Autovakanties Italie | de Jong Intra Vakanties

Autovakanties Italië

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Pascale

La vita è bella. En in Italië is het leven nóg mooier. Geniet van een eenvoudige cappuccino, een gezellige piazza of zomaar een verlaten straatje in een klein dorpje. Sinds diverse jaren heb ik mijn stekje in Nederland ingeruild voor een huisje in de mooiste provincie van het land: Toscane. Vanuit Toscane ben ik ook dit jaar weer op zoek gegaan naar de leukste plekjes en mooiste accommodaties. Toscane, Sardinië, Sicilië, het Gardameer, er is zoveel moois te ontdekken in Italië.

Arrivederci in Italia.

Pascale

Italië expert

Italië heeft het allemaal; cultuur en een rijke geschiedenis, een prettig klimaat, heerlijk eten, gezelligheid en gastvrijheid. La bella Italia, the place to be.

De populairste regio's voor een autovakantie in Italië

Onze aanbevelingen voor Autovakanties Italië

Blogs met inspiratie voor een autovakantie naar Italië

Lees alles over Autovakanties in Italië

Een autovakantie Italië is geschikt voor jong en oud. Dit bijzondere land barst van de cultuur, prachtige natuur en schitterende kustlijn. Wij staan klaar om te helpen bij het uitzoeken van jouw autovakantie Italië. Bij ons kun je kiezen uit meer dan 300 accommodaties in heel Italië. Of je nu kiest voor een autovakantie Gardameer, Toscane of het zonnige eiland Sicilië; bij ons ben je aan het juiste adres.


Autovakanties naar Italië met de Jong Intra Vakanties

Hoe ziet een autovakantie Italië eruit?

Het voordeel van een autovakantie is dat je iedere minuut van de dag vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Je bepaalt zelf hoe lang je over de heen- en terugreis wilt doen. Wil je rechtstreeks over de snelwegen of kies je juist voor de langzamere toeristische route, waarbij je langs leuke dorpjes rijdt en prachtige landschappen. De keus is aan jou. Eenmaal op de plaats van bestemming heb je de auto bij de hand. Ideaal voor boodschappen, een uitstapje naar een museum of een bezoek aan mooie stad. Een autovakantie brengt je naar jouw bestemming in Italië, gewoon perfect geregeld door de Jong Intra Vakanties. Wat is nu het verschil tussen een autovakantie naar Denemarken en een autorondreis naar Italië?

Autovakanties naar Italië

Met een autovakantie naar Italië rij je met eigen auto vanuit huis naar jouw accommodatie in Italië waar je de vakantie doorbrengt. Ideaal voor een dichtbij bestemming zoals Italië en je ervaart de vrijheid van een eigen auto. Wat boek je bij de Jong Intra Vakanties met een autovakantie naar Italië? Je verzorgt zelf het vervoer met eigen auto en wij regelen de accommodatie ter plaatse. Of dat nu een vakantiewoning, een camping, vakantiepark, hotel of appartement is. Vooraf geregeld is wel zo prettig. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een overnachtingshotel op de heen- of terugreis te boeken in Duitsland. Zo voorkom je dat uje te lang achter elkaar in de auto zit en kun je eventueel ook nog een kort bezoek aan Duitsland brengen.

Autorondreizen naar Italië

Met een autorondreis naar Italië rij je met eigen auto vanuit huis naar de eerste bestemming waar je overnacht, je verblijft niet de hele vakantie in hetzelfde hotel en plaats maar trekt rond. In de ene plaats verblijf je enkele nachten of een week, zo kun je veel zien tijdens je vakantie zonder heel lang te reizen. Iedere dag of elke paar dagen reis je verder naar jouw volgende bestemming en geniet je van de omgeving. De Jong Intra Vakanties biedt verschillende mooie autorondreizen naar Italië. Bij al onze autorondreizen is de route goed uitgedacht en ontvang je uitgebreide tips voor uw rondreis, bovendien ontvangt je een gratis ANWB boekje.

Fly drives, Italië | de Jong Intra Vakanties

De mooiste regio's voor een autovakantie naar Italië

Welke regio's ga je ontdekken?

Autorondreizen Toscane en Umbrië

De prachtige landelijke wegen in Toscane en Umbrië maken deze regio's zo geschikt voor een autorondreis. Toscane en Umbrië zijn over de hele wereld beroemd om hun kunst, geschiedenis, heerlijke wijnen en het prachtige landschap. Elke stad in Toscane biedt zoveel bezienswaardigheden, dat je er ogen te kort komt. Denk daarbij aan Siena, Lucca, Pisa en natuurlijk Florence. Maar de zacht glooiende wijnhellingen van de Chianti, beboste hellingen, uitgestrekte zonnebloemvelden en schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan mogen ook niet vergeten worden.

Stedentrip Milaan

Milaan ademt mode. De stad staat bekend om de vele shopmogelijkheden. Het wordt niet voor niets dé modehoofdstad van Italië genoemd. Vele designers hebben hun thuisbasis gevestigd in Milaan. Je moet zeker een bezoek brengen aan Piazza del Duomo, het hart van winkelend Milaan, tijdens een stedentrip Milaan. Eerlijk is eerlijk, de prijzen liggen wel wat aan de hoge kant. Voor winkels met een goedkoper prijskaartje kun je het beste naar Via Torino gaan.

Milaan

Vervoer tijdens een autovakantie Italië

Naar Italië met eigen auto

Een vakantie met de eigen auto naar Italië is populair. Voornamelijk de noordelijk gelegen bestemmingen zijn prima per auto aan te reizen. De kortste route naar Noordoost-Italië inclusief het Gardameer en Venetië loopt via Innsbruck - Brennerpas. en de kortste route naar Midden- en Zuid-Italië loopt via Basel - Sint Gotthardtunnel - Milaan.

In de zomermaanden kan het erg druk zijn met vakantiegangers vanuit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Hou in juli en augustus - zeker op de zogenaamde Zwarte Zaterdagen - rekening met een langere reistijd en plan overnachtingen vooraf in op de juiste locaties. In het wintersportseizoen moet je naast de genoemde drukke wegen en grensovergangen rekening houden met extra drukte op de toegangsroutes naar de populaire wintersportplaatsen.

Wil je niet in één keer naar je accommodatie in Italië doorrijden? Combineer jouw vakantie Italië dan met een overnachting in de prachtige Alpenlanden Oostenrijk en Zwitserland. Wij bieden diverse hotels langs de belangrijkste routes naar Italië. 


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen