Moezel, Riviercruises

Riviercruises

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Jan-Willem

Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. U wordt verwelkomd aan boord, pakt één keer uw koffer uit en maakt toch een rondreis.

Jan Willem

Busreizen en riviercruise specialist

In 2023 genieten aan boord van een riviercruise? Wij bieden u een gevarieerd aanbod riviercruises in Europa. Een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk vanaf de rivier en natuurlijk op de kade te zien. Vaart u mee?

Ontdek deze landen met een riviercruise

Lees alles over Riviercruises

Goed voorbereid op riviercruise

Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. U wordt verwelkomd aan boord, pakt één keer uw koffer uit en maakt toch een rondreis. Een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk vanaf de rivier en natuurlijk op de kade te zien.

Wij bieden voor ieder wat wils, van een korte bootreis door onze beroemde Bollenstreek of een uitgebreide Vierlandencruise. In het voorjaar, gedurende de zomer, het najaar en zelfs met Kerstmis en Oud & Nieuw kunt u Europa's mooiste rivieren en steden gaan verkennen.Het mps Horizon vaart diverse routes exclusief voor de Jong Intra Vakanties!

Al vele jaren voert de mps Horizon, een schip met een prettig familiair karakter, diverse cruises exclusief voor de Jong Intra Vakanties uit. De kapitein en zijn voltallige staf, alsmede onze eigen reisleidster, zorgen voor een knusse en gezellige sfeer, perfecte service aan bood en een leuke invulling van het avondprogramma. Alles om te ervoor te zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Al vele gasten hebben op de mps Horizon een heerlijke ontspannen week op het water doorgebracht, maar ook begroeten wij jaarlijks vele vaste gasten en nieuwe gasten.

Onze reisleidster aan het woord
"Op vele afvaarten van de Horizon ga ik mee als reisleiding van de Jong Intra Vakanties. Vaar mee op dit gezellige schip met zijn gemoedelijke sfeer en uitstekende verzorging. Uw varende hotel brengt u naar pittoreske plaatsjes en mondaine steden en ondertussen kunt u ook genieten van de rust van het landschap.
Gaat u mee?
Ik heet u graag welkom aan boord voor een onvergetelijke vakantie."

Met zorg voor u samengesteld

Het hele jaar door is ons team van specialisten op zoek naar nieuwe schepen en vaarroutes. Het team bekijkt de omgeving en de mogelijkheden en samen met de rederijen zorgt zij voor de invulling van nieuwe programma’s. Ook de programma’s van de bestaande reizen worden ieder jaar tegen het licht gehouden.

Vroeg boeken biedt zekerheid!
Heeft u een mooie reis gevonden? Wacht dan niet te lang met het boeken van een riviercruise bij de Jong Intra Vakanties. Wij hanteren geen last-minute prijzen en het zou jammer zijn als de door u gekozen reis of hut categorie niet meer beschikbaar is.

Alleenreizend
Wie veel en vaak reist weet dat er meer betaald moet worden voor een éénpersoonshut. U betaalt meer maar krijgt in vele gevallen een tweepersoonshut voor alleengebruik. Het aantal éénpersoonshutten aan boord van de schepen is beperkt en sommige schepen hebben helemaal geen éénpersoonshutten. Helaas hebben wij daar als organisatie geen invloed op. De vraag naar éénpersoonshutten neemt enorm toe en daarom adviseren wij u om tijdig te reserveren.

Trouwe reizigers
We stellen het bijzonder op prijs dat zoveel gasten elk jaar bij ons terugkomen. Niets zegt meer over de kwaliteit van onze reizen dan de trouwe schare aan gasten die al jaren met ons op reis gaat. Om u te bedanken voor uw waardering en loyaliteit, belonen wij onze gasten die een 10e, 15e, 25ste, ja zelfs een 50ste keer met ons op reis gaan, met een passend geschenk. Wilt u hier ook voor in aanmerking komen? Vraagt u dan een inschrijvingsformulier aan via 0180-45 77 77 of per e-mail: trouwereizigers@dejongintra.nl.

Uitvoering van de riviercruises
Met de mps Horizon worden er exclusief riviercruises voor de Jong Intra Vakanties uitgevoerd. De cruises met de andere rivierschepen worden uitgevoerd onder auspiciën van Feenstra Rijn Lijn. Wij treden in deze als bemiddelaar op.

Optionele extra: Pre-night

Begin uitgerust aan uw cruise en scheep al op de dag voor vertrek in aan boord. U wordt welkom geheten door het personeel aan boord, u kunt inchecken en betrekt uw hut waarin u de gehele cruise zult verblijven. U kunt doorgaans op de avond voor vertrek inschepen tussen 20.00 uur en 21.00 uur, de exacte tijd vindt u terug in uw reisbescheiden.
Uiteraard heeft u 's avonds nog de gelegenheid om een drankje te nuttigen in de lounge en kennis te maken met uw medereizigers. Het uitgebreide ontbijt de volgende morgen is uiteraard inbegrepen in de prijs. Na de inscheping van de overige gasten zal het schip 's ochtends om ca. 09.30 uur uitvaren.

Indien de pre-night bijgeboekt kan worden, vindt u deze in het boekingsproces terug bij de extra's van de betreffende cruise.


Populaire Riviercruises

De mooiste bestemmingen met zorg gekozen

Maak uw riviercruise vaak helemaal compleet maken met een pre-night, waarbij u al de avond voor vertrek kunt inschepen. In alle gevallen staan onze bootreizen garant voor een heerlijke vakantie!

Onze uitgebreide aanbod biedt veel mogelijkheden. Bekijk eens de Donaucruises, Seinecruises, Moezelcruises of een van onze populaire Rijncruises! Of de mogelijkheden per land, een riviercruise door Duitsland of een riviercruise door België, zijn zeker aanraders. Wij bieden minicruises aan van 4 dagen tot heerlijke riviercruises van 13 dagen.

Gaat u dit jaar mee met één van onze prachtige riviercruises?

Riviercruises door Nederland en België

Een riviercruise is de ideale manier om ons eigen land en België eens van een andere kant te bekijken, namelijk vanaf het water! De afwisseling die een riviercruise in Nederland en België hebben te bieden zal u versteld laten staan. De wereldsteden die Nederland en België te bieden hebben zoals Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Het afwisselende landschap van Texel, het IJsselmeer en Zeeland bieden u prachtige vergezichten.

Riviercruise Duitsland

Een riviercruise Duitsland is in ieder jaargetijde een aanrader. Door de prachtige rivieren, interessante steden en de afwisselende natuur is Duitsland een fantastisch riviercruiseland. Op welke rivier gaat u mee op ontdekking? De majestueuze Rijn, de schilderachtige Moezel, de smalle Saar, de heerlijke Neckar of toch de sfeervolle Main, boek deze volledig verzorgde riviercruise naar Duitsland bij de Jong Intra Vakanties.

Riviercruises Oostenrijk

Een cruise over de majesteuze Donau neemt u mee naar diverse landen in Centraal Europa met allemaal hun eigen hoogtepunten. Uiteraard is de vaartocht door Oostenrijk met een bezoek aan de hoofdstad Wenen één van de absolute hoogtepunten.

Het riviercruisen wordt in Europa steeds populairder want er zijn vele duizenden kilometers aan Europese rivieren die met een riviercruise schip uitstekend te bevaren zijn. Om de Donau door Oostenrijk te bevaren zijn er diverse mogelijkheden. U kunt al per schip vanuit Nederland vertrekken, maar zeker sneller zijn onze reizen waarbij we de reis naar Passau per luxe touringcar maken en daar in te schepen voor een bezoek aan o.a. Wenen, Budapest, Melk en Bratislava.

Riviercruise over de Donau

Een cruise over de majesteuze Donau neemt u mee naar diverse landen in Centraal Europa met allemaal hun eigen hoogtepunten. Uiteraard wordt hierbij ook Budapest in Hongarije aangedaan. Om de Donau door Hongarije te bevaren zijn er diverse mogelijkheden. U kunt al per schip vanuit Nederland vertrekken, maar zeker sneller zijn onze reizen waarbij we de reis naar Passau per luxe touringcar maken en daar inschepen voor een bezoek aan o.a. Wenen, Budapest, Melk en Bratislava.

Riviercruises Donau

Riviercruise over de Seine

Een riviercruise over de Seine waarbij u Frankrijk kan ontdekken vanaf het water. De Seine is maar liefst een lengte van 776 km. Deze prachtige rivier is het hart van Parijs maar heeft veel meer te bieden in Frankrijk. Denk maar aan het mooie Normandië met de bekende plaatsen Rouen, Le Havre en Vernon. Gaat u mee op een riviercruise over de Seine?

Kerstmarkt- & Kerstcruises

De Jong Intra Vakanties heeft voor ieder wat wils. Kiest u voor een van bovenstaande riviercruises in het voorjaar, gedurende de zomer en het najaar mee door Nederland & België, Duitsland, Over de Donau of Over de Seine. Of heeft u toch voorkeur voor een riviercruise in de advent tijd of tijdens Kerstmis en Oud & Nieuw? Ga dan mee met onze Kerstmarkt- of Kerstcruises. De mooiste tijd van het jaar, waarbij lekker eten en natuurlijk het bezoek aan een echte kerstmarkt niet kan missen. Wanneer u de feestdagen aan boord van een riviercruise door wenst te brengen, kies dan voor een van onze Kerstcruises.


Vervoer van- en naar het schip

U kunt op verschillende manieren naar het schip reizen:

Taxi Service

Dit jaar wordt de Taxi Service helaas niet aangeboden. Dit heeft te maken met grote personeelstekorten en stijgende brandstofkosten bij de vervoersbedrijven.

Openbaar vervoer

Reist u met het openbaar vervoer, houdt u dan rekening met mogelijke vertraging. Indien u met het openbaar vervoer naar Arnhem komt, adviseren wij u om een taxi vanaf het station naar de Kade te komen. Wilt u toch te voet? Dan wandelt u in, afhankelijk van de ligplaats, in ca. 30 tot 45 min naar het schip.

Eigen vervoer

U kunt uw auto parkeren in één van de parkeergarages in Arnhem. U kunt in de parkeergarages betalen met pin, contant geld, of creditcard. Aan de Nieuwe Kade in Arnhem bevinden zich een aantal onbewaakte, gratis parkeerplaatsen. Wij adviseren echter niet
om uw auto hier voor langere tijd te parkeren.

In parkeergarage de Rozet aan de Langstraat 10 te Arnhem bestaat de mogelijkheid om voor ca. € 15 per dag (prijs 2022) uw auto tijdens de reis te stallen. Openingstijden inrijden: zondag t/m donderdag 06.30 - 23.30 uur, vrijdag en zaterdag 06.30 - 01.00 uur. Uitrijden: 24 uur per dag, 7 dagen per week.


Vervoer tijdens uw riviercruise

U kunt kiezen uit een riviercruise met vertrek vanuit Nederland of een riviercruise per bus (enkele reis of retour).

Riviercruises met vertrek vanuit Nederland

Dit zijn de riviercruises waarbij u in Nederland aan boord van het schip stapt en niet per bus of vliegtuig naar het buitenland hoeft te reizen voordat u aan uw vakantie begint. Het vertrek is via Arnhem of Rotterdam.

Riviercruises per bus (enkele reis)

Bij een aantal van de riviercruises in het aanbod van de Jong Intra Vakanties zit een enkele reis met de touringcar inclusief. Dit biedt u de mogelijkheid om een korte riviercruise te maken en toch meerdere prachtige steden in Duitsland en Zwitserland te verkennen.

Riviercruises per bus (retour)

Bij onze riviercruises per bus reist u snel en comfortabel vanuit Nederland per luxe touringcar naar de aanlegplaats van het schip in Passau of Parijs.

Naar de aanlegplaats in Passau

Onderbroken door diverse stops komt u aan het einde van de middag op de eerste dag aan in het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland, na het ontbijt op de tweede dag wordt de reis vervolgt en schepen we in de middag in op het schip en begint de riviercruise. Aan het einde van de cruise zal een volledige reisdag met de touringcar zijn.

Naar de aanlegplaats in Parijs

In de ochtend vertrekken de touringscars naar Parijs, waar u in de middag aankomt. Aan boord wordt u vervolgens verwelkomd door de bemanning van het schip. Geniet vanaf nu van al het moois wat de Seine te bieden heeft. Aan het einde van de cruise doen we hetzelfde in omgekeerde volgorde.


Waarom de Jong Intra Vakanties?

Een vertrouwd gevoel, op vakantie met een ervaren reisspecialist

Onze naam laat er geen twijfel over bestaan, we zijn een honderd procent Nederlandse reisorganisatie die vanaf 1972 betaalbare vakanties in Europa en ver daarbuiten organiseert. Of u nu met een riviercruiseschip, een comfortabele touringcar, de trein, het vliegtuig of eigen auto wil reizen, het kan allemaal. Wij stellen met en voor onze gasten reizen samen die optimaal aansluiten bij de wensen.

De voordelen op een rijtje

  • Groot aanbod riviercruises in Europa

  • Diverse riviercruises exclusief voor de Jong Intra Vakanties met reisleiding

  • Optionele extra: Pre-Night

  • Excursiemogelijkheden aan boord


Brochure Riviercruises

Bent u op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Of u een kort uitstapje wilt maken of 13 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan u.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of u aan boord stapt van een 3- of een 4-sterren schip, de bemanning maakt het u meteen al naar de zin. U voelt zich bij de eerste stap op de loopplank van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Het grote pluspunt dat uw hotel met u meereist en het feit dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn, zorgen ervoor dat een riviercruise een heerlijk ontspannen manier van reizen is!

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruises 2023