Vakantie-Bonaire

Vakantie Bonaire

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Wilfried, Verre reizen specialist | de Jong Intra Vakanties

Bonaire doet zijn bijnaam van 'Divers Paradise' eer aan: de zee is hier prachtig en de onderwaterwereld werkelijk spectaculair. Iedere duikliefhebber moet eens in zijn leven op Bonaire geweest zijn.

Wilfried

Verre reizen specialist

Het kleinste eiland van de bekende ABC-eilanden is zeker niet de minste. Hier geniet je van prachtige stranden, een gemoedelijke sfeer en al snorkelend of duikend van een ongekend mooie onderwaterwereld.


Naar Bonaire met de Jong Intra Vakanties

Zonvakanties naar Bonaire voor iedereen

Divers Paradise, als het vliegtuig de daling inzet naar Flamingo Airport lacht Bonaire je al toe, het Caribische eiland heeft namelijk de vorm van een boemerang en dat tekent zich prachtig af tegen het azuurblauwe oceaanwater. In de knik van de boemerang bevindt zich op 800 meter vanaf de kust Klein Bonaire; een fraai onbewoond rif eilandje met een oppervlakte van slechts 6 km2. Bonaire (Papiaments: Boneiru) ligt in het zuidelijk Caribisch gebied en behoort samen met Aruba en Curaçao tot de zogenaamde ABC-eilanden. Het Caribische eiland kenmerkt zich door haar serene rust en ongerepte natuur. Alle zee rondom Bonaire en Klein Bonaire is beschermd natuurgebied.

Bonaire staat te boek als een topbestemming voor  sportduikers en snorkelaars, maar ook voor niet-duikers en eco-toeristen zijn er aan wal legio mogelijkheden. Op Bonaire is het veel rustiger en overzichtelijker dan bijvoorbeeld op Aruba of Curaçao. Wist je dat Bonaire ook een aantal hagelwitte zandstranden heeft? Het zijn er niet zo veel als op Aruba maar de stranden van Klein Bonaire en Sorobon Beach zijn werkelijk prachtig.

Huur een auto en verken het eiland Bonaire

Vrijheid om te gaan en staan waar je wilt? Dan kies je natuurlijk voor zorgeloos reizen met de huurauto. De Jong Intra Vakanties werkt samen met Sunny Cars voor de beste huurauto's.

Dit zijn de voordelen:

  • Zorgeloos op weg: alle verzekeringen inbegrepen

  • Flexservice altijd inclusief: tot 1 dag voor vertrek kosteloos wijzigen of annuleren van de huurauto

  • All-inclusive autohuur: geen eigen risico

  • Eenvoudig reserveren: heldere prijs en geen onverwachte kosten ter plaatse

  • Rent a smile: zonnige service voor, tijdens en na je vakantie

Maatwerk reizen Bonaire

Interesse in een maatwerkofferte voor Bonaire of wil je contact met één van onze maatwerkspecialisten over een maatwerkreis naar Bonaire? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of stuur ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over een maatwerkreis naar Bonaire? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neem je contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Maatwerk Bonaire

Island Hopping Antillen

Combineer Aruba, Bonaire en Curaçao of maak een combinatie van 2 eilanden tijden een Island Hopping vakantie naar de Antillen. Er zijn vele combinaties mogelijk en wij adviseren je graag.


Populaire bestemmingen in Bonaire

Aanraders van de Jong Intra Vakanties

Klein-Bonaire

Het eilandje Klein-Bonaire is gezegend met een hagelwit zandstrand. Op dit strand is het nooit druk en je kunt er fantastisch snorkelen.

Klein-Bonaire

Beklim de Brandaris op Bonaire

In het Washington Slagbaai Nationaal Park zijn uitstekende wandelmogelijkheden. Beklim zeker de hoogste berg van het eiland (Brandaris, 241 meter hoog) gelegen in het park, want je word dan getrakteerd op prachtige vergezichten.

Beklim de Brandaris op Bonaire

Surfers opgelet!

Ben je een windsurfer? Dan moet je echt een keer naar Sorobon Breach. Het is één van de mooiste surflocaties die wij ooit gezien hebben.

Surfers opgelet!

Reizen naar Bonaire

Vervoer naar Bonaire

Jouw strandvakantie naar Bonaire is inclusief een comfortabele vlucht per KLM met zeer soepele voorwaarden.

Vervoer op Bonaire

Let op: de transfer van luchthaven naar accommodatie is niet inbegrepen. Deze dien je naar wens bij te boeken tijdens het boekingsproces. Je kunt er ook voor kiezen alleen een accommodatie te boeken en op eigen gelegenheid naar je accommodatie op Bonaire af te reizen voor een heerlijke strandvakantie.


Praktische informatie Bonaire

Reisdocumenten en Douane

Voor reizen naar Bonaire dienen Nederlanders te beschikken over een geldig paspoort.

Tip: Maak altijd kopieën van je documenten ( paspoort, rijbewijs etc). Bewaar deze gescheiden van het origineel.

Wilt je weten hoeveel je mag in- en uitvoeren bij een reis naar Bonaire? Op de website van www.anwb.nl/vakantie/bonaire/informatie/ douane vind je een overzicht met de maximale hoeveelheden van o.a. sigaretten, alcohol, geld en medicijnen. Als je je aan deze hoeveelheden houdt hoef je niets aan te geven bij de douane. Daarnaast vind je op deze website de wet- en regelgeving omtrent het invoeren van huisdieren.

Noodgevallen

Nederlandse Ambassade in Bonaire

Er is geen Nederlandse ambassade in Bonaire, omdat Bonaire tot het Koninkrijk behoort.

Alarmnummers

Het algemene alarmnummer van Bonaire is 911.

Elektriciteit

De netspanning op Bonaire verschilt van de Nederlandse netspanning. Je hebt daarom voor je apparaten een adapter of wereldstekker nodig.

Prijsniveau

De prijzen in de bars en restaurants liggen in Bonaire over het algemeen een stuk hoger dan in Nederland. Dit geldt ook voor de prijzen in de supermarkt.

Geldzaken

Op Bonaire wordt betaald met de Amerikaanse dollar. Op Bonaire bevinden zich voldoende geldautomaten waar je geld kunt opnemen.

Taal

Het Papiaments en Nederlands zijn de officiële talen van Bonaire, maar overal op het eiland wordt ook goed Engels gesproken.

Telefonie en internet

De landcode (landnummer) om iemand in Bonaire te kunnen bellen is 00717. Bel je vanuit Bonaire naar Nederland dan gebruik je de landcode 0031.

In veel accommodaties is het gebruik van (draadloos) internet mogelijk. Voor het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van internet of kosten die worden berekend, kan de Jong Intra Vakanties geen aansprakelijkheid aanvaarden. In veel accommodaties is de wifi niet geschikt voor zakelijke doeleinden.

Tijd

Op Bonaire is het 6 uur vroeger.


Magazine Verre Reizen

Welke bestemmingen heb jij op je bucketlijst staan? Wij hebben de mooiste reizen voor jou samengesteld maar bieden ook volop maatwerkmogelijkheden. Laat je inspireren en lees de ervaringen van onze experts en andere klanten en nog veel meer over de volgende landen: Amerika, Canada, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Verre reizen 2024-2025