitserland staat voor veelzijdigheid. Zwitserland is meer dan bergen, kaas en chocolade alleen. Prachtige steden zoals Bern, Genève en Zürich, zijn een bezoekje meer dan waard. Ontdek ook de talloze meren tijdens een autovakantie Zwitserland.

De populairste regio's voor een autovakantie in Zwitserland

Onze aanbevelingen voor Autovakanties Zwitserland

 • Hotel Brienz

  1. Zwitserland
  2. Berner Oberland
  3. Brienz
  Vooraanzicht Hotel
  v.a. 301 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Hotel Bellevue

  1. Zwitserland
  2. Centraal Zwitserland
  3. Seelisberg
  Exterieur
  v.a. 169 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Hotel Jungfrau Lodge

  1. Zwitserland
  2. Berner Oberland
  3. Grindelwald
  Voorzijde hotel
  v.a. 239 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Hotel Bären

  1. Zwitserland
  2. Berner Oberland
  3. Wilderswil
  Buitenkant
  v.a. 79 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.


Lees alles over onze autovakanties naar Zwitserland

Goed voorbereid op autovakantie naar Zwitserland

Voor een autovakantie naar Zwitserland ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of het nu om een autorondreis gaat of een heerlijke vakantie op de camping, in een hotel of vakantiepark, wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van de mooiste autovakanties naar Zwitserland. Met een autovakantie stapt je in jouw eigen auto om zelf naar de bestemming te rijden. Wil je van de route ook al een vakantie maken met stops en overnachtingen onderweg, raden we een autorondreis aan. Wij regelen dan de accommodaties voor je, natuurlijk geven we ook tips voor bezienswaardigheden onderweg en ben je vrij in de route die je neemt.


Autovakanties naar Zwitserland met de Jong Intra Vakanties

Het voordeel van een autovakantie is dat je iedere minuut van de dag vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Je kunt zelf bepalen hoe lang je over de heen- en terugreis wilt doen. Liever rechtstreeks over de snelwegen of kies je juist voor de langzamere toeristische route, waarbij je langs leuke dorpjes rijdt en prachtige landschappen. De keus is aan jou.

Eenmaal op de plaats van bestemming heb je de auto bij de hand. Ideaal voor boodschappen of een bezoek aan een mooie stad. Een autovakantie brengt je naar de bestemming in Zwitserland, gewoon perfect geregeld door de Jong Intra Vakanties.

Tip: combineer eens meerdere landen tijdens 1 vakantie, bv. Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Ook het combineren van meerdere plaatsen binnen Zwitserland behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je binnen korte tijd de verschillende facetten van Zwitserland en de buurlanden ontdekken.

Wat is nu het verschil tussen een autovakantie naar Zwitserland en een autorondreis naar Zwitserland?

Autovakanties naar Zwitserland

Met een autovakantie naar Zwitserland rijd je met jouw eigen auto vanuit huis naar de accommodatie in Zwitserland waar je de vakantie wilt gaan doorbrengen. Ideaal voor een dichtbij bestemming zoals Zwitserland en ervaar de vrijheid van je eigen auto.

Wat boek je bij de Jong Intra Vakanties met een autovakantie naar Zwitserland? Je verzorgt zelf het vervoer met eigen auto en wij regelen de accommodatie ter plaatse. Of dat nu een vakantiewoning, een camping, vakantiepark, hotel of appartement is. Vooraf geregeld is wel zo prettig.

Autorondreizen naar Zwitserland

Met een autorondreis naar Zwitserland rijd je met eigen auto vanuit huis naar de eerste bestemming waar je overnacht. Je verblijft niet de hele vakantie in hetzelfde hotel en plaats maar trekt rond. In de ene plaats verblijf je enkele nachten of een week, zo kun je veel zien tijdens de vakantie zonder heel lang te reizen. Iedere dag of elke paar dagen reis je verder naar de volgende bestemming en geniet je van de omgeving. De Jong Intra Vakanties heeft een ruime keus aan autorondreizen in Europa. Bij al onze autorondreizen is de route goed uitgedacht en ontvang je uitgebreide tips voor de rondreis, bovendien ontvang je een gratis reisgids.


De mooiste regio's voor een autovakantie naar Zwitserland

Welke regio ga je ontdekken

Een autovakantie Zwitserland staat garant voor een heerlijke vakantie. Geniet van de gezonde berglucht, prachtige, kristalheldere meren, bergtoppen, groene dalen, mooie steden en idyllische dorpjes tijdens je autovakantie Zwitserland. Een tocht met de kabelbaan of één van de wereldberoemde treinen mag zeker niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit fantastische land. Zo ontspannend als het reizen per trein in Zwitserland is, zo spannend is het uitzicht waarop je wordt getrakteerd.

De Zwitserse keuken staat bekend vanwege de hoge kwaliteit. De bekendste producten zijn toch wel de overheerlijke Zwitserse chocolade en de Zwitserse kaasfondue, om jevingers bij af te likken. Al zin gekregen in een autovakantie Zwitserland? 

Ook in de winter is Zwitserland een vakantieland bij uitstek. Vele gasten van ons gingen je voor. Bekijk ons aanbod wintersport Zwitserland. Andere uitstekende keuzes zijn een autovakantie Oostenrijk, een autovakantie Duitsland of een autovakantie Italië. Volop keuze en voor iedereen wat wils.


Vervoer

Met de eigen auto

Zwitserland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland. Vanuit Nederland kun je in één dag naar Zwitserland rijden. De snelste route is om via Duitsland te rijden over de Bundesautobahn (A3). In Zwitserland heb je een tolvignet nodig. Naast een tolvignet voor de snelwegen moet je extra tol betalen voor een aantal tunnels zoals de Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Scheratunnel.

De tolwegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kun je vrijwel zonder problemen in Zwitserland. Houd in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen