Noorwegen Fly Drive Hero

Fly drives Noorwegen

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Heleen

Een fly drive door Noorwegen is fantastisch! De afstanden zijn groot, dus u heeft een goede en comfortabele auto nodig. De overwegend rustige snelwegen willen wel eens verleiden om het gaspedaal iets dieper in te trappen. Niet doen, want de boetes voor snelheidsovertredingen zijn veel hoger dan in Nederland! Maar waarom eigenlijk harder rijden? U bent op vakantie en geniet onderweg van het prachtige Noorse landschap.


Heleen

Autovakanties & fly drives specialist

Wilt u veel zien en genieten van optimale vrijheid? Kies dan voor een fly drive Noorwegen waarbij u met uw huurauto de mooiste routes aflegt, kunt stoppen bij bezienswaardigheden en 's avonds heerlijk kunt relaxen in uw hotel. De Jong Intra is al jarenlang specialist op het gebied van fly drives en autorondreizen Noorwegen en weet wat belangrijk is om u van een prachtige reis te laten genieten.

Onze aanbevelingen voor Fly drives Noorwegen

 • Prachtig Noorwegen

  1. Noorwegen
  2. Individuele rondreizen Noorwegen
  3. Noorwegen
  Rondane / Dovrefjell
  v.a. 2.349 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Fjorden, Gletsjers & Dalen

  1. Noorwegen
  2. Individuele rondreizen Noorwegen
  3. Noorwegen
  Sognefjord
  v.a. 1.671 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Noors Panorama

  1. Noorwegen
  2. Individuele rondreizen Noorwegen
  3. Noorwegen
  Andalsnes uitzichtpunt
  v.a. 1.239 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 37,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.


Lees alles over onze fly drives naar Noorwegen

Hoe werkt een fly drive Noorwegen?

Al jarenlang is de Jong Intra Vakanties gespecialiseerd in fly drives en autorondreizen door Noorwegen. Letterlijk vertaald staat fly drive voor vliegen en rijden. Boekt u een fly & drive Noorwegen, dan zijn daarbij de vlucht, huurauto en accommodaties inbegrepen. 

Nadat u uw reis geboekt heeft, ontvangt u een pakket met uitgebreide reisbescheiden. Hierin vindt u ook onze routetips die u aan kunt houden om van de ene naar de andere bestemming te rijden. Maar het voordeel van het reizen met een eigen (huur)auto is natuurlijk vooral dat u vrij bent om te gaan en staan waar u zelf wilt. Zolang u 's avonds maar tijdig arriveert op uw overnachtingsadres.

Tijdens uw fly drive door Noorwegen zijn ook de accommodaties inbegrepen. We hebben een mooie selectie aan comfortabele hotels, vakantiewoningen en luxe accommodaties in ons assortiment waarbij het ontbijt vaak inbegrepen is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons ook een reisbeschrijving met tips en excursies voor onderweg.

Maatwerk fly drive Noorwegen

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde individuele rondreizen Noorwegen en groepsrondreizen Noorwegen samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze fly drives Noorwegen en autorondreizen Noorwegen.

Interesse in een maatwerkofferte voor de fly drive Noorwegen of autorondreis door Noorwegen van uw keuze of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw fly drive Noorwegen of autorondreis Noorwegen? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Fly drives, maatwerk

Autorondreizen Noorwegen

Vindt u het fijner om met uw eigen auto naar Noorwegen te rijden? Alle fly drives Noorwegen zijn ook te boeken als autorondreis Noorwegen. U rijdt dan dezelfde route en verblijft in dezelfde accommodaties, met als enige verschil dat u niet vliegt naar het startpunt van uw reis, maar met eigen vervoer naar Noorwegen reist.

Naar wens kunt u bij de Jong Intra Vakanties kiezen uit diverse ferry overtochten naar Noorwegen. Vertrek vanuit Duitsland of Denemarken naar het zuiden van Zweden of direct naar Noorwegen, of kies voor de handige verbinding vanuit Eemshaven (niet ver van Groningen naar Kristiansand.

Om de lange autoreis richting Noorwegen in twee delen op te breken, raden we u aan een overnachting te boeken in bijvoorbeeld Denemarken of Zweden. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een comfortabel nachtferry. Zo kunt u goed tot rust komen in een schitterende omgeving om de volgende dag uw reis weer uitgerust te vervolgen. Onze reisspecialisten adviseren u graag.


De mooiste regio's voor een fly drive door Noorwegen

Welke regio gaat u ontdekken?

Noorwegen is een groot land, zeker als u het land van noord naar zuid bekijkt. Door de vele inhammen van de zee, de beroemde fjorden, en het bergachtige landschap zijn de relatieve afstanden nog groter. Anders gezegd: u doet er langer over om van A naar B te reizen.

Daarom biedt de Jong Intra Vakanties fly drives in verschillende regio's in Noorwegen. Heeft u beperkt de tijd, kies dan om een specifieke regio echt goed te leren kennen i.p.v. een reis met lange afstanden waarbij u vooral in de auto doorbrengt. Vanaf ca. 2,5 week in Noorwegen (dus exclusief de heen- en terugreis) is het mogelijk om een groter deel van Noorwegen in één reis te zien.

Westelijk Fjordengebied

Het Westelijk Fjorden Gebied

We raden u aan om tijdens uw fly-drive Noorwegen in ieder geval het Westelijk Fjordengebied te bezoeken. Hier liggen de machtige fjorden, de grote aantrekkingskracht van uw vakantie Noorwegen. De Sognefjord, Hardangerfjord en Geirangerfjord zijn de meest bekende. Maar hoe verder de fjorden het land ingaan, des te meer vertakkingen er zijn: de Naerøyfjord, Aurlandsfjord of Lustrafjord doen aan schoonheid niet ten onder. De dagetappes langs de fjorden duren standaard langer dan gepland, zoveel moois is er onderweg te zien.


Uw vervoer naar Noorwegen en uw huurauto

Als u een fly drive boekt naar Noorwegen, tonen we u bij het maken van uw boeking direct de vluchten die het best passen bij de rondreis van uw keuze. We werken samen met luchtvaartmaatschappijen die vanuit Nederland, België en Duitsland naar diverse luchthavens in Noorwegen vliegen. Veel reizen starten in Oslo, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van vluchten naar Bergen of Trondheim voor uw fly drive door Noorwegen.

Uw vliegreis naar Noorwegen

De Jong Intra Vakanties biedt vluchten van KLM, SAS Scandinavian Airlines en de goedkope lowcost airline Norwegian vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland naar Noorwegen. De luchthavens Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger en Ålesund worden in ca. 2,5 uur rechtstreeks aangevlogen, maar voor de noordelijke steden zoals Tromsø, Alta of Bodø is een overstap noodzakelijk en bent u 1 á 2 uur langer onderweg.

Kies uw vlucht bij uw fly drive Noorwegen bewust

Maak een weloverwogen keuze voor luchtvaartmaatschappij en vluchttijd en kijk ook goed naar uw reisprogramma. Een goedkope vlucht lijkt in eerste instantie interessant, maar wellicht is de aankomst- of vertrektijd op de luchthaven zodanig laat of vroeg dat u in de avond nog enkele uren in het donker op onbekend terrein moet autorijden. Op kleinere luchthavens moet soms een toeslag worden betaald om de huurauto buiten normale kantoortijden te kunnen ophalen en indien u om 04.00 uur uit uw hotel moet vertrekken, is het onmogelijk om met een ontbijt op pad te gaan. Een andere vlucht is soms enkele tientjes duurder, maar daar zult u tijdens uw reis profijt van hebben. 

Uw huurauto in Noorwegen

Tijdens uw fly drive Noorwegen is een comfortabele huurauto inbegrepen. De huurauto's in Noorwegen zijn goed onderhouden en in de winter voorzien van winterbanden.  Mocht er tijdens uw fly drive vakantie in Noorwegen iets aan de hand zijn, dan is er een uitstekende service. Voor het huren van een auto heeft u een geldig rijbewijs én creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig.

Vooraf de tolgelden voor uw fly drive in Noorwegen betalen

Vaak is het mogelijk om vooraf de tolkosten voor de Noorse wegen af te kopen voor een vast bedrag (ca. € 9) per dag. U kunt dan onbeperkt gebruik maken van toltrajecten tot 60 NOK (de meeste). Voor de duurdere trajecten ontvangt u achteraf een nota; deze worden van uw creditcard afgeschreven.

Onderweg in Noorwegen

Tijdens uw fly drive door Noorwegen zult u merken dat het verkeer in Noorwegen zeer rustig is. U rijdt voornamelijk over 2-baanswegen met een maximum snelheid van 80 km per uur en soms 100 per uur.

De doorgaande wegen gaan vaak door (plattelands) dorpjes en u zult uw snelheid moeten aanpassen naar 30 of 50 kilometer per uur. Een tractor, vrachtwagen, lokale ferry of wegopbreking kan ook voor vertraging zorgen. En de kudde geiten op de hoogvlakte houdt al helemaal geen rekening met verkeer.

Dit alles zorgt ervoor dat de gemiddelde snelheid rond 60 km per uur ligt. Trek voor een rit van 250 km dus rustig een uur of 4 á 5 uit. "We hebben ons verkeken op de afstanden" is nog altijd een regelmatig terugkerende reactie van onze klanten. Uiteraard zijn onze fly drives hierop aangepast, maar houdt u bij het plannen van eventuele excursies altijd rekening met de tijd die u nodig hebt voor die dag.


Waarom een fly drive naar Noorwegen met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een fly drive Noorwegen wilt u optimaal genieten! De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Fly drives met uitgebreid informatiepakket

 • Ruim aanbod fly drives Noorwegen

 • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes

 • Uw fly drive op maat samen gesteld, geheel naar wens

 • Prachtige routes door diverse regio's in Noorwegen

 • Ook zeer geschikt voor families met kinderen

 • De Jong Intra Vakanties - dé fly drive specialist


Magazine Autorondreizen & fly drives

Ziet u het liefst zoveel mogelijk tijdens een vakantie tijdens een autorondreis of fly drive en bent u nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autorondreizen en fly drives. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's vindt u een ruim aanbod van de beste routes voor een autorondreis of fly drive verzameld in dit magazine.

De bestemmingen die u in dit magazine kunt vinden op een rijtje:

Europa: Italië, Malta, Spanje, Zweden, IJsland, Kroatië, Ierland, Portugal, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen.

Buiten Europa: Zuid-Afrika, Indonesië, Thailand, Maleisië, Amerika, Canada.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine autorondreizen & fly drives 2022-2023