Noorwegen Autorondreis Hero

Autorondreizen Noorwegen

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Heleen

Een autorondreis Noorwegen maak je met je eigen auto of met een huurauto. Maar wist je dat wij in Noorwegen ook rondreizen per trein en ander openbaar vervoer aanbieden? Noorwegen is een fantastische vakantiebestemming.

Heleen

Autovakanties en fly-drives specialist

Een autorondreis door Noorwegen is zeer afwisselend: De rijke historie in steden als Oslo en de oude vissersdorpen langs de kust, de spectaculaire fjorden en bergtoppen en natuurlijk de indrukwekkende Noordkaap. Tijdens jouw autorondreis Noorwegen kom je het allemaal tegen.

Lees alles over onze autorondreizen door Noorwegen

Hoe werkt een autorondreis Noorwegen?

Bij een autorondreis Noorwegen reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maak je op een ontspannen manier kennis met het land of met een specifiek deel van Noorwegen. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in de smaak, maar sluit het thema niet aan bij jouw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten je uiteraard tot niets.

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Noorwegen ook wel individuele rondreizen Noorwegen genoemd. En bij een individuele rondreis Noorwegen bepaal je uiteraard zelf de invulling van jouw vakantiedagen: niets moet alles mag.

Wanneer je jouw autorondreis Noorwegen boekt, ontvang je bij de reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet je vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. Je mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als je 's avonds maar op tijd bij jouw accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Noorwegen zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Maatwerk autorondreis Noorwegen

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Noorwegen samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Noorwegen.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Noorwegen van jouw keuze of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over je autorondreis Noorwegen? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of je stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over jouw maatwerkreis Noorwegen? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neem je contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Fly drives, maatwerk

De mooiste regio's voor een autorondreis Noorwegen

Welke regio ga je ontdekken?

Noorwegen is een zeer langgerekt land met een lange kustlijn van bijna 25.000 km. De kustlijn wordt gevormd door fjorden, inhammen en eilanden voor de kust en maakt dat het vrijwel onmogelijk is om Noorwegen in één reis volledig te zien. Delen van het land worden nauwelijks bezocht, terwijl andere delen zeer geliefd zijn bij Nederlandse bezoekers.

Onze autorondreizen Noorwegen richten zich vaak op één of enkele mooie regio's in Noorwegen en laten je kennis maken met de natuur, steden en dorpen die je voor die regio het beste beeld geven van dit prachtige land. Welke regio kies jij voor jouw autorondreis door Noorwegen?

Midden Noorwegen

Midden-Noorwegen wordt gevormd door bergen, hoogvlaktes en dalen. Klinkende namen als Jotunheimen ('Huis der Reuzen'), Gudbrandsdalen, Dovrefjell en de Hardangervidda zorgen voor je dagelijkse portie natuur. Veel van deze gebieden hebben de status van Nationaal Park en om optimaal te kunnen genieten zijn Nationale Toeristenroutes aangelegd met karakteristieke uitzichtpunten. Overal zie je de stapeltjes stenen, als ‘footprints’ achter gelaten door bezoekers. In de dalen tref je cultuur, traditie en folklore in de vorm van muziek, dans, traditionele gerechten en staafkerken.

Westelijk Fjordengebied

De fjorden zijn miljoenen jaren geleden ontstaan, toen tijdens de ijstijd een 2 - 3 km dikke ijslaag Europa bedekte. De gletsjers schuurden diepe dalen, soms wel tot 1000 meter diepte, waarna het smeltwater de dalen vulde. De Sognefjord, de Geirangerfjord, de Hardangerfjord, de Nærøyfjord en de Aurlandsfjord zijn de meest bekende. Het landschap in en langs de fjorden wordt gekenmerkt door watervallen, hoge bergen, rotspartijen, oude fjordboerderijen en eilandjes. Geniet van het uitzicht wanneer je één van de lokale ferry’s neemt om aan de overkant te komen.

Westelijk Fjordengebied

Zuid-Noorwegen

Zuid-Noorwegen wordt voornamelijk gevormd door de provincie Telemarken en het Setesdal. Hier lijkt al het natuurschoon op miniatuurschaal te zijn samengebracht. Tevens tref je hier veel Noorse cultuur, klederdracht, staafkerkjes en oude ambachten.
In Zuid-Noorwegen heerst een beschut klimaat met zon en zee. Je vindt hier bruisende watervallen, stille meren, kale bergen en beboste hellingen. Veel Noren vinden het zuiden van Noorwegen synoniem staan met de zomer. De kuststadjes aan de mooie scherenkust met stranden en inhammen worden de 'Witte Parels van het Zuiden' genoemd. In het oosten ligt de trendy hoofdstad, Oslo. Een groene stad die haar bezoekers veel te bieden heeft.


Vervoer naar Noorwegen

Bij onze autorondreizen Noorwegen reizen onze gasten veelal met de eigen auto naar Noorwegen. Indien je dat wenst, kunnen wij een comfortabele huurauto voor je verzorgen, die je in Nederland afhaalt. Neem hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route je door Duitsland naar de diverse ferry-havens in Noord-Duitsland of Denemarken. Kies voor een leuke combinatie met het zuiden van Zweden, dan rijd je door Denemarken via de brug tussen Kopenhagen en Malmö naar Zweden en Noorwegen. Er is altijd een ideale verbinding naar jouw bestemming in Noorwegen: in je reisbeschrijving vind je de aanbevolen route.

Ferry-overtocht naar Noorwegen

Bij de Jong Intra Vakanties is het eenvoudig om direct jouw ferry-overtocht naar Noorwegen bij te boeken. Vanuit Duitsland en Denemarken zijn diverse verbindingen mogelijk, afhankelijk van je startpunt. Je overnacht aan boord van de ferry en start de volgende dag uitgerust aan de rondreis.
Bij onze autorondreizen inclusief ferry-overtocht hebben we de meest gunstige route gekoppeld aan de reis. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je liever een andere route of maatschappij wilt. Voor advies kun je contact opnemen met de reisadviseurs van ons servicecenter.

Ferry Noorwegen

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een rondreis Noorwegen wil je optimaal genieten. De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • De Jong Intra Vakanties: Dé specialist in autorondreizen

 • Combineer jouw reis met Zweden of Denemarken

 • Prachtige routes door alle regio's

 • Gratis ANWB-Reisgids bij alle autorondreizen

 • Gewoon perfect geregeld

Onze aanbevelingen voor een autorondreis Noorwegen

 • Noors Panorama

  1. Noorwegen
  2. Individuele rondreizen Noorwegen
  3. Noorwegen
  Andalsnes uitzichtpunt
  v.a. 560 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Ontdek Zuid-Noorwegen

  1. Noorwegen
  2. Individuele rondreizen Noorwegen
  3. Noorwegen
  Preikestolen Lysefjord
  v.a. 770 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Bergen en fjorden

  1. Noorwegen
  2. Individuele rondreizen Noorwegen
  3. Noorwegen
  Stegastein uitzichtpunt Aurlandsfjord
  v.a. 730 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.

 • Ontdek Noorwegen

  1. Noorwegen
  2. Individuele rondreizen Noorwegen
  3. Noorwegen
  Valdresflya - Nationale Toeristenroute Foto: Beitostølen Resort
  v.a. 1.111 p.p.

  Inclusief alle verplichte kosten.


Magazine Autorondreizen & fly drives

Zie je het liefst zoveel mogelijk tijdens een vakantie tijdens een autorondreis of fly drive en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autorondreizen en fly drives. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's bevat dit magazine een ruim aanbod van de beste routes voor een autorondreis of fly drive.

De bestemmingen die je in dit magazine kunt vinden op een rijtje:

Europa: Italië, Malta, Spanje, Zweden, IJsland, Kroatië, Ierland, Portugal, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen, Albanië, Slovenië, Marokko.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine autorondreizen & fly drives 2024-2025