Autovakanties Oostenrijk hero

Autovakanties Oostenrijk

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Veel mensen denken bij Oostenrijk aan wintersport maar dit land is ook voor de zomer dé ideale bestemming voor een autovakantie. De prachtige natuur, indrukwekkende steden, de Oostenrijkse gastvrijheid en de heerlijke keuken zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Jenny

Oostenrijk expert

Het groene landschap van Oostenrijk, de bergketens afgewisseld met de prachtige dalen en riviertjes zorgen gegarandeerd voor een ontspannen vakantie.

De populairste regio's voor autovakanties in Oostenrijk

Onze aanbevelingen voor Autovakanties Oostenrijk

Blogs met inspiratie voor een autovakantie naar Oostenrijk

Lees alles over onze autovakanties naar Oostenrijk

Goed voorbereid op vakantie

Voor een autovakantie naar Oostenrijk ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of het nu om een autorondreis gaat of een heerlijke vakantie op de camping, in een hotel of vakantiepark, wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van de mooiste autovakanties naar Oostenrijk. Met een autovakantie stapt je in jouw eigen auto om zelf naar de bestemming te rijden. Wil je van de route ook al een vakantie maken met stops en overnachtingen onderweg, raden we een autorondreis aan. Wij regelen dan de accommodaties en natuurlijk geven we ook tips voor bezienswaardigheden onderweg en bent je vrij in de route die je neemt.


Autovakanties naar Oostenrijk met de Jong Intra Vakanties

Het voordeel van een autovakantie is dat je iedere minuut van de dag vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. JE bepaalt zelf hoe lang je over de heen- en terugreis wilt doen. Wil je rechtstreeks over de snelwegen of kies je juist voor de langzamere toeristische route, waarbij je langs leuke dorpjes en door prachtige landschappen rijdt. Eenmaal op de plaats van bestemming heb je de auto bij de hand. Ideaal voor boodschappen, een uitstapje naar een pretpark of een bezoek aan mooie stad. Een autovakantie brengt je naar jouw bestemming in Oostenrijk, gewoon perfect geregeld door de Jong Intra Vakanties. Wat is nu het verschil tussen een autovakantie naar Oostenrijk en een autorondreis naar Oostenrijk?

Autovakanties naar Oostenrijk

Met een autovakantie naar Oostenrijk rij je met eigen auto vanuit huis naar jouw accommodatie in Oostenrijk. Ideaal voor een bestemming dichtbij, zoals Oostenrijk en je ervaart de vrijheid van een eigen auto. Wat boek je bij de Jong Intra Vakanties met een autovakantie naar Oostenrijk? Je verzorgt zelf het vervoer met eigen auto en wij regelen de accommodatie ter plaatse. Of dat nu een vakantiewoning, een camping, vakantiepark, hotel of appartement is. Vooraf geregeld is wel zo prettig. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een overnachtingshotel op de heen- of terugreis te boeken in Duitsland. Zo voorkom je dat je te lang achter elkaar in de auto zit en kun je eventueel ook nog een kort bezoek aan Duitsland brengen.

Autorondreizen naar Oostenrijk

Met een autorondreis naar Oostenrijk rij je met eigen auto vanuit huis naar de eerste bestemming waar je overnacht. Je verblijft niet de hele vakantie in hetzelfde hotel en plaats, maar trekt rond. In de ene plaats verblijft je enkele nachten of een week, zo kun je veel zien tijdens je vakantie zonder heel lang te reizen. Iedere dag of elke paar dagen reis je verder naar de volgende bestemming en geniet je van de omgeving. De Jong Intra Vakanties biedt verschillende mooie autorondreizen naar Oostenrijk. Bij al onze autorondreizen is de route goed uitgedacht en ontvangt je uitgebreide tips voor de rondreis. Bovendien ontvangt je een gratis ANWB boekje.


De mooiste regio's voor een autovakantie naar Oostenrijk

Een autovakantie Oostenrijk betekent genieten van de enorme culturele en natuurlijke rijkdom van dit Alpenland. De Oostenrijkse Gemütlichkeit is beroemd en een vakantie in Oostenrijk voelt alsof je bij vrienden bent. De veelzijdige natuur leent zich perfect voor buitensport. Wandelen, mountain biken en andere bergsporten zijn overal te vinden.

Tirol en het Salzburgerland zijn de meest bezochte regio's van Oostenrijk, maar probeer ook eens het merengebied van Karinthië of het mooie Vorarlberg tegen de Zwitserse grens. Iedere regio van Oostenrijk heeft zijn eigen gebruiken, landschap en charme. 

Wil je meer van het land zien in één vakantie? Kies dan voor één van onze autorondreizen Oostenrijk, waarbij je de verschillende regio's kunt combineren en onderweg kunt genieten van het prachtige landschap. Onze experts stelden diverse mooie routes samen.

Welke regio ga jij ontdekken?

Prachtige landschappen en schitterende meren staan garant voor een afwisselende autovakantie Oostenrijk. Tijdens jouw autovakantie Oostenrijk vind je talloze uitstapjes en bezienswaardigheden zoals prachtige kastelen, schitterende kloosters en middeleeuwse kastelen. Oostenrijk is bovendien ideaal voor een actieve vakantie. Er worden talloze sportieve activiteiten georganiseerd als wandelen, fietsen, raften en canyoning.

De meeste Oostenrijkse accommodaties bieden een uitgebreid programma aan voor jong en oud. Er zijn activiteiten voor kinderen en ouders, waaraan je meestal gratis of tegen een kleine vergoeding kunt deelnemen. En je gelooft het zeker niet maar wij bieden tevens all inclusive Oostenrijk aan.

In de zomer krijg je in veel dorpen een regio-kaart waarmee je gratis gebruik kunt maken van of korting krijgt op diverse activiteiten in de omgeving. Je moet hierbij denken aan gebruik van bergliften, entree tot regionale zwembaden en nog veel meer.


Vervoer naar Oostenrijk

Met eigen vervoer

Oostenrijk is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland. De auto(snel)wegen in Duitsland en Oostenrijk worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kun je vrijwel zonder problemen in Oostenrijk. Hou in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

Voor het rijden in Oostenrijk heb je een vignet nodig, dit is zowel als sticker voor op de vooruit als digitaal te verkrijgen. Daarnaast lopen er diverse tolwegen door Oostenrijk, met het digitale vignet kun je die automatisch laten verrekenen.


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen