Ontdek Florence, Pisa en Venetië 9-daagse autorondreis

 • Venetië
 • Venetië
 • Pisa
 • Florence uitzicht
 • Venetië - San Marco plein
 • 11 foto's
 • Autovakanties
 • Fly drives
 • Rondreizen
 • Zonvakanties
 • Ontdek
 • incl. Lucca
 • incl. Bologna
 • met overnachting Zwitserland
 • Al jaren een topper
 • Unieke reis

Een perfecte combinatie van 3 prachtige Italiaanse steden. Op de heenreis is een overnachting in Zwitserland inbegrepen, wel zo makkelijk. En route passeer je bovendien juweeltjes van steden zoals Lucca en Bologna. Je verblijft in Italië in comfortabele 4-sterrenhotels waar je gratis de auto kunt parkeren, gelegen buiten de drukke stadscentra, echter met goede verbinding naar het centrum van de st

Vervoersmogelijkheden
9-daags programma
 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Luzern, ca. 800 km
 2. Dag 2: Luzern - Ginestra Fiorentina, ca. 550 km
 3. Volledig 9 daags programma

Over Ontdek Florence, Pisa en Venetië

Intro

Een perfecte combinatie van 3 prachtige Italiaanse steden. Op de heenreis is een overnachting in Zwitserland inbegrepen, wel zo makkelijk. En route passeer je bovendien juweeltjes van steden zoals Lucca en Bologna. Je verblijft in Italië in comfortabele 4-sterrenhotels waar je gratis de auto kunt parkeren, gelegen buiten de drukke stadscentra, echter met goede verbinding naar het centrum van de steden.


Verblijf


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Pisa
- Lucca
- Florence
- Bologna
- Venetië

Dagprogramma

 1. Dag 1: Nederland (Utrecht) - Luzern, ca. 800 km

  De vakantie begint al zodra je in de eigen auto stapt. Vanavond wordt je verwacht in Luzern in Zwitserland.

 2. Dag 2: Luzern - Ginestra Fiorentina, ca. 550 km

  Vandaag gaat de reis verder naar Italië. Je overnacht de komende 2 nachten in een sfeervol hotel in Ginestra Fiorentina, in de omgeving van Florence. Je zou een tussenstop kunnen maken bij het prachtige Comomeer.


   
 3. Dag 3: Florence, ca. 28 km

  We noemen een paar hoogtepunten: de Uffizi gallerij opgericht door de familie di Medici, met Florentijnse renaissance schilderijen, de belangrijkste kunstgalerie van Florence Palazzo Pitti en het gezellige en levendige centrum. Bezoek ook de Dom van Florence met de één na grootste koepel van Europa.

 4. Dag 4: Ginestra Fiorentina - Lucca - Pisa, ca. 82 km

  Lucca is geheel omringd door een Middeleeuwse stadsmuur en heeft een fantastisch fraai plein, dat kleiner is dan dat van Siena, maar daar in schoonheid zeker niet voor onderdoet. Daarna door naar Pisa voor de volgende 2 nachten.

 5. Dag 5: Pisa

  Een dag om van Pisa te genieten. Bezoek de wereldberoemde scheve toren op het wonderenplein de Campo dei Miracoli. Ook het stadscentrum herbergt fraaie gebouwen rond het Piazza dei Cavalieri.

 6. Dag 6: Pisa - Bologna - Treviso, ca. 345 km

  Je passeert op weg naar Venetië de stad Bologna, een paradijs voor lekkerbekken (tortellini en spaghetti Bolognese) en dus bijna een verplichte lunch-stop. Ook het centrum is elegant met haar vele gallerijen en historische gebouwen. Vanmiddag richt je de steven naar de wereldberoemde stad van het water; Venetië. De laatste 3 nachten neem je jouw intrek in Treviso, op ca. 20 km van Venetië.

 7. Dag 7 en 8: Venetië

  Ontdek en geniet van de schat in de lagune, die wonderlijke, onwezenlijke, romantische reliek uit voorbije tijd die Venetië heet. Maar er is ook alle tijd om een prachtige boottocht te maken naar de vlakbij gelegen eilandjes Murano (het glasblazerseiland) en Burano (het kantklosserseiland), met elk hun unieke sfeer. Het San Marcoplein en een gondeltocht zijn haast vanzelfsprekend. Wijk ook eens af van de hoofdroutes en wandel of vaar ook door de wat achterafgelegen straatjes of kanalen. Venetië heeft vele gezichten.

 8. Dag 9: Treviso - Nederland (Utrecht), ca. 1200 km

  Na een fijne reis en vele indrukken is het tijd om huiswaarts te gaan. Afhankelijk van je plannen kun je een laatste overnachting regelen in bij voorbeeld Neurenberg in Zuid-Duitsland.


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis of fly drive kun je na boeking een gratis reisgids bestellen. Er is keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kun je je optimaal voorbereiden op de reis en bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. Je hebt de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht je al in het bezit zijn van de reisgids voor deze bestemming, dan ben je vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvang je een e-mail met uitleg hoe de reisgids naar keuze besteld kan worden. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd geleverd wordt.

 


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
 • 8 overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
 • Reisbeschrijving
 • Reisgids Toscane (na boeking online te bestellen via een link die je van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Toeristenbelasting

Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook