Busreizen en vlieg-busreizen | de Jong Intra Vakanties

Busreizen

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jan Willem, Busreizen en riviercruise specialist I De Jong Intra Vakanties

Onze bus- en vlieg-busreizen zijn verrassend, onderscheidend en veelzijdig. We hebben één doel voor ogen: jou onbezorgd laten genieten van een heerlijke vakantie.

Of je nu kiest voor een reis per comfortabele touringcar vanuit Nederland of liever per vliegtuig naar de bestemming reist en van daaruit een rondreis maakt, wij zorgen ervoor dat de reis 'gewoon perfect geregeld' is.

Je mag van ons kwaliteit en een goede service verwachten, en je kunt 24 uur per dag op ons rekenen als dat nodig is. Wij vragen onze gasten jaarlijks naar hun reiservaring en wij zijn dankbaar voor de waardering die we ook het afgelopen jaar weer hebben gekregen met een cijfer van 8,2. Onze chauffeurs en reisleiders staan weer te popelen om met je op pad te gaan.

Jan Willem

Teamleider busreizen en riviercruises

Ontspannen op reis naar een mooie vakantiebestemming? Wil je geen zorgen over parkeren, routes en het vinden van een leuk hotel? Kies dan voor een mooie busreis uit ons uitgebreide aanbod. Lees hieronder alles over onze busreizen 2024 en 2025.

Ontdek Europa met onze prachtige busreizen

Bij de Jong Intra Vakanties vind je de mooiste busreizen naar vele Europese landen. Bekijk op deze pagina ons mooie aanbod voor zowel in de zomer- als winterperiode. Cultuurliefhebber of liever de natuur in? Wij hebben voor ieder wat wils! Ontdek ook onze busreizen met gegarandeerd vertrek.

Ontdek de mooiste landen met een busreis

Lees alles over busreizen

Goed voorbereid op busreis

Al sinds 1972 organiseert de Jong Intra Vakanties meerdaagse busreizen. Wij kennen de mooiste plekken, de snelste routes en de beste hotels. We nemen je graag mee naar de unieke plekjes in Europa.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Wenen, Berlijn of Krakau? Een rit met de Glacier Express door Zwitserland of een bezoek aan de Pyreneeën? Of maak je liever een rondreis door bijvoorbeeld Andalusië, Toscane, Ierland of Griekenland?

En er is nog veel meer...

Boek zorgeloos een (vlieg)busreis met onze 3 zekerheden

Wil je een busvakantie boeken? Bij de Jong Intra Vakanties profiteer je van een aantal zekerheden om vragen en twijfels weg te nemen.

 • Zekerheid over de betaling van je busreis en vlieg-busreis

 • Gratis omboekservice op busreizen en vlieg-busreizen

 • Zekerheid tijdens je busreis en vlieg-busreis

Uitgebreide informatie over deze zekerheden en de hieraan verbonden voorwaarden lees je in onze veel gestelde vragen.


Busreizen volgens de Jong Intra Vakanties

Dé specialist in alle soorten busreizen

De Jong Intra Vakanties heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van busreizen. Ruim een jaar voordat je op vakantie gaat, bedenken wij nieuwe reizen, gaan onze inkopers op pad en stellen wij de nieuwe programma's samen. Alles op basis van jarenlange ervaring en kennis, en uiteraard volledig naar wat onze gasten ons hebben laten weten over hun vakanties.

Wij zijn continu op zoek naar de mooiste bestemmingen en de beste accommodaties tegen de scherpste prijzen. Er is niet één bestemming die wij moeten aanbevelen, want met ons ruime aanbod is er altijd voor iedereen een geschikte reis te vinden.

De Jong Intra Vakanties biedt diverse soorten busreizen aan. Wij zijn dé specialist in excursiereizen, rondreizen, vlieg-busreizen en buspendelreizen. Ook in de winter kun je met ons op pad met onze mooie kerstreizen en winterreizen.

Excursiereizen

Tijdens onze excursiereizen zijn onze ervaren, deskundige chauffeurs tevens de gastheer of -vrouw. Vanuit het standplaatshotel ontdek je bijzondere plekjes en maak je de mooiste excursies met de comfort class of luxury class touringcar. Je hoeft dus maar één keer de koffer uit te pakken tijdens de reis en je hebt vaak de mogelijkheid om ook vanuit het hotel de nabije omgeving te leren kennen. 

Rondreizen

Bij een rondreis reis je per comfort class of luxury class touringcar door meerdere streken of landen en overnacht je in verschillende hotels. Bij onze rondreizen ontzorgen de chauffeur en vaak ook een deskundige reisleid(st)er je tijdens de reis. Voordeel ten opzichte van een excursiereis is dat je meer ziet van een land via mooie routes en verschillende hotels.

Vlieg-busreizen

Bij onze vlieg-busreizen vlieg je naar de bestemming en tref je op de luchthaven de reisleid(st)er, waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet. Je bespaart de tijd van een lange busreis naar de bestemming en vaak ook van een overnachtingshotel tijdens de heen- en terugreis. Vanaf de aankomst op de luchthaven wordt de reis uitgevoerd als een 'normale' excursie- of rondreis, zoals je die van de Jong Intra Vakanties gewend bent.

Kerstreizen

Al jaren verzorgt de Jong Intra Vakanties de kerstreis van vele gasten. Heerlijk een paar dagen op reis tijdens de feestdagen. Onze kerstreizen maken wij zo vroeg mogelijk boekbaar en onze vaste klanten worden uiteraard geïnformeerd. Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Trots op onze chauffeurs en reisleiding

De Jong Intra Vakanties is trots op haar team van ervaren en deskundige chauffeurs en reisleiders. Onze chauffeurs hebben een enorme ervaring in het besturen van de touringcar en brengen je veilig naar de vakantiebestemming. Onze reisleiding en chauffeurs delen op hun eigen wijze hun passie voor het land of de regio van de reis. Zij zijn gemotiveerd, behulpvaardig en doen hun uiterste best om de reis tot een persoonlijke en onvergetelijke ervaring te maken. Wij zijn dan ook heel blij met onze vaste groep van gepassioneerde chauffeurs en reisleiders, die tijdens de reis dag en nacht klaarstaan.

Busreizen, Trots op onze chauffeurs en reisleiding!

Nog comfortabeler reizen per luxury class touringcar

Al jaren zijn onze gasten gewend dat we onze excursie- en rondreizen in comfortabele touringcars uitvoeren. Onze comfort class touringcars zijn standaard uitgerust met een toilet, koelkast, koffiezetapparaat en airconditioning. De stoelen staan comfortabel afgesteld met een stoelafstand van 85 centimeter.

Nog meer comfort en luxe vind je in de luxury class touringcars, waarvan onze busvloot er inmiddels 18 telt. Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, word je echt verwend tijdens de reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

Je wordt nog meer verwend in de luxury class touringcars

 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm

 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding

 • Ruim verstelbare rugleuningen

 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar

 • Verstelbare voetsteunen

 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder

 • Uitstekende airco en warmteregeling

 • Persoonlijk leeslampje met led verlichting

 • Stopcontacten

 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk

 • Superluxe in- en exterieurverlichting

 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek

 • Milieuvriendelijke euro-6 motoren

Busreizen, luxury class touringcar

Vroeg boeken biedt zekerheid

Wanneer je een reis vroegtijdig boekt, ben je zeker van een beschikbare plaats op jouw reis naar keuze.

Voor reizen inclusief vliegreis, hebben wij een voorraad vliegtuigstoelen bij de luchtvaartmaatschappij. Deze voorraad is echter niet onbeperkt en de tarieven fluctueren meer naarmate de vertrekdatum nadert. De mogelijkheid bestaat dan dat wanneer je later reserveert, er vluchtklassetoeslagen gelden omdat de basisklasse reeds volgeboekt is.

Ook ten aanzien van eenpersoonskamers raden wij aan tijdig te reserveren. Er is veel vraag naar eenpersoonskamers, de beschikbaarheid is echter vaak beperkt.

Wees er dus op tijd bij om te zorgen dat jouw gewenste reis nog beschikbaarheid heeft.

Gegarandeerd vertrek

Vele van onze gasten hebben al een reis voor komend jaar geboekt en daar zijn wij heel blij mee. Op onze website kun je eenvoudig terugvinden welke reizen we gedurende het seizoen gegarandeerd door laten gaan. We houden dit actueel bij, zodat je weet waar je aan toe bent.

Conditie en mobiliteit

Is mijn conditie goed genoeg om aan een reis deel te nemen?

Reizen is altijd intensief; zo verblijf je bijvoorbeeld tijdens een rondreis in verschillende hotels en wordt er in de steden die we bezoeken veel gelopen. Het is niet altijd mogelijk dat de touringcar de groep in het centrum van de stad kan afzetten of ophalen.

Zoals aangegeven in de ANVR reizigersvoorwaar­den, ben je verplicht om bij boeking bijzonderheden te vermelden over je lichamelijke en geestelijke toestand, die van belang kunnen zijn voor de goede uitvoering van de reis. Als je in die informatieplicht tekort schiet, kan dit tot gevolg hebben dat je (en eventuele medereizigers) door of namens de Jong Intra Vakanties van (verdere) deelname aan de reis wordt uitgesloten. In dat geval worden alle hieruit voortvloeiende kosten verhaald.

Dat betekent dat je voor het deelnemen aan onze reizen:

 • Over een goede conditie en mobiliteit dient te beschikken.

 • Geen scootmobiel kunt meenemen.

 • Zelfstandig de touringcar in- en uit kunt stappen.

 • Zelf voor eventuele begeleiding tijdens de reis zorg dient te dragen. Onze chauffeurs/reisbegeleiders zijn hiertoe niet bevoegd, noch opgeleid.

 • Bij boeking melding maakt indien je van een rollator/rolstoel gebruik maakt.

 • Je bewust bent van het feit dat hulpmiddelen inklapbaar dienen te zijn en de maximale afmeting van 90 x 80 x 40 cm (ingevouwen) bedraagt. Voor een rollator geldt een maximum gewicht van 20 kilo.

 • Samen met de chauffeur zorgdraagt voor het in- en uitladen van de rollator. Vanwege de Arbowetgeving is het niet toegestaan dat de chauffeur dit alleen doet.

Voor al onze busreizen hanteren wij een richtlijn van maximaal 3 rollators/rolstoelen per reis.

Trouwe reizigers

Loyaliteit wordt bij ons beloond! Veel gasten komen jaarlijks of soms zelfs meerdere malen per jaar bij ons terug. Dat zegt toch wel wat over de kwaliteit van onze reizen.

Om jou als trouwe reiziger te bedanken voor de waardering en loyaliteit, belonen wij je graag met een passend geschenk wanneer je de 10e, 15e, 25e of zelfs een veelvoud daarvan met ons heeft gemaakt. We zorgen er persoonlijk voor dat je dit presentje overhandigd krijgt. Wil je hier ook voor in aanmerking komen? Vraag dan een inschrijvingsformulier aan via 0180-45 77 77 of per e-mail: trouwereizigers@dejongintra.nl.

Met de bridgeclub of vriendengroep op reis? Dat kan.

Of wellicht met de familie of personeelsvereniging? Je kunt een keuze maken uit het uitgebreide aanbod aan excursie- en rondreizen. Naar wens kunnen we kleine aanpassingen in de programma indeling maken. Op deze manier creëert je een eigen reis. Met onze jarenlange ervaring is dat bij de Jong Intra Vakanties ook gewoon perfect geregeld. Wil je meer informatie? Bel ons op 0180 – 457749 of vraag meer informatie via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.


De mooiste excursie- en rondreisbestemmingen

Welke bestemming ga jij ontdekken met een busreis?

Ontdek de parels van Italië

La Bella Italia: overheerlijke gerechten, geurende wijnen en vele steden vol wonderschone cultuur en prachtige stranden. Dat zijn onze busreizen Italië in het kort! Het is duidelijk waarom vele liefhebbers ieder jaar terugkeren naar dit prachtige land. Dat Italië een rijke geschiedenis achter de rug heeft, is tot op de dag van vandaag nog steeds te merken. Er is nog veel van het Romeinse Rijk te zien, denk hierbij aan het Colosseum, dat in al haar pracht te aanschouwen is in Rome. Of wat dacht je van de kunstgeschiedenis met namen als Leonardo da Vinci, Michelangelo en Bernini.

Busreizen, Ontdek de parels van Italië

Groot-Brittannië

Tijdens onze busreizen Groot-Brittannië staat traditie hoog in het vaandel en de inwoners zijn trots op het land en haar geschiedenis. De pubs, high-tea, het Engelse ontbijt... het zijn slechts enkele voorbeelden van wat het land zo typeert. De bevolking is enorm gastvrij en in de pub zullen de Britten je graag mooie verhalen vertellen. Het mysterieuze en mystieke aspect komt tot uiting in de vele mythes en legenden die van generatie op generatie zijn doorverteld. Maar er is natuurlijk nog veel meer... bergen, meren, ongerepte natuur, pittoreske dorpen, mooie steden, statige kastelen met klassieke tuinen: er is te veel om op te noemen!

Duitsland, land van veelzijdigheid

Wat doe je het liefst in een vakantie? Strand, bergen of historische steden bezoeken? Een boottocht of lange wandelingen in de natuur maken? Gezellig een terrasje pikken of kastelen, kerken of kloosters bekijken? Het kan allemaal bij onze oosterburen, tijdens een busreis Duitsland. Graag willen wij al deze leuke en interessante plekken in dit prachtige land laten zien. Je zult verbaasd zijn over de variatie in vakantiemogelijkheden!

Busreizen, Duitsland, land van veelzijdigheid

Er zijn zoveel landen te ontdekken met een busreis

Bij de Jong Intra Vakanties vind je busreizen en vlieg-busreizen naar meer dan 15 landen in Europa en daarbuiten. Wil je het gehele aanbod van ons zien, klik dan hier.


Waarom een busreis van de Jong Intra Vakanties?

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Al meer dan 50 jaar specialist in busreizen

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. In de ruim 50 jaar dat wij actief zijn is het aanbod aanzienlijk uitgebreid: tegenwoordig reis je met ons over de hele wereld. Met de bus, het vliegtuig, de trein of met de eigen auto. Wij brengen je naar de mooiste plekjes. Al is er veel veranderd, is er een ding bij ons gebleven: de liefde voor het vak en het plezier in het organiseren van perfecte vakanties.

Het personeel op kantoor, onze deskundige chauffeurs en onze gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en zorgen ervoor dat je onbezorgd kunt genieten. Het organiseren van mooie busreizen doen wij dus nog steeds met alle plezier. Al meer dan 50 jaar!

Winnaar Nederlandse Vakantie Award 'Beste busvakanties'

Sinds 2016 mochten wij elk jaar de Nederlandse Vakantie Award voor beste busvakanties in ontvangst nemen en daar zijn wij ontzettend trots op!

Maximum aantal deelnemers

Al onze reizen kennen een minimum aantal deelnemers van 25 en een maximum van 44 personen. Bij ons géén groepen van 54 of zelfs meer personen. Uit onze ervaring blijkt dat dit hoge aantal deelnemers de reis niet ten goede komt, denk alleen al aan de tijd die het in-/uitstappen dan in beslag neemt. Daarom hanteren wij een maximum van 44 deelnemers.

Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek

Indien je om wat voor reden dan ook moet besluiten om een bus- of vlieg-busreis om te boeken naar een andere datum of naar een geheel andere reis, dan kan dat tot 4 weken voor vertrek kosteloos.

Voorwaarden:

 • De gratis omboekservice is van toepassing op alle busreizen en vlieg-busreizen.

 • Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan betaal je het verschil bij.

 • Is de reissom van de nieuwe reis lager dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan ontvang je uiteraard het verschil terug.

 • De bedenktijd van 5 dagen is niet van toepassing indien je omboekt naar een nieuwe reis.

 • Wil je een reis omboeken? Neem contact op met onze reisspecialisten via 0180-457803.

Gratis audio guides tijdens de rondleidingen

Wandelen met een gids door een stad is een leuke manier om de bijzonderheden van de stad te ontdekken. De gids laat je behalve de highlights ook alle interessante plekjes zien. Daarbij is het natuurlijk ideaal als je gebruik kunt maken van zogenaamde audio guides, zodat je maximaal kunt genieten van al het moois dat een stad te bieden heeft. Daar waar de audio guides inclusief zijn, hebben we dit bij de reizen beschreven.

Duurzaam toerisme

Reizen per touringcar is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist je dat reizen per touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer je reist per touringcar produceer je ongeveer 1/3 minder CO2 uitstoot per gereden kilometer dan bij een reis per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro-5 of Euro-6 motoren en onze chauffeurs hebben de cursus 'het nieuwe rijden' gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO2- en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO2 uitstoot. Dat maakt reizen per touringcar niet alleen prettig maar ook nog eens duurzaam!

Een bus- en vlieg-busreis: Wij compenseren de CO2-uitstoot

CO2 is een broeikasgas dat de aarde opwarmt en verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Ook busreizen en vlieg-busreizen veroorzaken deze uitstoot. Wij vinden het belangrijk daar iets aan te doen. Hoewel de bus een van de minst milieubelastende vervoerssoorten is, kiezen wij er toch voor de CO2-uitstoot van de bus- en vlieg-busreis te compenseren. Je betaalt hier overigens niets voor; de kosten van deze compensatie nemen wij volledig voor onze rekening. Dat doen we door te investeren in duurzame projecten van South Pole, een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd projecten die CO2-uitstoot reduceren ondersteunt.

De Jong Intra Vakanties investeert met deze compensatie in een groot zonne-energie project in Thailand. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi zijn op 10 verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt; dat levert veel schone elektriciteit op. Het project voorziet 65.000 mensen in hun energiebehoefte en creëert honderden nieuwe banen. Een project wat wij van harte ondersteunen!


Brochure bus- en vlieg-busreizen en kerst- en winterreizen

In onze nieuwe zomerbrochure vind je een uitgebreide keuze aan gevarieerde excursie- en rondreizen naar vele bestemmingen in Europa. Of je nu kiest voor een excursiereis waarbij je vanuit een standplaatshotel per touringcar de mooiste excursies maakt of kiest voor een rondreis door meerdere streken/landen. Onze deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en weten wat goed gastheerschap is. Wil je sneller op je bestemming zijn, maar ter plaatse toch genieten van het gemak van de touringcar? Dan zijn onze vliegbusreizen perfect. Je vliegt naar de bestemming en treft daar op de luchthaven de reisleid(st)er waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Bus- en vliegbusvakanties 2023