Noorwegen Autorondreis Hero

Autorondreizen Noorwegen

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Heleen

Uw autorondreis Noorwegen maakt u met uw eigen auto of met een huurauto. Maar wist u dat wij in Noorwegen ook rondreizen per trein en ander openbaar vervoer aanbieden? Noorwegen is een fantastische vakantiebestemming!

Heleen

Autovakanties en fly-drives specialist

Een autorondreis door Noorwegen is zeer afwisselend: De rijke historie in steden als Oslo en de oude vissersdorpen langs de kust, de spectaculaire fjorden en bergtoppen en natuurlijk de indrukwekkende Noordkaap. Tijdens uw autorondreis Noorwegen komt u het allemaal tegen!


Lees alles over onze autorondreizen door Noorwegen

Hoe werkt een autorondreis Noorwegen?

Bij een autorondreis Noorwegen reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Noorwegen. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Noorwegen ook wel individuele rondreizen Noorwegen genoemd. En bij een individuele rondreis Noorwegen bepaalt u uiteraard zelf de invulling van uw vakantiedagen: niets moet alles mag!

Wanneer u uw autorondreis Noorwegen boekt, ontvangt u bij uw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet u vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. U mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als u 's avonds maar op tijd bij uw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Noorwegen zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Maatwerk autorondreis Noorwegen

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Noorwegen samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Noorwegen.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Noorwegen van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw autorondreis Noorwegen? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis Noorwegen? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Fly drives, maatwerk

De mooiste regio's voor een autorondreis Noorwegen

Welke regio gaat u ontdekken?

Noorwegen is een zeer langgerekt land met een lange kustlijn van bijna 25.000 km. De kustlijn wordt gevormd door fjorden, inhammen en eilanden voor de kust en maakt dat het vrijwel onmogelijk is om Noorwegen in één reis volledig te zien. Delen van het land nauwelijks bezocht worden, terwijl andere delen zeer geliefd zijn bij Nederlandse bezoekers.

Onze autorondreizen Noorwegen richten zich vaak op één of enkele mooie regio's in Noorwegen en laten u kennis maken met de natuur, steden en dorpen die u voor die regio het beste beeld geven van dit prachtige land. Welke regio kiest u voor uw autorondreis door Noorwegen?

Midden Noorwegen

Midden-Noorwegen wordt gevormd door bergen, hoogvlaktes en dalen. Klinkende namen als Jotunheimen ('Huis der Reuzen'), Gudbrandsdalen, Dovrefjell en de Hardangervidda zorgen voor uw dagelijkse portie natuur. Veel van deze gebieden hebben de status van Nationaal Park en om optimaal te kunnen genieten zijn Nationale Toeristenroutes aangelegd met karakteristieke uitzichtpunten. Overal ziet u de stapeltjes stenen, als ‘footprints’ achter gelaten door bezoekers. In de dalen treft u cultuur, traditie en folklore in de vorm van muziek, dans, traditionele gerechten en staafkerken.

Westelijk Fjordengebied

De fjorden zijn miljoenen jaren geleden ontstaan, toen tijdens de ijstijd een 2 - 3 km dikke ijslaag Europa bedekte. De gletsjers schuurden diepe dalen, soms wel tot 1000 meter diepte, waarna het smeltwater de dalen vulde. De Sognefjord, de Geirangerfjord, de Hardangerfjord, de Nærøyfjord en de Aurlandsfjord zijn de meest bekende. Het landschap in en langs de fjorden wordt gekenmerkt door watervallen, hoge bergen, rotspartijen, oude fjordboerderijen en eilandjes. Geniet van het uitzicht wanneer u een van de lokale ferry’s neemt om aan de overkant te komen.

Westelijk Fjordengebied

Zuid-Noorwegen

Zuid-Noorwegen wordt voornamelijk gevormd door de provincie Telemarken en het Setesdal. Hier lijkt al het natuurschoon op miniatuurschaal te zijn samengebracht. Tevens treft u hier veel Noorse cultuur, klederdracht, staafkerkjes en oude ambachten.
In Zuid-Noorwegen heerst een beschut klimaat met zon en zee. U vindt hier bruisende watervallen, stille meren, kale bergen en beboste hellingen. Veel Noren vinden het zuiden van Noorwegen synoniem staan met de zomer. De kuststadjes aan de mooie scherenkust met stranden en inhammen worden de 'Witte Parels van het Zuiden' genoemd. In het oosten ligt de trendy hoofdstad, Oslo. Een groene stad die haar bezoekers veel te bieden heeft.


Reizen naar Noorwegen

Vervoer naar Noorwegen

Bij onze autorondreizen Noorwegen reizen onze gasten veelal met de eigen auto naar Noorwegen. Indien u dat wenst, kunnen wij een comfortabele huurauto voor uw verzorgen, die u in Nederland afhaalt. Neemt u hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route u door Duitsland naar de diverse ferry-havens in Noord-Duitsland of Denemarken. Kiest u voor een leuke combinatie met het zuiden van Zweden, dan rijdt u door Denemarken via de brug tussen Kopenhagen en Malmö naar Zweden en Noorwegen. Er is altijd een ideale verbinding naar uw bestemming in Noorwegen: in uw reisbeschrijving vindt u de aanbevolen route.

Ferry-overtocht naar Noorwegen

Bij de Jong Intra Vakanties is het eenvoudig direct uw ferry-overtocht naar Noorwegen bij te boeken. Vanuit Duitsland en Denemarken zijn diverse verbindingen mogelijk, afhankelijk van uw startpunt. U overnacht aan boord van de ferry en start de volgende dag uitgerust aan uw rondreis.
Bij onze autorondreizen inclusief ferry-overtocht hebben we de meest gunstige route gekoppeld aan de reis. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u liever een andere route of maatschappij wilt. Voor advies kunt u contact opnemen met de reisadviseurs van ons servicecenter.

Ferry Noorwegen

Vervoer in Noorwegen

In Noorwegen wordt op een groot aantal wegen tol geheven. Ook geldt voor een aantal steden een 'stadtol', waaronder Oslo,Trondheim en Bergen. De tol kan op een aantal - soms handige - manieren betaald worden. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een aantal handige tips met betrekking tot het betalen van tol in Noorwegen.

Tanken is in heel Noorwegen goed mogelijk, maar door de langere afstanden in met name het binnenland, doet u er verstandig aan de tank voldoende vol te houden. U vindt hier minder tankstations dan u in Nederland gewend bent.

Verkeersboetes zijn in Noorwegen zeer duur - zeker in vergelijking met Nederland. Houd u aan de verkeersregels en maximum snelheid en neem ruim de tijd voor uw dagritten.

Naast een goed wegennetwerk, beschikt Noorwegen over prima spoor- en busverbindingen. Langs de kust zijn de oude postbootverbindingen van Hurtigruten een leuk alternatief en ze bieden een prachtig uitzicht op de imposante fjordenkust.

Vervoer in Noorwegen

Verplicht meenemen in uw auto

In Noorwegen is het verplicht een gevarendriehoek en veiligheidsvest in de auto te hebben. Een brandblusser is officieel alleen verplicht voor auto's met een Noors kenteken, maar wij raden u aan om deze mee te nemen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld reservelampen en een verbandtrommel.


Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een rondreis Noorwegen wilt u optimaal genieten! De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • De Jong Intra Vakanties: Dé specialist in autorondreizen

  • Combineer uw reis met Zweden of Denemarken

  • Prachtige routes door alle regio's

  • Gratis ANWB-Reisgids bij alle autorondreizen

  • Gewoon perfect geregeld


Magazine Autorondreizen & fly drives

Ziet u het liefst zoveel mogelijk tijdens een vakantie tijdens een autorondreis of fly drive en bent u nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autorondreizen en fly drives. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's vindt u een ruim aanbod van de beste routes voor een autorondreis of fly drive verzameld in dit magazine.

De bestemmingen die u in dit magazine kunt vinden op een rijtje:

Europa: Italië, Malta, Spanje, Zweden, IJsland, Kroatië, Ierland, Portugal, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen.

Buiten Europa: Zuid-Afrika, Indonesië, Thailand, Maleisië, Amerika, Canada.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine autorondreizen & fly drives 2022-2023