Autondreizen Duitsland hero

Autorondreizen Duitsland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Een autorondreis door Duitsland is de perfecte manier om het land te ontdekken. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we prachtige routes bij onze oosterburen samengesteld door de mooiste regio's van Duitsland. Laat je verrassen door de schoonheid en gastvrijheid van Duitsland.


Jenny

Autovakanties & wintersport specialist

Duitsland is de ideale bestemming voor een autorondreis. Het wegennetwerk is perfect en de landschappen zeer afwisselend. Bovendien kent Duitsland een lange historie, wat je terugvind in vele interessante steden en dorpen. Met een autorondreis door Duitsland geniet je van het beste dat bij onze oosterburen te vinden is. Bij de Jong Intra Vakanties vind je autorondreizen door alle regio's van Duitsland.

Lees alles over onze autorondreizen door Duitsland

Hoe werkt een autorondreis Duitsland?

Bij een autorondreis Duitsland reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maak je op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Duitsland. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in de smaak, maar sluit het thema niet aan bij jouw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten je uiteraard tot niets.

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Duitsland ook wel individuele rondreizen Duitsland genoemd. En bij een individuele rondreis Duitsland bepaal je uiteraard zelf de invulling van je vakantiedagen: niets moet alles mag.

Wanneer je jouw autorondreis Duitsland boekt, ontvang je bij jouw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet je vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. Je mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, als je 's avonds maar op tijd bij je accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Duitsland zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de toeristenbelasting, parkeer-, tol- en entreegelden en benzine.

Maatwerk autorondreis Duitsland

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde groepsrondreizen Duitsland samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Duitsland.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Duitsland van jouw keuze of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over een autorondreis Duitsland? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of stuur ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over je maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neem je contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Fly drives, maatwerk

De mooiste regio's voor een autorondreis Duitsland

Welke regio ga je ontdekken?

Ieder deel van Duitsland heeft zijn unieke kenmerken. Historische steden en dorpen en een grote diversiteit in landschappen: van uitgestrekte stranden in het noorden tot de indrukwekkende Alpentoppen in het zuiden. Welke regio kies je voor jouw autorondreis door Duitsland?

Autorondreizen Noord-Duitsland en de Oostzeekust

Een minder bekende vakantiebestemming voor de Nederlanders, maar populair bij de Duitsers zelf. In de zomer wordt er dan ook massaal afgereisd naar de strand langs de Oostzee en op de Duitse Waddeneilanden. Ook de Duitse Hanzensteden, zoals Bremen, Hamburg en Lübeck, zijn zeer de moeite waard. Bij de Jong Intra Vakanties vind je al jaren mooie autorondreizen door Noord-Duitsland, die je kennis laten maken met deze regio.

Autorondreizen, Duitsland, Noord-Duitsland en de Oostzeekust

Autorondreizen Zwarte Woud en Beieren

Het zuiden van Duitsland kent twee van de geliefdste regio's van het land. Het Zwarte Woud staat bekend om zijn beboste heuvels en gezellige dorpen met vakwerkhuizen en vele goede restaurants. Het is ook de ideale verblijfplaats voor een bezoek aan de Bodensee en de watervallen bij Schaffhausen, op de grens met Zwitserland.

Langs de noordrand van de Alpen loopt de bekende Deutsche Alpenstraße of Duitse Alpenroute, die je langs de voet van het hooggebergte langs plaatsen als Garmisch-Partenkirchen, Füssen en Berchtesgaden leidt. Ook steden als München en Nürnberg zijn de moeite waard.

Beieren kent veel prachtige steden, waarbij de steden en dorpen langs de Romantische Straße zeer bekend en geliefd zijn. De Romantisch Straße is misschien wel de meest bekende autoroute van Duitsland en een autorondreis Romantische Straße vind je natuurlijk bij de Jong Intra Vakanties.

Autorondreizen Rijn en Moezel

In veel van onze autorondreizen door Duitsland zijn enkele dagen langs de bekende Duitse rivieren, de Moezel en de Rijn, opgenomen. En niet voor niets, want deze regio's staan bol van de cultuur en bieden prachtige landschappen. De wijnen die op de hellingen langs de rivieren gemaakt worden, behoren tot de beste ter wereld. Culinair gezien zijn deze regio's dan ook erg interessant. Plan je rondreis in het voorjaar, wanneer je overal Spargel (asperges) kunt eten, of reis in het najaar als je voor wildgerechten gaat. Uiteraard altijd met een goede wijn.

Autorondreizen, Duitsland, Rijn en Moezel

Autorondreizen Het oosten van Duitsland

In het oosten van Duitsland vind je naast Berlijn, de geweldige hoofdstad van Duitsland, nog een aantal leuke vakantieregio's. Middelgebergten als de Harz en Thuringen met uitgestrekte bossen en gezellige dorpen, zijn de toegangspoort naar prachtige steden in het oosten van Duitsland, als Leipzig, Dresden en Weimar. Een autorondreis door het oosten van Duitsland laat zich ook goed combineren met een bezoek aan Praag in Tsjechië.


Reizen met de auto naar Duitsland

Vervoer naar Duitsland

Bij onze autorondreizen Duitsland reis je met eigen auto naar Duitsland. Indien je dat wenst kunnen wij eventueel een comfortabele huurauto voor je verzorgen, die je in Nederland afhaalt. Neem hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

Afhankelijk van de gekozen autorondreis leidt de route naar de grensovergangen bij Enschede (indien u richting Noord-Duitsland of Berlijn reist), Arnhem (voor veel Nederlanders de meest logische route voor midden- en zuid-Duitsland) of Venlo (indien je reis start aan bijvoorbeeld de Moezel of in het Zwarte Woud). Via de Duitse Autobahn leg je snel lange afstanden af, maar in de reisbeschrijving ontvang je vaak ook tips voor een mooie alternatieve route met mooie bezienswaardigheden voor onderweg. Je bepaalt zelf welke route jouw voorkeur heeft.

Autorondreizen, Duitsland, Vervoer naar Duitsland

Vervoer in Duitsland

Autorijden in Duitsland verschilt nauwelijks van autorijden in Nederland. De verkeersregels komen grotendeels overeen. De Duitse snelwegen (Autobahn) staan bekend om het ontbreken van een maximum snelheid, maar op steeds meer plaatsen is deze snelheid begrenst tot 130 of zelfs 100 km/u.

Via de routebeschrijving ontvang je van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden je aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar je volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van jouw rondreis Duitsland met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden.

Verplicht meenemen in uw auto

Officieel gelden de verplichtingen alleen voor Duitse kentekens, maar wij raden je om veiligheidsreden aan om altijd te beschikken over een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een verbanddoos in je auto. Hiermee kun je ook vervelende discussie met de Duitse politie voorkomen. Tip: bewaar deze items op een plaats in de auto die voor jou makkelijk te bereiken is (dus niet onder de bagage bijvoorbeeld).

Milieusticker (Umweltplaketten)

Voor veel Duitse steden geldt een zogenaamde 'Umweltzone' waarin je alleen mag rijden indien je auto is voorzien van een milieusticker. Voor sommige steden of wijken geldt zelfs een volledig verbod voor dieselauto's of (oudere) benzine-auto's. Dit staat duidelijk aangegeven met borden. Omdat je er tijdens onze rondreizen niet aan zult ontkomen, is het aan te raden een milieusticker vooraf aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij de winkels van de ANWB of via webwinkel.anwb.nl (ca. 5 dagen leverijd). De milieusticker is ook eenvoudig verkrijgbaar bij garages in Duitsland (ook zonder afspraak).


Waarom een autorondreis door Duitsland met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Duitsland wil je optimaal genieten. De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket

  • Ruim aanbod autorondreizen Duitsland

  • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes

  • Jouw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens

  • Combineer met Oostenrijk, Zwitserland of Italië

  • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

Autorondreizen, Duitsland, voordelen