Vakantie-Curacao

Vakantie Curaçao

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Wilfried

Curaçao is het meest tropische stukje van ons koninkrijk. Hier staat genieten centraal. Zon, zee en strand met een vleugje Nederland. Wat wilt u nog meer?

Wilfried

Verre reizen specialist

Bon bini! Op het grootste eiland van de Antillen zult u vol enthousiasme verwel­komd worden. Curaçao staat garant voor een heerlijke strandvakantie.

Top 3 Curaçao

 • Livingstone Jan Thiel Beach Resort

  1. Curaçao
  2. Curaçao
  3. Jan Thiel Baai
  Zwembad
  v.a. 429 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 42,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Hotel Acoya Curaçao Resort, Villas & Spa

  1. Curaçao
  2. Curaçao
  3. Mambo Beach
  Zwembad
  v.a. 398 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 42,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.

 • Hotel The Royal Sea Aquarium Resort

  1. Curaçao
  2. Curaçao
  3. Mambo Beach
  Bovenaanzicht
  v.a. 597 p.p.

  Exclusief Calamiteitenfonds, SGR bijdrage en reserveringskosten 42,50 per boeking.

  Eventueel ter plaatse te betalen kosten worden u getoond in de volgende stap.


Naar Curaçao met de Jong Intra Vakanties

Zonvakanties naar Curaçao voor iedereen

Curaçao is een heerlijke bestemming. U zult vanaf de luchthaven Hato direct kennismaken met de torenhoge Konin­gin Julianabrug over de Sint Annabaai in Willemstad, waarvan u een prachtig uitzicht heeft over Willemstad en een deel van het eiland. De hotels en resorts concentreren zich met name in het deel ten zuiden van Willemstad, ook wel Banda’Bao ofwel de onderkant genoemd.

En in het westelijk deel van Curaçao, ook wel Banda’Riba wat bovenkant betekent, vindt u Westpunt, de ongerepte natuurlijke uithoek van het eiland. Een gebied wat vrij weinig wordt bezocht maar dankzij het natuurreservaat, de oude statige landhuizen en de ruige kustlijn zeer zeker een bezoek waard is.

Huur een auto en verken het eiland Curaçao!

Vrijheid om te gaan en staan waar u wilt? Dan kiest u natuurlijk voor zorgeloos reizen met de huurauto. De Jong Intra Vakanties werkt samen met Sunny Cars voor de beste huurauto's.

Dit zijn de voordelen:

 • Zorgeloos op weg:  alle verzekeringen inbegrepen

 • Flexservice altijd inclusief: tot 1 dag voor vertrek kosteloos wijzigen of annuleren van de huurauto

 • All-inclusive autohuur: geen eigen risico

 • Eenvoudig reserveren: heldere prijs en geen onverwachte kosten ter plaatse

 • Rent a smile: zonnige service voor, tijdens en na uw vakantie

Maatwerk reizen Curaçao

Interesse in een maatwerkofferte voor Curaçao of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Curaçao? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Curaçao? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Maatwerk curacao

Island Hopping Antillen

Combineer Aruba, Bonaire en Curaçao of maak een combinatie van 2 eilanden tijden een Island Hopping vakantie naar de Antillen. Er zijn vele combinaties mogelijk en wij geven u graag advies.


Populaire bestemmingen in Curaçao

Aanraders van de Jong Intra Vakanties Curaçao

Kleurrijk Curaçao

Neem een duik in een lokale supermarkt… naast vele Nederlandse merken zult u ook zeker traditionele Curaçaose merken en ook veel Amerikaanse merken tegenkomen.

Kleurrijk Curaçao

Op zoek naar avontuur in Curaçao?

Houdt u wel van een beetje avontuur? Op Curaçao worden ook quad bike tochten georganiseerd, waarbij u op die delen van het eiland komt, waar u met lokaal vervoer of een huurauto niet kunt komen. Vaak is zo’n tocht inclusief een heerlijke lunch op een onontdekte en stille plek!

Snorkelen tussen schildpadden in Curaçao

Playa Grandi is de grootste trekpleister van Westpunt. Dit is namelijk het strandje wat bekend staat om de schildpadden die u hier dagelijks kunt spotten tijdens het snorkelen. De vele vissers gooien de resten van hun vers gevangen vis terug de zee in en dat trekt de schildpadden aan.

Snorkelen tussen schildpadden in Curaçao

Reizen naar Curaçao

Vervoer naar Curacao

Uw strandvakantie naar Curaçao is inclusief een comfortabele vlucht per KLM met zeer soepele voorwaarden.

Vervoer op Curaçao

Let op: de transfer van luchthaven naar accommodatie is niet inbegrepen. Deze dient u naar wens bij te boeken tijdens het boekingsproces. U kunt er ook voor kiezen alleen een accommodatie te boeken en op eigen gelegenheid naar uw accommodatie op Curaçao af te reizen voor een heerlijke strandvakantie.


Praktische informatie Curaçao

Reisdocumenten en Douane

Voor reizen naar Curaçao dienen Nederlanders te beschikken over een geldig paspoort.

Tip: Maak altijd kopieën van uw documenten ( paspoort, rijbewijs etc). Bewaar deze gescheiden van het origineel.

Wilt u weten hoeveel u mag in- en uitvoeren bij een reis naar Curaçao? Op de website van www.anwb.nl/vakantie/curacao/informatie/ douane vindt u een overzicht met de maximale hoeveelheden van o.a. sigaretten, alcohol, geld en medicijnen. Als u zich aan deze hoeveelheden houdt hoeft u niets aan te geven bij de douane. Daarnaast vindt u op deze website de wet- en regelgeving omtrent het invoeren van huisdieren.

Noodgevallen

Er is geen Nederlandse ambassade in Curaçao, omdat Curaçao tot het Koninkrijk behoort.

Alarmnummers

Het algemene alarmnummer van Curaçao is 911.

Elektriciteit

De netspanning op Curaçao verschilt van de Nederlandse netspanning. U heeft daarom voor uw apparaten een adapter of wereldstekker nodig.

Prijsniveau

De prijzen in de bars en restaurants liggen in Curaçao over het algemeen een stuk hoger dan in Nederland. Dit geldt ook voor de prijzen in de supermarkt.

Geldzaken

Op Curaçao wordt betaald met de Amerikaanse dollar. Op Curaçao bevinden zich voldoende geldautomaten waar u geld kunt opnemen.

Taal

Het Papiaments en Nederlands zijn de officiële talen van Curaçao, maar overal op het eiland wordt ook goed Engels gesproken.

Telefonie en internet

De landcode (landnummer) om iemand in Curaçao te kunnen bellen is 00599. Belt u vanuit Curaçao naar Nederland dan gebruikt u de landcode 0031.

In veel accommodaties is het gebruik van (draadloos) internet mogelijk. Voor het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van internet of kosten die worden berekend, kan de Jong Intra Vakanties geen aansprakelijkheid aanvaarden. In veel accommodaties is de wifi niet geschikt voor zakelijke doeleinden.

Tijd

Op Curaçao is het 6 uur vroeger.


Magazine Verre reizen

Welke bestemmingen heeft u op uw bucketlijst staan? Wij hebben de mooiste reizen voor u samengesteld maar bieden ook volop maatwerkmogelijkheden. Laat u inspireren en lees de ervaringen van onze experts en andere klanten en nog veel meer over de volgende landen: Amerika, Canada, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Verre reizen 2024-2025