Autorondreizen Zwitserland

Autorondreizen Zwitserland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Zwitserland behoort tot de mooiste landen van de wereld, daar ben ik van overtuigd. De afwisseling van heldere meren, groene bergweiden en indrukwekkende Alpentoppen is perfect voor een autorondreis. Daarnaast weten de Zwitsers wat lekker eten is, met goede kazen en heerlijke chocolade. Wat wilt je nog meer?


Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Een autorondreis door Zwitserland is zeer afwisselend. Gezellige steden en dorpen aan mooie meren gelegen tussen de spectaculaire bergtoppen en natuur in de Alpen. Tijdens je individuele rondreis Zwitserland komt je het allemaal tegen.


Lees alles over onze autorondreizen door Zwitserland

Hoe werkt een autorondreis Zwitserland?

Bij een autorondreis Zwitserland reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maak je op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Zwitserland. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in de smaak, maar sluit het thema niet aan bij jouw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten je uiteraard tot niets.

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Zwitserland ook wel individuele rondreizen Zwitserland genoemd. En bij een individuele rondreis Zwitserland bepaal je uiteraard zelf de invulling van jouw vakantiedagen: niets moet alles mag.

Wanneer je een autorondreis Zwitserland boekt, ontvang je bij de reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet je vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. Je mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als je 's avonds maar op tijd bij de accommodatie bent.

Inbegrepen bij onze autorondreizen Zwitserland zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Maatwerk autorondreis Zwitserland

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Zwitserland samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Zwitserland.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Zwitserland van jouw keuze of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over je autorondreis Zwitserland? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of stuur ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over jouw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Neem voor een afspraak contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Fly drives, maatwerk

De mooiste regio's voor een autorondreis Zwitserland

Welke regio ga je ontdekken?

Ieder deel van Zwitserland heeft zijn unieke kenmerken. Historische steden en dorpen en een grote diversiteit in landschappen. Welke regio kies je voor jouw autorondreis door Zwitserland?

Autorondreizen de Zwitserse bergen

Zwitserland is het meest bergachtige land van Europa en een adembenemend uitzicht op een markante bergtop is dan ook nooit ver weg. De autorondreizen van de Jong Intra Vakanties leiden je langs beroemde toppen als de Eiger, Jungfrau, Monch en natuurlijk de Matterhorn. In de reisbeschrijving die je bij de reisbescheiden ontvangt, krijg je diverse tips voor prachtige routes over hoge bergpassen. Een tunnel is sneller, maar de route over een Zwitserse bergpas maakt jouw autorondreis door de Zwitserse Alpen onvergetelijk.

Autorondreizen de Zwitserse meren

Minstens zo indrukwekkend als de bergen, zijn de Zwitserse meren. Ingeklemd tussen de Alpenmassieven vind je vele heldere meren, met gezellige dorpen en steden langs de oevers. Aanraders zijn de Brienzersee en de Vierwaldstättersee in Centraal-Zwitserland. Ook zeer geliefd zijn de meren in het uiterste zuiden van Zwitserland, het Lago Maggiore en het Lago Lugano, die, zoals de naam al doet vermoeden, in het Italiaans sprekende gedeelte van Zwitserland. Je waant je hier, mede door de tropische begroeiing en het heerlijke klimaat, al snel in Italië.

Autorondreizen, Zwitserland, De Zwitserse meren

Met de auto naar Zwitserland

Vervoer naar Zwitserland

Bij onze autorondreizen Zwitserland reis je met je eigen auto naar Zwitserland. Indien je dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor je verzorgen, die je in Nederland afhaalt. Neem hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route je door Duitsland naar de grensovergangen bij Basel. De route door Duitsland is tolvrij en doorgaans ook de snelste route. Je kunt ook kiezen voor de route door België, Luxemburg en Frankrijk. Op deze route bevinden zich tolwegen. Je passeert ook bij Basel de grens. In de routebeschrijving vind je de aanbevolen route naar Zwitserland.

Autorondreizen, Zwitserland, Vervoer naar Zwitserland

Vervoer in Zwitserland

Voor het gebruik van de Zwitserse snelwegen is een Autobahnvignet verplicht. Met dit vignet, dat je achter jouw voorruit plakt, betaal je de tol voor het gebruik van de snelwegen. Het Autobahnvignet voor Zwitserland is verkrijgbaar bij diverse tankstations voor de Zwitserse grens en bij de snelweggrensovergangen. Maar ook in Nederland bij de winkels van de ANWB of je bestelt het vignet vooraf online. Onze tip: Voorkom wachttijden bij de Zwitserse grens en koop je vignet van tevoren in Nederland.

Voor bepaalde trajecten, meestal met een brug of een tunnel wordt separaat tol gevraagd. Je betaalt dit het eenvoudigst met een creditcard of gewoon contant.

Via de routebeschrijving ontvang je van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden je aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar jouw volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van de rondreis Zwitserland met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden.

Treinrondreizen door Zwitserland

Onze treinreizen Zwitserland laten je kennis maken met de mooiste spoortrajecten van Europa. Geheel op individuele basis, maar toch geheel verzorgt met overnachtingen in comfortabele hotels en een goed uitgestippelde route en volledig beschreven reisbeschrijving. 

De Jong Intra Vakanties organiseert vele bijzondere treinreizen Zwitserland met beroemde trajecten als de Gotthard Panorama Express, Bernina- én de Glacier Express in een prachtige routes door Centraal-Zwitserland, Wallis, Graubünden en Tessin/Tecino.

Autorondreizen, Zwitserland, Treinrondreizen door Zwitserland

Verplicht meenemen in je auto

Je bent in Zwitserland verplicht om een gevarendriehoek direct beschikbaar te hebben in de auto (dus niet in de bagageruimte). Een veiligheidshesje en verbanddoos zijn niet verplicht, maar wij raden je aan altijd goed voorbereid op reis te gaan. 


Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Zwitserland wil je optimaal genieten. De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket

  • Ruim aanbod autorondreizen Zwitserland

  • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes

  • Jouw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens

  • Combineer met Duitsland, Oostenrijk of Italië

  • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

De voordelen op een rijtje Zwitserland

Magazine Autorondreizen & fly drives

Zie je het liefst zoveel mogelijk tijdens een vakantie tijdens een autorondreis of fly drive en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autorondreizen en fly drives. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's bevat dit magazine een ruim aanbod van de beste routes voor een autorondreis of fly drive.

De bestemmingen die je in dit magazine kunt vinden op een rijtje:

Europa: Italië, Malta, Spanje, Zweden, IJsland, Kroatië, Ierland, Portugal, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen, Albanië, Slovenië, Marokko.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine autorondreizen & fly drives 2024-2025