Vakantie Tessin Ticino

Vakantie Tessin Ticino

Jenny

Met een zeilboot over het Meer van Lugano: genoten van het uitzicht op schilderachtige vissersdorpjes, de prachtige bergwereld en de stad Lugano. Dat is volgens ons de mooiste manier om van het landschap te genieten!

Jenny

Zwitserland expert

Ontdek de toegangspoort tot het zuiden tijdens een autovakantie Tessin. De regio Tessin - of Ticino in het Italiaans - bekoort met zijn Italiaanse charme, boeit met z’n lifestyle en verrast met z’n veelzijdigheid.


Lees alles over Tessin ticino

Goed voorbereid op vakantie naar Tessin ticino

Ontdek de toegangspoort tot het zuiden tijdens een autovakantie Tessin. De regio Tessin - of Ticino in het Italiaans - bekoort met zijn Italiaanse charme, boeit met z’n lifestyle en verrast met z’n veelzijdigheid. Laat u zich meenemen in de Italiaanse flair en geniet tijdens een autovakantie Tessin.

Tessin - of ook wel Ticino in de taal van de streek, het Italiaans - is een Zwitsers kanton met hoge bergen met groene weiden en besneeuwde toppen met bekende meren als het Lago Maggoire en het Comomeer. Dat vindt u in de de meest zuidelijke regio van Zwitserland, waar u zich regelmatig in Italië waant.

Wie het ‘dolce vita’ zoekt, vindt dit tijdens een autovakantie Tessin rust in subtropische tuinen of op de gezellige terrassen langs de oevers van de meren. Tijdens een zomervakantie Tessin wordt u ontvangen met Italiaanse flair, een mild klimaat, palmbomen, stranden, Romaanse kerken en pittoreske steegjes die op lieflijke piazza’s uitkomen. Maar de Alpine bergwereld is nooit ver weg!


Populaire bestemmingen in Tessin ticino

Welke bestemming in Tessin gaat u ontdekken?

Locarno

Met ongeveer 2300 zonne-uren en een subtropische vegetatie is Locarno de stad met het mildste klimaat van Zwitserland. Vooral 's avonds, als de sfeer rond de arcaden en portici dromerig is, uit bars zachte melodieën klinken en de lichtjes reflecteren in het meer, kun je gemakkelijk verliefd worden op deze schilderachtige stad. Eén van de mooiste plekjes is de Piazza Grande en daarachter ligt het oude deel van de stad, 'la città vecchia'. Het werd gebouwd in de middeleeuwen en er zijn verscheidene culturele en architectonische schatten te vinden. Restaurants te over in de met kinderkopjes geplaveide steegjes.

Bezienswaardig zijn ook de mooie kerken, het archeologisch museum Castello Visconteo of de burcht, waarvan de binnenplaats dienst doet als festivallocatie. Bijvoorbeeld tijdens de opening van het spectaculaire Internationale Filmfestival, dat Locarno ieder jaar begin augustus in het voetlicht zet. Ook aan jongeren presenteert Locarno zich als ontmoetingsplaats: open air-concerten, disco-avonden aan boord van een schip en strandfeesten zijn evenementen die jongere gasten erg aanspreken.Vakantie Tessin, Locarno

Lugano

Lugano is de grootste stad in de vakantieregio Tessin naast de op twee na belangrijkste financiële plaats van Zwitserland als congres-, bank- en businesscentrum, is Lugano ook de stad van de parken en bloemen, van villa's en sacrale bouwwerken. Met mediterrane flair biedt Lugano alle voordelen van een wereldstad en tegelijkertijd het cachet van een kleine stad. De stadskern met mediterraan aandoende pleinen en arcades en de talrijke parken met subtropische planten nodigen uit tot 'Dolce far niente' oftewel tot niets doen en genieten. Vanaf de twee huisbergen die Lugano rijk is, de Monte San Salvatore en de Monte Brè, heeft u een mooi panorama op de stad, het Meer van Lugano en het bergdecor.

Vakantie Tessin, Lugano

Vervoer

Vervoer naar Tessin

Voor autovakanties naar Tessin geldt dat de grensovergang bij Basel het meest geliefd zijn. U reist dan door België, Luxemburg en Frankrijk of kiest voor de route door Duitsland. Via de Luzern en langs de Vierwaldstättersee rijdt u vanuit het Berner Oberland het kanton Tessin in.

Voor het gebruik van de snelwegen in Zwitserland is een Autobahnvignet verplicht.Vakantie Tessin, Vervoer naar Tessin

Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen