Autorondreizen Italië | de Jong Intra Vakanties

Autorondreizen Italië

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Pascale

Een autorondreis door Italië is de perfecte manier om het land te ontdekken. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we prachtige routes samengesteld door de mooiste regio's van Italië. Laat je verrassen door de schoonheid en gastvrijheid van Italië. Vaak staat 'la mamma' in de keuken om het diner te bereiden, zodat je kunt genieten van lokale specialiteiten!

Pascale

Italië expert

Italië is de ideale bestemming voor een autorondreis. Het wegennetwerk is perfect en de landschappen zeer afwisselend. Bovendien kent Italië een lange historie, wat je terugvindt in vele interessante steden en dorpen. Met een autorondreis door Italië geniet je van het beste dat er te vinden is. Bij de Jong Intra Vakanties vind je autorondreizen door de populairste regio's van Italië.


Lees alles over onze autorondreizen door Italië

Hoe werkt een autorondreis Italië?

Bij een autorondreis Italië reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maak je op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Italië. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in de smaak, maar sluit het thema niet aan bij jouw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten je uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Italië ook wel individuele rondreizen Italië genoemd. En bij een individuele rondreis Italië bepaal je uiteraard zelf de invulling van jouw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer je een autorondreis Italië boekt, ontvang je bij jouw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet je vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. Je mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als je 's avonds maar op tijd bij jouw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Italië zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Maatwerk autorondreis Italië

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Italië samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Italië.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Italië van jouw keuze of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over je autorondreis Italië? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of je stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over jouw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neem je contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Fly drives, maatwerk

Fly drives Italië

Hoe verder je naar het zuiden van Italië wilt reizen des te groter de afstand vanuit Nederland. Daarom biedt de Jong Intra Vakanties naar de regio's in het zuiden en naar de Italiaanse eilanden vooral fly drives aan. Dit zijn dezelfde reizen als onze autorondreizen naar Italië, maar dan met de vlucht en een huurauto inclusief. Dit bespaart je een lange reis als je daarvoor niet de tijd heeft. Je vindt bij de Jong Intra Vakanties een groot aanbod aan fly drives Italië.

Heb je wel voldoende tijd, dan is het prima mogelijk om naar Zuid-Italië te reizen met jeeigen auto. Wij kunnen voor je 2 of meerdere rondreizen met elkaar combineren, waarbij je een nog groter deel van Italië kunt zien. Ook onze autorondreizen naar Sicilië waarbij je met de ferry vanuit Genua reist zijn meer dan de moeite waard.


De mooiste regio's voor een autorondreis Italië

Welke regio ga je ontdekken?

Ieder deel van Italië heeft zijn unieke kenmerken. Historische steden en dorpen en een grote diversiteit in landschappen: van uitgestrekte stranden en prachtige meren tot de indrukwekkende Alpentoppen in het noorden. Welke regio kies jij voor jouw autorondreis door Italië?

Autorondreizen Amalfikust en de Golf van Napels

De Amalfikust wordt beschouwd als één van de mooiste kusten van Europa, en terecht. Schitterende panoramische uitzichten en pastelkleurige dorpjes maken van deze kust met recht een geliefde vakantiebestemming. Tijdens een autorondreis langs de Amalfikust breng je onder andere een bezoek aan Positano, waar de gekleurde huizen tegen de rotsen lijken te zijn geplakt. Het handelsmerk van dit stadje is het befaamde drankje ‘limoncello’, gemaakt van de in overvloed aanwezige citroenen. Maar ook een bezoek aan Pompeï: de wereldberoemde stad die door de vulkaan de Vesuvius in het jaar 79 werd verwoest hoort hierbij.

Amalfikust

Autorondreizen Toscane en Umbrië

De prachtige landelijke wegen in Toscane en Umbrië maken deze regio's zo geschikt voor een autorondreis. Toscane en Umbrië zijn over de hele wereld beroemd om hun kunst, geschiedenis, heerlijke wijnen en het prachtige landschap. Elke stad in Toscane biedt zoveel bezienswaardigheden, dat je er ogen te kort komt. Denk daarbij aan Siena, Lucca, Pisa en natuurlijk Florence. Maar de zacht glooiende wijnhellingen van de Chianti, beboste hellingen, uitgestrekte zonnebloemvelden en schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan mogen ook niet vergeten worden.

Autorondreizen Lago Maggiore en Cinque Terre

Ga met ons mee en ontdek het prachtige Lago Maggiore. Rondom dit prachtige meer vind je een afwisselend landschap van bergen en stranden en gezellige stadjes. Neem tijdens jouw autorondreis naar Lago Maggiore zeker de tijd om de omgeving te verkennen. Breng vervolgens een bezoek aan wijnstreek Piemonte, de Moscato d'Asti en Barolo wijnen horen tot de bekendste van heel Italië. Je krijgt een wijnproeverij aangeboden in de omgeving van Asti, een bijzonder leuke ervaring. De route eindigt in Cinque Terre, waar je per trein de 5 kleurrijke dorpjes ontdekt.

Lago Maggiore

Reizen met de auto naar Italië

Vervoer naar Italië

Bij onze autorondreizen Italië reis je met je eigen auto naar Italië. Indien je dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor jou verzorgen, die je in Nederland afhaalt. Neem hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis is de route vanuit Nederland bepaald. Via de Italiaanse Autostrada leg je snel lange afstanden af, maar in de reisbeschrijving ontvang je vaak ook tips voor een mooie alternatieve route met mooie bezienswaardigheden voor onderweg. Je bepaalt zelf welke route jouw voorkeur heeft.

Of kies voor een fly drive en bespaar tijd door naar het startpunt van jouw reis te vliegen en vanaf daar met een huurauto op pad te gaan. Als je een fly drive Italië boekt, tonen we je bij het maken van je boeking direct de vluchten die het best passen bij de rondreis van jouw keuze. We werken samen met airlines die vanuit Nederland, België en Duitsland naar diverse luchthavens in Italië vliegen. Zo vliegen wij onder meer rechtstreeks naar Florence, Napels en Rome.

Vervoer naar Italië

Vervoer in Italië

Autorijden in Italië verschilt niet veel van autorijden in Nederland. De verkeersregels komen grotendeels overeen. De Italiaanse snelwegen (Autostrada) en met name de tolwegen zijn goed onderhouden. De rijstijl van Italianen is over het algemeen iets roekelozer dan wij in Nederland gewend zijn, dus daarmee dien je rekening te houden.

Via de routebeschrijving ontvang je van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden je aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar jouw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van je rondreis Italië met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden.

Verplicht mee in de auto

Wij raden je om veiligheidsreden aan om altijd te beschikken over een gevarendriehoek, veiligheidshesje in de auto. Hiermee kun je veilig op reis. Tip: bewaar deze items op een plaats in de auto die voor jou makkelijk te bereiken is (dus niet onder de bagage bijvoorbeeld).


Waarom een autorondreis door Italië met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Italië wil je optimaal genieten. De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket

 • Ruim aanbod autorondreizen Italië

 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes

 • Jouw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens

 • Combineer met Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland

 • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

Onze aanbevelingen voor een autorondreis door Italië

 • Ontdek Toscane en Umbrië

  1. Italië
  2. Individuele rondreizen Italië
  3. Toscane, Umbrië en de Marken
  Assisi
  v.a. 551 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Toscane en Umbrie op het gemak

  1. Italië
  2. Individuele rondreizen Italië
  3. Toscane, Umbrië en de Marken
  San Gimignano
  v.a. 383 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Ontdek Matera en Puglia

  1. Italië
  2. Individuele rondreizen Italië
  3. Zuid-Italië, Puglia, Basilicata en Calabrië
  Matera
  v.a. 606 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.