Italie Autorondreizen Hero

Autorondreizen Italië

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Pascale

Een autorondreis door Italië is de perfecte manier om het land te ontdekken. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we prachtige routes samengesteld door de mooiste regio's van Italië. Laat u verrassen door de schoonheid en gastvrijheid van Italië! Vaak staat 'la mamma' in de keuken om het diner te bereiden, zodat u kunt genieten van lokale specialiteiten!

Pascale

Italië expert

Italië is de ideale bestemming voor een autorondreis. Het wegennetwerk is perfect en de landschappen zeer afwisselend. Bovendien kent Italië een lange historie, wat u terugvindt in vele interessante steden en dorpen. Met een autorondreis door Italië geniet u van het beste dat er te vinden is. Bij de Jong Intra Vakanties vindt u autorondreizen door de populairste regio's van Italië.


Lees alles over onze autorondreizen door Italië

Hoe werkt een autorondreis Italië?

Bij een autorondreis Italië reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Italië. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Italië ook wel individuele rondreizen Italië genoemd. En bij een individuele rondreis Italië bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Italië boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Italië zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Maatwerk autorondreis Italië

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Italië samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Italië.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Italië van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Italië? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Fly drives, maatwerk

Fly drives Italië

Hoe verder u naar het zuiden van Italië wilt reizen des te groter de afstand vanuit Nederland. Daarom biedt de Jong Intra Vakanties naar de regio's in het zuiden en naar de Italiaanse eilanden vooral fly drives aan. Dit zijn dezelfde reizen als ons autorondreizen naar Italië, maar dan met de vlucht en een huurauto inclusief. Dit bespaart u een lange reis als u daarvoor niet de tijd heeft. U vindt bij de Jong Intra Vakanties een groot aanbod aan fly drives Italië.

Heeft u wel voldoende tijd, dan is het prima mogelijk om naar Zuid-Italië te reizen met uw eigen auto. Wij kunnen voor u 2 of meerdere rondreizen met elkaar combineren, waarbij u een nog groter deel van Italië kunt zien. Ook onze autorondreizen naar Sicilië waarbij u met de ferry vanuit Genua reist zijn meer dan de moeite waard!


De mooiste regio's voor een autorondreis Italië

Welke regio gaat u ontdekken?

Ieder deel van Italië heeft zijn unieke kenmerken. Historische steden en dorpen en een grote diversiteit in landschappen: van uitgestrekte stranden en prachtige meren tot de indrukwekkende Alpentoppen in het noorden. Welke regio kiest u voor uw autorondreis door Italië?

Autorondreizen Amalfikust en de Golf van Napels

De Amalfikust wordt beschouwd als één van de mooiste kusten van Europa, en terecht. Schitterende panoramische uitzichten en pastelkleurige dorpjes maken van deze kust met recht een geliefde vakantiebestemming. Tijdens uw autorondreis langs de Amalfikust brengt u onder andere een bezoek aan Positano, waar de gekleurde huizen tegen de rotsen lijken te zijn geplakt. Het handelsmerk van dit stadje is het befaamde drankje ‘limoncello’, gemaakt van de in overvloed aanwezige citroenen. Maar ook een bezoek aan Pompeï: de wereldberoemde stad die door de vulkaan de Vesuvius in het jaar 79 werd verwoest hoort hierbij.

Amalfikust

Autorondreizen Toscane en Umbrië

De prachtige landelijke wegen in Toscane en Umbrië maken deze regio's zo geschikt voor een autorondreis. Toscane en Umbrië zijn over de hele wereld beroemd om hun kunst, geschiedenis, heerlijke wijnen en het prachtige landschap. Elke stad in Toscane biedt zoveel bezienswaardigheden, dat u er ogen te kort komt. Denkt u daarbij aan Siena, Lucca, Pisa en natuurlijk Florence. Maar de zacht glooiende wijnhellingen van de Chianti, beboste hellingen, uitgestrekte zonnebloemvelden en schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan mogen ook niet vergeten worden.

Autorondreizen Lago Maggiore en Cinque Terre

Ga met ons mee en ontdek het prachtige Lago Maggiore. Rondom dit prachtige meer vindt u een afwisselend landschap van bergen en stranden en gezellige stadjes. Neemt u tijdens uw autorondreis Lago Maggiore zeker de tijd om de omgeving te verkennen. Breng vervolgens een bezoek aan wijnstreek Piemonte, de Moscato d'Asti en Barolo wijnen horen tot de bekendste van heel Italië. U krijgt een wijnproeverij aangeboden in de omgeving van Asti, een bijzonder leuke ervaring. De route eindigt in Cinque Terre, waar u per trein de 5 kleurrijke dorpjes ontdekt.

Lago Maggiore

Reizen met de auto naar Italië

Vervoer naar Italië

Bij onze autorondreizen Italië reist u met uw eigen auto naar Italië. Indien u dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis is de route vanuit Nederland bepaald. Via de Italiaanse Autostrada legt u snel lange afstanden af, maar in uw reisbeschrijving ontvangt u vaak ook tips voor een mooie alternatieve route met mooie bezienswaardigheden voor onderweg. U bepaalt zelf welke route uw voorkeur heeft.

Of kies voor een fly drive en bespaar tijd door naar het startpunt van uw reis te vliegen en vanaf daar met een huurauto op pad te gaan. Als u een fly drive Italië boekt, tonen we u bij het maken van uw boeking direct de vluchten die het best passen bij de rondreis van uw keuze. We werken samen met airlines die vanuit Nederland, België en Duitsland naar diverse luchthavens in Italië vliegen. Zo vliegen wij onder meer rechtstreeks naar Florence, Napels en Rome.

Vervoer naar Italië

Vervoer in Italië

Autorijden in Italië verschilt niet veel van autorijden in Nederland. De verkeersregels komen grotendeels overeen. De Italiaanse snelwegen (Autostrada) en met name de tolwegen zijn goed onderhouden. De rijstijl van Italianen is over het algemeen iets roekelozer dan wij in Nederland gewend zijn, dus daarmee dient u rekening te houden!

Via de routebeschrijving ontvangt u van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden u aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar uw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van uw rondreis Italië met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden!

Verplicht mee in de auto

Wij raden u om veiligheidsreden aan om altijd te beschikken over een gevarendriehoek, veiligheidshesje in uw auto. Hiermee kunt u veilig op reis. Tip: bewaar deze items op een plaats in de auto die voor u makkelijk te bereiken is (dus niet onder uw bagage bijvoorbeeld).


Waarom een autorondreis door Italië met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Italië wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket

  • Ruim aanbod autorondreizen Italië

  • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes

  • Uw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens

  • Combineer met Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland

  • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist