Vlieg-busreizen

Vlieg-busreizen

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jan Willem, Busreizen en riviercruise specialist I De Jong Intra Vakanties

Een vlieg-busreis is bij veel van onze klanten favoriet. Het gemak van een snelle heen- en terugreis, maar toch geheel verzorgd op reis met de ervaren reisleiding van de Jong Intra Vakanties. Wij hopen je te mogen begroeten op één van onze prachtige vlieg-busreizen.

Jan Willem

Busreizen en riviercruise specialist

Het comfort van een busreis maar zonder een lange heen- en terugreis en mét een ervaren reisleiding.

Al meer dan 50 jaar organiseert de Jong Intra Vakanties meerdaagse busreizen. Ook op bestemmingen waarvoor onze bussen vanuit Nederland teveel reistijd nodig zouden hebben. De oplossing: een vlieg-busreis.

Met een vlieg-busreis combineer je een prachtige excursie- of rondreis met snel vervoer naar de bestemming. Zo bespaar je de tijd van de heen- en terugreis, maar ga je wel geheel verzorgd op reis.

Zekerheid over jouw vlieg-busreis

Zoals voor alle busreizen geldt ook voor onze vlieg-busreizen dat de Jong Intra Vakanties je zekerheid biedt op het gebied van comfort en veiligheid. Alle vlieg-busreizen worden uitgevoerd met comfortabele touringscars en er geldt zoals je van ons gewend bent een strikte naleving van de rij- en rusttijdenwet. De reizen worden uitgevoerd met ervaren chauffeurs en deskundige reisleiding. Voor de meeste Europese vlieg-busreizen geldt dat er Nederlandssprekende reisleiding aanwezig is. Dit is uiteraard aangegeven bij de reis van je keuze.


Gegarandeerd vertrek vlieg-busreizen

Veel van onze vlieg-busreizen kennen een gegarandeerd vertrek, uiteraard onder voorbehoud van calamiteiten. Ook voor komend jaar hebben vele van onze gasten al weer een reis geboekt en daar zijn wij heel blij mee. Op onze website kun je eenvoudig terugvinden welke reizen we gedurende het seizoen gegarandeerd door laten gaan. We houden dit actueel bij, zodat je weet waar je aan toe bent.


Vlieg-busreizen: onze topbestemmingen

Vlieg-busreizen Ierland

Hoge bergen, heldere meren en ruige kusten, maar ook ook gezellige pubs, eeuwenoude kastelen en een gastvrije bevolking. Ierland heeft haar bezoekers zeer veel te bieden.

De 14-daagse vlieg-busrondreis All of Ireland is al jaren één van de populairste vlieg-busrondreizen in Ierland. Deze prachtige reis laat je kennis maken met de vele regio's van Ierland. Zo bezoeken we de steden Dublin en Galway, maar ook bekende streken als de Wicklow Mountains en de beroemde Ring of Kerry.

Met een vlieg-busreis naar Ierland bespaar je reistijd en ferry-overtochten.

Vlieg-busreizen Groot-Brittannië en Ierland

Vlieg-busreizen Italië

Vanwege de afstand is Italië - en dan met name het zuiden van Italië - de ideale bestemming voor een vlieg-busreis. In het programma van de Jong Intra Vakanties vind je in dit land dan ook de meeste vlieg-busreizen. Een vlieg-busreis Italië is een mooie belevenis.

Zeer geliefd bij onze gasten is de 14-daagse vlieg-busrondreis Sicilië en Zuid-Italië. In een kleine twee weken maak je kennis met de historie en het natuurschoon van 'de hak van de laars' en het mooie Sicilië.

Ook de 5-daagse vliegreis Ontdek Rome en vlieg-busrondreis Amalfikust, Napels en Rome zijn al jaren favoriet en worden gemiddeld met een 8,2 door onze klanten beoordeeld.


Nuttige informatie voor onze vlieg-busgasten

Inchecken en bagage bij een vlieg-busreis

Het is voor vele bestemmingen mogelijk om online in te checken. Indien je met alleen handbagage reist kun je na het online inchecken direct doorlopen naar de douane. Indien je ruimbagage hebt, kun je deze afgeven bij de drop off balie. Het online inchecken is gemakkelijk en kosteloos. Indien het niet mogelijk is om online in te checken (bijvoorbeeld i.v.m. een storing) kun je ook zonder extra kosten inchecken bij de balie op de luchthaven. Ook kun je gebruik maken van de incheckapparaten die de diverse luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven hebben staan.

Wij adviseren te allen tijden uiterlijk 2 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn bij reizen binnen Europa. Voor reizen buiten Europa geldt het advies uiterlijk 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.

Vliegtickets bij een vlieg-busreis

Aangezien luchtvaartmaatschappijen geen papieren tickets meer hanteren, ontvang je bij de reisbescheiden een reisschema met alle relevante gegevens betreffende de vliegreis. Met dit reisschema kun je je op de dag van vertrek melden bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt en kun je op vertoon van een paspoort inchecken.

Trefpunt bij een vlieg-busreis

Voor onze groepsreizen tref je de reisleider en de overige groepsleden in de aankomsthal van de luchthaven op de bestemming. De reisleider zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden. Indien je een reis hebt geboekt waarbij je ‘invliegt’ op een busreis (de busreis met chauffeur en de overige groepsleden vertrekken vanuit Nederland en je legt de heen- en terugreis af met het vliegtuig) word je door een taxi- of minibus afgehaald op de luchthaven; de chauffeur zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden.

Bagageregelingen bij een vlieg-busreis

Tijdens de boeking kunt je aangeven of er naast de handbagage ook ruimbagage wordt meegenomen. De mogelijkheden hiervoor en de bijbehorende kosten kun je terugvinden tijdens het boekingsproces en zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat indien je ervoor kiest de ruimbagage op de luchthaven bij te boeken, veelal hogere kosten van toepassing zijn.

Duurzaam toerisme en onze vlieg-busreizen

Reizen per touringcar is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist je dat reizen per luxe touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer je reist per touringcar produceer je ongeveer 1/3 minder CO₂-uitstoot per gereden kilometer dan wanneer je reist per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro-5 of Euro-6 motoren en onze chauffeurs hebben de cursus "het nieuwe rijden" gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO₂-uitstoot en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO₂-uitstoot. Dat maakt reizen per touringcar niet alleen prettig maar ook nog eens duurzaam!

Een bus- en vlieg-busreis: Wij compenseren de CO₂-uitstoot!

CO₂ is een broeikasgas dat de aarde opwarmt en verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Ook busreizen en vlieg-busreizen veroorzaken deze uitstoot. Wij vinden het belangrijk daar iets aan te doen. Hoewel de bus een van de minst milieubelastende vervoerssoorten is, kiezen wij er toch voor de CO₂-uitstoot van de bus- en vlieg-busreis te compenseren. Je betaalt hier overigens niets voor; de kosten van deze compensatie nemen wij volledig voor onze rekening. Dat doen we door te investeren in duurzame projecten van South Pole, een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd projecten die CO²-uitstoot reduceren ondersteunt.

De Jong Intra Vakanties investeert met deze compensatie in een groot zonne-energie project in Thailand. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi zijn op 10 verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt; dat levert veel schone elektriciteit op. Het project voorziet 65.000 mensen in hun energiebehoefte en creëert honderden nieuwe banen. Een project wat wij van harte ondersteunen!


Brochure bus- en vlieg-busreizen

In onze nieuwe zomerbrochure vind je een uitgebreide keuze aan gevarieerde excursie- en rondreizen naar vele bestemmingen in Europa. Of je nu kiest voor een excursiereis waarbij je vanuit een standplaatshotel per touringcar de mooiste excursies maakt of kiest voor een rondreis door meerdere streken/landen. Onze deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en weten wat goed gastheerschap is. Wil je sneller op je bestemming zijn, maar ter plaatse toch genieten van het gemak van de touringcar? Dan zijn onze vliegbusreizen perfect. Je vliegt naar de bestemming en treft daar op de luchthaven de reisleid(st)er waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Bus- en vliegbusvakanties 2023


Brochure Kerst- en Winterreizen

Ieder seizoen heeft zo zijn charme, in de winterperiode zoeken we meer gezelligheid en warmte binnenshuis. Erop uit gaan in deze periode samen met gelijkgestemden geeft ook veel gezelligheid in de donkere wintermaanden. We hebben dit jaar dan ook weer ons uiterste best gedaan een gevarieerd aanbod samen te stellen voor deze periode.

Zo hebben we het aanbod Kerstmarkt cruises, Kerst- en Oud &Nieuw cruises verder uitgebreid. Afgelopen jaar waren deze reizen zeer geliefd. Onze topreis naar Zwitserland met daarin prachtige routes met de welbekende Zwitserse treinen bieden we ook tijdens de Kerstperiode en in de winter aan. We hebben diverse reizen waarbij een concert van André Rieu is inbegrepen. Ook hebben we op verzoek van onze alleenreizenden klanten een aantal Kerstreizen in ons aanbod genomen zonder éénpersoonskamer toeslag.

Bestel nu deze brochure en ontvang hem binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Kerst- en wintersfeer klein beeld