Vakantie Umbrië, Italië | de Jong Intra Vakanties

Vakantie Umbrië

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Pascale

Sinds diverse jaren heb ik mijn stekje in Nederland ingeruild voor een huisje in de mooiste provincie van het land: Toscane. Vanuit Toscane ben ik ook dit jaar weer op zoek gegaan naar de leukste plekjes en mooiste accommodaties, ook in Umbrië.

Umbrië is met recht de groenste regio van Italië, glooiende heuvels en velden spreiden zich als een lappendeken uit over het landschap. Daarnaast staat Umbrië bekend om heerlijke wijnen en een overweldigende gastronomie. Van truffels tot kazen en paddestoelen, u komt hier niets tekort. Een tip is de 'torta al testo', plat brood dat in de houtoven gebakken wordt. De torta al testo wordt warm gegeten en naar smaak gevuld, een klassieker is de spinazie met worst vulling. Tussen San Feliciano en Sant'Arcangelo aan het Trasimeno meer vindt u diverse restaurants waar de torta al testo à la minute gemaakt wordt. Buon appetito!

Pascale

Italië expert

Il cuore verde d'Italia.


Naar Umbrië met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een divers aanbod aan vakanties in Umbrië. Of u nu opzoek bent naar een autovakantie, rondreis of een busreis: Umbrië heeft het allemaal. Een vakantie Umbrië kan bij een ieder zijn of haar wensen aansluiten. Voor de kleinere kunststeden trekt u naar Spello, Todi of Gubbio en voor een groene omgeving zijn bijvoorbeeld Perugia en Assisi aan te raden.

Accommodaties in Umbrië

De Jong Intra Vakanties biedt diverse accommodaties aan, zo is er voor iedereen iets passends te vinden. U heeft de keuze uit hotels, appartementen en campings met stacaravans en tenten. De accommodaties beschikken allen over een zwembad en liggen in een groene omgeving, ideaal om lekker te ontspannen tijdens uw vakantie Umbrië.

Umbrië

Goed voorbereid op vakantie naar Umbrië

Het westen van Umbrië grenst aan Toscane, heel lang werd Umbrië gezien als het kleine stiefzusje van Toscane, echter wordt Umbrië daar tegenwoordig te kort mee gedaan. In het oosten grenst Umbrië aan de hoge bergen van de Apennijnen en ten westen vind je Lazio, daar waar de hoofdstad Rome is. De regio Umbrië bevindt zich in centraal-Italië, dit maakt een combinatie met overige steden en regio's gemakkelijk.

Uitstapjes in Umbrië

Cascate delle Marmore

De Cascate delle Marmore is een kunstmatig aangelegde waterval in de buurt van Marmore. Naast het feit dat deze waterval de hoogste van Italië is, is het ook de hoogste kunstmatig aangelegde waterval ter wereld, een bijzonder fenomeen dus. Doormiddel van een 50 meter lange tunnel bereikt u het uitzichtpunt 'Balcone degli Innamorati'.

Cascate delle Marmore

Raften op rivier de Nera

Rivier de Nera leent zich uit als ideale omgeving voor rafting. De stroming van de Marmore-waterval neemt u mee in een avontuur op het wilde water. Onder begeleiding van een professionele instructeur, een rubberbootje en gemotiveerd gezelschap beleeft u twee uur aan adrenaline, spanning en vermaak.

Raften op rivier de Nera

Reizen naar Umbrië

Met uw eigen auto naar Umbrië

Koffers klaar, auto gepakt? Rijden maar! Een vakantie met de eigen auto naar Italië is populair. Daarom heeft u bij ons de optie alleen een accommodatie te boeken en op eigen gelegenheid naar de accommodatie te reizen.
Rijdt u op weg naar uw vakantie Italië door Zwitserland of Oostenrijk, dient u uw auto te voorzien van een autobaan vignet. Vraag deze voor vertrek aan bij de ANWB. Ze zijn ook te verkrijgen bij iedere grensovergang. Ook handig om te weten: in Italië wordt voor het gebruik van snelwegen tol geheven. Het eenvoudigst is deze per creditcard te voldoen.

Met het vliegtuig naar Umbrië

Hoe handig is het accommodatie of rondreis en vlucht ineen te boeken? Ook dat is mogelijk bij de Jong Intra Vakanties! Wij bieden u op veel bestemmingen de keuze uit diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf diverse plaatsen, op een door u gewenst tijdstip. Vertrekken kan vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel, Düsseldorf, Weeze en Charleroi.


Praktische informatie over reizen naar Italië

Vakantie Italië

Wil je meer weten over reizen naar Italië? Alle praktische informatie staat op onze speciale Italië pagina.

De pagina is gevuld met informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Italië