Vakantie Zuid-Afrika

Vakantie Zuid-Afrika

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Barbara

Zuid-Afrika is een groot land en het is bijna onmogelijk om alles in één reis te zien. Toch proberen we het, om u zoveel mogelijk te laten ontdekken tijdens onze prachtige rondreizen door Zuid-Afrika. Zo reist u bijvoorbeeld in iets meer dan 3 weken van Johannesburg naar Kaapstad en ziet u veel hoogtepunten van deze veelzijdige vakantiebestemming. U zult gaan begrijpen wat men bedoelt met de uitdrukking dat Zuid-Afrika "in uw bloed gaat zitten". Als u er eenmaal heeft rondgereisd en van dit geweldige land heeft geproefd, dan wilt u zeker nog een keer terugkeren voor meer indrukwekkende ervaringen!

Barbara

Verre reizen specialist

Ontdek de veelzijdigheid aan landschappen, het beroemde Kaapstad, de indrukwekkende cultuur, de vele diersoorten en de nationale parken van Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is een droombestemming omdat u verwonderd zal raken door de prachtige natuur en de enorm vriendelijke mensen.

Welke vakantie kiest u in Zuid-Afrika?
De beste blogs over Zuid-Afrika

Naar Zuid-Afrika met de Jong Intra Vakanties

Ontdek Zuid-Afrika met een autorondreis

De Jong Intra Vakanties is de specialist op het gebied van individuele rondreizen naar Zuid-Afrika. Onze jarenlange ervaring met deze fly-drives en de bestemming Zuid-Afrika maakt het mogelijk om een zeer divers aanbod voor u samen te stellen. Alle rondreizen door Zuid-Afrika worden uitgevoerd op basis van self-drive: kies het gewenste type huurauto en verken het land op uw eigen tempo!

Voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreide informatiemap met o.a. een Nederlandstalige routebeschrijvingen met GPS coördinaten, informatie over de route (zoals eventuele tolwegen e.d.), adviezen en tips/suggesties over restaurants en bezienswaardigheden onderweg of op de plaats waar u verblijft.

Bij al onze rondreizen zit een transfer naar uw eerste hotel inbegrepen. U hoeft dus niet direct na de vlucht uw huurauto op te halen, dit doet u pas de volgende ochtend na een goede nachtrust. Op deze manier kunt u op een ontspannen manier aan uw roadtrip beginnen!

Rondreis, Zuid-Afrika

Maatwerk reizen Zuid-Afrika

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde rondreizen Zuid-Afrika samen. Maar Zuid-Afrika kent zoveel mogelijkheden!  Vraag de Jong Intra om een maatwerkofferte, om uw droomreis naar Zuid-Afrika te realiseren. Onze ervaren maatwerkspecialisten zijn u graag van dienst.

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Zuid-Afrika of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Zuid-Afrika? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Zuid-Afrika? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Rondreis, Zuid-Afrika, De wereld in één land

Populaire routes en bestemmingen in Zuid-Afrika

Kaapstad

Kaapstad is een ontzettend veelzijdige vakantiebestemming met voor iedere reiziger wat wils. Met de majestueuze Tafelberg op de achtergrond is Kaapstad ook zeker één van de mooiste steden ter wereld. De interessante 350-jaar oude geschiedenis, de verscheidenheid aan historische en moderne gebouwen, de multiculturele flair, het maritieme karakter van de stad, de ontspannen levensstijl en het bruisende Victoria & Alfred Waterfront dragen bij aan de bijzondere aantrekkingskracht. Geniet van de zon op het strand van Cliffton Bay en Camps Bay. Bezoek de Tafelberg zodra het helder is, proef typische Afrikaanse lekkernijen op een foodmarket of maak een boottocht naar Robben Island, waar Nelson Mandela een groot deel van zijn gevangenschap verbleef. Slenter ook eens door de kleurrijke Bo-Kaap wijk of breng een bezoek aan de prachtige botanische tuinen van Kirstenbosch.

Vergeet tijdens een verblijf in Kaapstad ook niet om de omgeving rondom Kaapstad te bekijken! Een dagtocht over het Kaaps Schiereiland met hoogtepunten als Kaap de Goede Hoop, Hout Bay en de pinguïns bij Boulders Beach mag zeker niet ontbreken in uw reis.

Kaapstad

Tuinroute

De Tuinenroute in Zuid-Afrika is één van de mooiste routes in Zuid-Afrika. De route loopt van Port Elizabeth tot Kaapstad en combineert kustwegen aan zee met bergroutes in het binnenland. De hele kuststrook met zijn prachtige groene achtergrond, schitterende bloemen, bloeiende bomen en magnifieke baaien en lagunes is zo prachtig dat het één grote tuin lijkt, vandaar ook de naam. Bij Gordons Bay en Hermanus zijn jaarlijks in de periode van juli tot december walvissen te zien. De Right Southern Whales komen hier zo dicht bij de kust dat ze zelfs vanaf het vasteland goed te zien zijn!

Walvissafari

Wijnroute

Op een half uurtje rijden vanuit Kaapstad liggen de Kaapse Wijnlanden; prachtige Kaap-Hollandse landhuizen, gelegen aan statige lanen in groene valleien. Langs de Wijnroute zijn grote, maar ook vele kleine wijngaarden te vinden. U kunt hier heerlijke wijnen proeven. Op de oever van de Bergrivier ligt de grootste stad van het wijndistrict: Paarl. Paarl staat bekend als het kloppend hart van de commerciële en grootschalige wijnindustrie. Andere bekende plaatsen zijn Stellenbosch en Franschhoek. Vergeet in Stellenbosch niet te stoppen bij 'Oom Samie se winkel', de bekendste winkel van Stellenbosch en misschien zelfs wel van Zuid-Afrika! Het is een mix van een museum en een winkel waar sinds de oprichting 200 jaar geleden, amper iets is veranderd.

Rondreis, Zuid-Afrika, Minitrip en Explorers

Panoramaroute

Het ene adembenemende uitzicht na het andere: dat is de bekende Panorama route in het noorden van Zuid-Afrika. Het kleine stadje Graskop is de toegangspoort tot de route met uitzichten als God's Window, Wonder View, the Pinnacle, Bourke's Luck Potholes en de Drie Rondavels. Het hoogtepunt is de Blyde River Canyon: één van de langste kloven ter wereld met spectaculaire geologische vormen en de mooiste panorama's van het land.

Maatwerk reizen Zuid-Afrika

Kruger National Park

Denkt u aan een wildpark in Zuid-Afrika, dan denkt u aan het Krugerpark, gelegen in het uiterste noordoosten. Deze 'Nasionale Wildtuin' met zijn gevarieerde landschap en enorme hoeveelheid dieren is een geweldige plek om op safari te gaan. Het park biedt naaste georganiseerde safari's ook de unieke mogelijkheid om met de eigen (huur)auto rond te rijden en de Big 5 (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) in hun natuurlijke leefomgeving en van heel dichtbij te zien. Een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten. Overnachten in dit uitgestrekte park kan ook, er zijn zo'n 25 eenvoudige lodges te vinden. Op zoek naar meer luxe? Kies dan één van de safari lodges aan de rand van het park.

Maatwerk, Zuid-Afrika, Ontdek Addo Elephant

Reizen naar Zuid-Afrika

Met het vliegtuig naar Zuid-Afrika

De vlucht vanaf Amsterdam naar Zuid-Afrika is tussen de 11 en 12 uur. Met een afstand van ruim 9600 km! Er vertrekken verschillende (directe) vluchten vanaf zowel Nederland, België en Duitsland naar de luchthavens van Johannesburg in het noorden en Kaapstad in het zuiden van het land.

Vervoer in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is bij uitstek een bestemming om per huurauto te ontdekken. De infrastructuur is uitstekend en de wegen zijn goed begaanbaar en prima onderhouden. Ook de bewegwijzering is goed en in het Engels. Er wordt links gereden en het stuur zit dus ook aan de rechterkant in de auto. Het is altijd even wennen, maar daarna heeft u de mogelijkheid om in uw eigen tempo langs de diverse en schitterende bezienswaardigheden te rijden! Houdt u er rekening mee dat rijstijl en verkeerssituaties anders zijn dan in Nederland. Hou daarnaast rekening met de afstand tussen de plaatsen en de benodigde rusttijd. Door de verhuurmaatschappijen in Zuid-Afrika wordt over het algemeen het Europese rijbewijs (NL en andere EEG-landen) geaccepteerd. Wanneer u nog het oude papieren rijbewijs heeft, raden wij u aan om een internationaal rijbewijs mee te nemen. Deze is verkrijgbaar bij ieder ANWB-verkooppunt (kosten ca. € 18,95).

Ontdek Zuid-Afrika op een onvergetelijke manier met een camper! Voor velen is dit de ultieme manier van reizen en een langgekoesterde droom. Rijdend door indrukwekkende natuurparken en met de vrijheid om te stoppen waar en wanneer u wilt! Kijk direct naar de mogelijkheden via onze reserveringsmodule voor campers.

Camper Zuid-Afrika

Praktische informatie over reizen naar Zuid-Afrika

Reisdocumenten en Douane

Voor Zuid-Afrika heeft u een geldig paspoort nodig dat na terugkomst in Nederland nog minimaal 30 dagen geldig is en een retour(vlieg)-ticket. Als ingezetene van één van de EU-landen heeft u geen visum nodig voor een toeristisch, familie- en/of zakelijk bezoek
aan Zuid-Afrika. Dit geldt ook voor personen die op doorreis Zuid-Afrika aandoen. Het maximumverblijf is 90 dagen. Voor een bezoek aan eSwatini (Swaziland) dient uw paspoort bij aankomst nog minimaal 3 maanden geldig te zijn, voor Lesotho is dit nog minimaal 6 maanden.

Noodgevallen

Nederlandse Ambassade in Zuid-Afrika

210 Florence Ribeiro / Queen Wilhelmina Avenue, Cnr Muckleneuk Street 0181 New Muckleneuk, Pretoria. Tel: +27124254500.

Alarmnummers

Het algemene alarmnummer in Zuid-Afrika is 10 111 voor noodgevallen.  In minder dringende gevallen kunt u in Zuid-Afrika bellen naar: 10 111 politie, 10 777 ambulance of voor de brandweer.

Elektriciteit

Om Europese apparaten te gebruiken c.q op te laden heeft u in geheel Zuid-Afrika een verloopstekker/adapter nodig. Deze speciale adapters zijn bijna nooit te vinden in de in Nederland verkrijgbare wereldstekkers. Ze zijn wel in 'electrical appliance shops' en in sommige winkels op de luchthaven verkrijgbaar. Sommige hotels verstrekken de adapter in bruikleen aan hun gasten, maar houdt u rekening met een beperkte voorraad.

Prijsniveau

Over het algemeen liggen de prijzen in Zuid-Afrika lager, dan is Nederland.

Geldzaken

De munteenheid in Zuid-Afrika is de “Rand”, aangeduid met R of ZAR (ZAR 1 = ca. € 0.06). Creditcards en “gewone” betaalpassen worden vrijwel overal geaccepteerd (uitzondering hierop zijn tankstations, hier kunt u vrijwel alleen contant betalen!). De meest gangbare credit cards zijn Eurocard/MasterCard en Visa. In Zuid-Afrika vindt u op steeds meer plaatsen geldautomaten, met name in de grotere steden en toeristische plaatsen. Uw bankpas en de bankautomaat dienen het Maestro symbool te hebben. Denk er aan om uw bankpas te activeren voor gebruik buiten Europa.

Taal

Er zijn 11 officiële talen in Zuid-Afrika, waaronder in het Engels, het Afrikaans en nog 9 talen van de diverse stammen. Vrijwel overal kunt u het Engels gebruiken, maar kunt u zich ook in het Nederlands prima verstaanbaar maken, gezien het, vanuit Nederlands afkomstige, Afrikaans.

Telefonie en internet

U kunt gemakkelijk vanuit Zuid-Afrika naar Nederland bellen. Check bij mobiel gebruik altijd vóór vertrek met uw eigen provider wat de mogelijkheden en kosten zijn. Bij aankomst op de luchthaven kunt u tevens bij een mobiele telefonie winkel een lokale simkaart kopen met belminuten en databundel.

Tijd

In vergelijking met Nederland is het gedurende de in Europa geldende zomertijd in Zuid-Afrika dezelfde tijd. In onze wintertijd is het gedurende die maanden (oktober-maart) in Zuid-Afrika een uur later. Een voordeel van vliegen naar Zuid-Afrika, is dat zowel 's zomers als 's winter er door het geringe tijdsverschil geen sprake is van een jetlag.


Klimaat en beste reistijd

Weer en klimaat

Zuid-Afrika is gelegen op het zuidelijk halfrond en dus zijn de jaargetijden tegenovergesteld aan die in Nederland. De ‘winter’ valt in juni, juli en augustus, de ‘zomer’ in december, januari en februari. Zuid-Afrika kent over het algemeen een gematigd klimaat, met warme zomers en droge en gematigde winters. In het zuidwesten (omgeving Kaapstad) regent het in de winter (juni en juli). Langs de zuidkust regent het ook in de zomer. In de rest van het land valt het
overgrote deel van de regen alleen in de zomermaanden.

Hoog- en laagseizoen

Het hoogseizoen voor Zuid-Afrika is in de zomermaanden juli en augustus, maar ook in december en januari i.v.m. de Kerstdagen.


De Zuid-Afrikaanse cultuur

Eten en drinken

Zuid-Afrika biedt uitstekende culinaire mogelijkheden! De vele restaurants weerspiegelen de culturen uit alle windstreken. In de grote steden, maar ook in hotels kunt u terecht voor een 3-gangen menu tegen schappelijke prijzen. Een zelfgemaakte maaltijd in Zuid-Afrika is niet compleet zonder een braai, een barbecue. Ook bij vakantiehuizen en in natuurparken vindt u vaak een mogelijkheid om te barbecueën. Langs de snelwegen zijn de mogelijkheden om te eten beperkt, maar bij de tankstations kunt u wel terecht bij de bekende fastfoodketens. Een typische Zuid-Afrikaanse delicatesse is het tussendoortje biltong (gedroogd vlees). Water uit de kraan is vrijwel overal in Zuid-Afrika betrouwbaar, echter in afgelegen gebieden kan het geen kwaad het zekere voor het onzekere te nemen en flessen mineraalwater te kopen.

Feestdagen in Zuid-Afrika

  • 1 januari: New Years Day,

  • 21 maart: Human Rights Day (Dag van de Mensenrechten)

  • 27 april: Freedom Day (Dag van de Grondwet)

  • 1 mei: Workers Day (Dag van de Arbeid)

  • 16 juni: Youth Day (Dag van de Jeugd)

  • 9 augustus: Women’s Day (Nationale Vrouwendag)

  • 24 september: Heritage Day (Dag van Erfgoed)

  • 16 december: Day of Reconciliation (Dag van Verzoening)

  • 25 december: Kerst

  • 26 december: Day of Goodwill.


Magazine Verre Reizen

Welke bestemmingen heb jij op je bucketlijst staan? Wij hebben de mooiste reizen voor jou samengesteld maar bieden ook volop maatwerkmogelijkheden. Laat je inspireren en lees de ervaringen van onze experts en andere klanten en nog veel meer over de volgende landen: Amerika, Canada, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Verre reizen 2024-2025