Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

Finland

Finland wordt wel 'het land van duizend meren' genoemd. Een bescheiden benaming, want in werkelijkheid zijn het er bijna 190.000. Bovendien is Finland het dichtbeboste land van Europa. Tel daarbij een unieke flora en fauna op en u heeft voldoende ingrediënten voor een heerlijke vakantie.

Lees alles over Finland

Bekijk reizen

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Januari 2018
Februari 2018
Maart 2018
Intro
Snel door naar
Intro

Lees alles over Finland

Goed voorbereid op vakantie

Finland is niet alleen een perfecte bestemming voor een wintersportvakantie, maar ook perfect voor een actieve vakantie in de zomermaanden. Hier kun je heerlijk wandelen, vissen en genieten van de prachtige natuur.

Iedere streek in Finland heeft haar eigen charme en karakter. Van het ongerepte Lapland in het noorden tot de fascinerende meren in het oosten en de sprankelende archipel in het zuidwesten.

Populaire bestemmingen in Finland

Fins Lapland: land van het witte goud

Fins Lapland is een populaire bestemming om een wintervakantie door te brengen. Ontdek de magie van het noorderlicht, het winterwonderland, de zon die om 12.00 uur aan de horizon staat en geniet van een huskysafari, sneeuwscootertocht of sneeuwschoenwandeling door de dicht besneeuwde bossen.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 19 vakanties in Finland

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Seizoenen

Klimaat

Finland heeft een gematigd landklimaat met als voornaamste kenmerken neerslag in alle jaargetijden en grote verschillen tussen de zomer- en wintertemperatuur. Lapland heeft een toendraklimaat met zéér lage temperaturen tot wel -30°C. De Finse winterlucht is droog en de gevoelstemperatuur is daardoor heel wat beter. De Finse zomer van juni tot en met augustus is over het algemeen droger en zonniger dan in Nederland.

Tijdsverschil

In Finland is het 1 uur later dan in Nederland.

Cultuur in Finland

In Finland staat cultuur hoog in het vaandel. Van vooruitstrevende, opvallende architectuur tot historisch cultureel erfgoed, u vindt het overal in Finland. In het oosten van Finland ziet u een sterke Russische invloed. In de Finse hoofdstad Helsinki zijn diverse interessante musea.

Eten en drinken

De Finse natuur heeft zoveel te bieden, dat er veel gebruik gemaakt wordt van lokale specialiteiten. De Finse keuken heeft een ruime keuze. Uiteraard vindt u, zoals in de overige Scandinavische landen, veel vis op het menu. Daarnaast prijkt rendier, eland en sneeuwhoen ook vaak op het menu. Iedere regio heeft zijn eigen streekgerechten. Alcohol is net als in de andere Scandinavische landen duur. Er wordt veel melk en koffie gedronken.

Taal

Het Fins behoort tot de Oegrische taalgroep en is daardoor bijna onherkenbaar voor ons. U kunt echter overal goed met Engels terecht.

Finland in beeld

 • Huisje aan meer
  Huisje aan meer
 • Rendier
  Rendier
 • Zomerdag in Finland
  Zomerdag in Finland
 • Vissen
  Vissen
 • Koli Nationaal Park
  Koli Nationaal Park

Populaire vakanties in Finland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 19 vakanties in Finland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!