Maleisië met de kinderen - Met gids / chauffeur 14-daagse privé rondreis

 • Maleisië
 • Kuala Lumpur
 • Batu Caves
 • Cameron Highlands
 • Langkawi
 • 12 foto's
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Verre reizen
 • Familiereis
 • Inclusief reisgids
 • Met familiekamers
 • Tip van onze expert

Wij bieden u een prachtige familierondreis voor een onbekommerde en onvergetelijke gezinsvakantie.

Vervoersmogelijkheden
14-daags programma
 1. Dag 1: Kuala Lumpur
 2. Dag 2: Kuala Lumpur – fietstour, Batu Caves en vuurvliegjes
 3. Volledig 14 daags programma

Over Maleisië met de kinderen - Met gids / chauffeur

Inleiding

Wij bieden u een prachtige familierondreis voor een onbekommerde en onvergetelijke gezinsvakantie.

Inbegrepen highlights

Kuala Lumpur stadstour per fiets
Batu grotten
Vuurvliegjes in Selangor
Dagexcursie door het regenwoud van Taman Negara National Park
De theeplantages van de Cameron Highlands
Penang & stadstour
Langkawi strand


Verblijf

Accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u in goede 3- en 4-sterren accommodaties. De genoemde (voorbeeld)accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Er kan een alternatief in de regio gereserveerd worden.

3 x Kuala Lumpur, Swiss Garden Bukit Bintang Hotel
2 x Taman Negara National Park, Mutiara Taman Negara
2 x Cameron Highlands, Heritage Hotel
2 x Penang, Hompton by the Beach
4 x Langkawi, Berjaya Langkawi Resort


Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Dagprogramma

Dagbeschrijvingen

Wij bieden u een prachtige familierondreis voor een onbekommerde en onvergetelijke gezinsvakantie. Kleurrijke tempels, tropische regenwouden, een glorierijke geschiedenis, heerlijke stranden en uiterst kindvriendelijke bevolking maken Maleisië tot een ideale bestemming voor u en uw gezin.

 1. Dag 1: Kuala Lumpur

  Na aankomst op de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u hartelijk verwelkomd door uw lokale gids en naar het centraal gelegen hotel in Kuala Lumpur gebracht, waar u de komende 3 nachten zult verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 2. Dag 2: Kuala Lumpur – fietstour, Batu Caves en vuurvliegjes

  Na het ontbijt maakt u een fietstocht van ca. 4 uur door Kuala Lumpur en leert u meer over de cultuur en geschiedenis van deze indrukwekkende stad. Tijdens deze mooie tocht rijdt u samen met uw lokale gids langs de vele bezienswaardigheden in de stad waaronder de Petronas Twin Towers, de groente- en fruitmarkt in Chow Kit en de kleurrijke Chinese Sin Sze Ya tempel. In de middag bezoekt u de befaamde Batu Grotten (272 treden) waar apen rondlopen door de heilige Hindoe grottentempel. Aan­sluitend gaat u naar een batikfabriek en een Pewter fabriek, waar tinnen voorwerpen worden geproduceerd. Vervolgens rijdt u naar Kuala Selangor, bekend vanwege de grootste hoeveelheid vuurvliegjes ter wereld! De totaal ongevaarlijke vuurvliegjes zijn kleine (wespachtige) kevertjes die in kolonies langs de rivier leven. Nadat het donker is geworden gaat u aan boord en maakt u een boottocht stroomopwaarts de Selangor rivier op. Vanuit uw bootje bent u getuige van een betoverend schouwspel: duizenden vuurvliegjes verlichten de omgeving vanaf de takken van een bijzondere boom, de ‘berembang’. Het zijn net kerstbomen met duizenden lichtjes. Een prachtige en bijzondere ervaring! Na het diner reist u terug naar uw hotel in Kuala Lumpur om bij te komen van deze indrukwekkende dag.

 3. Dag 3: Kuala Lumpur

  De gehele dag is ter vrije besteding. U heeft de mogelijkheid om op uw eigen tempo de stad Kuala Lumpur te ontdekken. U kunt tevens een bezoek brengen aan Putrajaya, het administratieve hart van Maleisië, op ca. 25 kilometer van Kuala Lumpur. In deze hypermoderne stad zijn fonkelende moskeeën, paleizen, ministeries en futuristische bruggen. In en rond Putrajaya zijn diverse attracties te vinden zoals een grote botanische tuin met meer dan 700 verschillende soorten tropische planten. U kunt er ook voor kiezen om een bezoek te brengen aan de “historische stad” Malacca waarvan de geschiedenis, met zijn vele herinneringen aan de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing, ruim 600 jaar terug gaat. Breng een bezoek aan het Dutch Square met het Stadthuys en de Chris Church of maak een wandeling over Jonker Street, dé gezelligste markstraat van Malacca.

 4. Dag 4: Kuala Lumpur – Taman Negara National Park (ca. 325 km)

  U verlaat Kuala Lumpur en rijdt via een mooie route naar Labu Sentral. Van daar maakt u een boottocht van ca. 2 uur per traditionele longtailboot dwars door de jungle naar het oudste regenwoud ter wereld. Het Taman Negara National Park is een natuurreservaat van meer dan 130 miljoen jaar oud. Het is een waar natuurparadijs met unieke flora en fauna. In de avond maakt u onder leiding van een gids, een korte avondwandeling door de jungle. U verblijft de komende 2 nachten in het Mutiara Taman Negara Resort. U gaat een echt jungle avontuur tegemoet!

 5. Dag 5: Taman Negara National Park

  Na een vroeg ontbijt heeft u de vol­ledige dag om Taman Negara National Park te verkennen. U begint met een trektocht door de jungle naar de ‘Canopy Walk’. Deze 400m lange hang­brug hangt ca. 40m boven de grond. Een bijzondere ervaring als u door de toppen van de jungle kijkt. Van deze hoogte kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende jungle en de rivier en ziet u bijzondere flora en fauna. Vervolgens maakt u een boottocht naar de Lata Berkoh waterval, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

 6. Dag 6: Taman Negara National Park – Cameron Highlands (ca. 210 km)

  Vroeg in de ochtend vertrekt u per longtailboot in ca. 2 uur terug naar Kuala Tembeling waar vandaan u naar de Cameron Highlands rijdt, hooglanden met schilder­achtige vergezichten en prachtige groene heuvels met theeplantages. Met pieken tot 1500 meter hoogte is het in de hooglanden een stuk koeler dan in de rest van het land en daardoor zijn de Cameron Highlands uitermate geschikt voor de verbouw van thee, fruit en bloemen. U verblijft 2 nachten in de Cameron Highlands. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 7. Dag 7: Cameron Highlands

  Na het ontbijt gaat u de prachtige hooglanden verkennen. In een zijdal van de Bohrivier bezoekt u de Boh theeplantages, de grootste en meest indrukwekkende theeplantages in de Highlands. U ziet en krijgt een uitleg over het thee verwerkingsproces. Ook bezoekt u een fruit- en groentemarkt en een vlindertuin. Een ander 'hoogtepunt' van Cameron Highlands zijn de verse Engelse scones. De beste plek voor verse scones is bij het hotel The Old Smokehouse. U brengt een bezoek aan deze plek om te genieten van een kopje thee met een heerlijke scone met verse room en jam. De perfecte afsluiting van deze dag!

 8. Dag 8: Cameron Highlands - Penang (ca. 270 km)

  In de loop van de ochtend vertrekt u naar Penang, de ‘Parel van de Oriënt’. Onderweg zijn er diverse interessante plaatsen om te stoppen. Nabij regiostad Ipoh bezoekt u een befaamde tempelgrot. Verder noordelijk ligt Kuala Kangsar waar u de prachtige Ubudiah moskee en het Paleis van de Sultan, het Istana Iskandariah, bezoekt. Aan het einde van de middag komt u aan op Penang, waar u 2 nachten zult verblijven.

 9. Dag 9: Penang

  Na het ontbijt maakt u een stadstour door het historische Georgetown, sinds 2008 behorend tot het Unesco Werelderfgoed. Tijdens deze tour ziet u o.a. het Fort Cornwallis en zijn Nederlandse kanon van de VOC, de ‘slangentempel’ Wat Chayamangkalaram en de Birmaanse Tempel Van Dharmikarama. Tijdens de stadstour maakt u ook een korte rit per trishaw (vergelijkbaar met een riksja) waarmee u door het centrum van Georgetown wordt gereden. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Chinese Clan Jetties, Chinese nederzettingen met huizen op palen boven de zee. In deze kleine dorpjes leeft men volgens oude tradities en gewoontes.

 10. Dag 10: Penang – Langkawi (ca. 45 km)

  Vandaag neemt u afscheid van uw lokale gids. Na het ontbijt heeft u een transfer naar de ferry terminal voor de ca. 3 uur durende overtocht naar Kuah op Langkawi. Op Langkawi heeft u een transfer naar uw hotel waar u de komende 4 nachten verblijft.

 11. Dag 11 t/m 13: Langkawi

  Langkawi staat bekend om zijn mythen en legendes, maar vooral om de prachtige en rustige stranden. Het natuurrijke binnenland en de nabij gelegen eilandjes bieden afwisselende excursiemogelijkheden. U kunt hier uitstekend snorkelen of duiken, maar ook de mangrovebossen bezoeken waar een ontmoeting met de zeearend u lang zal bijblijven. In enkele kleine plaatsjes langs de kust kunt u winkelen en vindt u lokale restaurantjes. Daar komt nog eens bij dat het eiland belastingvrij is. Langkawi is een perfecte afsluiting van uw vakantie!

 12. Dag 14: Langkawi

  Aan het einde van de dag wordt u opgehaald voor een transfer naar de luchthaven van Langkawi voor de vlucht, via Kuala Lumpur, naar Amsterdam of wellicht uw volgende bestemming.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • Privé vervoer per airconditioned auto of minivan met Engelssprekende lokale gids die tevens uw chauffeur is. De excursies in Taman Negara worden begeleid door een (natuur) gids vanuit de accommodatie en uitgevoerd in internationaal gezelschap.
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 1 x English Tea (dag 7) en 2 x diner (dag 4 en 5)
 • 13 overnachtingen volgens programma in goede 3- en 4-sterren (familie) accommodaties
 • Alle omschreven excursies met bijbehorende entreegelden
Niet inbegrepen
 • Facultatieve excursies met bijbehorende entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting en lokale belasting

Praktische informatie


Nog meer informatie over uw vakantie

Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming of het vakantiethema van uw keuze? U leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over uw vakantieland

Lees meer over uw vakantiethema

Lees meer over uw vakantiebestemming


Anderen bekeken ook