Vakantie Wallis

Vakantie Wallis

Jenny

Bent u ook zo gek op bergen? Dan raden we u zeker aan om op vakantie te gaan naar Wallis. Hier liggen maar liefst 47 bergtoppen boven de 4000 meter.

Jenny

Zwitserland expert

Maar liefst 47 bergtoppen liggen hier boven de 4000 meter. Bergen met namen als Matterhorn, Dom en Monte Rosa zullen u wellicht bekent in de oren klinken.


Lees alles over Wallis

Goed voorbereid op vakantie naar Wallis

Wintersport Wallis is goed bekend, maar ook in de zomer is dit deel van Zwitserland zeer geliefd. Met onze autovakanties Wallis ontdekt u de indrukwekkende bergwereld in deze regio. Wandelend of met de mountain bike bereikt u fraaie uitzichtpunten, die u een betoverend Alpenlandschap tonen. Het kanton Wallis is een veelzijdige bestemming, mondaine vakantieplaatsen wisselen elkaar af met rustige bergdorpjes. Het Saasdal en Zermatt zijn de meest geliefde bestemmingen in Wallis.


Populaire bestemmingen in Wallis

Welke bestemming in Wallis gaat u ontdekken?

Zermatt

Wie aan Zermatt denkt, heeft direct de karakteristieke Matterhorn voor ogen. Deze legendarische berg bepaalt het gezicht van dit mondaine dorp. U kunt de auto in Täsch parkeren (tegen betaling), waarna u per trein in ca. 10 minuten in het autovrije Zermatt bent. Naast prestigieuze hotelcomplexen heeft Zermatt z'n authenthieke details kunnen behouden.

Vakantie Wallis, Zermatt

Saas Grund

Saas Grund is schitterend gelegen in een decor met hoge bergen als de Allalinhorn en de nog hogere tot 4545 m reikende Dom. Dit levert schitterende vergezichten op. Saas Grund is als het ware de "voorstad" van het mondaine Saas Fee. Gelegen op ca. 1559 m hoogte in het centrum van het Saasdal, strekt het dorp zich uit langs de Saaser Vispe, de plaatselijke stroom met een wandelpad op de oever. Met de cabinelift kunt u naar de Kreuzboden op 2397 m waar vele wandelmogelijkheden zijn en een kinderspeelplaats. Verder biedt Saas Grund u onder andere tennisbanen, minigolf, en een overdekt zwembad.

Saas Fee

Saas Fee is een bijzonder charmante autovrije plaats, fraai gelegen in een rond dal, waaromheen de alpengiganten oprijzen. U kunt uw auto aan het begin van het dorp parkeren en per elektro taxi naar uw accommodatie gaan. Vanuit Saas Fee kunt u een schitterende excursie maken naar o.a. het beroemde Zermatt. Midden in het bos is er een avonturenpark voor jong en oud met o.a. klimmen en tokkelen. Met de gondel kunt u naar Spielboden waar de marmotten gevoed kunnen worden. Deze marmotten zijn zo tam dat ze uit je hand eten.

Vakantie Wallis, Saas Fee

Saas Almagell

In het overbekende Saasdal ligt Saas Almagell, een gemoedelijk plaatsje. Naast de meer bekende plaatsen Saas Grund en Saas Fee is Saas Almagell bij uitstek geschikt voor de vakantieganger, die iets meer rust zoekt en als voornaamste doel de mooie natuur heeft. Saas Almagell kan gerust een wandel-walhalla worden genoemd. Bovendien is het een prima startpunt voor diverse uitstapjes in de omgeving. Bijvoorbeeld in Saas Grund met de gondel naar Kreuzboden, in Saas Fee met de gondel naar Allalin of Spielboden of naar het avonturenpark en de zomer rodelbaan.

Saas Balen

Saas Balen ligt in het Saasdal en is het eerste dorpje aan het begin van dit dal. Zowel in de zomer als in de winter is Saas Balen een leuke plaats om te verblijven met genoeg excursiemogelijkheden in de omgeving. Vooral voor wandelaars is dit de perfecte omgeving met meer dan 250 km aan uitgezette wandelroutes.

Vakantie Wallis, Saas Balen

Vervoer

Vervoer naar Wallis

Voor autovakanties naar Wallis geldt dat de grensovergang bij Basel het meest geliefd zijn. U reist dan door België, Luxemburg en Frankrijk of kiest voor de route door Duitsland. Via de Lötschbergtunnel (tol) rijdt u vanuit het Berner Oberland het kanton Wallis in. U kunt ook kiezen voor de prachtige Lötschbergpass, maar dat kost u uiteraard wel extra reistijd.

Voor het gebruik van de snelwegen in Zwitserland is een Autobahnvignet verplicht.

Reist u naar het autovrije Zermatt, dan parkeert u uw auto in Täsch en legt per trein het laatste traject af. Ons meest geliefde hotel in Zermatt, Hotel Gornergrat Dorf, bevindt zicht midden in het centrum van Zermatt en direct naast het station.
Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen