Autorondreizen Finland hero

Autorondreizen Finland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Heleen

Finland is een heerlijke vakantiebestemming. Rustig en toch ook avontuurlijk. De uitgestrekte bossen nodigen uit tot wandelen en fietsen, en de Finse meren en de prachtige scherenkust zijn een paradijs voor watersportliefhebbers.

Heleen

Autovakanties en fly-drives specialist

Finland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het land van de duizend meren, zoals Finland ook wel genoegd wordt, is een bescheiden benaming voor het land: het zijn er zoveel meer. Finland telt maar liefst 40 nationale parken, die alle voorzien zijn van bezoekerscentra, wandelroutes en gidsen kunnen je alles vertellen over de flora en fauna van de parken. Tel daar rijke cultuur van de Samen in Lapland en de gezellige hoofdstad Helsinki bij op en je hebt een fantastische vakantiebestemming gevonden.


Lees alles over onze autorondreizen door Finland

Hoe werkt een autorondreis Finland?

Bij een autorondreis Finland reserveren wij vooraf de accommodaties volgens een zorgvuldig gekozen route. Zo maak je op een ontspannen manier kennis met het land of met een bepaald deel van Finland. Sommige van onze autorondreizen hebben een bepaald thema en zijn hiermee geschikt voor bepaalde reizigers, zoals wandelaars of gezinnen met kinderen. Valt de route in de smaak, maar sluit het thema niet aan bij jouw vakantiewensen? Geen zorgen, wij verplichten je uiteraard tot niets.

Alle onderdelen van de reis zijn op individuele basis. Daarom worden onze autorondreizen Finland ook wel individuele rondreizen Finland genoemd. En bij een individuele rondreis Finland bepaal je uiteraard zelf de invulling van je vakantiedagen: niets moet, alles mag.

Wanneer je jouw autorondreis Finland boekt, ontvang je bij jouw reisbescheiden uitgebreide routetips. Zo weet je vooraf wat er onderweg te zien en te doen is. Je mag natuurlijk afwijken van onze aanbevelingen die in de reisbeschrijving staan, zolang je 's avonds maar op tijd bij de accommodatie bent.

Inbegrepen bij een autorondreis Finland zijn een uitgebreide reisbeschrijving en overnachtingen op basis van logies en ontbijt. Niet inbegrepen zijn de parkeer-, tol- en entreegelden en brandstof.

Maatwerk autorondreis Finland

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde fly drives Finland samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze autorondreizen Finland.

Interesse in een maatwerkofferte voor de autorondreis door Finland van jouw keuze of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over een autorondreis Finland? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of stuur ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl. Liever een persoonlijk gesprek over jouw maatwerkreis? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neem je contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Fly drives, maatwerk

De mooiste regio's voor een autorondreis Finland

Welke regio ga jij ontdekken?

Onze autorondreizen door Finland zijn zeer geschikt voor de avontuurlijke vakantieganger. Of je nu kiest voor een enerverende wintervakantie of een iets rustigere vakantie tijdens de zomermaanden. De verschillende regio's hebben een ieder iets te bieden. Welke regio kies je voor jouw autorondreis door Finland?

Autorondreizen Zuid-Finland

Naast de gezellig hoofdstad Helsinki bezoek je Zuid-Finland vooral voor de prachtige scherenkust. De vele eilandjes en mooie natuur maken deze omgeving een geliefde bestemming voor watersportliefhebbers. Het zuiden van Finland is ook de regio met de meeste historie. Je vind hier bijvoorbeeld de 'Koningsroute', de oude postroute van de Zweedse koningen en de Russische Tsaren.

Zuid-Finland

Autorondreizen Het merengebied

Het land van de duizend meren is een meer dan toepasselijke bijnaam voor Finland. Meren vind je eigenlijk in het gehele land, maar de bekendste regio is het Saimaa-merengebied in het oosten van Finland. Dit gebied is ongeveer zo groot als Nederland en België samen en bevat een onnoemelijke hoeveel natuurschoon.

Autorondreizen Fins Lapland

Ook in Fins Lapland staat de natuur centraal. Je ontmoet hier de Samen, de oorspronkelijke bewoners met een geheel eigen taal en gebruiken.


In de winter is Fins Lapland minstens zo interessant. Deze unieke winterbeleving een keer zelf ervaren. Bekijk daarvoor Winteravontuur Fins Lapland.

Fins Lapland

Reizen met de auto naar Finland

Vervoer naar Finland

Bij onze autorondreizen Finland reizen onze gasten veelal met de eigen auto naar Finland. Indien je dat wenst kunnen wij een comfortabele huurauto voor je verzorgen, die je in Nederland afhaalt. Neem hiervoor contact op met onze reisadviseurs van het servicecenter.

De meest gebruikte route naar Finland leid je door Duitsland, Denemarken en Zweden voor de overtocht naar Turku in het zuidwesten van Finland. Wij kunnen vooraf de ferry-overtocht voor je reserveren en zeker in het hoogseizoen is dat op deze drukke route aan te raden.

Bij de Jong Intra Vakanties is het eenvoudig direct de ferry-overtocht naar Finland bij te boeken. De overtocht van Zweden naar Turku is het meest gebruikt.

Bij alle autorondreizen laten wij je direct de aanbevolen route en maatschappij zien. Voor advies kun je ook contact opnemen met de reisadviseurs van ons servicecenter.

In zowel de zomer- als wintermaanden zijn er diverse directe vluchtverbindingen naar Finland. Je kunt jouw autorondreis door Finland dus altijd voorzien van een comfortabele vlucht en huurauto, wat tijd bespaart van de reis naar Finland. Of kijk direct bij ons aanbod van fly drives Finland.

Vervoer naar Finland

Vervoer in Finland

In Finland vind je een goed onderhouden wegennet, vrijwel zonder tol en files. Let wel op overstekend wild, met name op rendieren en elanden. Door de afstanden liggen de benzinestations wat verder uit elkaar dan in Nederland. Je vind benzinestations vooral aan de hoofdwegen en aan de rand van steden en dorpen.

Via de routebeschrijving ontvang je van ons voor vertrek mooie suggesties voor alternatieve routes. Wij raden je aan niet altijd te kiezen voor de kortste of snelste route naar het volgende overnachtingshotel, maar optimaal te genieten van de rondreis Finland met verrassende routes langs mooie bezienswaardigheden.

Vervoer in Finland

Verplicht meenemen in de auto

Je bent in Finland verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. Het gebruik van een veiligheidshesje is verplicht in het donker of bij slecht zicht. Wij raden je dan ook aan deze altijd voor alle inzittenden in de auto mee te nemen. Dit geldt ook voor een verbanddoos.


Waarom een autorondreis door Finland met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een autorondreis Finland wil je optimaal genieten. De Maatwerk specialisten en reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Autorondreizen met uitgebreid informatiepakket

  • Ruim aanbod autorondreizen Finland

  • Individuele rondreizen met geperfectioneerde routes

  • Jouw autorondreis op maat samen gesteld, geheel naar wens

  • Combineer met Denemarken, Noorwegen of Zweden

  • De Jong Intra Vakanties - dé autorondreis specialist

Voordelen Finland

Magazine Autorondreizen & fly drives

Zie je het liefst zoveel mogelijk tijdens een vakantie tijdens een autorondreis of fly drive en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autorondreizen en fly drives. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's bevat dit magazine een ruim aanbod van de beste routes voor een autorondreis of fly drive.

De bestemmingen die je in dit magazine kunt vinden op een rijtje:

Europa: Italië, Malta, Spanje, Zweden, IJsland, Kroatië, Ierland, Portugal, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen, Albanië, Slovenië, Marokko.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine autorondreizen & fly drives 2024-2025