Vakantie-Indonesie

Vakantie Indonesië

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Mariëlle

Op Indonesië waan je je in een andere wereld. Andere geuren, smaken en kleuren. Geniet van een échte Indonesische rijsttafel met een fles Bir Bintang en proef de bijzondere smaak van Belimbing-fruit. Alleen al voor de heerlijke keuken raden wij een bezoek aan Indonesië aan.

Mariëlle

Verre reizen specialist

Selamat Datang di Indonesië - Welkom in Indonesië. Bij de Jong Intra Vakanties vind je een uitgebreid aanbod van rondreizen Indonesië; kies uit de mooiste individuele rondreizen of laat jouw droomreis speciaal voor jou samenstellen door één van onze maatwerkspecialisten.

De mooiste bestemmingen op Indonesië
Welke vakantie op Indonesië kies jij?

Naar Indonesië met de Jong Intra Vakanties

Ontdek Indonesië met een rondreis

De Jong Intra Vakanties is de specialist op het gebied van individuele rondreizen Indonesië. Onze jarenlange ervaring met individuele rondreizen en de bestemming Indonesië maakt het mogelijk om een zeer divers aanbod samen te stellen. Alle individuele rondreizen door Indonesië worden uitgevoerd door een ervaren privé-chauffeur en deskundige gids.

Reis je voor de eerste keer naar Indonesië en wil je kennis maken met alle facetten van dit fascinerende land? Of keer je nog eens terug, maar wil je dit keer het beste van meerdere eilanden combineren? Kies dan voor een complete rondreis Indonesië, waarbij uw rondreis tenminste Java en Bali aandoet. Heb je net iets meer tijd, neem dan ook zeker Sumatra op in jouw rondreis of combineer de reis met een kort verblijf op bijvoorbeeld Lombok.

Maatwerk reizen Indonesië

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde individuele rondreizen Indonesië en groepsrondreizen Indonesië samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Indonesië of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over jouw maatwerkreis naar Indonesië? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of je stuurt ons een e-mail via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over een maatwerkreis naar Indonesië? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neem je contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Maatwerk, Indonesië

Populaire bestemmingen op Indonesië

Java

Een grillige keten van rokende vulkanen vormt de ruggengraat van het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. Waar vooral de avontuurlijke vakantieganger zich zal wagen aan de indrukwekkende Bromo-vulkaan, zijn het wereldberoemde boeddhistische tempelcomplex Borobudur en het Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan eigenlijk voor iedereen een ‘must-see’.

Een rondreis Java is door de grote culturele rijkdom van het eiland de basis van veel rondreizen door Indonesië. Bij de individuele rondreizen Java raden wij een verblijf van tenminste één week aan.

Java

Bali

Al jarenlang is het prachtige eiland Bali dé plek om een droomvakantie invulling te geven. Met mooie stranden, zeer vriendelijke bevolking, een heerlijke keuken en de meer dan uitstekende hotels kan het eiland ook niet anders dan een “dream come true” zijn. Dit zonovergoten eiland is veel meer dan de beroemde mooie stranden en romantische zonsondergangen.

Naast de adembenemende rijstterrassen, die in hun frisgroene kleur als reusachtige trappen naar de bergtoppen leiden, en de nevelige pieken van slapende vulkanen, die het landschap van Bali in de hoger gelegen delen domineren, biedt het eiland een verscheidenheid aan avontuur en cultuur.

Verre reizen, Bali, Indonesië | de Jong Intra Vakanties

Sumatra

Eén van de grootste eilanden ter wereld beslaat zo’n kwart van het totale landoppervlakte van Indonesië. Een avontuurlijke bestemming en een paradijs voor natuurliefhebbers dat bekend staat om de afwisseling tussen onbetreden jungles, diepe ravijnen, magnifieke rijstterrassen en reusachtige binnenmeren. Maak kennis met deze jungle en zijn bijzondere en beschermde inwoners!

Sumatra

Lombok

Ondanks de naam, dat rode peper betekent, is dit een rustig eiland met een ontspannen sfeer en prachtige stranden. Het is onderdeel van Nusa Tenggara, ofwel de zuidoostelijke eilanden, bij ons bekend als de Kleine Sunda Eilanden. Fantastische stranden, eilanden en tempels waar de meest merkwaardige rituelen worden uitgevoerd. Dit eiland ligt dichtbij Bali, maar biedt hetgeen wat je op Bali misschien niet meer vind zoals rust, stille stranden en een authentieke leefstijl.

Lombok is een interessante mengeling van hindoeïstische en islamitische elementen, met charmante dorpjes, de oorspronkelijke en uitgesproken Sasak cultuur. Hier maak je nog kennis met de traditionele leefwijze en je gids laat je graag kennismaken met zijn eigen leefomgeving en zijn gewoonten.

Rondreis, Indonesië, Rondreis Lombok met de Jong Intra Vakanties

Reizen naar Indonesië

Vervoer naar Indonesië

Indonesië is goed bereikbaar vanuit Nederland. Je reist met het vliegtuig naar jouw vakantiebestemming in Indonesië.

Met het vliegtuig naar Indonesië

Op Indonesië zijn er veel luchthavens te vinden. Met de Jong Intra Vakanties vlieg je naar de luchthaven van Jakarta of Surabaya op Java. Vanaf Amsterdam ben je 16 uur onderweg met het vliegtuig naar Indonesië.

Vervoer op Indonesië

Op Indonesië rijdt men aan de linkerkant van de weg. Ga vooral niet zelf rijden, maar laat je rijden door een privé-chauffeur of in groepsverband. Het verkeer, met name in de grote steden en op Java, is vaak (erg) druk, chaotisch en ongeorganiseerd. Hoewel de afstanden soms kort lijken dien je er rekening mee te houden dat dit geen afstanden zijn zoals je deze in Nederland af zou leggen. Rond de steden Jakarta, Bandung en Yogyakarta zijn goede tolwegen aangelegd, daarbuiten zijn de wegen in Indonesië veelal smal en slecht onderhouden. Door de slechte wegen en verkeersdrukte zeggen afstanden in kilometers niet zo veel. Hou, met name op Java, rekening met lange reisdagen.


Praktische informatie

Reisdocumenten en Douane

Wij geven hier uitsluitend informatie omtrent de paspoort en visumbenodigdheden voor houders van een Nederlands paspoort die niet langer dan 30 dagen op Indonesië zullen verblijven en als enige doel hebben: vakantie. Indien je van plan bent langer op Indonesië te verblijven dan 30 dagen, een andere nationaliteit draagt dan de Nederlandse of je met een ander doel dan vakantie naar Indonesië afreist, dien je ruim vóór vertrek uit Nederland contact op te nemen met de Ambassade van Indonesië. 

Jouw paspoort dient bij aankomst in Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Personen met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben geen visum nodig voor Indonesië bij een verblijf van maximaal 30 dagen. Dit geldt alleen bij aankomst op de luchthavens van Jakarta, Medan, Bali/Denpasar en Surabaya. Ook wanneer je direct doorvliegt naar een andere binnenlandse bestemming, is het gratis visum van toepassing.

LET OP: Dit geldt alleen bij aankomst op de luchthavens van Jakarta, Medan, Bali/Denpasar, Surabaya en Batam. Ook wanneer je direct doorvliegt naar een andere binnenlandse bestemming, is het gratis visum van toepassing. Wanneer je aankomt of vertrekt op/van één van de overige luchthavens zoals bv. Yogyakarta en Lombok, dien je bij aankomst een visum aan te schaffen.

Noodgevallen

Nederlandse Ambassade op Indonesië

Jalan HR Rasuna Said Kav.S-3, Jakarta 12950. Tel: +62215248200

Alarmnummers

Het algemene alarmnummer voor noodgevallen is 112. Voor de politie: 110, de ambulance: 118 en voor de brandweer: 113.

Elektriciteit

Het voltage is vrijwel overal 220 volt. In sommige afgelegen gebieden kan het 110 volt zijn.

Prijsniveau

Over het algemeen is het prijsniveau op Indonesië een stuk lager dan in Nederland. Denk aan prijzen in restaurants, winkels, supermarkten etc.

Geldzaken

De Indonesische munteenheid is de Rupiah (IDR). Er bestaan biljetten van 100.000, 50.000, 20.000, 10.000, 5.000, 1.000, 500 en 100 rupiah. Creditcards (Mastercard, Visa en American Express) worden in de grotere plaatsen en toeristische delen van het land steeds bekender. In vrijwel alle grote steden kun je pinnen bij de zogenaamde ATM’s.

Om vervelende situaties te voorkomen raden wij aan voor vertrek contact op te nemen met uw bank en / of creditcard maatschappij over jouw persoonlijke betalingsmogelijkheden op Indonesië.

Taal

De officiële taal is het Bahasa Indonesia. De meeste Indonesiërs spreken echter een lokaal dialect en kennen Bahasa Indonesia als tweede taal. Engels wordt echter veelal gebruikt als handelstaal en in de meeste hotels en toeristengebieden kunt u hiermee goed terecht. In een enkel geval, bij de oudere mensen, kunt u zelfs met de Nederlandse taal terecht.

Telefonie en internet

In grote steden kunt u bij postkantoren en hotelrecepties naar Nederland bellen. Op Bali heeft u zelfs meestal een eigen telefoon op de kamer waarmee u direct naar Nederland kunt bellen. Het nummer moet dan beginnen met +31. Voor het gebruik van uw mobiel raden wij u aan eerst contact op te nemen met uw provider om de mogelijkheden en, nog belangrijker, de kosten vooraf te bekijken.

Tijd

Indonesië is een groot land en kent daarom verschillende tijdzones. Op Sumatra en Java is het 6 uur later dan in Nederland en in onze zomer 5 uur. Op Bali, Lombok, de kleine Sunda eilanden en Sulawesi is het 7 uur later dan in Nederland en in onze zomer 6 uur later.

Openingstijden winkels

Op Indonesië zijn de meeste winkels geopend van 08:00 tot 21:00. De meeste winkels zijn ook geopend op zondagen.


Klimaat en beste reistijd

Weer en klimaat

Indonesië kent een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 21 en 33 graden en kent een hoge vochtigheidsgraad. De moesson, ofwel regentijd, is in de periode van november t/m maart alhoewel dat verschilt per eiland. Van half oktober tot maart voor Sumatra terwijl op Java, Bali en de Kleine Sunda Eilanden de moesson pas vanaf december begint. Sulawesi, met name het zuiden en het midden heeft een korte regentijd, van december tot februari, terwijl het noordelijk deel in mei, juni en juli de zogenaamde moesson heeft. Dit betekent overigens niet dat indien je in andere periodes reist u je last van regenval zult hebben.

Een moesson is echter anders dan bijvoorbeeld de weken regen die wij kennen in Nederland. Tijdens de regentijd valt er in het algemeen aan het einde van de dag, in de avond of zelfs ’s nachts een korte, zeer hevige tropische bui. Hou er rekening mee dat het in de berggebieden een stuk koeler kan zijn, met name de avonden en nachten.

Hoog- en laagseizoen

De beste tijd om naar Indonesië te reizen is van april tot en met oktober, er valt dan de minste regen en de temperaturen zijn goed. Het echte laagseizoen is van november tot en met maart, in deze manden valt er veel regen.


De Indonesische cultuur

Eten en drinken op Indonesië

Op Indonesië kun je genieten van de heerlijke traditionele Indonesische en Chinese gerechten en het is een stuk voordeliger dan in Nederland. In lokale restaurants heb je voor ca. € 5 een uitstekende maaltijd, zowel lunch als diner. In de grote hotels worden ook wel Europese gerechten geserveerd die qua prijs wat hoger kunnen liggen.

Ook frisdrank en het lokale bier zijn een stuk voordeliger dan de prijzen die wij in Europa gewend zijn. Aangezien overige alcoholische dranken, waaronder ook wijn, over het algemeen ingevoerd moeten worden kunnen deze voor exorbitant hoge prijzen aangeboden worden. Dit heeft te maken met de invoerbelasting die voor geïmporteerde alcoholische dranken betaald moet worden.

Feestdagen op Indonesië

 • 1 januari Nieuwjaarsdag

 • 11 maart Hemelvaart Mohammed

 • 12 maart Grote nacht van Shiva

 • 14 maart Dag van de Stilte

 • 29 maart Holi

 • 1 mei Dag van de Arbeid

 • 13 mei Hemelvaartdag

 • 15 mei Pattimura Day

 • 23/24 mei Pinksteren

 • 27 mei Boeddha Dag (Wesak)

 • 1 juni Pancasila Dag

 • 15 augustus Nationale Indië Herdenking

 • 17 augustus Onafhankelijkheidsdag Indonesië

 • 1 december Geboortedag profeet Mohammed (Maulid)

 • 25 en 26 december Kerstmis (Hari Raya Natal)


Magazine Verre Reizen

Welke bestemmingen heb jij op je bucketlijst staan? Wij hebben de mooiste reizen voor jou samengesteld maar bieden ook volop maatwerkmogelijkheden. Laat je inspireren en lees de ervaringen van onze experts en andere klanten en nog veel meer over de volgende landen: Amerika, Canada, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Verre reizen 2024-2025