Een mooie keuze aan vliegvakanties China

Steeds meer mensen leren China kennen en zijn zeer onder de indruk van de grote verscheidenheid van het land. De rijke cultuur en prachtige natuur maken China, tezamen met een grootse geschiedenis en vele fascinerende bezienswaardigheden, een unieke bestemming voor elk type reiziger. Niet voor niets wordt China ‘het Land van de Toekomst’ genoemd. China is ook een zeer inspirerend land; zeker niet alleen vanwege de diepgewortelde en mysterieuze oosterse spiritualiteit, maar vooral om de energie van de vooruitgang en de wens om deze te delen. Huan Ying Dao Zhong Guo!

Algemeen
Beziens-waardigheden
Ervaringen
Bekijk de kaart
Direct boeken

Uw vliegvakantie China

Ons uitgebreide en gevarieerde aanbod aan vliegvakanties China maakt het u mogelijk in China uw dromen werkelijkheid te laten worden. U kunt een keuze maken uit een van onze vliegvakanties China, maar u kunt ook uw reis geheel op maat laten samenstellen. Of u nu individueel of in groepsverband wilt reizen, in een stad wilt verblijven, van de rust wilt genieten of wellicht een combinatie van deze mogelijkheden.

Hoe worden wij beoordeeld?

9
onze gasten

Bezienswaardigheden van China

De programma's van onze rondreizen China zitten boordevol interessante bezienswaardigheden en excursies. Hieronder de 5 meest bijzondere bezienswaardigheden.

Beijing

Zomerpaleis

Beijing, de hoofdstad van China, is een wereldstad van formaat. Maar liefst 4 bezienswaardigheden op de UNESCO werelderfgoedlijst sieren de stad, de Verboden Stad, de Grote Muur, de Tempel van de Hemel en het Zomerpaleis. De stad is een belangrijk knooppunt voor verschillende vormen van vervoer met vele spoorwegen, autowegen en autosnelwegen die in en uit de stad gaan. Beijing wordt vooral gezien als het belangrijkste centrum voor bestuur, onderwijs en cultuur. In de Chinese hoofdstad vindt u eeuwenoude tempels en futuristische wolkenkrabbers zij aan zij, u kunt er urenlang dwalen door oude volksbuurten. Bovendien ligt de Chinese Muur net buiten de stadsgrenzen.

Chengdu

shutterstock_133235009

Chengdu ligt in het zuidwesten van China, in de uitlopers van de Himalaya en is gezegend met een aangenaam klimaat. De grootste trekpleister in Chendu is het het Panda onderzoekcentrum wat voor de toersiten bereikbaar is, hier komt u oog in oog te staan met de panda's. Maar ook een bezoek aan de Sichuan Opera met de razendsnelle "Changing Faces" zal indruk op u maken. Vuurspuwen, poppenvoorstellingen en comedy zijn vaak onderdeel van een avondje Sichuan opera. Typisch voor de Sichuan Opera is de kunst van de gezichtsverandering. In één snelle beweging verandert de artiest het karakter van zijn make-up, waardoor een geheel andere gezichtsuitdrukking ontstaat.

Guilin

shutterstock_59925310 - bovenaan

Guilin ligt in het zuiden van China aan de rivier de Li. Deze stad en haar omgeving  is één van China's belangrijkste toeristische bestemmingen. Het landschap bestaat uit ongeveer 100-200m hoge torenkarst. Dit zijn resten van vroegere heuvels, waarvan de wanden ongeveer loodrecht zijn, die gevormd zijn door het oplossen van de omliggende kalksteen in water. De Chinezen spreken zelf over de "mooiste plek onder de Hemel". Ten nooren van Guilin vindt langs de glooiende heuvels fantastisch gelegen rijstvelden met soms wel meer dan honderd niveau's. De Chinezen zelf hebben er de bijnaam drakenruggebergte aan gegeven.

Luoyang

Longmen caves

Luoyang ligt in het westen van China, en ligt op de Noord-Chinese Vlakte, een van de ontstaansplaatsen van de Chinese beschaving, en was een van de historische hoofdsteden van China. De belangrijkste bezienswaardigheid ligt ten zuiden van deze plaats en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, de Drakenpoort grotten, met de imposante Boeddha beelden. In totaal zijn er 1353 grotten, 750 nissen, 39 kleine pagodes, 97.306 beelden en 3608 inscripties. Ondanks dat er in de 19e en 20e eeuw veel geplunderd is, is er nog veel fraais te zien.

Xi An

shutterstock_51703093

Xi'an was ooit de hoofdstad van China. Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Wei He. Vanwege de ligging en aangenaam klimaat kozen maar liefst 11 dynastieën Xi'an als Hoofdstad. De opgraving van het Terracota leger is een absoluut hoogtepunt tijdens ieder reis door China. Verder vindt u er massieve stadsmuren, waarover u een leuke fietstocht kunt maken, prachtige tempels en moskeeën. Een ander hoogtepunt is het bijwonen van een spectaculaire dansvoorstelling van de Tang Dynastie.

 

 

Onze adviseurs

 • Irene Berkhout
  Irene
 • Mariëlle
  Mariëlle
 • martine
  Martine
Uiteraard staan wij dag en nacht voor u klaar met de mooiste ideeën, routes en aanbevelingen voor uw verre reis naar en door China. Wij hebben de routes en reizen op deze website met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of heeft u meer tijd om te genieten van het land, laat het ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Indien u een geheel anders voorstel heeft, kijken wij graag met u naar de mogelijkheden en kunnen wij eventueel een offerte geheel op maat samenstellen.
Mariëlle

Ervaringen van onze klanten

Wij zijn ontzettend enthousiast. De organisatie was top en vooral de verlenging op Hainan is een aanrader. Wij vinden het leuk om dit met jullie te delen, want zonder jullie zou de reis niet zo´n succes zijn geweest!

Super vakantie gehad deze zomer. We hebben ons idee over dit prachtige land echt moeten bijstellen. We hebben spijt dat we niet voor een langer verblijf hebben gekozen. Misschien in de toekomst nog een keer.

Kaart van China

 • Accommodatie
 • Deze accommodatie
 • Cluster
 • Bezienswaardigheid
 • Excursie
 • Museum
 • Eten & drinken
 • Uitgaan
 • Winkel
 • Busstation
 • Luchthaven
 • Treinstation

De beste vakanties van dit moment

Bekijk alle reizen