Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2021
Januari 2022
Februari 2022
Intro
Lees alles over Busreizen
Goed voorbereid op vakantie

Al bijna 50 jaar organiseert de Jong Intra Vakanties meerdaagse busreizen. Wij kennen de mooiste plekken, de snelste routes en de beste hotels. We nemen u graag mee naar de unieke plekjes in Europa.

Wat dacht u bijvoorbeeld van Wenen, Berlijn of Krakau? Een rit met de Glacier Express door Zwitserland of een bezoek aan de Pyreneeën? Of maakt u liever een rondreis door bijvoorbeeld Andalusië, Toscane, Ierland of Griekenland? Nieuw in ons aanbod zijn onze fietsbusreizen waarbij u van hotel naar hotel fietst of vanuit één verblijfshotel mooie tochten in de directe omgeving maakt.

En er is nog veel meer…

 

Onze adviseurs

Wij zijn er trots op dat wij al bijna 50 jaar busreizen mogen verzorgen voor onze gasten. Met onze jarenlange expertise hebben wij de reizen steeds verder verbeterd en ons aanbod uitgebreid. Met recht durven we ons dé busspecialist te noemen!

Chantal
Chantal Busreizen en riviercruise specialist
Chauffeurs en reisleiders
Uw chauffeur/ reisleider
Jan Willem
Jan Willem Busreizen en riviercruise specialist

Busreizen volgens de Jong Intra Vakanties

Dé specialist in alle soorten busreizen!

De Jong Intra Vakanties heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van busreizen. Ruim een jaar voordat u op vakantie gaat, bedenken wij nieuwe reizen, gaan onze inkopers op pad en stellen wij de nieuwe programma's samen. Alles op basis van jarenlange ervaring en kennis, en uiteraard volledig naar wat onze gasten ons hebben laten weten over hun vakanties.

Wij zijn continu op zoek naar de mooiste bestemmingen en de beste accommodaties tegen de scherpste prijzen. Er is niet één bestemming die wij u moeten aanbevelen, want met ons ruime aanbod is er altijd voor iedereen een geschikte reis te vinden!

De Jong Intra Vakanties biedt diverse soorten busreizen aan. Wij zijn dé specialist in excursiereizen, rondreizen, vlieg-busreizen én buspendelreizen. Nieuw in ons assortiment zijn onze fietsbusreizen! Ook in de winter kunt u met ons op pad met onze mooie kerstreizen en winterreizen.

Excursiereizen

Tijdens onze excursiereizen zijn onze ervaren, deskundige chauffeurs tevens uw gastheer of -vrouw. Vanuit uw standplaatshotel ontdekt u bijzondere plekjes en maakt u de mooiste excursies met de comfort class, luxury class of luxury class plus touringcar. U hoeft dus maar één keer uw koffer uit te pakken tijdens uw reis en heeft vaak de mogelijkheid om vanuit uw hotel de omgeving te leren kennen. 

Lees meer over excursiereizen

Rondreizen

Bij een rondreis reist u per comfort class, luxury class of luxury class plus touringcar door meerdere streken of landen en overnacht u in verschillende hotels. Bij een aantal rondreizen ontzorgen uw chauffeur én een deskundige reisleid(st)er u tijdens de reis. Voordeel is uiteraard dat u meer ziet van een land via een logische route en niet altijd terug hoeft te keren naar uw verblijfshotel. 

Alvast een vakantie voor volgend jaar boeken? Kies voor één van onze busrondreizen 2021.

Lees meer over busrondreizen

Vlieg-busreizen

Bij onze vlieg-busreizen vliegt u naar de bestemming en treft u op de luchthaven de reisleid(st)er, waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet. U bespaart de tijd van een lange busreis naar uw bestemming en vaak ook van een overnachtingshotel tijdens de heen- en terugreis. Vanaf uw aankomst op de luchthaven van uw bestemming wordt de reis uitgevoerd als een 'normale' excursie- of rondreis, zoals u die van de Jong Intra Vakanties gewend bent.

Bekijk ons aanbod voor vlieg-busreizen voor 2021!

Lees meer over vlieg-busreizen

Fietsbusreizen

Nieuw in ons assortiment zijn onze fietsbusreizen waarbij u in groepsverband reist met onze luxe comfort class touringcars. Vanaf het vertrek op onze wisselplaats zorgen wij voor het vervoer van uw eigen of uw gehuurde fiets. U ontvangt een gedetailleerd fietsroutepakket inclusief GPS-tracks en naast de chauffeur is er gedurende de gehele reis een ervaren Nederlandssprekende fietsbegeleider aanwezig die u tijdens de fietstochten ter zijde staat. Fietsen op uw eigen tempo door de mooiste en meest geliefde fietsstreken van Europa in combinatie met de gezelligheid van een groepsreis!

Bekijk ons aanbod voor fietsbusreizen.

 

Lees meer over fietsbusreizen

Buspendelreizen

In de zomer voeren we buspendelreizen uit naar Oostenrijk en buspendelreizen naar Spanje naar diverse Spaanse badplaatsen aan de Costa Brava, Costa Dorada en Costa Blanca. De reizen Spanje worden uitgevoerd door onze partner Solmar.

De Jong Intra Vakantie biedt in de winter buspendelreizen naar de wintersport in Oostenrijk.

Naar de Oostenrijkse wintersportdorpen rijden we al bijna 50 jaar met onze eigen bussen en sinds enkele jaren met de luxury class touringcars.

Kerstreizen

Al jaren verzorgt de Jong Intra Vakanties de kerstreis van vele gasten. Heerlijk een paar dagen op reis tijdens de feestdagen. Onze kerstreizen zijn medio april boekbaar. Wilt u als eerste op de hoogte gebracht worden? Abonneer u dan op onze leuke nieuwsbrief.

Lees meer over kerstreizen

Chauffeurs en reisleiding

Trots op onze chauffeurs en reisleiding!

De Jong Intra Vakanties is trots op haar team van ervaren en deskundige chauffeurs en reisleiders! Onze chauffeurs hebben een enorme ervaring in het besturen van de touringcar en brengen u veilig naar uw vakantiebestemming. Onze reisleiding en chauffeurs delen op hun eigen wijze met u hun passie voor het land waar u naar toe reist. Zij zijn gemotiveerd, hulpvaardig en doen hun uiterste best om de reis voor u tot een persoonlijke en onvergetelijke ervaring te maken. Wij zijn dan ook heel blij met onze vaste groep van gepassioneerde chauffeurs en reisleiders, die tijdens de reis dag en nacht voor u klaarstaan.

Onze chauffeurs en reisleiding zullen ook in 2021 vol passie en enthousiasme voor u klaar staan tijdens onze busreizen! 

 

Lees meer over onze reisleiding

Luxury Class touringcar

Nog comfortabeler reizen per luxury class touringcar

U bent al jaren van ons gewend dat we onze excursie- en rondreizen in comfortabele touringcars uitvoeren. Onze comfort class touringcars zijn standaard uitgerust met een toilet, koelkast, koffiezetapparaat en airconditioning. De stoelen staan comfortabel afgesteld met een stoelafstand van 85 centimeter.

Nog meer comfort en luxe vindt u in de luxury class touringcars, waarvan onze busvloot er inmiddels 18 telt. Met o.a. een nog grotere afstand tussen de stoelen (92 cm), voor véél extra beenruimte en zijwaarts verstelbare stoelen, wordt u echt verwend tijdens uw reis. De comfortabele fauteuils met luxe bekleding zorgen voor nog meer zitcomfort.

 

Wij hebben 1 tip samengesteld!

U wordt nog meer verwend in de luxury class touringcars!

Luxury Class Touringcar
 • Stoelafstand van maar liefst 92 cm
 • Comfortabele fauteuils met luxe bekleding
 • Ruim verstelbare rugleuningen
 • Passagiersstoelen zijwaarts verstelbaar
 • Verstelbare voetsteunen
 • Uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
 • Uitstekende airco en warmteregeling
 • Persoonlijk leeslampje met led verlichting
 • Stopcontacten
 • Schoon water toilet, ruim en toegankelijk
 • Superluxe in- en exterieurverlichting
 • Sommige voorzien van gedeeltelijk panoramadak en zithoek
 • Milieuvriendelijke euro-6 motoren

Vroegboeken biedt zekerheid!

Wanneer u uw reis vroegtijdig boekt, bent u zeker van een beschikbare plaats op de reis van uw eerste keus.

Voor reizen inclusief vliegreis, hebben wij een voorraad vliegtuigstoelen bij de luchtvaartmaatschappij. Deze voorraad is echter niet onbeperkt en de tarieven fluctueren meer naarmate de vertrekdatum nadert. De mogelijkheid bestaat dan dat wanneer u later reserveert, er vluchtklassetoeslagen gelden omdat de basisklasse reeds volgeboekt is.

Ook ten aanzien van eenpersoonskamers raden wij u aan tijdig te reserveren. Er is veel vraag naar eenpersoonskamers, de beschikbaarheid is echter vaak beperkt.

Wees er dus op tijd bij om te zorgen dat de reis van uw keus nog beschikbaarheid heeft.

Gegarandeerd vertrek

Vele van onze gasten hebben al weer een reis voor komend jaar geboekt en daar zijn wij heel blij mee. Gezien de huidige situatie willen we toch voorzichtig zijn met gegarandeerd vertrek. Daarom hebben we ervoor gekozen in onze brochure geen melding te maken van de gegarandeerd vertrekken. Op onze website, in ons reserveringssysteem en bij uw reisbureau kunt u eenvoudig terug vinden welke reizen we gedurende het seizoen gegarandeerd door laten gaan. We houden dit voortdurend actueel zodat u ook weet waar u aan toe bent. Uiteraard alles onder voorbehoud van Covid-19.

Lees meer over gegarandeerd vertrek

Uw conditie

Is mijn conditie goed genoeg om aan een reis deel te nemen?

Reizen is altijd intensief; zo verblijft u bijvoorbeeld tijdens een rondreis in verschillende hotels en moet u er rekening mee houden dat er in de steden die we bezoeken veel gelopen dient te worden en dat het niet altijd mogelijk is dat de touringcar u in het centrum van de stad afzet/ophaalt.

 

Zoals aangegeven in de ANVR reizigersvoorwaar­den, bent u verplicht om bij boeking bijzonderheden te vermelden over uw lichamelijke en geestelijke toestand, die van belang kunnen zijn voor de goede uitvoering van de reis. Als u in uw informatieplicht tekort schiet, kan dit tot gevolg hebben dat u en uw eventuele medereiziger(s) door of namens de Jong Intra Vakanties van (verdere) deelname aan de reis wordt/worden uitgesloten. In dat geval worden alle hieruit voortvloeiende kosten op u verhaald.

Dat betekent dat u voor het deelnemen aan onze reizen:

 • Over een goede conditie en mobiliteit dient te beschikken.
 • Geen scootmobiel kunt meenemen.
 • Zelfstandig de touringcar in- en uit kunt stappen.
 • Zelf voor eventuele begeleiding tijdens de reis zorg dient te dragen. Onze chauffeurs/reisbegeleiders zijn hiertoe niet bevoegd, noch opgeleid.
 • Bij boeking melding maakt indien u van een rollator/rolstoel gebruik maakt. U ontvangt van ons een formulier dat u ingevuld aan ons dient terug te sturen. Wij bekijken samen met u of de door u uit­gezochte reis geschikt is. Tevens dient u samen met een medereiziger een boeking te maken. Indien u alleen reist en een rollator/rolstoel gebruikt, kunnen wij uw boeking niet aannemen.
 • Zich bewust bent van het feit dat hulpmiddelen inklapbaar dienen te zijn en de maximale afmeting van 90 x 80 x 40 cm (ingevouwen) bedraagt. Voor een rollator geldt een maximum gewicht van 20 kilo.
 • Samen met de chauffeur zorgdraagt voor het in- en uitladen van de rollator. Vanwege de Arbowetgeving is het niet toegestaan dat uw chauffeur dit alleen doet.

  Voor onze Excursie- en rondreizen hanteren wij een richtlijn van maximaal 3 rollators/rolstoelen per reis.

Trouwe reizigers

Uw loyaliteit wordt bij ons beloond! Veel gasten komen jaarlijks of soms zelfs meerdere malen per jaar bij ons terug. Dat zegt toch wel wat over de kwaliteit van onze reizen!?

Om u te bedanken voor uw waardering en loyaliteit, belonen wij u met een passend geschenk wanneer u de 10e, 15e, 25e of zelfs een veelvoud daarvan met ons heeft gemaakt. We zorgen er persoonlijk voor dat u dit presentje overhandigd krijgt. Wilt u hier ook voor in aanmerking komen? Vraagt u dan een inschrijvingsformulier aan via 0180-45 77 77 of per e-mail: trouwereizigers@dejongintra.nl.

Met uw bridgeclub of vriendengroep op reis? Dat kan!

Of wellicht met de familie of personeelsvereniging? U kunt een keuze maken uit het uitgebreide aanbod aan excursie- en rondreizen. Naar wens kunnen we kleine aanpassingen in de programma indeling voor u maken. Op deze manier creëert u uw eigen reis. Met onze jarenlange ervaring is dat bij de Jong Intra Vakanties ook gewoon perfect geregeld. Wilt u meer informatie? Bel ons op 0180 – 457749 of vraag meer informatie via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

De mooiste excursie- en rondreisbestemmingen

Busreizen Italië

Ontdek de parels van Italië

La Bella Italia: overheerlijke gerechten, geurende wijnen en vele steden vol wonderschone cultuur en prachtige stranden. Dat zijn onze busreizen Italië in het kort! Het is duidelijk waarom vele liefhebbers ieder jaar terugkeren naar dit prachtige land. Dat Italië een rijke geschiedenis achter de rug heeft, is tot op de dag van vandaag nog steeds te merken. Er is nog veel van het Romeinse Rijk te zien, denkt u hierbij eens aan het Colosseum, dat in Rome in al haar pracht te aanschouwen is. Of wat dacht u van de kunstgeschiedenis met namen als Leonardo da Vinci, Michelangelo en Bernini.

Groot-Brittannië en Ierland

Tijdens onze busreizen Groot-Brittannië en busreizen Ierland staat traditie hoog in het vaandel en de inwoners zijn trots op het land en haar geschiedenis. De pubs, high-tea, het Engelse ontbijt... het zijn slechts enkele voorbeelden van wat het land zo typeert. De bevolking is enorm gastvrij en in de pub zullen de Britten u graag mooie verhalen vertellen. Het mysterieuze en mystieke aspect komt tot uiting in de vele mythes en legenden die van generatie op generatie zijn doorverteld. Maar er is natuurlijk nog veel meer... bergen, meren, ongerepte natuur, pittoreske dorpen, mooie steden, statige kastelen met klassieke tuinen: er is te veel om op te noemen!

Busreizen Duitsland

Duitsland, land van veelzijdigheid

Wat doet u het liefst in uw vakantie? Strand, bergen of historische steden bezoeken? Een boottocht of lange wandelingen in de natuur maken? Gezellig een terrasje pikken of kastelen, kerken of kloosters bekijken? Het kan allemaal bij onze oosterburen, tijdens een busreis Duitsland. Graag willen wij u al deze leuke en interessante plekken in dit prachtige land laten zien. U zult verbaasd zijn over de variatie in vakantie mogelijkheden!

En nog veel meer...

Bovenstaande landen zijn slechts een kleine greep uit onze uitgebreide aanbod van prachtige excursie- en rondreizen!

Dit jaar verzorgt de Jong Intra Vakanties tevens excursie- en rondreizen naar de volgende landen in Europa:

Ook de steden blijven favoriet! Bij de Jong Intra Vakanties vindt u excursie- en rondreizen naar de volgende steden:

Ook buiten Europa kunt u prachtige rondreizen in groepsverband maken:

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 132 vakanties

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Al bijna 50 jaar specialist in busreizen

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. In de bijna 50 jaar dat wij actief zijn is het aanbod aanzienlijk uitgebreid: tegenwoordig reist u met ons over de hele wereld! Met de bus, het vliegtuig, de trein of met uw eigen auto. Wij brengen u naar de mooiste plekjes. Al is er veel veranderd, is er een ding bij ons gebleven: de liefde voor het vak en het plezier in het organiseren van perfecte vakanties.

Het personeel op kantoor, onze deskundige chauffeurs en onze gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt genieten. Het organiseren van mooie busreizen doen wij dus nog steeds met alle plezier. Al bijna 50 jaar!

Winnaar Nederlandse Vakantie Award 'Beste busvakanties'

Sinds 2016 mochten wij elk jaar de Nederlandse Vakantie Award voor beste busvakanties in ontvangst nemen en daar zijn wij ontzettend trots op!

Maximum aantal deelnemers

Al onze reizen kennen een minimum aantal deelnemers van 25 én een maximum van 35 of  44 personen. Bij ons géén groepen van 54 of zelfs meer personen. Uit onze ervaring blijkt dat dit hoge aantal deelnemers de reis niet ten goede komt, denkt u alleen al aan de tijd die het in-/uitstappen dan in beslag neemt. Daarom hanteren wij een maximum van 35 of 44 deelnemers.

Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek

Indien u om wat voor reden dan ook moet besluiten om uw bus- of vlieg-busreis om te boeken naar een andere datum of naar een geheel andere reis, dan kunt u dat tot 4 weken voor vertrek geheel gratis doen.

Voorwaarden:
- De gratis omboekservice is van toepassing op alle busreizen en vlieg-busreizen.
- Geldig op alle nieuwe reizen die geboekt worden t/m 31 mei 2021.
- Is de reissom van de nieuwe reis hoger dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan betaalt u het verschil bij.
- Is de reissom van de nieuwe reis lager dan de reissom van de oorspronkelijke boeking? Dan ontvangt u uiteraard het verschil terug.
- De nieuwe reis kan andere voorwaarden hebben en kan uitgesloten zijn van de actie.
- De bedenktijd van 5 dagen is niet van toepassing indien u omboekt naar een nieuwe reis.
- Wilt u uw reis omboeken? Neem contact op met onze reisspecialisten via 0180-457803.

Gratis ANWB Ontdek of ANWB Extra reisgids

Bij boeking van een aantal reizen uit deze brochure ontvangt u gratis een handige ANWB Ontdek of ANWB Extra reisgids. Ca. 3 weken voor vertrek ontvangt u van ons een email met daarin een code waarmee u snel en eenvoudig uw reisgids kan bestellen. Zo kunt u uw reis optimaal voorbereiden. Bij de reizen waarvoor dit geldt, is dit aangegeven bij de reisbeschrijving.

Gratis audio guides tijdens de rondleidingen

Wandelen met een gids door een stad is een leuke manier om de bijzonderheden van de stad te ontdekken. De gids laat u behalve de highlights ook alle interessante plekjes zien. Daarbij is het natuurlijk ideaal als u gebruik kunt maken van zogenaamde audio guides, zodat u maximaal kunt genieten van al het moois dat een stad te bieden heeft. Daar waar de audio guides inclusief zijn, hebben we dit bij de reizen beschreven.

Duurzaam toerisme

Reizen per touringcar is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist u dat reizen per luxe touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer u reist per touringcar produceert u ongeveer 1/3 minder CO2 uitstoot per gereden kilometer dan wanneer u reist per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro-5 of Euro-6 motoren en onze chauffeurs hebben de cursus "het nieuwe rijden" gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO2- en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO2 uitstoot. Dat maakt reizen per touringcar niet alleen prettig maar ook nog eens duurzaam!

Uw bus- en vlieg-busreis: Wij compenseren de CO2-uitstoot!

CO2 is een broeikasgas dat de aarde opwarmt en verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Ook busreizen en vlieg-busreizen veroorzaken deze uitstoot. Wij vinden het belangrijk daar iets aan te doen. Hoewel de bus een van de minst milieubelastende vervoerssoorten is, kiezen wij er toch voor de CO2-uitstoot van de bus- en vlieg-busreis te compenseren. U betaalt hier overigens niets voor; de kosten van deze compensatie nemen wij volledig voor onze rekening. Dat doen we door te investeren in duurzame projecten van South Pole, een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd projecten die CO2-uitstoot reduceren ondersteunt.

De Jong Intra Vakanties investeert met deze compensatie in een groot zonne-energie project in Thailand. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi zijn op 10 verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt; dat levert veel schone elektriciteit op. Het project voorziet 65.000 mensen in hun energiebehoefte en creëert honderden nieuwe banen. Een project wat wij van harte ondersteunen!

Ervaringen

Meneer Sluis Wij hebben een hele fijne reis naar Oostende gehad. Leuke uitstapjes gemaakt, het hotel was goed, we hebben ook heerlijk gegeten en chauffeur Peter was uitstekend.
Lees meer Lees minder
Mevrouw Onderwater We hebben een top stedentrip naar Rome gehad. Heel veel gezien en gelopen. Deskundige reisleiding! Heel fijn dat we van en naar het vliegveld gehaald en gebracht werden met een bus.
Lees meer Lees minder
Dhr. van de Beek Het was een prachtige reis, veel gezien. Complimenten voor Theo de reisleider die veel wist te vertrellen over de bezienswaardigheden. Complimenten ook aan Pasquale, de chauffeur!
Lees meer Lees minder
Dhr. Herkens Chauffeur maakte de reis tot een feest. Genoten van de prachtige excursies. Reis zeer aan te bevelen!
Lees meer Lees minder

Busreizen in beeld

 • Barra (Nieuw)
  Barra (Nieuw)
 • Luxury Class touringcar
  Luxury Class touringcar
 • Gezellig in de bus
  Gezellig in de bus
 • Wisselplaats
  Wisselplaats
 • Banner excursie
  Banner excursie
 • Chauffeurs en reisleiding
  Chauffeurs en reisleiding
 • Luxury Class touringcar
  Luxury Class touringcar
 • 9
  foto's
  Busreizen Italië

Populaire vakanties in Busreizen

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 132 vakanties
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zonder zorgen op reis, veel zien en beleven!
 • Zeer deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders
 • Comfortabel reizen met verschillende type touringcars!