Vlieg-busreizen

Vlieg-busreizen

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Jan Willem, Busreizen en riviercruise specialist I De Jong Intra Vakanties

Een vlieg-busreis is bij veel van onze klanten favoriet! Het gemak van een snelle heen- en terugreis, maar toch geheel verzorgd op reis met de ervaren chauffeurs en reisleiding van de Jong Intra Vakanties. Wij hopen u ook te mogen begroeten op één van onze prachtige vlieg-busreizen.

Jan Willem

Busreizen en riviercruise specialist

Het comfort van een busreis maar zonder een lange heen- en terugreis en mét een ervaren reisleiding.

Al meer dan 50 jaar organiseert de Jong Intra Vakanties meerdaagse busreizen. Ook op bestemmingen waarvoor onze bussen vanuit Nederland teveel reistijd nodig zouden hebben. De oplossing: een vlieg-busreis!

Met een vlieg-busreis combineert u een prachtige excursie- of rondreis met snel vervoer naar uw bestemming. Zo bespaart u de tijd van de heen- en terugreis, maar gaat u wel geheel verzorgd op reis.

Maak een keuze uit het ruime aanbod van vlieg-busreizen bij de Jong Intra Vakanties!


Zekerheid

Zoals voor alle busreizen geldt ook voor onze vlieg-busreizen dat de Jong Intra Vakanties u zekerheid biedt op het gebied van comfort en veiligheid. Alle vlieg-busreizen worden uitgevoerd met comfortabele touringscars en er geldt zoals u van ons gewend bent een strikte naleving van de rij- en rusttijdenwet. De reizen worden uitgevoerd met ervaren chauffeurs en deskundige reisleiding. Voor de meeste Europese vlieg-busreizen geldt dat er Nederlandssprekende reisleiding aanwezig is. Dit is uiteraard aangegeven bij de reis van uw keuze.


Gegarandeerd vertrek vlieg-busreizen

Veel van onze vlieg-busreizen kennen een gegarandeerd vertrek, uiteraard onder voorbehoud van calamiteiten. Ook voor komend jaar hebben vele van onze gasten al weer een reis geboekt en daar zijn wij heel blij mee. Gezien de huidige situatie willen we toch voorzichtig zijn met gegarandeerd vertrek. Daarom hebben we ervoor gekozen in onze brochure geen melding te maken van de gegarandeerd vertrekken. Op onze website, in ons reserveringssysteem en bij uw reisbureau kunt u eenvoudig terug vinden welke reizen we gedurende het seizoen gegarandeerd door laten gaan. We houden dit voortdurend actueel zodat u ook weet waar u aan toe bent. Uiteraard alles onder voorbehoud van Covid-19.


Vlieg-busreizen: onze topbestemmingen

Vlieg-busreizen Groot-Brittannië en Ierland

Hoge bergen, heldere meren en ruige kusten, maar ook ook gezellig pubs, eeuwenoude kastelen en een gastvrije bevolking. Ierland en Groot-Brittannië hebben hun bezoekers zeer veel te bieden! In Groot-Brittannië en Ierland vindt u een aantal van onze meest geliefde vlieg-busreizen! Bespaar tijd met een vlucht naar uw bestemming doordat u geen gebruik maakt van de reis over land en de ferry-overtochten.

De 13-daagse vlieg-busrondreis All of Ireland is al jaren één van de populairste vlieg-busrondreizen in Ierland. Deze prachtige reis laat u kennis maken met de vele prachtige regio's van Ierland, waaronder steden als Dublin en Cork, maar ook bekende streken als de Wicklow Mountains en de beroemde Ring of Kerry.

De meeste van onze excursie- en rondreizen naar Groot-Brittannië worden uitgevoerd vanuit Nederland. Met een vlieg-busreis naar Groot-Brittannië bespaart u reistijd en een ferry-overtocht.

Luxury Class
De 9-daagse vlieg-busrondreis Orkney en Shetland Eilanden en de 11-daagse vlieg-busrondreis Highlands en Hebriden worden uitgevoerd met onze eigen Luxury Class touringscars. Bij deze reizen is het mogelijk vanuit Nederland te vertrekken (inclusief overtocht IJmuiden-Newcastle), maar ook om de reis te starten op de luchthaven van Newcastle.

Vlieg-busreizen Groot-Brittannië en Ierland

Vlieg-busreizen Italië

Vanwege de afstand is Italië - en dan met name het zuiden van Italië - de ideale bestemming voor een vlieg-busreis. In het programma van de Jong Intra Vakanties vindt u in dit land dan ook de meeste vlieg-busreizen. Een vlieg-busreis Italië is een mooie belevenis!

Zeer geliefd bij onze gasten is de 14-daagse vlieg-busrondreis Sicilië en Zuid-Italië. In een kleine twee weken maakt u kennis met de historie en het natuurschoon van 'de hak van de laars' en het mooie Sicilië.

Ook de 5-daagse vliegreis Ontdek Rome en de 8-daagse vlieg-busrondreis Amalfikust, Napels en Rome zijn al jaren favoriet en worden gemiddeld met een 8,2 door onze klanten beoordeeld.


Nuttige informatie voor onze vlieg-busgasten

Inchecken

Het is voor vele bestemmingen mogelijk om online in te checken. Indien u met alleen handbagage reist kunt u na online inchecken direct doorlopen naar de douane. Indien u ruimbagage heeft, kunt u deze afgeven bij de drop off balie. Het online inchecken is gemakkelijk en kosteloos. Indien het niet mogelijk is om online in te checken (bijvoorbeeld i.v.m. een storing) kunt u ook zonder extra kosten inchecken bij de balie op de luchthaven. Ook kunt u gebruik maken van de incheckapparaten die de diverse luchtvaartmaatschappijen op de luchthaven hebben staan.

Wij adviseren u te allen tijden uiterlijk 2 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn bij reizen binnen Europa. Voor reizen buiten Europa geldt het advies uiterlijk 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.

Vliegtickets

Aangezien luchtvaartmaatschappijen geen papieren tickets meer hanteren, ontvangt u bij uw reisbescheiden een reisschema met alle relevante gegevens betreffende uw vliegreis. Met dit reisschema kunt u zich op de dag van vertrek melden bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt en kunt u op vertoon van uw paspoort inchecken.

Trefpunt

Voor onze groepsreizen zult u de reisleider en de overige groepsleden treffen in de aankomsthal van de luchthaven op uw bestemming. De reisleider zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden. Indien u een reis heeft geboekt waarbij u ‘invliegt’ op een busreis (de busreis met chauffeur en de overige groepsleden vertrekken vanuit Nederland en u legt de heen- en terugreis af met het vliegtuig) wordt u door een taxi- of minibus afgehaald op de luchthaven; de chauffeur zal een bordje met het logo van de Jong Intra Vakanties vasthouden.

Bagageregelingen

Tijdens uw boeking kunt u aangeven of u naast uw handbagage ook ruimbagage wilt meenemen. De mogelijkheden hiervoor en de bijbehorende kosten kunt u terugvinden tijdens het boekingsproces en zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij. Houd er rekening mee dat indien u ervoor kiest uw ruimbagage op de luchthaven bij te boeken, veelal hogere kosten van toepassing zijn.

Duurzaam toerisme

Reizen per touringcar is comfortabel, relaxed en gezellig. Maar wist u dat reizen per luxe touringcar ook het milieu het minst belast? Wanneer u reist per touringcar produceert u ongeveer 1/3 minder CO₂-uitstoot per gereden kilometer dan wanneer u reist per trein. Al onze touringcars zijn voorzien van zuinige en schone Euro-5 of Euro-6 motoren en onze chauffeurs hebben de cursus "het nieuwe rijden" gevolgd. Ten opzichte van de auto produceert de touringcar zo’n 5 keer minder CO₂-uitstoot en ten opzichte van het vliegtuig zelfs zo’n 6 tot wel 16 keer minder CO₂-uitstoot. Dat maakt reizen per touringcar niet alleen prettig maar ook nog eens duurzaam!

Uw bus- en vlieg-busreis: Wij compenseren de CO₂-uitstoot!

CO₂ is een broeikasgas dat de aarde opwarmt en verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Ook busreizen en vlieg-busreizen veroorzaken deze uitstoot. Wij vinden het belangrijk daar iets aan te doen. Hoewel de bus een van de minst milieubelastende vervoerssoorten is, kiezen wij er toch voor de CO₂-uitstoot van de bus- en vlieg-busreis te compenseren. U betaalt hier overigens niets voor; de kosten van deze compensatie nemen wij volledig voor onze rekening. Dat doen we door te investeren in duurzame projecten van South Pole, een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd projecten die CO²-uitstoot reduceren ondersteunt.

De Jong Intra Vakanties investeert met deze compensatie in een groot zonne-energie project in Thailand. In de provincies Saraburi en Kanchanaburi zijn op 10 verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt; dat levert veel schone elektriciteit op. Het project voorziet 65.000 mensen in hun energiebehoefte en creëert honderden nieuwe banen. Een project wat wij van harte ondersteunen!


Brochure bus- en vliegbusreizen en kerst- en winterreizen

In onze nieuwe zomerbrochure treft u een uitgebreide keuze aan gevarieerde excursie- en rondreizen naar vele bestemmingen in Europa. Of u nu kiest voor een excursiereis waarbij u vanuit uw standplaatshotel per touringcar de mooiste excursies maakt of uw keuze laat vallen op een rondreis door meerdere streken/landen. Onze deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en weten wat goed gastheerschap is. Wilt u sneller op uw bestemming zijn, maar ter plaatse toch genieten van het gemak van de touringcar? Dan zijn onze vliegbusreizen perfect. U vliegt naar de bestemming en treft daar op de luchthaven de reisleid(st)er waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Bus- en vliegbusvakanties 2023

Ook onze nieuwe kerst- en winterreizenbrochure is weer te bestellen. In deze brochure vindt u alle prachtige kerstreizen, kerstmarktreizen, winterreizen en onze kerstcruises. Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Kerst- en Winterreizen