Vakantie-Canada

Vakantie Canada

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Wilfried, Verre reizen specialist | de Jong Intra Vakanties

Zomer of winter? Herfst of voorjaar? Ieder jaargetijde is geschikt voor een vakantie naar Canada. Een mooie rondreis langs de steden in het oosten van Canada of toch de ruige Rocky Mountains? Een lastige keuze is het zeker.

Wilfried

Verre reizen specialist

De Niagara Falls, Ontario, Quebec, Atlantic Canada, de helderblauwe gletsjers en de prachtige Rocky Mountains in Alberta en British Columbia ontdek je samen met de Jong Intra Vakanties. 

Ontelbaar veel ervaringen wachten tijdens jouw vakantie in Canada. Reizen van oost naar west over prachtige kustroutes en bergketens en door enorme oerbossen, vlakke uitgestrekte prairies, woestijnen en ravijnen. De bruisende grote steden in combinatie met de charmes van de kleine dorpen. Door Canada reizen is een bijzondere belevenis en zal je nog lang bij blijven.

Wat voor soort vakantie in Canada kies jij?

Naar Canada met de Jong Intra Vakanties

Indrukwekkende reizen naar Canada voor iedereen

De Jong Intra Vakanties heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod reizen door Canada. Canada is een vakantiebestemming die voor velen tot de verbeelding spreekt en het is dan ook niet vreemd dat een groot aantal van hen meer dan eens terugkeert.

De Jong Intra Vakanties stelde een mooi aanbod van vliegvakanties Canada samen; kies uit de mooiste fly drives of groepsrondreizen Canada, of laat jouw droomreis speciaal voor jou samenstellen door onze maatwerkspecialisten.

Uitgelicht: Groepsrondreizen Canada

Afhankelijk van de door jou gekozen groepsreis door Canada ga je vanaf de luchthaven op eigen gelegenheid naar jouw hotel waar je kennis maakt met de zeer deskundige Engels- of Duitssprekende reisleiding en mede reisgenoten. Jouw verdere reis gaat met een lokale airconditioned touringcar met toilet.

Je reist afwisselend van en naar grote steden en langs  indrukwekkende routes. Je ziet zelf dat een groepsreis door Canada één groot avontuur is. The sky is the limit.

Groepsrondreizen Canada

Rondreizen door Canada

Maak je liever een individuele rondreis, dan zijn er ook verschillende mogelijkheden. Vrijwel alle individuele rondreizen door Canada worden uitgevoerd met een huurauto. De Jong Intra Vakanties werkt samen met diverse betrouwbare autoverhuurmaatschappijen in Canada en weet voor iedere reis een passend aanbod te doen. Kies je voor een voordelige middenklasser of liever een stevige 4-wheel drive voor een tocht door de bergen?

Fly drives Canada

De Jong Intra Vakanties heeft een aantal schitterende fly drives Canada samengesteld, waarbij je kennis maakt met de indrukwekkende natuur die het land te bieden heeft, maar ook steden als Toronto en Vancouver. Onze fly drives worden samengesteld door de echte liefhebbers van Canada, zij laten je dan ook graag kennis maken met de mooiste plekjes van Canada.

Welke kant van Canada je ook kiest voor jouw fly drive, je bevind je in een totaal andere wereld en zal je verbazen over de hoeveelheid afwisseling die het land te bieden heeft. Kies bijvoorbeeld een fly drive Canada per camper of per auto en ontdek het zelf.

Camperreis Canada

Een campervakantie staat voor ultieme vrijheid. Jouw eigen vervoersmiddel én eigen accommodatie altijd dichtbij. Ben je op zoek naar de perfecte camper voor jouw reis door Canada? Bij de Jong Intra Vakanties vind je eenvoudig de camper die bij jou past. Met onze handige reserveringsmodule kun je in slechts enkele klikken door verschillende selectiecriteria bladeren om zo jouw ideale camper te vinden.

Wij bieden diverse campertypes van meerdere verhuurders tegen de beste prijs op de markt. Zo profiteer je van allerlei aanbiedingen, vroegboekkortingen en andere voordelen die al zijn verwerkt in de reissom. Maak jouw droomreis werkelijkheid en ontdek Canada op een unieke manier met eigen camper.

Reserveer vandaag nog jouw camperreis Canada bij de Jong Intra Vakanties.

Maatwerk reizen Canada

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde fly drives Canada en groepsrondreizen Canada samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Canada of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over een maatwerkreis naar Canada? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of stuur ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over jouw maatwerkreis naar Canada? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neem je contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Maatwerk, Canada, Banff National Park

Populaire reizen naar Canada

Het prachtige westen van Canada...

Het westen van Canada met zijn imposante Rocky Mountains staat voor vele Nederlanders hoog op het wensenlijstje. Zowel onze mooie fly drives als onze groepsrondreizen door West-Canada zullen een onuitwisbare indruk van deze prachtige regio achterlaten. De overweldigende natuur van de Nationale Parken en de steden Vancouver, Calgary en Victoria zijn slechts een kleine greep uit wat je hier beleeft.

... en het minstens zo mooie Oost-Canada

Oost-Canada wordt gedomineerd door de indrukwekkende steden rond vele grote meren, zoals Toronto, Ottawa, Quebec City en Montreal. Dit deel van het land kent echter ook een overweldigende natuurpracht en vele Nationale Parken.

Rondreis, Canada, Steden en natuur, Engelse en Franse cultuur!

Reizen naar Canada

Vervoer naar Canada

Canada is vanuit Nederland goed bereikbaar met het vliegtuig. Eenmaal in Canada aangekomen zijn er verschillende vervoersmogelijkheden.

Met het vliegtuig naar Canada

Kies voor een vakantie Canada met de Jong Intra Vakanties en vlieg vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Om de lange vlucht zo comfortabel mogelijk te maken vlieg je met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals KLM.

Vervoer in Canada

In het geval van een fly drive of autorondreis verplaats je je met de auto. Een rondreis per huurauto door Canada is een fantastische manier om dit prachtige land te ontdekken. Het wegennet is uitstekend en alles staat zeer duidelijk aangegeven. Alle autorondreizen door Canada worden uitgevoerd met een betrouwbare huurauto en een uitgebreide routebeschrijving. Naar keuze kun je ook kiezen voor een GPS-systeem.

Tijdens alle groepsrondreizen Canada reis je per comfortabele touringcar met toilet. De Canadese touringcars voldoen absoluut aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen.


Praktische informatie

Reisdocumenten en Douane

Reisdocumenten en douane

Je bent verplicht een geldig en machinaal leesbaar paspoort te hebben, minimaal geldig tot na vertrek uit Canada. Kinderen onder 16 jaar kunnen op het paspoort van hun ouders meereizen. Je hebt geen visum nodig maar je moet wel verschillende documenten voor aankomst invullen en deze ontvang je in het vliegtuig. Je moet op verzoek ook een geldig retourticket kunnen laten zien.

Electronic Travel Authorization (ETA) naar Canada

Als je per vliegtuig toegang wilt krijgen tot Canada is een Electronic Travel Authorization (ETA) verplicht voor alle visavrijgestelde passagiers die naar of via Canada reizen. Alle reizigers naar of via Canada moeten van ETA toestemming verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen.

De aanvraag hiervoor moet en kan alleen online gedaan worden via http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp Er wordt CA$ 7 in rekening gebracht per aanvraag van een ETA registratie. De betaling dient on-line plaats te vinden en kan en moet alleen worden betaald per creditcard: uitsluitend MasterCard, VISA of American Express). Wij raden aan om de aanvraag uiterlijk 14 dagen voor vertrek in te dienen, zodat deze ook op tijd is afgerond. De aanvraag geldt ook voor kinderen en babies.

In de meeste gevallen zal ETA onmiddellijk uitsluitsel geven omtrent het visum-vrij kunnen reizen maar in sommige gevallen kan het meerdere dagen in beslag nemen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot Canada voor een periode van vijf jaar, tenzij je paspoort eerder verloopt. Gedurende deze geldigheidstermijn moeten gegevens m.b.t. verblijfadres in Canada, vluchtnummer etc. per reis worden geactualiseerd, maar dit leidt niet tot een nieuwe betalingsverplichting. Je dient naast de ETA toestemming te beschikken over een geldig Nederlands paspoort. Indien je niet via ETA vooraf reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in Canada. In het ergste geval kan je zelfs de toegang worden geweigerd en kan een bekeuring worden opgelegd. Voor meer informatie kun je terecht op de Engelstalige website www.Canada.ca/eTA.

Reizigers met een Nederlandse nationaliteit die Canada in reizen over land, via Amerika, of over zee hoeven geen ETA aan te vragen. Wanneer je Canada in reist per privé-vliegtuig of privé-boot en wanneer je langer dan 6 maanden in Canada gaat verblijven, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Voor meer informatie kun je terecht op de Engelstalige website www.Canada.ca/eTA

LET OP

 • Als je via Canada naar Amerika vliegt, vaart of rijdt is voor Canada een ETA-aanvraag en voor Amerika een ESTA-aanvraag verplicht.

 • Vraag ETA uitsluitend aan via de website http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp.

 • Andere "behulpzame" bedrijven vragen onnodig veel geld voor het aanvragen van ETA.

Noodgevallen

Nederlandse ambassade in Canada

350 Albert Street | Suite 2020, Ottawa, ON K1R 1A4 Tel: +16132375031

Alarmnummers

In Canada geldt het nummer 911 voor noodgevallen. Dit nummer is dag en nacht overal bereikbaar. Je word op verzoek doorverbonden met politie, ambulance of brandweer.

Elektriciteit

In Canada werkt het elektriciteitsnet op 110V en heb je voor jouw elektrische apparatuur een verloopstekker nodig plus een adapter van 220V naar 110V.

Prijsniveau

De prijzen in Canada liggen een stukje hoger dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld +6%. Uit eten gaan en het openbaar vervoer zijn een stuk goedkoper.

Geldzaken

De munteenheid in Canada is de Canadese Dollar (CAD of CA$). Geld wisselen of opnemen is geen probleem. Je kunt veelal bij pinautomaten geld opnemen indien jouw pas is voorzien van een Cirrus logo of Maestro logo. Vergeet niet om voor vertrek uit Nederland je bankpas op gebruik buiten Europa te zetten.

De creditcard is een veelgebruikt betaalmiddel in Canada en eigenlijk een verplichting om bij te hebben. In de accommodaties, bij de huur van auto’s en campers moet je vaak een hoge waarborgsom betalen. Een print van jouw creditcard volstaat daarbij in de meeste gevallen.

Indien je geen creditcard hebt, dien je deze vaak hoge waarborgsommen, indien mogelijk,
contant te betalen. In vele gevallen wordt een creditcard vereist, omdat je zonder creditcard niet kunt inchecken in jouw accommodatie of huurauto of camper niet mee mag nemen. In Canada geldt tevens, dat de huurauto en/of camper niet mee mag worden genomen zonder een creditcard op naam van de hoofdbestuurder als borg aan te bieden. Let er ook op dat je voldoende bestedingslimiet hebt op jouw creditcard.

De meest gangbare creditcards in Canada zijn Visa, Mastercard of American Express.

Fooien

In Canada wordt overal fooi gevraagd en in een aantal gevallen wordt het verplicht op de nota geplaatst, vaak ca. 15%. De portier bij het hotel, de kofferdrager, de taxichauffeur, het personeel in bars en restaurants.... je kunt het zelf niet bedenken, want bijna overal wordt van je verwacht dat je een fooi geeft van minimaal 10%. Dat heeft ook te maken met het basissalaris van deze medewerkers dat erg laag is. De fooi is dus echt een zeer nodige aanvulling op hun salaris. Ze zullen vaak ook alles in het werk stellen om jou zo tevreden mogelijk te laten zijn.

Taal

Engels en Frans zijn de hoofdtalen die gesproken worden in Canada.

Telefonie en internet

Het verdient aanbeveling om jouw eigen mobiele telefoon mee te nemen mits die mimimaal een tri-band functionaliteit heeft, want anders kunt hem niet gebruiken. Telefoongesprekken vanaf hotelkamers zijn zeer duur. Internetten kan in de meeste hotels en ook
zijn er in de meeste plaatsen internetcafés.

Tijd

Canada kent 6 tijdzones:


 • Newfoundland time - St. Johns: 4,5 uur vroeger

 • Atlantic time - Halifax: 5 uur vroeger

 • Eastern time - Montreal: 6 uur vroeger

 • Central time - Winnipeg: 7 uur vroeger

 • Mountain time - Calgary: 8 uur vroeger

 • Pacific time - Vancouver: 9 uur vroeger

Openingstijden winkels

Supermarkten zijn in Canada vaak zeven dagen per week geopend. Ze openen meestal rond 7 of 8 uur en sluiten meestal pas ergens rond 21 of 22 uur ‘s avonds. De normale winkels zijn in grote steden over het algemeen zes dagen per week geopend, maar een groot deel van de winkels is ook op zondag geopend.


Klimaat en beste reistijd

Weer en klimaat

Canada is zo groot dat er logischerwijs ook duidelijke klimaat- en temperatuurverschillen zijn, van zeeklimaat tot landklimaat. Er is weliswaar geen woestijn maar wel de enorme ijsvlaktes van de Northern Territories.

Afhankelijk van waar je tijdens jouw rondreis komt dien je daar met jouw kleding zeer goed
rekening mee te houden. De winters lopen langer door, in het voor- en najaar is het redelijk zacht en de zomers zijn bijna overal heerlijk warm. De temperatuur wordt in Celsius weergegeven.

Hoog- en laagseizoen

Wat hoog- of laagseizoen is in Canada hangt helemaal af van jouw bestemming en het doel van jouw reis.

Voor rondreizen vindt het hoogseizoen plaats van juni t/m augustus. De zomermaanden zijn namelijk erg aangenaam. Het is lang licht en temperaturen variëren overdag vaak tussen de 20 en 25 graden Celsius.

In het voor en najaar zijn de temperaturen milder en zijn er minder toeristen.


De Canadese cultuur

Eten en drinken in Canada

In Canada kun je alles eten wat je wilt, bijna alle keukens zijn vertegenwoordigd,
afhankelijk natuurlijk van waar je naartoe reist en verblijft. Canada heeft net als Amerika ook het Fast Food ontdekt. De hamburgers, pizza’s en fried chicken zijn niet meer uit straatbeeld weg te denken, maar daarnaast kun je vooral in de kustgebieden heerlijke vis en schaaldieren eten en vrijwel overal fantastisch malse steaks.

De porties zijn groot en hou daar dus rekening mee. Meer en meer biedt Canada ook exclusieve en kwalitatief goede restaurants aan dus ook voor de fijnproever is meer dan genoeg lekkers te vinden. Alcohol is in de meeste gevallen pas verkrijgbaar vanaf 21 jaar en op vele plaatsen in Canada is ook een rookverbod in openbare ruimtes en in restaurants en bars.

Typisch Canadese dranken

De gemiddelde Canadees drinkt graag bier en dan vooral de twee nationale merken Molson Canadian en Labatt Blue. Daarnaast wordt er op verschillende locaties in het land rye gestookt. Dit is een graan whiskey waarvan Canadian Club het bekendste merk is.

Typisch Canadese gerechten

Canada heeft een combinatie van de Franse en Amerikaanse keuken. Fastfoodketens, maar ook kwalitatief goede restaurants wisselen elkaar af.

Andere gerechten die je tegenkomt op een typisch Canadese menukaart:

 • Poutine - friet met kaas en jus.

 • Bannock - eenvoudig brood.

 • Beavertail - gefrituurd volkorendeeg in de vorm van een beverstaart belegd met zoetigheid.

 • Maple syrup - esdoornsiroop.

Feestdagen in Canada

Canada kent de volgende officiële feestdagen. Hou er s.v.p. rekening mee dat vele publieke instellingen zoals musea en overheidsgebouwen tijdens deze dagen gesloten zijn. In minder toeristische plaatsen kan het tevens voorkomen dat restaurants en bars hun openingstijden aangepast hebben of gesloten blijven. 

 • 1 januari Nieuwjaarsdag

 • 2e maandag van maart Commonwealth Day

 • 22 april Goede Vrijdag

 • 23 mei tweede paasdag

 • 23 mei Victoria Day

 • 1 juli Canada Day

 • 1e maandag in september Labor Day

 • 2e maandag in oktober Thanksgiving

 • 11 november Remembrance Day

 • 25 december Kerstmis

 • 26 december tweede kerstdag


Waarom de Jong Intra Vakanties?


Magazine Verre Reizen

Welke bestemmingen heb jij op je bucketlijst staan? Wij hebben de mooiste reizen voor jou samengesteld maar bieden ook volop maatwerkmogelijkheden. Laat je inspireren en lees de ervaringen van onze experts en andere klanten en nog veel meer over de volgende landen: Amerika, Canada, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Verre reizen 2024-2025