Vakantie Graubunden

Vakantie Graubünden

Jenny

Wat ons betreft absoluut vakantiegebied nr. 1 van Zwitserland! Heerlijk voor kinderen, maar zeker zo leuk voor volwassenen.

Jenny

Zwitserland expert

Graubünden is vakantiegebied nummer 1 van Zwitserland.


Lees alles over Graubünden

Goed voorbereid op vakantie naar Graubünden

Uw autovakantie Graubünden brengt u naar het vakantiegebied met 150 dalen en 615 meren waarin 1.000 bergtoppen worden weerspiegeld, een waar paradijs voor kleine en grote ontdekkers. Naast dit ruige geweld komt u tijdens uw zomervakantie Graubünden ook knusse bergdorpjes als Savognin, bekende wintersportplaatsen als Laax en mondaine vakantiedorpen als St. Moritz en Davos.

Graubünden is vakantiegebied nummer 1 van Zwitserland. Een autovakantie Graubünden betekent natuur, gebruiken, gewoontes en tradities, ontspanning en sport, maar ook drie talen. Het is de geboortestreek van de beroemde Heidi. De 150 dalen en 615 meren waarin 1000 bergtoppen worden weerspiegeld zijn een waar paradijs voor kleine en grote ontdekkers. Eén van de meest indrukwekkende landschappen is de 'Rheinschlucht'tussen Ilanz en Reichenau. Steile, wilde kalkrotsen waartussen de Rijn een een slingerende schacht van bijn 200 m diep heeft uitgesleten. Tegenover het geweldige landschap staat de wereld van kleine, knusse bergdorpen, maar ook van mondaine vakantieplaatsen zoals St. Moritz, Davos, Klosters, Arosa, Laax en Lenzerheide.

Maar u kunt er ook voor kiezen om eens te kijken in landen als Oostenrijk of Frankrijk. Bekijkt u ons aanbod voor een:


Populaire bestemmingen in Graubünden

Savognin

Savognin is een gezellige plaats gelegen op een hoogte van 1173m. In het centrum zijn leuke winkeltjes en terrasjes te vinden. Bergliefhebbers kunnen in deze omgeving uitstekend wandelen en uitstapjes maken, eventueel met de Bernina-Express. Deze bekende trein vertrekt vanuit het vlakbij gelegen Tiefencastel (ca. 15 minuten per auto) en legt hier één van de mooiste en indrukwekkendste treintrajecten af. vanaf Savognin kunt u ook mooie excursies maken naar onder andere Davos, Klosters of St. Moritz.

Vakantie Graubunden, Savognin

St. Moritz

Eén van de meest bekende Alpenresorts ter wereld! St. Moritz maakt zijn naam meer dan waar. In deze omgeving komt u ogen tekort. Gelegen op ca. 1800 m hoogte met veel zon en talrijke, schitterende bergmeren en in de omgeving van de Engadiner Bergwereld. Onder andere het St. Moritzer meer en op ca. 2 km gelegen, prachtige, Silvaplana meer. Rondom de meren zijn diverse wandelroutes, mountainbikeroutes en in St. Moritz zijn gezellige café's, restaurants en hotels met de beste naam en service ter wereld. Een mooie mountainbiketocht is bijvoorbeeld naar Celerina, Samedan, Bever of Zuoz en vervolgens met de trein van de Rhätische Bahn terug naar het hotel (trein inclusief met uw gastenkaart).

Vakantie Graubunden, St. Moritz

Chur

Chur is de oudste stad van Zwitserland en de hoofdstad van Graubünden. In Chur vinden talrijke festivals plaats, zijn cafés, clubs, musea, grote warenhuizen en boetieks. Met de huisberg Brambrüesch bezit de stad een eigen winter- en zomersportgebied. In de zomer kunnen vanuit Chur wandeltochten worden ondernomen en landgoederen met wijngaarden worden bezocht. Chur is tevens een belangrijk knooppunt van wereldberoemde spoorlijnen als de Bernina Express van Chur via St. Moritz naar Tirano (Italië), Arosa Express van Chur naar Arosa of de Glacier Express van Zermatt naar Chur, Davos en St. Moritz.


Vervoer

Vervoer naar Graubünden

Voor autovakanties naar Graubünden geldt dat de grensovergang bij Basel het meest geliefd is. U reist dan door België, Luxemburg en Frankrijk of kiest voor de route door Duitsland.

Voor het gebruik van de snelwegen in Zwitserland is een Autobahnvignet verplicht.Vakantie Graubunden, Vervoer naar Graubünden

Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen