Vakantie-Amerika

Vakantie Amerika

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Wilfried

Onze maatwerkspecialisten staan altijd voor u klaar met de mooiste ideeën, routes en aanbevelingen voor uw reis naar Amerika. Alle reizen uit ons aanbod zijn met zorg samengesteld, maar wilt u hier toch zelf iets in aanpassen of heeft u voldoende tijd om te genieten van het land, laat het ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan!

Wilfried

Verre reizen specialist

Make your dreams come true in het land van de onbegrensde mogelijkheden! Een reis naar Amerika is een echt "bucketlist" item. De Jong Intra Vakanties helpt jou om deze reis te realiseren. Van een stedentrip naar New York of Las Vegas of een rondreis door Florida, er is van alles mogelijk.

De mooiste bestemmingen in Amerika

Naar Amerika met de Jong Intra Vakanties

Onvergetelijke vakanties naar Amerika voor iedereen

Amerika is als vakantiebestemming bijna niet te evenaren. Dit immens grote land heeft u zoveel te bieden. En door de prima infrastructuur reist u eenvoudig van het ene naar het andere hoogtepunt in Amerika.

Ontdek de prachtige steden, de indrukwekkende natuur, de langgerekte kustlijnen met mooie stranden en de Nationale Parken samen met de Jong Intra Vakanties en geniet van een onvergetelijke vakantie!

Een stedentrip naar een Amerikaanse stad

Een stedentrip is uiterst geschikt voor wanneer u geen tijd heeft voor een lange rondreis. Of u nu wilt shoppen met vriendinnen, een romantische stedentrip wilt beleven of met de kinderen een van de steden wilt ontdekken, het kan allemaal. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens uw stedentrip Las Vegas een uitstapje maken naar de Grand Canyon.

Tijdens een stedentrip naar het welbekende New York of Las Vegas beseft u pas écht hoe groot alles is. Geniet van adembenemende uitzichten en bezoek plekken die u anders alleen in films zou zien.

Een fly drive Amerika

Een fly drive Amerika betekent eindeloos veel mogelijkheden en vrijheid. Populair bij de Jong Intra Vakanties zijn de fly drives langs de oost- en westkust van Amerika. Denk hierbij aan een fly drive Florida of een fly drive Los Angeles. Deze gebieden lenen zich uitstekend voor een autorondreis.

Een rondreis per huurauto door Amerika is een fantastische manier om dit prachtige land te ontdekken. Het wegennet is uitstekend en alles staat zeer duidelijke aangegeven. Onze rondreizen, zorgvuldig samengesteld door echte Amerika experts, brengen u naar de mooiste plekjes van Amerika.

Ontdek Amerika met een autorondreis

De Jong Intra Vakanties is de specialist op het gebied van autorondreizen Amerika. Onze jarenlange ervaring met autorondreizen en de bestemming Amerika maakt het mogelijk om een zeer divers aanbod samen te stellen. Alle autorondreizen door Amerika worden uitgevoerd met een betrouwbare huurauto en een uitgebreide routebeschrijving.

Groepsrondreizen Amerika

De Jong Intra Vakanties staat al jaren bekend als dé specialist op het gebied van groepsrondreizen Amerika. Alle groepsrondreizen zijn met een internationaal gezelschap, alle vertrekdata zijn gegarandeerd en u reist per comfortabele touringcar. U wordt begeleid door ervaren en deskundige Nederlandssprekende reisleiding die, vanwege het internationale karakter van de groep, de uitleg meestal in meerdere talen geeft. De reisleiding biedt ter plaatse ook een aantal unieke, extra te reserveren, excursies aan, die bij zullen dragen aan een onbezorgde en onvergetelijke vakantie.

Maatwerk Amerika

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde autorondreizen Amerika samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.

Met een maatwerkreis Amerika bent u in staat uw rondreis Amerika zelf te plannen en te reizen waarheen u wilt, in het tempo dat u wilt. Van onze maatwerkspecialisten ontvangt u vooraf goede tips, welke tijdens uw rondreis door Amerika worden aangevuld door de deskundige lokale gids.

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Amerika of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Amerika? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Amerika? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Maatwerk reizen Amerika

Populaire bestemmingen in Amerika

Rondreis Oost-Amerika

Steden waar het licht nooit uitgaat en rustige dorpen die doen terugdenken aan koloniale tijden, immense wildernis en kleine parken, culturele centra, afgelegen stadjes en dorpjes om even van alles weg te kunnen zijn. Dit is slechts een kleine opsomming van wat u tegen kunt komen bij een bezoek aan de oostelijke staten van Amerika.

Rondreis Oost Amerika

Rondreis zuidelijk Amerika

De zuidelijke staten van Amerika zijn gezegend met een bijzondere natuur, interessante geschiedenis en doorspekt van cultuur. Het is een bestemming die u het gehele jaar door kunt bezoeken, zowel qua klimaat maar meer nog omdat er altijd wel iets te beleven valt.

Zelfs de meest kieskeurige reiziger zal hier zijn wensen vervuld zien worden. Variatie is het geheim van deze regio. Zonovergoten stranden, woeste bergpaden en kabbelende riviertjes, Old South plantages en New South stedelijke centra, spectaculaire attractieparken en adembenemende uitzichten, uitzonderlijke culturele attracties en spannende sportieve activiteiten, alledaags eten en exclusieve culinaire traktaties.

Rondreis West-Amerika

De meest beroemde attracties van dit grote land vindt u in deze regio. De hoogste bergen en diepste valleien, tropische regenwouden en met ijs bedekte gletsjers en vlaktes, afgelegen eilanden en druk bezochte steden, rustige wijnlanden en de ‘casino-hoofdstad’ van de wereld.

California is een mix van landschappelijke schoonheid van de nationale parken gemengd met drukke steden zoals Los Angeles en San Francisco.

Rondreis West Amerika

Rondreis Noordwest-Amerika

Waar tijdloze schoonheid heerst. Waar de meesterwerken van de natuur worden vereerd. Waar de wondere wereld van wildlife wordt gevierd. Waar nationale helden worden herdacht en waar het Amerikaanse westen tot leven komt.

De vijf staten Wyoming, Montana, Idaho, South Dakota en North Dakota vormen samen “The Great American West”. Een terechte benaming aangezien je in dit deel van Amerika veel terug kunt vinden van het culturele erfgoed van de native indianen, de fascinerende historie van pioniers op ontdekkingstocht en de echte Wild West avonturen van cowboys. Majestueuze nationale parken worden afgewisseld met prachtige historische plekken en eindeloze mogelijkheden om op een actieve manier de omgeving en natuur van deze vijf Amerikaanse staten te ontdekken.

Rondreis Alaska

Alaska (Amerika) en Yukon (Canada) grenzen aan elkaar, liggen deels binnen de Noordpoolcirkel en vormen het meest noordwestelijk gelegen gebied in Amerika & Canada. Alaska is de grootste staat van de Verenigde Staten, bijna 40 keer zo groot als Nederland!

Uitgestrekte gletsjers, weidse landschappen, hoge bergen, dichte regenwouden en boomloze toendra’s. Nergens op het Amerikaanse continent is de kans zo groot om oog in oog te komen staan met groot wild dat hier nog grenzeloos rondzwerft. De schoonheid van het landschap en de ongerepte wildernis zullen een diepe indruk bij u achterlaten.


Reizen naar Amerika

Vervoer naar Amerika

Amerika is vanuit Nederland goed bereikbaar met het vliegtuig. Eenmaal in Amerika aangekomen zijn er verschillende vervoersmogelijkheden.

Met het vliegtuig naar Amerika

Als u kiest voor een vakantie Amerika met de Jong Intra Vakanties vliegt u vanaf diverse luchthavens in Nederland, België en Duitsland. Om de lange vlucht zo comfortabel mogelijk te maken vliegt u met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en United Airlines.

Vervoer in Amerika

In het geval van een fly drive of autorondreis verplaatst u zich met de auto. Een rondreis per huurauto door Amerika is een fantastische manier om dit prachtige land te ontdekken. Het wegennet net uitstekend en alles staat zeer duidelijke aangegeven.  Alle autorondreizen door Amerika worden uitgevoerd met een betrouwbare huurauto en een uitgebreide routebeschrijving. Naar keuze kunt u ook kiezen voor een GPS-systeem.

Tijdens alle groepsrondreizen Amerika reist u per comfortabele touringcar met toilet. De Amerikaanse touringcars voldoen absoluut aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Vaak zijn de ramen wat kleiner en voorzien van zonwering. Het verdient aanbeveling om tijdens de rondreis Amerika in ieder geval een jasje, vestje of trui bij de hand te hebben, vanwege de airconditioning die bijna continue in gebruik is.

Vervoer Amerika

Praktische informatie

Reisdocumenten en Douane

Voor korte reizen (minder dan 90 dagen) bent u verplicht een geldig en machinaal leesbaar
paspoort te hebben, minimaal geldig tot na vertrek uit Amerika. Leden van families en groepen moeten ieder een eigen paspoort hebben, ook baby’s. U heeft geen visum nodig maar u moet wel verschillende documenten voor aankomst invullen en de instructies hiervoor ontvangt u bij uw reisbescheiden. U moet op verzoek ook een geldig retourticket kunnen laten zien.

Tip: Maak altijd kopieën van uw documenten ( paspoort, rijbewijs etc). Bewaar deze gescheiden van het origineel.

Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) naar Amerika . U bent verplicht een geldig
en machinaal leesbaar paspoort te hebben (minimaal geldig tot na vertrek uit Amerika). Leden van families en groepen moeten ieder een eigen paspoort hebben, ook zuigelingen. U heeft geen visum nodig maar u moet wel verschillende documenten voor aankomst invullen en de instructies hiervoor ontvangt u bij uw reisbescheiden. U moet op verzoek ook een geldig retourticket kunnen laten zien. Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA) naar Verenigde Staten.

Als u toegang wilt krijgen tot de Verenigde Staten dan bent u verplicht elektronische
reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat u aan boord kunt gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten. Voor een online aanvraag, ook in het Nederlands, kunt u naar ESTA gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die op het huidige aankomst/vertrekformulier I-94, dat momenteel voor aankomst in de Verenigde Staten moet worden ingevuld. Wij raden u aan om de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 10 dagen vóór vertrek).

ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat u de gevraagde informatie
heeft ingevuld maar in sommige gevallen kan het meerdere dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dient u een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade. De autorisatie is geldig voor een periode van maximaal 2 jaar of tot de datum waarop uw paspoort verloopt, tenzij de toestemming eerder wordt herroepen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet u wel per reis actualiseren.

De Amerikaanse overheid heeft sinds enkele jaren een nieuwe wet aangenomen: the
Travel Promotion Act. Dat betekent dat voor ESTA aanvragen kosten zullen worden berekend: US$14 per persoon. Deze kosten moeten en kunnen alleen worden voldaan middels één van de volgende credit cards: VISA, MasterCard, American Express of Discover. De aanvraag zal pas in behandeling worden genomen als de kosten volledig zijn voldaan. Reeds goedgekeurde ESTA aanvragen blijven zonder extra kosten van kracht tot de volgende aanvraag noodzakelijk is geworden (zie boven). De goedkeuring is dus maximaal 2 jaar geldig en binnen die periode ook voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Indien u niet via ESTA van te voren reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen, zal u de toegang tot het vliegtuig volledig worden geweigerd.

Noodgevallen

Nederlandse ambassade in Amerika

4200 Linnean Avenue, NW Washington, DC 20008 Tel: +12022445300

Alarmnummers

In Amerika geldt het nummer 911 voor noodgevallen. Dit nummer is dag en nacht overal bereikbaar. U wordt op verzoek doorverbonden met politie, ambulance of brandweer.

Elektriciteit

In Amerika werkt het elektriciteitsnet op 110V en heeft u voor uw elektrische apparatuur een verloopstekker nodig plus een adapter van 220V naar 110V.

Prijsniveau

De totale prijzen verschillen in Verenigde Staten niet significant van wat er in Nederland. Voedsel en basisproducten zijn iets duurder. Dineren in restaurants en bars zal goedkoper zijn.

Geldzaken

De munteenheid in Amerika is de Amerikaanse Dollar (USD of US$). Geld wisselen of opnemen is geen probleem. U kunt veelal bij pinautomaten geld opnemen indien uw pas is voorzien van een Cirrus logo of Maestro logo. Vergeet niet om voor vertrek uit Nederland uw bankpas op gebruik buiten Europa te zetten.

De creditcard is een veelgebruikt betaalmiddel in Amerika en eigenlijk een verplichting om bij u te hebben. In de accommodaties, bij de huur van auto’s en campers moet u vaak een hoge waarborgsom betalen. Een print van uw creditcard volstaat daarbij in de meeste gevallen.

Indien u geen creditcard heeft dient u deze vaak hoge waarborgsommen, indien mogelijk, contant te betalen. In vele gevallen wordt een creditcard vereist, omdat u zonder creditcard niet kunt inchecken in uw accommodatie of uw huurauto of camper niet mee mag nemen. In Amerika geldt tevens, dat u de huurauto en/of camper niet mee mag nemen zonder een creditcard op naam van de hoofdbestuurder als borg aan te bieden. Let er ook op dat u voldoende bestedingslimiet heeft op uw creditcard!

De meest gangbare creditcards in Amerika zijn Visa, Mastercard of American Express.

Fooien

In Amerika wordt overal fooi gevraagd en in een aantal gevallen wordt het verplicht op de nota geplaatst, vaak ca. 15%. De portier bij het hotel, de kofferdrager, de taxichauffeur, het personeel in bars en restaurants.... u kunt het zelf niet bedenken, want overal wordt bijna van u verwacht dat u een fooi geeft van minimaal 10%. Dat heeft ook te maken met het basissalaris van deze medewerkers dat erg laag is. De fooi is dus echt een zeer nodige aanvulling op hun salaris. Ze zullen vaak ook alles in het werk stellen om u zo tevreden mogelijk te laten zijn.

Taal

Engels is de absolute hoofdtaal, maar daarnaast wordt het Spaanssprekende deel steeds groter, vooral in Florida en Californië.

Telefonie en internet

Het verdient aanbeveling om uw eigen mobiele telefoon mee te nemen mits die mimimaal een tri-band functionaliteit heeft, want anders kunt hem niet gebruiken. Telefoongesprekken vanaf uw hotelkamer zijn zeer duur. Gebruik maken van internet kan in de meeste hotels en ook zijn er in de meeste plaatsen internetcafés.

Tijd

Amerika kent 6 tijdzones:

 • Eastern time - New York : 6 uur vroeger

 • Central time - Chicago : 7 uur vroeger

 • Mountain time - Denver : 8 uur vroeger

 • Pacific time - Los Angeles : 9 uur vroeger

 • Alaska time – Anchorage : 11 uur vroeger

 • Hawaii time – Honolulu: : 12 uur vroeger

Openingstijden winkels

De meeste winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 9.00-22.00 uur en op zondag van 12.00-17.00 uur. Sommige supermarkten rond de grote steden zijn dag en nacht geopend. Sommige warenhuizen openen om 10.00 uur ’s ochtends hun deuren en veel winkels waaronder die in de winkelcentra (malls), sluiten om 21.00 uur.


Klimaat en beste reistijd

Weer en klimaat

Amerika is zo groot dat u ook rekening moet houden met (soms grote) klimaatverschillen.
Afhankelijk van waar u tijdens uw vakantie verblijft, kunt u zich daar op instellen.

In de bergen moet u rekening houden met koele nachten en eventueel sneeuw, afhankelijk van de tijd van het jaar. In de woestijn is het vaak verschrikkelijk warm en dit is ook het geval in de zuidelijke staten, zoals Florida en aan de westkust in Californië. In de steden in het oosten kan het in de zomer ook erg warm en ‘s winters erg koud zijn. De temperatuur wordt in Fahrenheit weergegeven en niet in Celsius.

Hoog- en laagseizoen

Voor Amerika geldt geen hoog- of laagseizoen. Het land is zo groot dat het klimaat per staat verschilt. Voor de meeste staten valt het hoogseizoen wel in de zomerperiode terwijl New York juist in de wintermaanden in populariteit stijgt.

West-Amerika is in de zomer erg warm en in de winter liggen de temperaturen rond het vriespunt. Daarom is volgens ons de beste reisperiode naar West-Amerika in het voor- of najaar.

Voor Oost-Amerika geldt ook dat het voor- en najaar de beste reisperiodes zijn. Sneeuwstormen en hittegolven zal u dan niet meemaken.

In de winter liggen de temperaturen in Noordwest-Amerika rond het vriespunt en valt er vooral in berggebieden regelmatig sneeuw. De beste reistijd voor noordwestelijke staten is daarom in en rond de zomer. In deze periode valt er weinig regen en is de temperatuur aangenaam: tussen de 20 en 30 graden.

Als u naar Alaska reist kunt u dat beter niet in de winter doen. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur in Alaska rond -10 graden Celsius. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur tussen 10 en 15 graden Celsius en kan de temperatuur nog verder oplopen. De beste reisperiode voor Alaska is daarom van mei tot en met september.


De Amerikaanse cultuur

Eten en drinken in Amerika

In Amerika kunt u alles eten wat u wilt, bijna alle keukens zijn vertegenwoordigd, afhankelijk natuurlijk van waar u naartoe reist en verblijft. Amerika wordt ook gezien als het land dat Fast Food ontdekt heeft. De hamburgers, pizza’s, hotdogs en fried chicken zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken naast natuurlijk Coca Cola, Pepsi en Budweiser.

De porties zijn groot en hou daar dus rekening mee. Meer en meer biedt Amerika ook exclusieve en kwalitatief goede restaurants aan dus ook voor de fijnproever is meer dan genoeg lekkers te vinden. Alcohol is in de meeste gevallen pas verkrijgbaar vanaf 21 jaar en op vele plaatsen in Amerika is ook een rookverbod in openbare ruimtes en in restaurants en bars.

Typisch Amerikaanse dranken

Amerika staat bekend om haar grote aanbod frisdranken. Deze frisdranken bevatten vaak veel suiker en zijn daarom niet bij iedereen geliefd. De paar bekende merken zijn Coca Cola, Fanta en Dr. Pepper. Maar ook energiedrankjes van Monster en Mountain Dew zijn typisch Amerikaanse dranken.

Typisch Amerikaanse gerechten

Amerika staat bekend om Fastfood, maar kent daarnaast nog heel veel typisch Amerikaanse gerechten.

Andere gerechten die u tegen zult komen op een typisch Amerikaanse menukaart:

 • Roast turkey - gebraden kalkoen die met Thanksgiving wordt gegeten

 • Meatloaf - gehaktbrood

 • Hotdog - broodje met worst

 • Cheesecake - taart van kaas, tarwe en zoetstof

 • Smores - geroosterde marshmallow met een stukje chocolade tussen twee crackers

 • Pancakes - Amerikaanse pannenkoeken

Feestdagen in Amerika

Amerika kent de volgende feestdagen. Houdt u er s.v.p. rekening mee dat vele publieke
instellingen zoals musea en overheidsgebouwen tijdens deze dagen gesloten zijn. In minder toeristische plaatsen kan het tevens voorkomen dat restaurants en bars hun openingstijden aangepast hebben of gesloten blijven. Daarnaast hebben diverse plaatsen en dorpen hun eigen feestdagen.

Officiële feestdagen:

 • 1 januari Nieuwjaarsdag

 • 3e maandag in januari Martin Luther King Day

 • 3e maandag in februari Washington’s verjaardag

 • laatste maandag in mei Memorial Day

 • 4 juli Independence Day 4th of July

 • 1e maandag in september Labor Day

 • 4e donderdag in november Thanksgiving

 • 25 december Kerstmis.

Onofficiële feestdagen:

 • 2 februari Groundhog Day

 • 12 februari Lincoln’s verjaardag

 • 14 februari Valentijnsdag

 • 17 maart St. Patrick’s Day

 • 1 april April Fool’s Day

 • 22 april Earth Day

 • 2 oktober Columbus Day

 • 31 oktober Halloween

 • 11 november Veteran’s Day


Magazine Verre reizen

Welke bestemmingen heeft u op uw bucketlijst staan? Wij hebben de mooiste reizen voor u samengesteld maar bieden ook volop maatwerkmogelijkheden. Laat u inspireren en lees de ervaringen van onze experts en andere klanten en nog veel meer over de volgende landen: Amerika, Canada, Indonesië, Maleisië, Thailand, Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Verre reizen 2022-2023