Best of the West 14-daagse autorondreis

 • Grand Canyon National Park
 • Las Vegas
 • Californië US Highway 1
 • San Francisco Lombard Street
 • California Big Sur
 • 18 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Al jaren een topper
 • Centraal gelegen hotels
 • Inclusief reisgids
 • NL routebeschrijving
 • Keuze uit accommodaties
 • Rustig programma

Geniet van de overweldigende natuur van het westen van de Verenigde Staten, maar laat u ook imponeren door beroemde steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Deze rondreis heeft het allebei!

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
 1. Dag 1: Los Angeles
 2. Dag 2: Los Angeles - Palm Springs (ca. 240 km)
 3. Volledig 14 daags programma

Over Best of the West

Inleiding

Geniet van de overweldigende natuur van het westen van de Verenigde Staten, maar laat u ook imponeren door beroemde steden als Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Deze rondreis heeft het allebei!

Hoogtepunten

- Los Angeles
- Route 66
- Grand Canyon National Park
- Las Vegas
- Death Valley National Park
- Yosemite National Park
- San Francisco


Verblijf

Accommodatie

Gedurende deze autorondreis verblijft u naar keuze in goede middenklasse hotels.

1 x Los Angeles
1 x Palm Springs
1 x Phoenix/Scottsdale
1 x Grand Canyon National Park
2 x Las Vegas
1 x Death Valley National Park
1 x Yosemite National Park
2 x San Francisco
1 x Monterey/Carmel
1 x Oxnard
1 x Los Angeles


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Geniet gedurende deze autorondreis van de overweldigende natuur van het westen van de Verenigde Staten, maar laat u ook imponeren door de grootsheid van beroemde steden. Maak kennis met de oorspronkelijke cultuur in de diverse indianenreservaten. Daar tegenover staat de wel heel moderne cultuur in Las Vegas. Een reis vol afwisselingen die u ruimte biedt om af en toe even heerlijk uit te rusten, om daarna weer een volgende prachtige rit, wandeling of excursie te maken!

 1. Dag 1: Los Angeles
  U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel nabij de luchthaven voor uw overnachting.
 2. Dag 2: Los Angeles - Palm Springs (ca. 240 km)
  De ochtend kunt u gebruiken om een aantal van de hoogtepunten van LA te ontdekken, zoals Hollywood met de 'Walk of Fame' en Beverly Hills. Na een korte rit bereikt u Anaheim, de thuishaven van Disneyland, het eerste grote pretpark ter wereld. Aansluitend verder naar Palm Springs voor de overnachting. U kunt hier o.a. een ritje per kabelbaan maken naar de top van de San Jacinto Mountain.
 3. Dag 3: Palm Springs - Phoenix/Scottsdale (ca. 430 km)
  Vandaag staat er een langere rit op het programma. Dwars door een woestijnlandschap en het Joshua National Park, met de kenmerkende hoge cactussen, verlaat u Californië en rijdt u Arizona binnen. Er is veel te zien in Phoenix zelf en in Scottsdale vindt u vele grote, moderne winkels en talloze kleine winkels met snuisterijen uit het Wilde Westen, zoals kleding, handwerk en door Indianen vervaardigde juwelen. Overnachting in Phoenix/Scottsdale.
 4. Dag 4: Phoenix/Scottsdale - Grand Canyon National Park (ca. 370 km)
  Via de Black Canyon Highway rijdt u langs Montezuma's Castle, een oud Indianendorp gebouwd in een rotswand. Via het gezellige en kleurrijke kunstenaarsstadje Sedona rijdt u verder door de roodgekleurde Oak Creek Canyon naar uw hotel vlakbij de Grand Canyon voor uw overnachting.
 5. Dag 5: Grand Canyon National Park - Las Vegas (ca. 445 km)
  De ochtend kunt u gebruiken om van dit wereldwonder te genieten. Wij raden u aan om vroeg op te staan, want een zonsopgang boven de Grand Canyon zult u nooit vergeten! Vervolgens kunt u een heel stuk over de legendarische Route 66 rijden en op het stuk tussen Williams en Kingman is het soms alsof u terug in de tijd gaat. U verblijft 2 nachten in Las Vegas.
 6. Dag 6: Las Vegas
  U heeft de hele dag de tijd om deze 'City of Glitter & Glamour' te ontdekken. Bewonder tijdens een wandeling over the Strip de vele enorme hotels, waag een gokje in één van de ontelbare casino's, maak een uitstapje naar de Hoover Dam, één van de hoogste door mensenhanden gebouwde dammen ter wereld en bezoek 's avonds één van de vele wervelende shows. U zult zich absoluut niet vervelen! 
 7. Dag 7: Las Vegas - Death Valley National Park (ca. 225 km)
  Waag nog een laatste gokje of wandel nog even over the Strip voor u weer in de auto stapt. U gaat op weg naar de onheilspellende Death Valley: een enorme, uitgedroogde zoutvlakte, met bij Badwater, het laagst gelegen punt van Amerika: 86 meter onder de zeespiegel. Vanaf Zabriskie Point heeft u een prachtig uitzicht. Overnachting in the Death Valley.
 8. Dag 8: Death Valley National Park - Yosemite National Park (ca. 525 km)
  Vandaag staat er een hele lange, maar ook prachtige rit op het programma. U verlaat Death Valley voor een mooie rit door de High Sierra Nevada Mountains. Via een spectaculaire route over de Tioga Pass* rijdt u in de loop van de middag vanuit het oosten het Yosemite National Park binnen. De komende nacht verblijft u in de omgeving van het park.

  * In de periode november t/m mei kan de Tioga Pass gesloten zijn. U dient dan de zuidelijke route te volgen via Bakersfield en Fresno.

 9. Dag 9: Yosemite National Park - San Francisco (ca. 315 km)
  Breng in de ochtend een bezoek aan het schitterende Yosemite National Park. Dit park trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, die de adembenemende uitzichten en natuurwonderen willen zien. De granieten rotswanden, ijssculpturen, bergtoppen, gletsjers en watervallen zijn zeer spectaculair! Breng ook een bezoek aan El Capitain, Half Dome en de Bridal Vail Falls. Bij Glacier Point heeft u het mooiste uitzicht. Aansluitend gaat u op weg naar de 'City by the Bay', waar u de komende 2 nachten verblijft.
 10. Dag 10: San Francisco
  Deze jonge en moderne stad lijkt het meest op een Europese stad, met een vleugje Victoriaanse romantiek. Bekijk de stad vanaf het hoog gelegen Nob Hill, waar de bedrijvigheid van Fisherman's Wharf goed te overzien is. Breng een bezoek aan Union Square en Chinatown dat, buiten China zelf, de grootste Chinese cultuur ter wereld heeft. Bezoek Alcatraz, maak een ritje per cable-car of ga de heerlijke wijnen van de Napa Valley proeven.
 11. Dag 11: San Francisco - Monterey/Carmel (ca. 200 km)
  U rijdt verder naar het zuiden naar het gezellige kunstenaarsstadje Monterey voor een bezoek aan Cannery Row, bekend van de schrijver John Steinbeck en de lokale markt bij Fisherman's Wharf. Over de beroemde 17-Mile-Drive, met prachtige uitzichten over de oceaan, kunt u tevens een bezoekje brengen aan het charmante stadje Carmel. Overnachting in Monterey.
 12. Dag 12: Monterey/Carmel - Ventura (ca. 430 km)
  De Coastal Highway baant zich al kronkelend een weg door de spectaculaire rotsformaties van de Californische kust. Tussen de woeste Santa Lucia Bergen en de eeuwig ontembare zee ligt Big Sur, de parel in de kroon van dit schitterende landschap. Het is één van de meest romantische en meest gefotografeerde gebieden van het land. Via het bekende Hearst Castle Historical Monument, het vroegere landgoed van de machtige krantenuitgever William Randolph Hearst en het van oorsprong Deense stadje Solvang, komt u in het beroemde Santa Barbara, één van de meest populaire vakantieplaatsen van Californië. Overnachting in Ventura, nabij Los Angeles.
 13. Dag 13: Ventura - Los Angeles (ca. 120 km)
  Als u vandaag vroeg opstaat, heeft u na een korte rit nog vrijwel een hele dag om Los Angeles verder te verkennen. Universal Studios waar vele bekende tv-series zijn en worden opgenomen, the Sunset Strip en de stranden bij Santa Monica en Malibu zijn zeker de moeite waard, maar reserveer ook nog wat tijd om te winkelen in één van de vele outlet-shoppingmalls. Overnachting in Los Angeles.
 14. Dag 14: Los Angeles
  Vandaag komt uw autorondreis ten einde en vertrekt u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 13 overnachtingen in goede middenklasse accommodaties in een kamer met bad of douche en toilet.
 • Verzorging op basis van logies.
 • Uitgebreide Nederlandstalige digitale en virtuele algemene informatie over Amerika en de door u te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden, dag-tot-dag routekaart en routesuggesties met vele tips voor onderweg en op uw overnachtingsadres, hotellijst, hotelbeschrijvingen en uw hotelvouchers. U ontvangt al deze informatie reeds voor vertrek bij uw reisbescheiden
 • Gratis reisgids naar keuze t.w.v. €28,95 inclusief verzendkosten
Niet inbegrepen
 • Huurauto
 • Parkeer-, tol- en entreegelden en entreegelden nationale parken

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook