Riviercruises, Moezel, Duitsland | de Jong Intra Vakanties

Riviercruises

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. Je wordt verwelkomt aan boord van een van onze prachtige schepen, pakt één keer de koffer uit en maakt een prachtige rondreis over Europa's mooiste rivieren. De Jong Intra Vakanties heeft al jaren het meest complete aanbod van riviercruises en daar zijn we trots op!

Manon

Riviercruise specialist

In 2024 of 2025 genieten aan boord van een riviercruise? De Jong Intra Vakanties biedt een gevarieerd aanbod riviercruises in Europa. Een riviercruise is een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk van een land te zien, terwijl het comfortabele hotel met je mee vaart.

Welke riviercruise staat in 2024 of 2025 voor jou op het programma? Wordt het een riviercruise over de altijd mooie Rijn of Moezel, of kies je misschien een keer voor een riviercruise over de Donau? De mogelijkheden zijn eindeloos en er is altijd een passende riviercruise bij de Jong Intra Vakanties.

De mooiste bestemmingen voor riviercruises

Onze aanbevelingen voor een riviercruise


Lees alles over Riviercruises

Een riviercruise is een unieke manier van reizen. Jouw drijvende hotel is altijd dicht bij en je pakt slechts één keer je koffer uit. Aan boord van onze schepen word je echt in de watten gelegd, met comfortabele hutten en goede maaltijden. Bij de Jong Intra Vakanties helpen we jou graag de juiste keuze te maken voor een perfecte riviercruise vakantie.

Goed voorbereid op riviercruise

Waar moet je rekening mee houden bij de keuze voor een riviercruise? Met de onderstaande informatie helpen we daarbij. Heb je toch nog hulp nodig bij het kiezen van een riviercruise of wil je liever telefonisch jouw reservering vastleggen, dan staan onze reisspecialisten altijd voor je klaar. Lees hier hoe je ons kunt bereiken of bel ons op 0180-457803.


Populaire bestemmingen voor een riviercruise

De mooiste vaargebieden voor een riviercruise

Ons uitgebreide aanbod biedt veel mogelijkheden. Bij de Jong Intra Vakanties vind je riviercruises naar alle populaire landen voor een riviercruise. Denk bijvoorbeeld aan de Rijn en Moezel tijdens een riviercruise door Duitsland, maar ook de Nederlandse wateren tijdens een riviercruise door Nederland of de Donau tijdens een riviercruise door Oostenrijk zijn geliefde bestemmingen in 2024 en 2025.

Wij zetten de vaargebieden van de riviercruises van de Jong Intra Vakanties voor jou op een rijtje!

Riviercruises Duitsland

Door de prachtige rivieren, interessante steden en de afwisselende natuur is Duitsland een fantastische bestemming voor een riviercruise. Welke rivier in Duitsland ga jij ontdekken? De majestueuze Rijn, de schilderachtige Moezel, de smalle Saar, de heerlijke Neckar of toch de sfeervolle Main? Iedere Duitse rivier heeft zijn eigen charme en interessante bezienswaardigheden.

Lees meer over een riviercruise door Duitsland of bekijk direct het aanbod van riviercruises naar Duitsland van de Jong Intra Vakanties.

Riviercruises Duitsland

Riviercruises Nederland

Een riviercruise Nederland is de ideale manier om ons eigen land beter te leren kennen. Bekijk Nederland eens van een andere kant, namelijk vanaf het water. Wereldsteden als Rotterdam, het afwisselende landschap van Texel, het IJsselmeer en Zeeland en de prachtige Hanzesteden langs de IJssel zijn meer dan de moeite waard.

Bij de Jong Intra Vakanties heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod van riviercruises door Nederland. Wil je liever eerst meer lezen, bekijk dan onze pagina over riviercruises door Nederland.

Riviercruises Nederland

Riviercruises België

De Belgische rivieren zijn een prachtige bestemming voor een riviercruise door België. De aanblik van de Belgische stad Antwerpen vanaf de Schelde is adembenemend. Riviercruises door België worden vaak gecombineerd met de Nederlandse rivieren.

Enthousiast geworden over een riviercruises door België? Bekijk direct ons aanbod van riviercruises door België. Liever eerst wat meer lezen? Bekijk dan de speciale pagina over riviercruises naar België.

Riviercruises België

Riviercruises Oostenrijk

Denk aan een riviercruise Oostenrijk, dan denk je natuurlijk aan die schönen blauen Donau. Over de Donau bezoek je vele interessante steden, waaronder natuurlijk Wenen, maar ook het Hongaarse Boedapest, terwijl je geniet van het prachtige landschap.

Bekijk direct het aanbod van riviercruises door Oostenrijk bij de Jong Intra Vakanties of lees eerst meer over de prachtige riviercruises door Oostenrijk.

Riviercruises Oostenrijk

Riviercruises Frankrijk

Niet veel mensen zullen direct aan Frankrijk denken voor een riviercruise. Maar heb je het over de Seine dan is dat toch opeens heel logisch. Parijs vanaf het water is natuurlijk een unieke belevenis, maar de oevers van de Seine hebben nog zoveel meer te bieden.

Niet te vergeten hebben wij in 2024 een nieuwe riviercruise over de Rhône en Saône. Prachtige Zuid-Franse steden komen aan bod zoals Lyon, Avignon, Arles en nog veel meer. Ondek de charmes van Frankrijk.

Ontdek eerst alles over een riviercruise naar Frankrijk of bekijk direct ons aanbod van riviercruises naar Frankrijk.

Riviercruises Frankrijk

Kerstmarkt- & Kerstcruises

Een unieke vorm van riviercruises zijn de kerstmarkt- en kerstcruises van de Jong Intra Vakanties.

Tijdens een kerstmarktcruise combineer je het bezoeken van meerdere kerstmarkten met het comfort van een riviercruise. De Duitse steden zijn prachtig tijdens de adventperiode en het is vaak lastig kiezen welke stad te bezoeken. Met een kerstmarktcruise bezoek je meerdere Duitse steden en de mooiste kerstmarkten. Ideaal toch?

Ook vind je bij de Jong Intra Vakanties de zogenaamde feestdagencruises, waarbij je rond Kerstmis en Oud & Nieuw aan boord van een mooi schip verblijft. Je viert de feestdagen in goed gezelschap en bezoekt diverse leuke Duitse bestemmingen. Een Kerstcruise of Oud & Nieuw-cruise is echte aanrader!

Je vindt alle kermarktcruises en Kerst- en Oud & Nieuw-cruises in het ruime aanbod van kerst- en winterreizen van de Jong Intra Vakanties.

Kerstmarkt Duitsland

Populaire schepen voor een riviercruise

Onze mooiste schepen voor een riviercruise

Bij de Jong Intra Vakanties hebben we een divers aanbod aan riviercruises. Uiteraard kun je kiezen uit de mooiste schepen voor een riviercruise.

Wij zetten de populairste schepen van de riviercruises van de Jong Intra Vakanties voor je op een rijtje:

m.p.s. Horizon

Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.

Op dit populaire en comfortabele schip, dat vele afvaarten exclusief voor de Jong Intra Vakanties vaart, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze reisleidster Bea staat iedereen tijdens de reis met raad en daad bij.

Aan boord zijn veel faciliteiten te vinden zowel in de hutten als in de algemene ruimtes. Denk hierbij aan fitnessapparatuur en een grote bar met dansvloer. Je kunt bij mooi weer ook genieten op het zonnedek waar stoelen en ligstoelen te vinden zijn. De uitgebreide beschrijving van het schip staat bij de betreffende reis.

Bekijk hier: Riviercruises met reisleiding van de Jong Intra Vakanties

m.p.s. Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit men hoog boven het water, waardoor je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia studpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we je dan aan wal.

Aan boord zijn veel faciliteiten te vinden zowel in de hutten als in de algemene ruimtes. Wil je even heerlijk ontspannen? Geniet dan van de zonnecabine, whirlpool of van de sauna aan boord van de Salvinia. De uitgebreide beschrijving over de schepen staat bij de betreffende reis.

m.p.s. Rembrandt van Rijn

Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht als exclusief te boek. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling.

Aan boord zijn veel faciliteiten te vinden zowel in de hutten als op het schip. Er is dan ook een bibliotheek, fitnessapparatuur en voor een gezellige avond een lounge met bar en dansvloer te vinden. De uitgebreide beschrijving over de schepen staat bij de betreffende reis.

m.p.s. Johann Strauss

Dit premium schip, genoemd naar de wereldberoemde Oostenrijkse componist van de Weense Wals, biedt comfort van de hoogste kwaliteit. U kunt gaan ontspannen in de lounge, dineren in het panoramische restaurant, gebruik maken van de bibliotheek, of geniet gewoon van het voorbijtrekkende landschap op het zonnedek.

Serenade 1

De 110 m lange Serenade 1 heeft 68 hutten die verdeeld zijn over drie dekken. Met luxe nieuwe meubels, prachtige kunstwerken en stijlvolle designaccenten. De hutten zijn bijzonder ruim voor riviercruisenormen. Graag willen wij u in het komende seizoen kennis laten maken met de reizen die dit mooie schip te bieden heeft.

Luxe 5-sterren schepen

In 2024 verwelkomen wij een aantal nieuwe schepen, die met trots 5-sterren dragen. Tijdens een riviercruise op een van deze luxe schepen heb je de mogelijkheid vorstelijk te genieten van de vele faciliteiten aan boord.

Zin om te genieten aan boord van een 5-sterrenschip, bekijk dan snel de volgende reizen:

Wil je genieten tijdens Kerst van deze prachtige schepen? Bekijk dan snel de volgende reizen:


De reis naar de vertrekplaats van een riviercruise

Afhankelijk van de vertrekhaven biedt de Jong Intra Vakanties diverse manieren om naar de haven van afvaart te reizen en comfortabel aan jouw riviercruise te beginnen.

Optionele extra

Pre-night: Een heerlijke start van een riviercruise

Begin uitgerust aan een riviercruise en scheep al op de dag voor vertrek in aan boord. je wordt welkom geheten door het personeel aan boord, na de incheck betrek je jouw hut waarin je de gehele cruise verblijft. Dat is het voordeel van een pre-night.

Je kunt doorgaans op de avond voor vertrek inschepen tussen 20.00 uur en 21.00 uur, maar de exacte tijd staat in de reisbescheiden. Uiteraard is er 's avonds nog de gelegenheid om een drankje te nuttigen in de lounge en kennis te maken met de medereizigers. Het uitgebreide ontbijt de volgende morgen is uiteraard inbegrepen in de prijs. Na de inscheping van de overige gasten zal het schip 's ochtends om ca. 09.30 uur uitvaren.

Indien de pre-night bijgeboekt kan worden, vind je deze in het boekingsproces terug bij de extra's van de riviercruise.

Riviercruises met vertrek vanuit Nederland

Bij een riviercruise met vertrek vanuit Nederland is het vertrekpunt vrijwel altijd Arnhem of Rotterdam. De riviercruises liggen hier op een mooie locatie langs de Rijnkade (in Arnhem) of de langs de Maasboulevard (Rotterdam).

Wij zetten de mogelijkheden voor een prettige start met vertrek vanuit Nederland voor je op een rijtje.

Met eigen vervoer naar jouw riviercruise

Vertrek je vanuit Arnhem dan kun je parkeren in één van de parkeergarages in Arnhem. Bij de parkeergarages kun je achteraf betalen met pin, contant geld, of creditcard. In parkeergarage 'De Rozet' aan de Langstraat 10 te Arnhem bestaat de mogelijkheid om voor ca. € 17,80 per dag (tarieven o.b.v. 2024) te parkeren. Inrijden: zondag t/m donderdag 06.30 - 23.30 uur, vrijdag en zaterdag 06.30 - 01.00 uur. Uitrijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Aan de Nieuwe Kade in Arnhem bevinden zich een aantal onbewaakte, gratis parkeerplaatsen. Wij adviseren echter niet om de auto hier voor langere tijd te parkeren.

Vertrek je met een riviercruise vanuit Rotterdam, dan is parkeren beperkt en behoorlijk kostbaar. Wij raden dan ook aan bij vertrek vanuit Rotterdam te kiezen voor een andere vervoersoptie.

De riviercruises naar Frankrijk beginnen vanaf Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk-Gilze Tilburg. Hier is het mogelijk gratis de auto te parkeren.

Enkele riviercruises richting Passau beginnen in Veenendaal. De parkeermogelijkheden zijn beperkt, wel is het mogelijk hier gratis de auto parkeren.

De exacte adressen van de vertrekpunten van jouw riviercruise staan in de reisdocumenten. Ook handig wanneer je bij de afvaartplaats wordt afgezet door familie of vrienden.

Met het openbaar vervoer naar jouw riviercruise

Reis je met het openbaar vervoer naar het vertrekpunt van jouw riviercruise, houd dan rekening met mogelijke vertraging. Het schip kan door zijn strakke vaarschema immers niet wachten en zal altijd op tijd moeten vertrekken.

Indien je met het openbaar vervoer naar Arnhem komt, adviseren wij om met een taxi vanaf het station naar de Rijnkade te komen. Wil je toch te voet? Dan duurt de wandeling, afhankelijk van de ligplaats, ca. 30 tot 45 min naar het schip.

Met een taxi naar jouw riviercruise

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een taxiservice naar de vertrekhaven aan te bieden. Wij raden aan om bij lokale taxibedrijven te informeren naar de mogelijkheden en tarieven van vervoer per taxi naar de vertrekhaven van jouw riviercruise.

Riviercruises met vertrek vanuit de buitenlandse haven

Bij een aantal van de riviercruises van de Jong Intra Vakanties vertrekt de riviercruise vanuit een buitenlandse haven. Zo bespaar je tijd en kun je bijvoorbeeld een korte riviercruise langs het mooiste deel van een rivier maken of bezoek je meerdere prachtige bestemmingen zonder dat je deze twee keer passeert. Ook zijn er reizen waarbij je zowel vertrekt als aankomt in een buitenlandse haven. Uiteraard is bij deze reizen het vervoer met een comfortabele touringcar inbegrepen.

Riviercruises met een enkele reis per bus

Bij een aantal riviercruises is een enkele reis per bus naar een vertrekhaven in het buitenland inbegrepen. Zo reist u snel en comfortabel naar uw vertrekhaven en kunt u direct genieten van een geweldige riviercruise. Het biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om een korte riviercruise te maken langs het mooiste deel van de Rijn, of u reist tijdens eens cruise langs meerdere prachtige steden in Duitsland en Zwitserland.

In de meeste gevallen vertrekt de touringcar bij de vertrekplaats in Arnhem, waar uw schip op de terugreis ook weer zal aanmeren. Bij de reizen waarbij dit van toepassing is, vindt u meer informatie in het dagprogramma. In uw reisdocumenten vindt u de exacte vertrekplaatsen en vertrektijden.

Riviercruises met een retourreis per bus

Soms is het simpelweg niet mogelijk om vanuit Nederland te vertrekken voor de riviercruise van uw keuze. Dat is bijvoorbeeld het geval bij onze riviercruises over de Donau naar Wenen en Boedapest. Bij deze riviercruises reist u snel en comfortabel vanuit Nederland per luxe touringcar naar de aanlegplaats van het schip in Passau, Lyon of Parijs.

Naar de aanlegplaats in Passau voor uw riviercruise over de Donau

Na een vroeg vertrek vanuit Arnhem of Veenendaal komt u tegen het einde van de middag op de eerste dag aan in het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland en na het ontbijt op de tweede dag reist u door naar de vertrekhaven in Passau. Uw terugreis vindt plaats op één dag van Passau naar Nederland. Deze busreis is uiteraard inbegrepen bij uw riviercruise over de Donau.

Naar de aanlegplaats in Parijs voor uw riviercruise over de Seine

Vanuit Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk - Gilze Tilburg reist u naar Parijs. Ook de terugreis met de bus is vanuit Parijs.

Naar de aanlegplaats in Lyon voor uw riviercruise over de Rhône en Saône

De reis begint vanuit Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk - Gilze Tilburg. De overnachting zal in de omgeving van Nancy zijn. De volgende dag vervolgen we de reis naar Lyon waar u aan boord gaat. De terugreis vindt plaats op één dag van Lyon naar Nederland. Zoals vermeld is de busreis uiteraard inbegrepen bij een riviercruise over de Rhône en Saône.


Waarom een riviercruise van de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé specialist in riviercruises

Al sinds 1972 stellen wij met en voor onze gasten reizen samen die optimaal aansluiten bij de wensen. Riviercruises maken al vele jaren onderdeel uit van het prachtige productaanbod van de Jong Intra Vakanties. Met riviercruises over de vele Europese rivieren, durven wij ons dé specialist in riviercruises te noemen.

De voordelen op een rijtje

  • Groot aanbod riviercruises in Europa

  • Diverse riviercruises exclusief voor de Jong Intra Vakanties met reisleiding

  • Optionele extra: Pre-Night

  • Excursiemogelijkheden aan boord

Riviercruises Duitsland, Moezel, Duitsland | de Jong Intra Vakanties

Met zorg samengesteld

Het hele jaar door is ons team van specialisten op zoek naar nieuwe schepen en vaarroutes. Het team bekijkt de omgeving en de mogelijkheden en samen met de rederijen zorgt zij voor de invulling van nieuwe programma’s. Ook de programma’s van de bestaande reizen worden ieder jaar tegen het licht gehouden.

Vroeg boeken biedt zekerheid
Heb je een mooie reis gevonden? Wacht dan niet te lang met het boeken van een riviercruise bij de Jong Intra Vakanties. Wij hanteren geen last-minute prijzen en het zou jammer zijn als de door jou gekozen reis of hut categorie niet meer beschikbaar is.

Alleenreizend
Wie veel en vaak reist weet dat er meer betaald moet worden voor een éénpersoonshut. Je betaalt meer maar krijgt in vele gevallen een tweepersoonshut voor alleengebruik. Het aantal éénpersoonshutten aan boord van de schepen is beperkt en sommige schepen hebben helemaal geen éénpersoonshutten. Helaas hebben wij daar als organisatie geen invloed op. De vraag naar éénpersoonshutten neemt enorm toe en daarom adviseren wij om tijdig te reserveren.

Uitvoering van de riviercruises
Met de mps Horizon worden er exclusief riviercruises voor de Jong Intra Vakanties uitgevoerd. De cruises met de andere rivierschepen worden uitgevoerd onder auspiciën van Feenstra Rijn Lijn. Wij treden in deze als bemiddelaar op.


Brochure Riviercruises

Ben je op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of je nu een kort uitstapje wilt maken of 17 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan jou.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of je aan boord stapt van een 3-, 4- of een 5-sterren schip, de bemanning maakt het je meteen al naar de zin. Je voelt je bij de eerste stap op de loopplank al van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Grote pluspunten zijn dat jouw hotel met je meereist en dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruise 2024