Moezel, Riviercruises

Riviercruises

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. U wordt verwelkomd aan boord van een van onze prachtige schepen, pakt één keer uw koffer uit en maakt een prachtige rondreis over Europa's mooiste rivieren. De Jong Intra Vakanties heeft al jaren het meest complete aanbod van riviercruises en daar zijn we trots op!

Manon

Riviercruise specialist

In 2023 genieten aan boord van een riviercruise? De Jong Intra Vakanties biedt u een gevarieerd aanbod riviercruises in Europa. Een riviercruise is een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk van een land te zien, terwijl uw comfortabel hotel met u mee vaart.

Welke riviercruise staat in 2023 voor u op het programma? Wordt het een riviercruise over de altijd mooie Rijn of Moezel, of kiest u misschien een keer voor een riviercruise over de Seine met vertrek in Parijs? De mogelijkheden zijn eindeloos en u vindt altijd een passende riviercruises bij de Jong Intra vakanties.

De mooiste bestemmingen voor riviercruises

Lees alles over Riviercruises

Een riviercruise is een unieke manier van reizen. Uw drijvende hotel is altijd dicht bij u en u pakt slechts één keer uw koffer uit. Aan boord van onze schepen wordt u echt in de watten gelegd, met comfortabele hutten en goede maaltijden. Bij de Jong Intra Vakanties helpen we u graag de juiste keuze te maken voor een perfecte riviercruise vakantie!

Goed voorbereid op riviercruise

Waar moet u rekening mee houden bij de keuze voor een riviercruise? Met de onderstaande informatie helpen we daarbij. Heeft u toch nog hulp nodig bij het kiezen van uw riviercruise of wilt u liever telefonisch uw reservering vastleggen, dan staan onze reisspecialisten altijd voor u klaar. Lees hier hoe u ons kunt bereiken of bel ons op 0180-457803.


Populaire bestemmingen voor een riviercruise

De mooiste vaargebieden voor een riviercruise

Onze uitgebreide aanbod biedt veel mogelijkheden. Bij de Jong Intra Vakanties vindt u riviercruises naar alle populaire landen voor een riviercruise. Uiteraard kunt u kiezen voor de Rijn en Moezel tijdens een riviercruise door Duitsland, maar ook de Nederlandse wateren tijdens een riviercruise door Nederland, de Seine tijdens een riviercruise door Frankrijk of de Donau tijdens een riviercruise door Oostenrijk en Hongarije zijn geliefde bestemmingen in 2023.

Wij zetten de vaargebieden van de riviercruises van de Jong Intra Vakanties voor u op een rijtje!

Riviercruises Duitsland

Door de prachtige rivieren, interessante steden en de afwisselende natuur is Duitsland een fantastische bestemming voor riviercruise. Welke rivier in Duitsland gaat u ontdekken? De majestueuze Rijn, de schilderachtige Moezel, de smalle Saar, de heerlijke Neckar of toch de sfeervolle Main? Iedere Duitse rivier heeft zijn eigen charme en interessante bezienswaardigheden.

Lees meer over een riviercruise door Duitsland of bekijk direct het aanbod van riviercruises naar Duitsland van de Jong Intra Vakanties.

Riviercruises Duitsland

Riviercruises Nederland

Een riviercruise Nederland is de ideale manier om ons eigen land beter te leren kennen. Bekijk Nederland eens van een andere kant te bekijken, namelijk vanaf het water! Wereldsteden als Rotterdam, het afwisselende landschap van Texel, het IJsselmeer en Zeeland en de prachtige Hanzesteden langs de IJsel zijn meer dan de moeite waard.

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een uitgebreid aanbod van riviercruises door Nederland. Wilt u liever eerst meer lezen, bekijk dan onze pagina over riviercruises door Nederland.

Riviercruises Nederland

Riviercruises België

De Belgische rivieren zijn een prachtige bestemming voor een riviercruises door België. De aanblik van de Belgische stad Antwerpen vanaf de Schelde is adembenemend. Riviercruises door België worden vaak gecombineerd met de Nederlandse rivieren.

Enthousiast geworden over een riviercruises door België? Bekijk direct ons aanbod van riviercruises door België. Liever eerst wat meer lezen? Bekijk dan de speciale pagina over riviercruises naar België.

Riviercruises België

Riviercruises Frankrijk

Niet veel mensen zullen direct aan Frankrijk denken voor een riviercruise. Maar heb je het over de Seine dan is dat toch opeens heel logisch. Parijs vanaf het water is natuurlijk een unieke belevenis, maar de oevers van de Seine hebben nog zoveel meer te bieden.

Ontdek eerst alles over een riviercruise naar Frankrijk of bekijk direct ons aanbod van riviercruises naar Frankrijk.

Riviercruises Frankrijk

Riviercruises Oostenrijk

Denkt u aan een riviercruise Oostenrijk, dan denkt u natuurlijk aan die schönen blauen Donau. Over de Donau bezoekt u vele interessante steden, waaronder natuurlijk Wenen, maar ook het Hongaarse Boedapest, terwijl u geniet van het prachtige landschap.

Bekijk direct het aanbod van riviercruises door Oostenrijk bij de Jong Intra Vakanties of lees eerst meer over de prachtige riviercruises door Oostenrijk.

Riviercruises Oostenrijk

Kerstmarkt- & Kerstcruises

Een unieke vorm van riviercruises zijn de kerstmarkt- en kerstcruises van de Jong Intra Vakanties.

Tijdens een kerstmarktcruise combineert u het bezoeken van meerdere kerstmarkten met het comfort van een riviercruise. De Duitse steden zijn prachtig tijdens de adventperiode en het is vaak lastig kiezen welke stad u moet bezoeken. Met een kerstmarktcruise bezoek u meerdere Duitse steden en de mooiste kerstmarkten. Ideaal toch?

Ook vindt u bij de Jong Intra Vakanties de zogenaamde feestdagencruises, waarbij u rond Kerstmis en Oud & Nieuw aan boord van een mooi schip verblijft. U viert de feestdagen in goed gezelschap en bezoekt diverse leuke Duitse bestemmingen. Een Kerstcruise of Oud & Nieuw-cruise is echte aanrader!

U vindt alle kermarktcruises en Kerst- en Oud & Nieuw-cruises in het ruime aanbod van kerst- en winterreizen van de Jong Intra Vakanties.

Kerstmarkt Duitsland

Populaire schepen voor een riviercruise

Onze mooiste schepen voor een riviercruise

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een divers aanbod aan riviercruises. Uiteraard kunt u kiezen tussen een van de mooiste schepen voor een riviercruise.

Wij zetten de populairste schepen van de riviercruises van de Jong Intra Vakanties voor u op een rijtje:

m.p.s. Horizon

Een cruise met het familiaire mps Horizon biedt een onvergetelijke ervaring. Het vriendelijke en behulpzame personeel zorgt voor een gezellige en knusse sfeer en perfecte service aan boord en een leuke invulling van het avondprogramma.

Op dit populaire en comfortabele schip, dat vele afvaarten exclusief voor de Jong Intra Vakanties vaart, begroeten wij jaarlijks vele vaste en nieuwe gasten. Onze reisleiding zal u iedere reis met raad en daad terzijde staan.

Aan boord zijn veel faciliteiten te vinden zowel in uw hut als in de algemene ruimtes. Hierbij kunt u denken aan fitnessapparatuur, een grote bar met dansvloer of geniet u liever op het zonnedek waar stoelen en ligstoelen te vinden zijn. De uitgebreide beschrijving over de schepen kunt u vinden bij de betreffende reis.

Bekijk hier: Riviercruises met reisleiding van de Jong Intra Vakanties

m.p.s. Salvinia

De comfortabele Salvinia heeft met haar drie dekken ruimte voor 124 passagiers. In de ruime en smaakvol ingerichte lounge zit u hoog boven het water, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de langs glijdende landschappen. Omdat de Salvinia studpalen heeft, kunnen we aanleggen waar we willen. Ook als er geen steiger is. Met de kleine tender brengen we u dan aan wal.

Aan boord zijn veel faciliteiten te vinden zowel in uw hut als in de algemene ruimtes. Wilt u heerlijk ontspannen geniet dan van de zonnecabine, whirlpool of van de sauna aan boord van de Salvinia. De uitgebreide beschrijving over de schepen kunt u vinden bij de betreffende reis.

m.p.s. Rembrandt van Rijn

Een riviercruise met de luxueuze Rembrandt van Rijn is beslist een aanrader. Met zijn fraaie interieur en de uitmuntende verzorging aan boord, staat de Rembrandt van Rijn met recht als exclusief te boek. Het schip is royaal opgezet, met een riante entree, een groot restaurant en ruime hutten. De prachtige kleuren en mooie materialen zorgen voor een warme uitstraling.

Aan boord zijn veel faciliteiten te vinden zowel in uw hut als op het schip. Er is dan ook een bibliotheek, fitnessapparatuur en voor een gezellige avond een lounge met bar en dansvloer te vinden. De uitgebreide beschrijving over de schepen kunt u vinden bij de betreffende reis.


De reis naar uw riviercruise

Afhankelijk van uw vertrekhaven biedt de Jong Intra Vakanties u diverse manieren om naar de haven van uw afvaart te reizen en comfortabel aan uw riviercruise te starten.

Optionele extra

Pre-night: Een heerlijke start van uw riviercruise

Begin uitgerust aan uw riviercruise en scheep al op de dag voor vertrek in aan boord. U wordt welkom geheten door het personeel aan boord, u kunt inchecken en betrekt uw hut waarin u de gehele cruise zult verblijven. Dat is het voordeel van een pre-night!

U kunt doorgaans op de avond voor vertrek inschepen tussen 20.00 uur en 21.00 uur, maar de exacte tijd vindt u terug in uw reisbescheiden. Uiteraard heeft u 's avonds nog de gelegenheid om een drankje te nuttigen in de lounge en kennis te maken met uw medereizigers. Het uitgebreide ontbijt de volgende morgen is uiteraard inbegrepen in de prijs. Na de inscheping van de overige gasten zal het schip 's ochtends om ca. 09.30 uur uitvaren.

Indien de pre-night bijgeboekt kan worden, vindt u deze in het boekingsproces terug bij de extra's van de riviercruise van uw keuze.

Riviercruises met vertrek vanuit Nederland

Bij een riviercruise met vertrek vanuit Nederland zal u vertrekpunt vrijwel altijd Arnhem of Rotterdam zijn. De riviercruises liggen hier op een mooie locatie langs de Rijnkade (in Arnhem) of de langs de Maasboulevard (Rotterdam).

Wij zetten de mogelijkheden voor een prettige start van uw riviercruise met vertrek vanuit Nederland. voor u op een rijtje.

Met eigen vervoer naar uw riviercruise

Vertrekt u vanuit Arnhem dan kunt u uw auto parkeren in één van de parkeergarages in Arnhem. U kunt in de parkeergarages betalen met pin, contant geld, of creditcard. In parkeergarage 'De Rozet' aan de Langstraat 10 te Arnhem bestaat de mogelijkheid om voor ca. € 15 per dag (tarieven in 2022) uw auto tijdens de duur van uw riviercruise te stallen. Inrijden zondag t/m donderdag 06.30 - 23.30 uur, vrijdag en zaterdag 06.30 - 01.00 uur. Uitrijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Aan de Nieuwe Kade in Arnhem bevinden zich een aantal onbewaakte, gratis parkeerplaatsen. Wij adviseren echter niet om uw auto hier voor langere tijd te parkeren.

Vertrekt u met een riviercruise vanuit Rotterdam, dan is parkeren beperkt en behoorlijk kostbaar. Wij raden u aan bij vertrek vanuit Rotterdam te kiezen voor een andere vervoersoptie.

De exacte adressen van de vertrekpunten van uw riviercruise ontvangt u in uw reisdocumenten. Ook handig wanneer u bij de afvaartplaats wordt afgezet door familie of vrienden!

Met het openbaar vervoer naar uw riviercruise

Reist u met het openbaar vervoer naar uw riviercruise, houdt u dan rekening met mogelijke vertraging. Het schip kan door zijn strakke vaarschema immers niet wachten en zal altijd op tijd moeten vertrekken.

Indien u met het openbaar vervoer naar Arnhem komt, adviseren wij u om een taxi vanaf het station naar de Rijnkade te komen. Wilt u toch te voet? Dan wandelt u in, afhankelijk van de ligplaats, in ca. 30 tot 45 min naar het schip.

Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een taxiservice naar uw vertrekhaven aan te bieden. Wij raden u aan om bij lokale taxibedrijven te informeren naar de mogelijkheden en tarieven van vervoer per taxi naar de vertrekhaven van uw riviercruise.

Riviercruises met vertrek vanuit de buitenlandse haven

Bij een aantal van de riviercruises van de Jong Intra Vakanties vertrekt uw riviercruise vanuit een buitenlandse haven. Zo bespaart u tijd en kunt u bijvoorbeeld een korte riviercruise langs het mooiste deel van een rivier maken of bezoek u meerdere prachtige bestemmingen zonder dat u deze twee keer passeert. Ook zijn er reizen waarbij u zowel vertrek als aankomt in een buitenlandse haven. Uiteraard is bij deze reizen het vervoer met een comfortabele touringcar inbegrepen.

Riviercruises met een enkele reis per bus

Bij een aantal riviercruises is een enkele reis per bus naar een vertrekhaven in het buitenland inbegrepen. Zo reist u snel en comfortabel naar uw vertrekhaven en kunt u direct genieten van een geweldige riviercruise. Het biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid om een korte riviercruise te maken langs het mooiste deel van de Rijn, of u reist tijdens eens cruise langs meerdere prachtige steden in Duitsland en Zwitserland.

In de meeste gevallen vertrekt de touringcar bij de vertrekplaats in Arnhem, waar uw schip op de terugreis ook weer zal aanmeren. Bij de reizen waarbij dit van toepassing is, vindt u meer informatie in het dagprogramma. In uw reisdocumenten vindt u de exacte vertrekplaatsen en vertrektijden.

Riviercruises met een retourreis per bus

Soms is het simpelweg niet mogelijk om vanuit Nederland te vertrekken voor de riviercruise van uw keuze. Dat is bijvoorbeeld het geval bij onze riviercruises over de Donau naar Wenen en Boedapest. Bij deze riviercruises reist u snel en comfortabel vanuit Nederland per luxe touringcar naar de aanlegplaats van het schip in Passau of Parijs.

Naar de aanlegplaats in Passau voor uw riviercruise over de Donau

Na een vroeg vertrek vanuit Arnhem komt u tegen het einde van de middag op de eerste dag aan in het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland en na het ontbijt op de tweede dag reist u door naar de vertrekhaven in Passau. Uw terugreis vindt plaats op één dag van Passau naar Arnhem. Deze busreis is uiteraard inbegrepen bij uw riviercruise over de Donau.

Naar de aanlegplaats in Parijs voor uw riviercruise over de Seine

In de ochtend vertrekken de touringscars vanuit Arnhem naar Parijs, waar u in de middag aankomt. Aan boord wordt u vervolgens verwelkomd door de bemanning van het schip. Geniet vanaf nu van al het moois wat de Seine te bieden heeft. Aan het einde van de cruise doen we hetzelfde in omgekeerde volgorde en wordt u in één dag terug naar Nederland gebracht.


Waarom een riviercruise van de Jong Intra Vakanties?

De Jong Intra Vakanties - Dé specialist in riviercruises

Al sinds 1972 stellen wij met en voor onze gasten reizen samen die optimaal aansluiten bij de wensen. Riviercruises maken al vele jaren onderdeel uit van het prachtige productaanbod van de Jong Intra Vakanties. Met riviercruises door over vele Europese rivieren, durven wij ons dé specialist in riviercruises te noemen.

De voordelen op een rijtje

  • Groot aanbod riviercruises in Europa

  • Diverse riviercruises exclusief voor de Jong Intra Vakanties met reisleiding

  • Optionele extra: Pre-Night

  • Excursiemogelijkheden aan boord

Riviercruises

Met zorg voor u samengesteld

Het hele jaar door is ons team van specialisten op zoek naar nieuwe schepen en vaarroutes. Het team bekijkt de omgeving en de mogelijkheden en samen met de rederijen zorgt zij voor de invulling van nieuwe programma’s. Ook de programma’s van de bestaande reizen worden ieder jaar tegen het licht gehouden.

Vroeg boeken biedt zekerheid!
Heeft u een mooie reis gevonden? Wacht dan niet te lang met het boeken van een riviercruise bij de Jong Intra Vakanties. Wij hanteren geen last-minute prijzen en het zou jammer zijn als de door u gekozen reis of hut categorie niet meer beschikbaar is.

Alleenreizend
Wie veel en vaak reist weet dat er meer betaald moet worden voor een éénpersoonshut. U betaalt meer maar krijgt in vele gevallen een tweepersoonshut voor alleengebruik. Het aantal éénpersoonshutten aan boord van de schepen is beperkt en sommige schepen hebben helemaal geen éénpersoonshutten. Helaas hebben wij daar als organisatie geen invloed op. De vraag naar éénpersoonshutten neemt enorm toe en daarom adviseren wij u om tijdig te reserveren.

Trouwe reizigers
We stellen het bijzonder op prijs dat zoveel gasten elk jaar bij ons terugkomen. Niets zegt meer over de kwaliteit van onze reizen dan de trouwe schare aan gasten die al jaren met ons op reis gaat. Om u te bedanken voor uw waardering en loyaliteit, belonen wij onze gasten die een 10e, 15e, 25ste, ja zelfs een 50ste keer met ons op reis gaan, met een passend geschenk. Wilt u hier ook voor in aanmerking komen? Vraagt u dan een inschrijvingsformulier aan via 0180-45 77 77 of per e-mail: trouwereizigers@dejongintra.nl.

Uitvoering van de riviercruises
Met de mps Horizon worden er exclusief riviercruises voor de Jong Intra Vakanties uitgevoerd. De cruises met de andere rivierschepen worden uitgevoerd onder auspiciën van Feenstra Rijn Lijn. Wij treden in deze als bemiddelaar op.


Brochure Riviercruises

Bent u op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Of u een kort uitstapje wilt maken of 13 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan u.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of u aan boord stapt van een 3- of een 4-sterren schip, de bemanning maakt het u meteen al naar de zin. U voelt zich bij de eerste stap op de loopplank van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Het grote pluspunt dat uw hotel met u meereist en het feit dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn, zorgen ervoor dat een riviercruise een heerlijk ontspannen manier van reizen is!

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruises 2023