Vakantie Puglia, Trulli, Alberobello, Puglia, Italië | de Jong Intra Vakanties

Vakantie Puglia

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Pascale

Puglia is een typische, nog zeer authentieke regio met Griekse invloeden. Prachtige stadjes als Alberobello (bekend van de "Trulli", kleine witte huisjes met een kegelvormig dak), Ostuni en Otranto zijn absoluut de moeite van een bezoek waard.

Pascale

Italië expert

Puglia ligt in de hak van de laars en is Italiaanser dan Italiaans. Deze regio beschikt over bijna 800 km kustlijn, omgeven door de Adriatische Zee aan de ene kant en de Ionische Zee aan de andere kant.

Populaire vakanties en bestemmingen in Puglia

Onze aanbevelingen voor Vakantie Puglia


Lees alles over Puglia

Goed voorbereid op vakantie naar Puglia

Puglia ligt in de hak van de laars en is Italiaanser dan Italiaans. Deze regio beschikt over bijna 800 km kustlijn, omgeven door de Adriatische Zee aan de ene kant en de Ionische Zee aan de andere kant. Puglia is een typische, nog zeer authentieke regio met Griekse invloeden. Prachtige stadjes als Alberobello (bekend van de "Trulli", kleine witte huisjes met een kegelvormig dak), Ostuni en Otranto zijn absoluut de moeite van een bezoek waard.

Bij de Jong Intra Vakanties vind je diverse mooie vakanties in Puglia. Kies voor een zonnige vakantie in één van de appartementen, hotels en campings die de Jong Intra Vakanties je te bieden heeft. Verder zijn er mooie rondreizen met de auto, vliegbus en zelfs trein te boeken. Zo zie je het mooiste van wat Puglia te bieden heeft. De regio staat bekend om schilderachtige kustplaatjes, olijfbomen en prachtige wijngaarden. Er is voor iedereen een geschikte reis naar Puglia te vinden.


Accommodaties in Puglia

Witte gevels, blauwe zwembaden en een rustige omgeving zijn de drie kenmerken die tekenend zijn voor de accommodaties in Puglia. De accommodaties liggen aan het strand of hebben uitzicht op een mooie omgeving. Met meer dan 700 kilometer aan kustlijn is het strand altijd in de buurt.

Accommodaties in Puglia - AdobeStock_198893380

Goed voorbereid op vakantie naar Puglia

Schilderachtige kustplaatjes, dorpen vol witte huisjes, valleien vol olijf- en wijngaarden en 700 kilometer kustlijn maken dat je je in een prachtige omgeving bevindt tijdens een vakantie Puglia. Puglia ligt gedeeltelijk in de welbekende Laars van Italië, in de hak om precies te zijn. De regio ligt aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee.

Uitstapjes in Puglia

Ontdek de wijn- en olijfgaarden van Puglia

Puglia behoort tot de grootste olijvenproducent van het land, twee producenten hebben zelfs een plekje weten te bemachtigen in de top 10 van beste olijfproducten van de wereld. Naast de olijven staat de regio ook bekend om de wijnen, verschillende bekende wijnnamen komen uit deze regio. Een bezoekje aan de wijn- en olijfgaarden mag dus eigenlijk niet overgeslagen worden tijdens een vakantie in Puglia.

Ontdek de wijn- en olijfgaarden van Puglia - AdobeStock_286134761

Schiereiland Gargano

Historische dorpjes, citroen- en sinaasappelgaarden en het fel blauwe water zijn voor veel mensen een reden om dit schiereiland te ontdekken. Het Gargano Nationaal Park en het pelgrimsoord van Santuario di San Michele Arcangelo nodigen uit om een heerlijke wandeling te maken over het schiereiland. Ook de prachtige stranden behoren tot één van de hoogtepunten van Gargano.

Schiereiland Gargano - AdobeStock_262616226

Alberobello

Eén van het meest kenmerkende hoogtepunt van Puglia is het dorp Alberobello. In het dorp zijn talloze witte, ronde huisjes te zien: deze bouwwerken worden Trulli genoemd. Alberobello is te verdelen in twee grote wijken, Rione Monti en Aia Piccola. Deze wijken vind je terug op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Alberobello - AdobeStock_123229089

Reizen naar Puglia

Met het vliegtuig naar Puglia

Een vliegreis naar Puglia is de meest comfortabale manier van reizen naar Puglia. De vlucht duurt ca. 2,5 uur, dus voor je het weet ben je geland in Puglia. Je kunt vliegen op luchthaven Bari of Brindisi, afhankelijk van jouw bestemming. Vertrek naar Puglia is mogelijk vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Naar wens boek je een huurauto bij, die je direct op de luchthaven kunt afhalen.

Met je eigen auto naar Puglia

Italië is een populaire bestemming om met de auto te doen en ook Puglia wordt met de auto bereikt door vakantiegangers. Puglia ligt in het zuidoosten van Italië, ook wel omgeschreven als 'de hak van de laars'. Het is dan ook een flinke reis, waarvoor je minimaal 2 lange dagen moet reizen. Je hebt ongeveer 2.100 kilometer te rijden per enkele reis, wat een vliegreis vaak interessanter maakt. Pak je toch de auto vanuit Nederland, rijdt dan richting de Gotthard tunnel in Zwitserland, volg daarna Milaan en Bologna en vervolg de reis richting Bari en Lecce tot jouw eindbestemming in Puglia.


Praktische informatie over reizen naar Italië

Vakantie Italië, Cinque Terre, Italië | de Jong Intra Vakanties

Wil je meer weten over reizen naar Italië? Alle praktische informatie vind je op onze speciale Italië pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Italië