Stedentrip Florence

Stedentrip Florence

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Gitta

Florence kent zoveel prachtige bezienswaardigheden dat het moeilijk kiezen is tijdens uw stedentrip Florence. Voor een schitterend uitzicht over de stad brengt u een bezoek aan het Piazzale Michelangelo. Het ligt op een heuvel samen met een gedenkteken voor Michelangelo. Zien waar de locals hun waren halen? Ga dan zeker Mercato Centrale of Mercato Sant Ambrogio. In deze overdekte markthallen ligt alles mooi en vers uitgestald. Tip: bezoek deze markten in de ochtend!

Gitta

Stedentrip specialist

 Als u Florence ziet, krijgt u de indruk dat een stad ook een museum kan zijn. U komt ogen tekort in Florence. Geniet van alle prachtige huizen, monumenten en musea die deze stad u te bieden heeft tijdens uw stedentrip Florence. Ook culinair is Florence een hoogtepunt. De Florentijnen weten zeker wat lekker eten is.

Reis naar Florence

Onze aanbevelingen voor een stedentrip Florence

 • Hotel Bonifacio

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Florence
  Hotel Bonifacio
  v.a. € 45 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 2 dagen
  • vertrekdatum 16 feb. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
 • Hotel Machiavelli Palace

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Florence
  Hotel Machiavelli Palace
  v.a. € 28 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 2 dagen
  • vertrekdatum 28 feb. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
 • Hotel Albergo Firenze

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Florence
  Hotel Albergo Firenze
  v.a. € 42 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 2 dagen
  • vertrekdatum 05 feb. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
 • Hotel Atlantic Palace

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Florence
  Hotel Atlantic Palace
  v.a. € 35 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 2 dagen
  • vertrekdatum 28 feb. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
 • Hotel Kraft

  1. Italië
  2. Stedentrips Italië
  3. Florence
  Hotel Kraft
  v.a. € 75 p.p.
  • reisgezelschap 2 Volwassenen
  • reisduur 2 dagen
  • vertrekdatum 06 mrt. 2023
  • exclusief € 25,00 reserveringskosten exclusief € 25,00 reserveringskosten
De beste blogs over Florence

Lees alles over een stedentrip Florence

Kan een stad een museum zijn? Als u Florence ziet, krijgt u de indruk van wel. U komt ogen tekort in Florence. Geniet van alle prachtige huizen, monumenten en musea die deze stad u te bieden heeft tijdens uw stedentrip Florence. Ook culinair is Florence een hoogtepunt. De Florentijnen weten zeker wat lekker eten is. Beroemd maar prijzig; de 'Bistecca alla Fiorentina'. De heerlijke wijnen die u zeker ook moet proeven zijn de Chianti en de Brunello wijnen die uit de streken rond Florence komen. Benieuwd naar hotels in Florence? Bekijk dan ons ruime aanbod Florence hotels.    

Tijdens uw stedentrip Florence geniet u van deze prachtige stad. Wij bieden diverse hotels in verschillende prijsklassen. Om uw stedentrip Florence compleet te maken kunt u een hop on hop off tour bijboeken. Zo ontdekt u Florence op eigen gelegenheid en deelt u zelf uw dag in. De Italiaanse keuken is erg geliefd bij vele mensen, in Florence komt u zeker wat dat betreft niets tekort. De prachtige gebouwen doen zelfs een beetje mysterieus aan, tijdens een avondwandeling onder begeleiding van een gids hoort u alle mythes en legendes die de stad rijk is.


Bezienswaardigheden in Florence

Santa Croce

Gelegen aan het Piazza Santa Croce, is deze basiliek niet alleen één van de belangrijkste kerken van Florence maar ook één van de mooiste gotische basilieken van Italië. In 1966 raakte de basiliek erg beschadigd door overstromingen van de rivier de Arno. Veel water, modder en olie stroomde naar binnen. In de basiliek is te zien hoe de restauratie destijds is verlopen, tientallen jaren lang. Ook in deze basiliek worden er diverse kunstschatten tentoongesteld. Een groot aantal Florentijnen zijn hier (her)begraven waaronder de bekende Galileo Galilei.

Santa Croce, Florence

Basilica di Santa Maria del Fiore

De Santa Maria del Firore basiliek, oftewel de Duomo, is het belangrijkste en meest aanwezige symbool van Florence. De basiliek behoort tot één van de drie grootste van Europa. Oorspronkelijk is men begonnen met de bouw van de basiliek in 1296. Florence had in die tijd een zeer machtige positie en men vond dat alleen met de bouw van zo'n uitzonderlijke basiliek, dit tot uiting gebracht kon worden. In de afgelopen eeuwen hebben er meerdere bouwfases plaatsgevonden. De koepel is een bouwkundig meesterstuk en is van ver al te zien. Het interieur van de basiliek en de binnenkant van de koepel zijn al kunst op zich!

Basilica di Santa Maria del Fiore, Florence

Galleria degli Uffizi

Het Galleria degli Uffizi is gevestigd in een paleis en mag gerekend worden tot één van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Het is gelegen naast het Palazzo Vecchio. Lange tijd was het in het bezit van de beroemde 'Medici' familie. Op de binnenplaats voor het museum staan in de nissen de Florentijnse beroemdheden zoals Alighieri en Michelangelo. Het museum beschikt over een grote collectie aan schilderkunst van beroemde kunstschilders zoals Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens en Rembrandt.

Galleria degli Uffizi, Florence

Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio (oude paleis), ook wel Palazzo della Signoria genoemd, is voor honderden jaren het belangrijkste gebouw van Florence geweest. Tegenwoordig is hier een museum gevestigd. Voor het het Palazzo Vecchio staat de replica van David van Michelangelo uit de negentiende eeuw.

Palazzo Vecchio, Florence

Ponte Vecchio

Deze beroemde en oudste middeleeuwse brug over de rivier de Arno stamt uit de 14e eeuw, en zelfs bestaande overblijfselen van deze brug dateren nog uit de Romeinse tijd. De brug heeft drie wijde bogen en is vooral bekend door de huisjes die langs de brug gebouwd zijn en die deels boven het water hangen. Eerst was de brug bedoeld voor de slagers die hier gevestigd waren zodat zij  hun afval in de rivier konden lozen. Later zorgden de 'Medici' ervoor dat zij vervangen werden door goud- en zilversmeden. Tegenwoordig zijn er nog steeds diverse juwelierswinkeltjes te vinden op de brug.

Ponte Vecchio, Florence

Voor wie is een stedentrip Florence geschikt?

Shoppen met vriendinnen

In Florence kunt u erg goed winkelen met vriendinnen. Voornamelijk de markten zijn een waar spektakel in Florence. Ook zijn er winkelstraten aanwezig om hier naar hartenlust te winkelen.

Mercato Centrale

Op het Piazza del Mercato Centrale, zit de levensmiddelenmarkt van Florence, de 'Mercato Centrale'. Het is de grootste overdekte levensmiddelenmarkt van Europa. Deze markt kent twee verdiepingen; boven is de groente- en fruit afdeling, beneden liggen allerlei curiosa en snuisterijen uitgestald.

Mercato Centrale, Florence

Mercato Nuovo

Op Mercato Nuovo, letterlijk 'nieuwe markt', en het op het gelijknamige plein wordt al sinds de 11e eeuw handel gedreven. Het plein, zoals het er tegenwoordig uitziet, is gedateerd uit de 16e eeuw. Op deze markt worden voornamelijk lederwaren, kleding, en souvenirs verkocht. Op dit plein staat een beeld van een bronzen zwijn, 'Il Porcellino'. Er is een mythe dat zegt, dat wrijven over de neus van dit zwijn geluk brengt en dat u ooit weer zal terugkeren naar Florence.....

Mercato Nuovo, Florence

Mercato Sant Ambrogio

Een bekende markt onder de lokale bevolking van Florence is 'Mercato Sant' Ambrogio'. Veel toeristen zult u hier nog niet tegenkomen. De Italiaanse 'massaie' (huisvrouwen), doen hier hun boodschappen. In de schitterende, gerestaureerde markthal bieden de verkopers in de vaste kramen hun (etens) waren aan. Onder andere (kosjer) vlees, vis en kaas liggen hier uitgestald. Aan de zijkant van de markthal bevinden zich de kramen met groenten, kleding en schoenen. Tip: Bezoek 's morgens deze markt!

Mercato Sant Ambrogio, Florence

Via de Tornabuoni

In deze straat worden veelal schoenen en andere lederwaren aangeboden. Er zijn twee ambachtelijke lederzaken: 'Beltrami', een traditionele winkel die o.a. schoenen, tassen, riemen en jassen verkoopt. En 'Bojola', ook een ambachtelijke lederwinkel uit 1892.

Via de Tornabuoni, Florence

Via dei Panzani

Alleen al de moderne winkels in de historische panden zijn al een bezienswaardigheid. In deze straat zijn er diverse kledingwinkels te vinden. Ook veel specialiteitenzaken van koffie- en espresso automaten, ijsmachines tot aan de Italiaanse Vespa scooters toe zijn hier gevestigd.

Via dei Panzani, Florence

Conti Confetteria

Originele en mooi verpakte Italiaanse cadeautjes koopt u bij Conti Confetteria. De confetti, gesuikerde amandelen, zijn hier verkrijgbaar in allerlei smaken en kleuren.

Conti Confetteria, Florence

La Rinascente

Eén van de drie Italiaanse warenhuisketens is 'La Rinascente'. In Florence is deze bij de Piazza della Repubblica gevestigd. Het warenhuis is geopend van maandag t/m zondag.

La Rinascente, Florence

Romantisch met je geliefde

Florence is zeker een romantische stad om te bezoeken. De mooie rozentuin is een verademing om de drukte van de stad te ontlopen of de wijk Oltrarno. Florence heeft veel te bieden om samen te bezichtigen en toch het gevoel te houden dat u de enige bent in Florence. Ga genieten van deze culturele stad.

Galleria dell'Accademia

Dit museum werd opgericht in 1561 en was de eerste kunstacademie voor schilders van Europa. Het museum is bekend vanwege het beeldhouwwerk van Michelangelo. Een beroemd beeldhouwwerk hiervan is 'David'. Oorspronkelijk stond dit beeld op het Piazza della Signoria. In 1873 werd het beeld, ter bescherming, naar de 'Accademia' verplaatst. Sinds 1910 staat er een replica op het Piazza della Signoria.

Galleria dell'Accademia, Florence

Giardino delle Rose

Om de drukte van de stad te ontsnappen en voornamelijk in de zomer is een bezoek aan Giardino delle Rose, de romantische rozentuin een verademing. In 1865 is deze tuin aangelegd door Giuseppe Poggi en bevat verschillende kleuren rozen, een Japanse tuin, kunstwerken van de Belgische kunstenaar Jean Michel Folon en u kunt in de schaduw genieten van deze wonderbaarlijke tuin. Loop hand in hand en geniet van de rozen en het prachtige uitzicht over de stad. De tuin is het mooist in de maanden mei en juni, wanneer de rozen volop in bloei staan.

Giardino delle Rose, Florence

Gilli

Eén van de authentiekste en beroemdste drinkgelegenheden van Florence. De bar heeft veel details van de art-deco stijl dus veel hout, marmer en spiegels. De espresso is goedkoper binnen aan de levendige bar dan wanneer je deze buiten op het terras neemt!

Gilli, Florence

Oltrarno en Santo Spirito

Om net buiten de gebaande paden te lopen, zult u zeker de wijk Oltrarno en Santo Spirito willen bezoeken. Hier zult u niet veel toeristen tegen komen en bevindt u zich echt onder de Florentijnen. Heerlijk om samen door deze wijk te struinen. Wanneer u de Ponte Vecchio oversteekt, staat u al in deze gezellige wijk. Oltrarno staat bekend om de verscholen pleintjes, unieke winkels, boetiekjes met handgemaakte sieraden, nauwe straatjes, ambachtslieden, authentieke barretjes en trattorie, etalages vol antiek of met schitterende design meubels. De creatieve wijk is Santo Spirito met veel keuze uit restaurant en barretjes.

Oltrarno en Santo Spirito, Florence

Oibò

Oibò is een nieuwe moderne bar/restaurant bij het gezellige Piazza Sante Croce (hoek Via dei Benci en Borgo dei Greci). Het is een leuke en gezellige plek om 's morgens te genieten van een echte Italiaanse cappuccino, 's middags van een lekkere lunch, of in de namiddag van een aperitivo. 's Avonds kunt u hier terecht voor een lekkere cocktail!

Oibò, Florence

Stedentrip Florence met kinderen

Florence is zeker een bezoek waard met kinderen. Er zijn voldoende activiteiten die leuk zijn voor kinderen om te ondernemen. Te denken aan het bezoeken van een fort, Florence bezichtigen vanaf het water en lekker spetteren in het water. Genoeg ingrediënten voor een echte familie stedentrip.  

Highlight fietstour

Wat is er nu leuker dan Florence te ontdekken met een fietstour. Kinderen zullen hiervan genieten en zullen hun ogen uitkijken. Met een Nederlandstalige gids zult u in ca. 3 uur per fiets de hoogtepunten van Florence ontdekken! O.a. Piazza Santissima Annunziata, Il Duomo, Palazzo Strozzi, Santa Croce, Piazza Santa Maria Novella etc. Donderdag, vrijdag en zaterdag om 10.00 uur. Van 1/7 - 31/8 wordt de fietstour ook op een woensdag uitgevoerd.  In de periode van 1/12 - 31/3 wordt de fietstour alleen op zaterdag uitgevoerd. Deze fietstour is direct bij het boekingsproces bij te boeken.

Fietstour, Florence

Florence per roeiboot

De stad Florence ervaren vanaf het water in een traditionele roeiboot, barchetto geheten. U vaart over de rivier Arno die de stad door tweeën deelt. Aan de ene kant het historisch centrum met de Duomo en de andere kant de wijk Oltrarno. Er wordt zelfs gevaren onder de Ponte Vecchio wat een bijzondere ervaring is. Deze brug is de enige die niet gebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Florence per roeiboot , Florence

Forte di Belvedere

Vanaf half mei is het fort geopend voor het publiek. Dit fort loopt omhoog vanaf de Arno en hierdoor kunt u genieten van het mooie uitzicht. In de zomer worden de tuinen van het fort gebruikt voor een expositie. Elk jaar wordt dit afgewisseld. Een leuk uitje voor het gehele gezin.

Forte di Belvedere, Florence

Giardino dei Semplici

In de buurt van San Marco bij de universiteit van Florence ligt deze botanische tuin. Heerlijk voor kinderen om doorheen te lopen en te genieten van de verschillende soorten planten en bloemen. Sinds 1545 bestaat deze tuin en is hierdoor de oudste botanische tuin na die van Pisa en Padua. In eerste instantie was het een tuin voor geneeskrachtige planten. Sinds 1753 is het een botanische tuin met 9000 bomen, struiken en planten

Giardino dei Semplici, Florence

Le Pavoniere

In de zomermaanden is het zeker heerlijk om even af te koelen in een zwembad. Wat een plezier zullen de kinderen hebben om te spetteren in het water. In het Parco delle Cascine aan de oevers van de rivier Arno bevindt zich het zwembad Le Pavoniere. Ook is er in het zwembad horeca aanwezig en op sommige avonden is er disco. Verder verhuurd het zwembad skates en fietsen die u kunt gebruiken in het park.

Le Pavoniere, Florence

Vervoer

Vervoer naar Florence

Zowel met het vliegtuig als met de auto kunt u Florence prima bezoeken. 

Bij boeking van een vliegreis kunt u na boeking een handige Marco Polo, ANWB Extra of Lonely Planet (Engelstalig) reisgids bestellen ter waarde van € 13,99. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw stedentrip! Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

Met het vliegtuig naar Florence

De vliegtijd van Schiphol naar Florence bedraagt ca. 2 uur. Het vliegveld van Florence (Firenze Airport) ligt niet ver van de luchthaven van Pisa (Galileo Galilei airport), op ca. 80 km. Beide luchthavens vormen samen de toegang tot Toscane met prachtige steden zoals Florence. Het vliegveld ligt op ca. 4 km. ten noordwesten van Florence. Met grote regelmaat rijden er diverse shuttlebussen van het vliegveld van Florence naar het centrum van de stad (eindhalte treinstation Santa Maria Novella) Er is geen treinverbinding tussen Florence en de luchthaven.

Met de auto naar Florence

De snelste manier om Florence te bereiken is via Duitsland, Zwitserland en Milaan en Bologna vanaf Utrecht. U dient rekening te houden met 14 uur reistijd, zonder pauzes en drukte op de weg. Wanneer u via Zwitserland rijdt, dient u een vignet aan te schaffen. Alleen jaarvignetten zijn beschikbaar en via de ANWB te verkrijgen. Mocht u in de winter willen rijden naar Florence, dan zal u winterbanden moeten hebben. Deze zijn verplicht in Duitsland en in sommige delen van Italië.

Vervoer in Florence

De bezienswaardigheden in Florence zijn ideaal om te voet te bereiken. Ook aangezien een groot deel van het centrum autovrij is. Buiten het centrum is het raadzaam om een bus te nemen. Kaartjes kunnen niet in de bus zelf gekocht worden, maar alleen in een Tabacchi (herkenbaar aan de grote witte T op een donker uithangbord), een kiosk of op het station. In de bus dient het kaartje afgestempeld te worden en is 90 minuten geldig. Het is ook mogelijk om een dagkaart te kopen of een ticket voor meerdere dagen.

Wat verder een ontzettend leuke manier is om Florence te ontdekken is met de hop on hop off bus. Tijdens het boekingsproces kan deze tour bijgeboekt worden. De bussen stoppen bij 15 punten (o.a Duome en San Marco) en rijden elke 30 minuten.


Waarom een stedentrip Florence met De Jong Intra Vakanties?

Vliegen naar Florence

Vertrek vanaf verschillende luchthavens met diverse maatschappijen. U heeft een ruime keuze uit vertrektijden en in veel gevallen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld vanuit België of Duitsland te vertrekken tegen aantrekkelijke tarieven. Uiteraard in combinatie met uitstekende hotels en appartementen.

Excursies bij te boeken

Wij willen graag dat alles goed geregeld is als u op reis gaat. Daarom kunt u bij ons direct bij het boeken van een stedentrip ook diverse excursies reserveren. Denk aan een fietstour, boottocht, museum of vele andere interessante excursies.

Van budget tot luxe accommodaties

Ons aanbod is uiterst zorgvuldig geselecteerd. Wij kiezen voor goede hotels met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Tevens hebben veel hotels aantrekkelijke aanbiedingen, u gaat altijd voordelig op reis!


Magazine Citytrips

Of u nu op zoek bent naar een culturele stedentrip naar Rome of Wenen of een gezellige stedentrip met het gezin naar Londen, Parijs of Valencia,  wij kennen alle steden en delen die kennis graag met u. Dit magazine bevat inspiratie en informatie over 37 steden die we aanbieden, wat zijn de must sees, waar liggen welke hotels en hoe kun je meteen een fiets huren of entreekaarten regelen. Lees het in dit magazine met daarin niet alleen steden binnen Europa maar ook New York en Las Vegas.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Citytrips klein