Scandinavië, AdobeStock 118020020

Vakantie Scandinavië

Heleen

Scandinavië heeft een speciaal plekje in mijn hart. Waar in Scandinavië ik ook ben, ik voel mij altijd thuis. De indrukwekkende landschappen en rust laten mij iedere keer weer volledig genieten tijdens mijn vakantie in Scandinavië. Even weg van het drukke dagelijkse leven, dát is vakantie in het noorden van Europa!

Heleen

Scandinavië specialist

Maak met de Jong Intra Vakanties een autovakantie, rondreis of stedentrip en ervaar een Scandinavisch avontuur. Ons aanbod bestaat uit een groot aantal hotels, appartementen en vakantiehuizen door heel Scandinavië.

De Scandinavische landen

Reizen naar Scandinavië met de Jong Intra Vakanties

Heel veel groen, diep blauwe meren en gekleurde huisjes; dat zijn slechts enkele kenmerken van het natuurrijke Scandinavië. Ons aanbod bestaat uit diverse vakanties naar Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden. Hoe ziet uw ideale vakantie naar Scandinavië eruit?

Autovakanties Scandinavië

Tijdens een autovakantie naar Scandinavië ervaart u ultieme vrijheid. Zonder rekening te houden met hoeveel bagage u mee kunt nemen reist u op eigen tempo naar uw vakantie adres in Scandinavië. Tijdens uw autovakantie Scandinavië ontdekt u de mooiste steden, stranden, uitgestrekte bossen, musea en kunt u genieten van culinaire verrassingen.

Autovakanties Noorwegen landscape

Autorondreizen Scandinavië

De beste manier om een land te leren kennen is door het maken van een autorondreis. Bij een autorondreis Scandinavië reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maakt u op een ontspannen manier kennis met een bepaald deel van Scandinavië. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in uw smaak, maar sluit het thema niet aan bij uw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten u uiteraard tot niets!

Fly drives Scandinavië

Hoe verder u naar het noorden van Scandinavië reist des te groter de afstand vanuit Nederland. Daarom biedt de Jong Intra Vakanties naar sommige bestemmingen fly drives aan. Dit zijn dezelfde reizen als ons autorondreizen naar Scandinavië, maar dan met de vlucht en een huurauto inclusief. Dit bespaart u een lange reis als u daarvoor niet de tijd heeft.

Busreizen Scandinavië

Reis je liever niet alleen en wil je gezelschap van andere Scandinaviëliefhebbers, dan kun je mee met een van onze groepsrondreizen. De chauffeur en reisleider brengen je naar de meest bijzondere plekjes. Je hoeft alleen maar te genieten en te luisteren naar de mooiste verhalen.

Busreizen Denemarken

Stedentrips Scandinavië

Pak een willekeurig toplijstje van Europese hoofdsteden en de Scandinavische hoofdsteden staan erin. Natuurlijk, hip, duurzaam, culinair: het past allemaal bij de Scandinavische steden. Welke stad kiest u voor uw volgende stedentrip?

Winterbelevenis Scandinavië

Bent u op zoek naar een wintersportvakantie waarbij u niet hoeft te skiën of snowboarden? in Scandinavië kunt u een week lang genieten van de sneeuw zonder een afdaling te hoeven maken. Tijdens onze winterbelevenis reizen worden de dagen gevuld met een sneeuwschoenwandeling, een huskysafari, een bezoekt u een rendierboerderij, gaat u kick-steppen, start u de motoren van de sneeuwscooter of zit u in een traditionele rooksauna en koelt u af in een ijswak.

Winterbelevenis Finland

Wat te doen in Scandinavië?

Of u nu in de bergen, aan een fjord of uitgestrekt meer verblijft, een vakantie in Scandinavië is altijd in de natuur. Dat nodigt uit tot bergwandelen, zwemmen, varen, of avontuurlijker, mountainbiken, gletsjertochten of klimmen. U kunt in nog mee op eland- of beversafari en ontdekt leuke activiteiten om nooit te vergeten.

Zomervakantie in Scandinavië

Tijdens het voorjaar en de zomer hoeft u in Scandinavië geen kou te ervaren. Vanaf maart worden de temperaturen milder en begint de sneeuw te smelten. Die smeltende sneeuw veroorzaakt prachtige watervallen die in combinatie met de bloeiende bloemen indrukwekkende decors vormen. In de zomer kunt u in Scandinavië getuige zijn van de zogenaamde Middernachtzon. De zon gaat gedurende enkele weken niet onder en straalt een intense rood-oranje-gele gloed uit.

Een vakantie naar Scandinavië in de zomer is erg geschikt om te wandelen, zwemmen, varen, mountainbiken of klimmen.

Zomer in Scandinavië AdobeStock 266089959

Wintervakantie in Scandinavië

Het contrast tussen zomer en winter is in Scandinavië erg groot. Tijdens de wintermaanden verschijnt de zon namelijk veel minder. In de weken rond kerst blijft het zelfs 24 uur per dag donker. In september is het noorderlicht al goed te zien, daarvoor hoeft u niet midden in de winter naar Scandinavië te reizen.

Een vakantie naar Scandinavië in de winter is erg geschikt om mee te gaan op eland- of huskysafari, om een tocht te maken op de sneeuwscooter en nog veel meer.

Winterbelevenis