Vakantie Zuid-Afrika

Vakantie Zuid-Afrika

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Barbara

Zuid-Afrika is een groot land en het is bijna onmogelijk om alles in één reis te zien. Tijdens één van onze prachtige rondreizen door Zuid-Afrika reist u bijvoorbeeld in iets meer dan 3 weken van Kaapstad naar Johannesburg en ziet u veel hoogtepunten van deze veelzijdige vakantiebestemming. U zult gaan begrijpen wat men bedoelt met de uitdrukking dat Zuid-Afrika "in je bloed gaat zitten". Wanneer u eenmaal heeft rondgereisd en van van dit geweldige land heeft geproefd, zult u zeker nog een keer terug willen komen voor meer indrukwekkende ervaringen!

Barbara

Verre reizen specialist

Ontdek de prachtige natuur, mooie stranden, het beroemde Kaapstad, vele diersoorten en de nationale parken van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is een droombestemming omdat u geboeid zal worden door het prachtige landschap, de enorm vriendelijke mensen en de fantastische natuur.

De beste blogs over Zuid-Afrika

Naar Zuid-Afrika met de Jong Intra Vakanties

Ontdek Zuid-Afrika met een rondreis

De Jong Intra Vakanties is de specialist op het gebied van individuele rondreizen Zuid-Afrika. Onze jarenlange ervaring met individuele rondreizen en de bestemming Zuid-Afrika maakt het mogelijk om een zeer divers aanbod samen te stellen. Alle individuele rondreizen door Zuid-Afrika worden uitgevoerd door een ervaren privé-chauffeur en deskundige gids.

De Jong Intra Vakanties heeft ook een ruim aanbod aan prachtige fly-drive vakanties langs de mooiste plekjes van Zuid-Afrika. De vlucht en hotelovernachtingen worden al voor u gereserveerd, het enige wat u nog hoeft te doen is genieten.

Na aankomst op de luchthaven in Zuid-Afrika wordt u persoonlijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging. U ontvangt een uitgebreide informatiemap met o.a. een Nederlandstalige routebeschrijvingen met GPS coördinaten, informatie over de route (zoals eventuele tolwegen e.d.), adviezen en tips/suggesties over restaurants en bezienswaardigheden op uw route of de plaats waar u verblijft. Bij onze autorondreizen zit een transfer naar uw eerste hotel inbegrepen, zodat u de volgende ochtend heel gemakkelijk uw huurauto bij uw hotel kunt laten afleveren en u uitgerust aan uw rit kunt beginnen.

Rondreis, Zuid-Afrika

Maatwerk reizen Zuid-Afrika

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde individuele rondreizen Zuid-Afrika en groepsrondreizen Zuid-Afrika samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.  

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Zuid-Afrika of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Zuid-Afrika? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tm vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Zuid-Afrika? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Maatwerk, Zuid-Afrika

Populaire bestemmingen in Zuid-Afrika

Kaapstad

Kaapstad is in onze ogen één van de mooiste steden ter wereld met een grote diversiteit aan natuur, cultuur en bevolkingsgroepen. Met een hoogte van ruim 1.000 meter wordt de stad gedomineerd door de Tafelberg. In het centrum van de stad zorgen musea, heerlijke restaurants en theaters voor het nodige amusement. Strandliefhebbers kunnen een keuze maken uit de prachtige stranden van Clifton en Camps Bay. Voor souvenirs moet u op het kleurrijke Green Market Square zijn, maar ook in het Victoria & Alfred Waterfront zijn vele winkels, restaurants en bars te vinden. Het beroemde wijngebied is hier vlakbij en ook het Kaaps schiereiland biedt u over een lengte van ca. 100km een enorme pracht aan stranden, bergen, bossen en tuinen. Breng ook een bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch en de vele gezellige “foodmarkets”. Kortom, begin of eindig uw rondreis met een aantal dagen in deze wereldstad en u hoeft u zich geen moment te vervelen!

Kaapstad

Reizen naar Zuid-Afrika

Met het vliegtuig naar Zuid-Afrika

De vlucht vanaf Amsterdam naar Zuid-Afrika is tussen de 11 en 12 uur. Met een afstand van ruim 9600 km! Er vertrekken verschillende vluchten vanaf zowel Nederland, België en Duitsland.

Vervoer in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is bij uitstek een bestemming om per huurauto of camper te ontdekken. De infrastructuur is uitstekend en de wegen zijn goed begaanbaar en prima onderhouden. Ook de bewegwijzering is goed en in het Engels. Er wordt links gereden en het stuur zit dus ook aan de rechterkant in de auto. Houdt u er rekening mee dat rijstijl en verkeerssituaties anders
zijn dan in Nederland. Hou daarnaast rekening met de afstand tussen de plaatsen en de benodigde rusttijd. Het is altijd even wennen, maar daarna heeft u de mogelijkheid om in uw eigen tempo langs de diverse en schitterende bezienswaardigheden te rijden. Door de verhuurmaatschappijen in Zuid-Afrika wordt over het algemeen het Europese rijbewijs (NL en andere EEG-landen) geaccepteerd. Wanneer u nog het oude papieren rijbewijs heeft, raden wij u aan om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Deze is verkrijgbaar bij ieder ANWB-verkooppunt (kosten ca. € 18,95).

Camper Zuid-Afrika

Praktische informatie

Reisdocumenten en Douane

Voor Zuid-Afrika heeft u een geldig paspoort nodig, dat na uw terugvlucht vanuit Zuid-Afrika nog minimaal 30 dagen geldig is, en een retour(vlieg)-ticket. Als ingezetene van één van de EU-landen heeft u geen visum nodig voor een toeristisch, familie- en/of zakelijk bezoek aan
Zuid-Afrika. Dit geldt ook voor personen, die op doorreis Zuid-Afrika aandoen. Het maximumverblijf is 90 dagen. Voor een bezoek aan Swaziland dient uw paspoort
bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. Voor overige bepalingen en actuele informatie omtrent benodigde reisdocumenten alsmede andere nationaliteiten dan de Nederlandse, verwijzen wij u naar de Ambassade van Zuid-Afrika.

Noodgevallen

Nederlandse Ambassade in Zuid-Afrika

210 Florence Ribeiro / Queen Wilhelmina Avenue, Cnr Muckleneuk Street 0181 New Muckleneuk, Pretoria. Tel: +27124254500.

Alarmnummers

Het algemene alarmnummer in Zuid-Afrika is 10 111 voor noodgevallen.  In minder dringende gevallen kunt u in Zuid-Afrika bellen naar: 10 111 politie, 10 777 ambulance of voor de brandweer.

Elektriciteit

Om Europese apparaten te gebruiken c.q op te laden heeft u in geheel Zuid-Afrika een verloopstekker/adapter nodig. Deze zijn in 'electrical appliance shops' en in sommige winkels op de luchthaven verkrijgbaar. Sommige hotels verstrekken de adapter in bruikleen aan hun gasten maar houdt u rekening met een beperkte voorraad.

Prijsniveau

Over het algemeen liggen de prijzen in Zuid-Afrika lager, dan is Nederland.

Geldzaken

De munteenheid in Zuid-Afrika is de “Rand”, aangeduid met R of ZAR (ZAR 1 = ca. € 0.06). Creditcards en “gewone” betaalpassen worden vrijwel overal geaccepteerd (uitzondering hierop zijn tankstations, hier kunt u vrijwel alleen contant betalen!). De meest gangbare credit cards zijn Eurocard/MasterCard en Visa. In Zuid-Afrika vindt u op steeds meer plaatsen geldautomaten, met name in de grotere steden en toeristische plaatsen. Uw bankpas en de bankautomaat dienen het Maestro symbool te hebben. Denk er aan om uw bankpas te activeren voor gebruik buiten Europa.

Taal

Er zijn 11 officiële talen in Zuid-Afrika, waaronder in het Engels, het Afrikaans en nog 9 talen van de diverse stammen. Vrijwel overal kunt u het Engels gebruiken, maar kunt u zich ook in het Nederlands prima verstaanbaar maken, gezien het, vanuit Nederlands afkomstige, Afrikaans.

Telefonie en internet

U kunt gemakkelijk vanuit Zuid-Afrika naar Nederland bellen. Check bij mobiel gebruik altijd vóór vertrek met uw eigen provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. Bij aankomst op de luchthaven kunt u tevens bij een mobiele telefonie winkel een lokale simkaart kopen met belminuten en databundel.

Tijd

In vergelijking met Nederland is het gedurende de in Europa geldende zomertijd in Zuid-Afrika dezelfde tijd. In onze wintertijd is het gedurende die maanden (oktober-maart) in Zuid-Afrika een uur later. Een voordeel van vliegen naar Zuid-Afrika, is dat zowel 's zomers als 's winter er door het geringe tijdsverschil geen sprake is van een jetlag.


Klimaat en beste reistijd

Weer en klimaat

Zuid-Afrika is gelegen op het zuidelijk halfrond en dus zijn de jaargetijden tegenovergesteld aan die in Nederland. De ‘winter’ valt in juni, juli en augustus, de ‘zomer’ in december, januari en februari. Over het algemeen kan men niet spreken van een daadwerkelijke winter, althans voor Europese begrippen, aangezien de gemiddelde temperatuur in Zuid-Afrika dan nog rond de 18 graden ligt. In de zomer kan de temperatuur flink oplopen tot ruim 30 graden. Zuid-Afrika is prima te bezoeken in alle seizoenen, waarbij ieder seizoen zijn eigen voordeel heeft.

Hoog- en laagseizoen

Het hoogseizoen voor Zuid-Afrika is in de zomermaanden juli en augustus, maar ook in december en januari i.v.m. de Kerstdagen.


De Zuid-Afrikaanse cultuur

Eten en drinken

Zuid-Afrika biedt talloze culinaire mogelijkheden. De vele restaurants weerspiegelen de culturen van verschillende landen. Het varieert van traditionele ‘boerekos’ tot Indiase curries en van een typische braai (barbecue) tot maïspap. De prijzen zijn heel betaalbaar. Met name in de grotere steden zijn vele restaurants in diverse prijsklassen. Een 3-gangenmenu is verkrijgbaar vanaf ca. € 15. Ook de restaurants in de diverse hotels bieden menu’s aan voor schappelijke prijzen. Water uit de kraan is vrijwel overal in Zuid-Afrika betrouwbaar, echter in afgelegen gebieden kan het geen kwaad het zekere voor het onzekere te nemen en flessen mineraalwater te kopen.

Feestdagen in Zuid-Afrika

  • 1 januari: New Years Day,

  • 21 maart: Human Rights Day (Dag van de Mensenrechten)

  • 27 april: Freedom Day (Dag van de Grondwet)

  • 1 mei: Workers Day (Dag van de Arbeid)

  • 16 juni: Youth Day (Dag van de Jeugd)

  • 9 augustus: Women’s Day (Nationale Vrouwendag)

  • 24 september: Heritage Day (Dag van Erfgoed)

  • 16 december: Day of Reconciliation (Dag van Verzoening)

  • 25 december: Kerst

  • 26 december: Day of Goodwill.


Magazine Verre reizen

Welke bestemmingen heeft u op uw bucketlijst staan? Wij hebben de mooiste reizen voor u samengesteld maar bieden ook volop maatwerkmogelijkheden. Laat u inspireren en lees de ervaringen van onze experts en andere klanten en nog veel meer over de volgende landen: Amerika, Canada, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Verre reizen 2022-2023