Kerstmarkten, Kerstmarktreizen | de Jong Intra Vakanties

Kerstmarkten

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jan Willem, Busreizen en riviercruise specialist I De Jong Intra Vakanties

De kerstperiode is de mooiste tijd van het jaar om een gezellige stad te bezoeken. Ieder jaar genieten van de kerstsfeer in mooi verlichte binnensteden en struinen langs kraampjes met leuke souvenirs en heerlijke lokale lekkernijen. Wie wil dat nou niet?

Jan Willem

Busreizen en riviercruise specialist

Ga mee met onze georganiseerde busreizen naar de kerstmarkten in Duitsland of kies voor een mooie riviercruise met een bezoek aan de kerstmarkten langs de Rijn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een stedentrip in combinatie met een bezoek aan de kerstmarkten. Je leest alles over de mogelijkheden van een bezoek aan de kerstmarkten met de Jong Intra Vakanties.

Onze aanbevelingen voor een kerstmarktreis

Lees alles over Kerstmarkten

Na het succes van de kerstmarkten in Duitsland, zie je dat steeds meer steden en dorpen dit fenomeen omarmen. Denk aan de populaire kerstmarkten in Nederland, zoals de kerstmarkt in Valkenburg en de kerstmarkt in Maastricht. Toch gaat er volgens ons niets boven de kerstsfeer die je in het buitenland kunt ervaren. De kerstmarkten in Duitse steden behoeven nauwelijks toelichting. De kerstmarkt van Keulen, de kerstmarkt van Düsseldorf en de kerstmarkt van Essen: ze worden ieder jaar door vele duizenden Nederlanders bezocht. En de Duitse hoofdstad is natuurlijk de ultieme combinatie voor een bezoek aan de kerstmarkt van Berlijn en een gezellige stedentrip.

Ook de Duitse en Oostenrijkse kerstmarkten brengen veel vertier voor jong en oud: schaatsbanen, een reuzenrad, carrousels en diverse andere leuke attracties maken van een kerstmarkt het ultieme familietripje.


De mooiste kerstmarkten van Europa

Georganiseerde kerstmarktreizen

Bij de Jong Intra Vakanties vind je georganiseerde busreizen en riviercruises naar de mooiste kerstmarkten in Europa. Ga zorgeloos op pad en geniet van deze gezellige dagen.

Busreizen naar de kerstmarkten

Een busreis naar een kerstmarkt is onbezorgd genieten van de kerstsfeer. Bezoek in enkele dagen meerdere kerstmarkten in de buurt van het comfortabele hotel. Opstappen kan op vele plaatsen in Nederland en vervoer naar de kerstmarkten is inbegrepen.

Kerstmarkten, Busreizen naar de kerstmarkten

Riviercruises naar de kerstmarkten

Een riviercruise is een bijzonder aantrekkelijke en ontspannen manier om de gezellige kerstmarkten te bezoeken. Je hotel vaart met je mee, terwijl je overdag de gelegenheid hebt de gezellige kerstmarkten langs de rivier te bezoeken. Bij de Jong Intra Vakanties vind je onder andere rivierscruises naar de kerstmarkt in Düsseldorf en de kerstmarkt in Keulen. Ook de riviercruise naar de kerstmarkt in Antwerpen met vertrek vanuit Rotterdam is een zeer geliefde reis.

Uiteraard zijn de schepen volledig in kerstsfeer en ervaar je de gezelligheid van de feestdagen ook aan boord van onze kerstmarktcruises.

Kerstcruises

Kerstshoppen en kerstmarkten

Een stad bezoeken met kerst kan ook met de bus rond de feestdagen. Dit is de ideale manier om kerstshoppen en een bezoek aan een kerstmarkt te combineren. Geniet van de kerstsfeer in steden als Wenen, Rome, Antwerpen en Berlijn. Of zoek de zon op tijdens de kerst en bezoek Sevilla, Praag, Budapest of Valencia.

Kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt Düsseldorf is misschien wel de bekendste van Duitsland. Het centrum van Düsseldorf wordt rondom de kerstdagen omgebouwd tot een grote gezellige kerstmarkt. Op 6 verschillende pleinen staan genoeg kraampjes met de mooiste kerstspulletjes, de heerlijke glühwein en de lekkerste hapjes en via de winkelstraten met kerstverlichting is alles met elkaar verbonden. De reusachtige kastanjebomen die je overal in het centrum ziet, zijn sprookjesachtig verlicht.

Kerstmarkt Keulen

De kerstmarkt van Keulen wordt gekenmerkt door een gezellige drukte en vele dagjesmensen. Het decor van de kerstmarkten in Keulen is werkelijk prachtig. Zes pleinen in het centrum zijn gevuld met kraampjes en mooie kerstverlichting en op de achtergrond is daar altijd de imposante Dom. Dit moét je eens gezien en meegemaakt hebben. De aanwezigheid van de Köllner Dom geeft de grote kerstmarkt in Keulen een bijzondere sfeer en maakt het kerstshoppen in Keulen tot een heerlijk uitje.

Kerstmarkten, Kerstmarkt Keulen

Openingstijden kerstmarkten

De kerstmarkten zijn geopend tijdens de zogenoemde Adventperiode, de weken voorafgaand aan kerstmis. In de praktijk betekent dit dat de meeste kerstmarkten openen tijdens het tweede of derde weekend van november en geopend zijn tot de dag voor kerstmis. Enkele kerstmarkten in de grote steden en attracties als schaatsbanen en kermisattracties blijven ook in de week tot Oud & Nieuw geopend.

Veel kerstmarkten zijn op maandag gesloten en soms ook op dinsdag. De meeste kerstmarkten in Duitsland zijn de laatste jaren ook op zondag geopend en een toenemend aantal steden heeft ook de winkels op zondag geopend.

De drukste dagen om een kerstmarkt te bezoeken zijn de vrijdag en zaterdagavond. Op zaterdag trekken de kerstmarkten veel dagjesmensen en is er veel winkelend publiek.

Bekijk voordat je een bezoek aan een kerstmarkt plant, wat de actuele openingsdagen en - tijden zijn.

Kerstmarkten, Openingstijden

Waarom naar een kerstmarkt met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een kerstmarkt wil je natuurlijk optimaal genieten. De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw bezoek aan de kerstmarkten een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Georganiseerde busreis

  • Ruim aanbod kerst en kerstmarktreizen maar ook kerstmarktcruises

  • Vele mooie steden in kerstsfeer


Brochure Kerst- en Winterreizen

Ieder seizoen heeft zo zijn charme, in de winterperiode zoeken we meer gezelligheid en warmte binnenshuis. Erop uit gaan in deze periode samen met gelijkgestemden geeft ook veel gezelligheid in de donkere wintermaanden. We hebben dit jaar dan ook weer ons uiterste best gedaan een gevarieerd aanbod samen te stellen voor deze periode.

Zo hebben we het aanbod Kerstmarkt cruises, Kerst- en Oud &Nieuw cruises verder uitgebreid. Afgelopen jaar waren deze reizen zeer geliefd. Onze topreis naar Zwitserland met daarin prachtige routes met de welbekende Zwitserse treinen bieden we ook tijdens de Kerstperiode en in de winter aan. We hebben diverse reizen waarbij een concert van André Rieu is inbegrepen. Ook hebben we op verzoek van onze alleenreizenden klanten een aantal Kerstreizen in ons aanbod genomen zonder éénpersoonskamer toeslag.

Bestel nu deze brochure en ontvang hem binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Kerst- en wintersfeer klein beeld

Brochure bus- en vlieg-busreizen

In onze nieuwe zomerbrochure vind je een uitgebreide keuze aan gevarieerde excursie- en rondreizen naar vele bestemmingen in Europa. Of je nu kiest voor een excursiereis waarbij je vanuit een standplaatshotel per touringcar de mooiste excursies maakt of kiest voor een rondreis door meerdere streken/landen. Onze deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en weten wat goed gastheerschap is. Wil je sneller op je bestemming zijn, maar ter plaatse toch genieten van het gemak van de touringcar? Dan zijn onze vliegbusreizen perfect. Je vliegt naar de bestemming en treft daar op de luchthaven de reisleid(st)er waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Bus- en vliegbusvakanties 2023