Kerstmarkten

Kerstmarkten

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Jan-Willem

De kerstperiode is de mooiste tijd van het jaar om een gezellige stad te bezoeken. Ieder jaar genieten van de kerstsfeer in mooi verlichte binnensteden en struinen langs kraampjes met leuke souvenirs en heerlijke lokale lekkernijen. Wie wil dat nou niet?

Jan Willem

Busreizen en riviercruise specialist

Ga mee met onze georganiseerde busreizen naar de kerstmarkten in Duitsland of kies voor een mooie riviercruise met een bezoek aan de kerstmarkten langs de Rijn. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een stedentrip in combinatie met een bezoek aan de kerstmarkten van Parijs, Londen, Berlijn of Wenen. U leest alles over de mogelijkheden van een bezoek aan de kerstmarkten met de Jong Intra Vakanties.


Lees alles over Kerstmarkten

Na het succes van de kerstmarkten in Duitsland, zie je dat steeds meer steden en dorpen dit fenomeen omarmen. Denk aan de populaire kerstmarkten in Nederland, zoals de kerstmarkt in Valkenburg, de kerstmarkt in Dordrecht en de kerstmarkt in Maastricht. Toch gaat er volgens ons niets boven de kerstsfeer die u in het buitenland kunt ervaren. De kerstmarkten in Duitse steden behoeven nauwelijks toelichting. De kerstmarkt van Keulen, de kerstmarkt van Düsseldorf en de kerstmarkt van Essen: ze worden ieder jaar door vele duizenden Nederlanders bezocht. En de Duitse hoofdstad is natuurlijk de ultieme combinatie voor een bezoek aan de kerstmarkt van Berlijn en een gezellige stedentrip.

Kerstshoppen in Londen, New York en Berlijn is een bekende traditie, die de laatste jaren ook steeds vaker wordt uitgebreid met een speciale kerstmarkt of een heus 'winterdorp', zoals het bekende Winter Wonderland in Hyde Park in Londen. Hier gaat de gezelligheid van de kerstmarkt hand in hand met een klein pretpark én natuurlijk het geweldige kerstshoppen van Londen. Ook op de Duitse en Oostenrijkse kerstmarkten is er veel vertier te vinden voor jong en oud: schaatsbanen, een reuzenrad, carrousels en diverse andere leuke attracties maken van een kerstmarkt het ultieme familietripje.


De mooiste kerstmarkten van Europa

Georganiseerde kerstmarktreizen

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u georganiseerde busreizen naar de kerstmarkten in Duitsland en kerstmarktreizen per riviercruise. Zo bezoekt u zorgeloos en georganiseerd de leukste kerstmarkten in Duitsland.

Busreizen naar de kerstmarkten

Een busreis naar de kerstmarkt in Duitsland is onbezorgd genieten van de kerstsfeer. Verblijf in een comfortabel hotel en bezoek in enkele dagen meerdere gezellige kerstmarkten, zoals de kerstmarkt in Keulen en de kerstmarkt in Düsseldorf. Opstappen kan op vele plaatsen in Nederland en vervoer naar de kerstmarkten is inbegrepen.

Kerstmarkten, Busreizen naar de kerstmarkten

Riviercruises naar de kerstmarkten

Een riviercruise naar de kerstmarkt in Duitsland is een bijzonder aantrekkelijke en ontspannen manier om de gezellige Duitse kerstmarkten te bezoeken. Uw hotel vaart met u mee, terwijl u overdag de gelegenheid hebt de gezellige kerstmarkten langs de rivier te bezoeken. Bij de Jong Intra Vakanties vindt u onder andere rivierscruises naar de kerstmarkt in Bonn, de kerstmarkt in Düsseldorf, de kerstmarkt in Duisburg en de kerstmarkt in Keulen. Ook de riviercruise naar de kerstmarkt in Antwerpen met vertrek vanuit Rotterdam is een zeer geliefde reis.

Uiteraard zijn de schepen volledig in kerstsfeer en ervaart u de gezelligheid van de feestdagen ook aan boord van onze kerstmarktcruises.

Kerstcruises

Een stedentrip: kerstshoppen en kerstmarkten

Een stedentrip rond de feestdagen is de ideale manier om kerstshoppen en een bezoek aan een kerstmarkt te combineren. Kies voor de bekende Duitse steden met beroemde kerstmarkten of geniet van de kerstsfeer in steden als Wenen, Parijs en Londen.

In ons aanbod van autovakanties Duitsland vindt u een groot aantal hotels en vakantieparken in Duitsland die zich prima laten combineren aan een leuke Duitse kerstmarkt. U vindt hier onder andere hotels voor een bezoek aan de kerstmarkt in Hamburg, kerstmarkt in Weimar of de kerstmarkt in Erfurt en kerstmarkt in Trier, maar ook leuke vakantieparken in Duitsland, vanwaaruit u een dagje naar de kerstmarkt kunt. 

Kerstmarkten, Een stedentrip

Kerstmarkt Londen

Londen tijdens kerst moét u eens gezien hebben! Het is dan niet dé plek als u op zoek bent naar de échte kerstmarkten, maar de kerstsfeer is hier zeker te vinden. De Engelsen zijn gek op Kerst en dat laten ze zien ook. Alle straten en winkels zijn sprookjesachtig aangekleed. Tijdens een stedentrip Londen in december zijn er 2 kerstmarkten die eruit springen: Winter Wonderland in Hyde Park en Winter Market in Southbank Centre.

Winter Wonderland in Hyde Park is het toppunt van de Britse kerstgekte. Een deel van het park is omgetoverd tot een winterwonderland met attracties, kerstcircussen, een kermis, een schaatsbaan en een verlichte kerstmarkt. Ook kun je er met Santa Claus op de foto en zijn er ijssculpturen te bewonderen. Toegang is gratis!

Een andere kerstmarkt die eruit springt is de Winter Market in Southbank Centre aan de rivier de Theems. Knusse stalletjes en handgemaakte cadeautjes it is! De kerstmarkten zijn natuurlijk goed te combineren met de leuke winkelstraat Oxford Street, Covent Garden en het wereldberoemde warenhuis Harrods. De afdeling ‘Harrods’ Christmas World’ is waarschijnlijk de mooiste winkelafdeling die u ooit gezien heeft.

Winter Wonderland in Hyde Park is geopend van medio november t/m de laatste dag van de kerstvakantie (vaak rond 5 januari). De Winter Market in Southbank Centre is geopend van het tweede weekend in december en sluit net als het Winter Wonderland in Hyde Park aan het einde van de kerstvakantie. Informeert u voordat u uw bezoek aan de kerstmarkten in Londen plant naar de actuele openingsdagen en -tijden.

Kerstmarkten, Kerstmarkt Londen

Kerstmarkt Berlijn

Op diverse locaties in het prachtig verlichte Berlijn vindt u vele gezellige kerstmarkten: bij de Potsdamer Platz, Gendarmenmarkt, Opernpalais, Alexanderplatz, Roten Rathaus, Hauptbahnhof, Gedachtsniskirche en bij Schloss Charlottenburg. De kerstmarkten bij de Gedachtniskirche en Potsdamer Platz zijn de bekendste, maar elke kerstmarkt heeft zo zijn eigen charme. Berlijn is daarnaast een heerlijke stad voor kerstshoppen, met gezellige winkelstraten en winkelcentra. Alles natuurlijk in kerstsfeer! Een stedentrip Berlijn met een bezoek aan de kerstmarkten van Berlijn is een echte aanrader.

Kerstmarkten, Kerstmarkt Berlijn

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt Düsseldorf is misschien wel de bekendste van Duitsland. Het centrum van Düsseldorf wordt rondom de kerstdagen omgebouwd tot een grote gezellige kerstmarkt. Op 6 verschillende pleinen staan genoeg kraampjes met de mooiste kerstspulletjes, de heerlijke glühwein en de lekkerste hapjes en via de winkelstraten met kerstverlichting is alles met elkaar verbonden. De reusachtige kastanjebomen die je overal in het centrum ziet, zijn sprookjesachtig verlicht.

Kerstmarkt Keulen

De kerstmarkt van Keulen wordt gekenmerkt door een gezellige drukte en vele dagjesmensen. Waarom? Het decor van de kerstmarkten in Keulen is werkelijk waar prachtig. Zes pleinen in het centrum zijn gevuld met kraampjes en mooie kerstverlichting en op de achtergrond is daar altijd de imposante Dom. Dit moét u eens gezien hebben. De aanwezigheid van de Köllner Dom geeft de grote kerstmarkt in Keulen een bijzondere sfeer en maakt het kerstshoppen in Keulen tot een heerlijk uitje.

Kerstmarkten, Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Dortmund

De kerstmarkt in Dortmund behoort tot één van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Maar liefst 300 kraampjes met o.a. kunststukjes, kerstdecoratie en bijzonder speelgoed staan op u te wachten! Het stralende middelpunt van de kerstmarkt in Dortmund is de maar liefst 45 meter hoge, verlichte kerstboom. Vergeet niet de Westfaalse barbecueham te proeven!

Kerstmarkt Heidelberg

De kerstmarkt Heidelberg ligt in het oude, ommuurde centrum en bevindt zich op de Universitatsplatz, Marktplatz, Kornmarkt en Karlsplatz. Het is een traditionele, knusse kerstmarkt met genoeg leuke kraampjes. Aan de voet van de Karlsplatz bevinden zich leuke ijsbanen waar op geschaatst kan worden.

Kerstmarkt Duisburg

Met talrijke versierde, houten kraampjes en meer dan 700 verlichte kerstbomen is de kerstmarkt Duisburg een betoverende kerstmarkt. De geur van gebrande amandelen, specerijen, verwarmde glühwein en de grote ijsbaan geven de kerstmarkt een gezellige sfeer.

Openingstijden kerstmarkten

De kerstmarkten in Duitsland zijn geopend tijdens de zogenoemde Adventperiode, de weken voorafgaand aan kerstmis. In de praktijk betekent dit dat de meeste kerstmarkten openen tijdens het tweede of derde weekend van november en geopend zijn tot de dag voor kerstmis. Enkele kerstmarkten in de grote steden en attracties als schaatsbanen en kermisattracties blijven ook in de week tot Oud&Nieuw geopend.

Veel kerstmarkten zijn op maandag gesloten en soms ook op dinsdag. De meeste kerstmarkten in Duitsland zijn de laatste jaren ook op zondag geopend en een toenemend aantal steden heeft ook de winkels op zondag geopend.

De drukste dagen om een kerstmarkt te bezoeken zijn de zaterdag en de vrijdagavond. Op zaterdag trekken de kerstmarkten veel dagjesmensen en is er veel winkelend publiek. Op vrijdag zijn het vooral de Duitsers zelf die na de werkweek hun 'Feierabend' (= de tijd na een werkdag) met vrienden, collega's en familie op de kerstmarkt doorbrengen.

Bekijkt u voordat u uw bezoek aan een kerstmarkt plant, wat de actuele openingsdagen en - tijden zijn.

Kerstmarkten, Openingstijden

Waarom naar een kerstmarkt met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een kerstmarkt wilt u optimaal genieten! De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Georganiseerd of op eigen gelegenheid

  • Ruim aanbod kerstmarktreizen en kerstmarktcruises

  • Vele mooie steden in kerstsfeer

  • Groot aanbod van hotels en vakantieparken in Duitsland

  • De Jong Intra Vakanties - dé kerstmarktspecialist


Brochure bus- en vliegbusreizen

In onze nieuwe zomerbrochure treft u een uitgebreide keuze aan gevarieerde excursie- en rondreizen naar vele bestemmingen in Europa. Of u nu kiest voor een excursiereis waarbij u vanuit uw standplaatshotel per touringcar de mooiste excursies maakt of uw keuze laat vallen op een rondreis door meerdere streken/landen. Onze deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en weten wat goed gastheerschap is. Wilt u sneller op uw bestemming zijn, maar ter plaatse toch genieten van het gemak van de touringcar? Dan zijn onze vliegbusreizen perfect. U vliegt naar de bestemming en treft daar op de luchthaven de reisleid(st)er waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Bus- en vliegbusvakanties 2023