Busreizen Duitsland header - AdobeStock 116080083

Busreizen Duitsland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jessy, Busreizen specialist | de Jong Intra Vakanties

Duitsland is zeer geliefd bij onze busklanten. Het Zwarte Woud, Sauerland en Berlijn - het zijn slechts een paar van onze topbestemmingen in Duitsland. Per luxe touringcar met deskundige chauffeur reis je over de Duitse snelwegen snel en comfortabel naar jouw bestemming. Ga je met ons mee?

Jessy

Busreizen specialist

Duitsland is een veelzijdig land met haar schitterende kastelen, prachtige natuurgebieden en historische steden. Een ware beleving en een echte aanrader voor een busreis.


Lees alles over busreizen naar Duitsland

Dé specialist in busreizen Duitsland

Al sinds 1972 staan wij bekend als één van de belangrijkste aanbieders van busreizen in binnen- en buitenland. Of het nu gaat om een busreis naar de Moezel, het Zwarte Woud of een stedentrip naar de prachtige hoofdstad Berlijn, wij bieden de mooiste busreizen naar Duitsland naar vele regio's en bestemmingen. In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Duitsland met een 8,2 en onze chauffeurs zelfs met een 8,9.

In een luxe touringcar en samen met onze deskundige chauffeurs tevens reisleiders nemen wij je graag mee voor een mooie busreis naar Duitsland.

Excursiereizen met de bus naar Duitsland

Comfortabel vanuit één hotel de wonderschone cultuur en prachtige natuur van Duitsland ontdekken? Dat kan met de excursiereizen Duitsland van de Jong Intra Vakanties. De chauffeur is tevens reisleider en neemt je mee naar de mooiste plekjes, zonder dat je iedere dag de koffer opnieuw moet inpakken. De reis start vanaf één van de vele opstapplaatsen in Nederland. Afhankelijk van de gekozen opstapplaats rijden de touringcars diverse routes naar onze wisselplaats in Didam, Gelderland. Bij aankomst op de wisselplaats staat een kop koffie of thee klaar.

Onze excursiereizen zijn zo samengesteld dat je tijdens de reis een mooie afwisseling hebt van natuur, cultuur en vrije tijd. Niet dagelijks vele uren in de touringcar doorbrengen, maar op een prettige manier een bestemming en haar omgeving verkennen met de groep of gewoon op eigen gelegenheid. Op die manier ben je er echt even tussenuit en op een ontspannen manier op vakantie. We verblijven tijdens de excursiereizen altijd in 1 hotel. Mocht de bestemming niet in 1 dag aan te rijden zijn maken we onderweg gebruik van een overnachting.

busreizen, Duitsland, Excursiereizen naar Duitsland

Kerstreizen naar Duitsland

Sfeervolle kerstmarkten met het welbekende drankje glühwein en de Duitse delicatesse Kreppelchen. De kerstreizen naar Duitsland van de Jong Intra Vakanties zijn ieder jaar weer een mooie beleving. Steden aangekleed met kerstversieringen en de daarbij behorende historische centra's geven jouw kerstdagen een bijzondere glans. Beleef een gezellig en warm kerstfeest tijdens één van onze kerstreizen naar Duitsland.


De mooiste regio's voor een busreis door Duitsland

Welke regio gaat u ontdekken?

Ontdek met onze deskundige chauffeurs en tevens reisleider de Duitse Gemütlichkeit, de mooie steden en de prachtige landschappen en kies voor één van onze prachtige busreizen Duitsland. Duitsland is een land om te ontdekken met de busreizen van de Jong Intra Vakanties!

Naast onze busreizen naar Duitsland kunt u uiteraard ook bij ons terecht voor een autovakantie Duitsland of een stedentrip Berlijn per eigen vervoer, trein of per vliegtuig.

Busreizen Berlijn

Natuurlijk mag de prachtige hoofdstad van Duitsland niet ontbreken in het aanbod van busreizen naar Duitsland bij de Jong Intra Vakanties. Wij nemen je graag mee naar deze indrukwekkende stad, die zowel in de zomer als in de winter een ideale bestemming is voor een busreis. Bekijk onze busreizen naar Berlijn of kies voor een mooie kerstreis naar Duitsland.

Busreizen Berlijn

Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een prachtige bergachtige regio in Zuid-Duitsland. Met trekpleisters als de grootste koekoeksklok ter wereld, diverse watervallen en leuke dorpen en stadjes is dit gebied bij de vakantiegangers zeer geliefd.

Het Zwarte Woud ligt helemaal in het zuidoosten van Duitsland en grenst aan Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Het gebied staat voor frisse lucht, imposante bergen, lieflijke dalen en heldere rivieren. Het was een ruig en onherbergzaam gebied tot de monniken zich hier in ca. 1000 n.Chr. vestigden. Zij bebouwden de magere grond en wisten het gezonde klimaat te waarderen. Later werd het Zwarte Woud een bekend kuuroord. Tegenwoordig is het een populair gebied voor toeristen.

In het afgelopen jaar beoordeelden onze gasten de busreizen Zwarte Woud met een 8,2 en de chauffeurs van de busreizen Zwarte Woud zelfs met een 8,9! Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Zwarte Woud.

busreizen, Duitsland, Zwarte Woud

Beieren

Beieren biedt een grote afwisseling aan cultuur en landschap. Grootse gebouwen, gezellige bierlokalen, bijzondere musea en parken maken van München, de hoofdstad van Beieren, een zeer leefbare en aantrekkelijke stad. De grillige Alpentoppen in Zuid-Beieren zijn bij zowel natuur- als cultuurliefhebbers geliefd. In groene dalen liggen barokke kerken, maar ook 18e-eeuwse sprookjeskastelen. Watersporters vinden hun weg naar de vele meren, waar op de Chiemsee een radarboot u naar slot Herrenchiemsee brengt.

Ook Midden-­Beieren, Oost-Beieren en Franken zijn toeristische streken. Een fietstocht langs de Donau voert langs Regensburg, Straubing en Passau. Boven de Donau verheft zich het Walhalla, een 19de-eeuws monument van allure. Via glooiende wijngaarden rond Würzburg, ommuurde stadjes langs de Romantische Strasse en middeleeuwse vakwerkhuisjes doorkruist u het aantrekkelijke Franken.

De Jong Intra Vakanties biedt al jaren een aantal zeer populaire busreizen Beieren aan, waaronder reizen langs de Romantische Straße, de Beierse Alpen en het Frankenland

Busreizen, Duitsland, Beieren

Moezel

Het Moezelgebied dankt haar naam aan de rivier de Moezel die zich door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland kronkelt. Langs de rivier vinden we steile hellingen bezaaid met wijngaarden en bossen. Deze Duitse regio staat bekend om de Moezelwijn, de pittoreske stadjes en mooie landschappen.

Tijdens onze busreis Moezel bezoeken we pittoreske dorpjes, zien we mooie landschappen en natuurlijk krijgen we de gelegenheid om de heerlijke Moezelwijn te proeven. Daarnaast bestaat uiteraard ook de mogelijkheid om een leuk boottochtje te maken over deze prachtige rivier. Ook staat een bezoek aan de historische stad Trier op het programma.

Endingen

In het oude wijnstadje Endingen komt de geschiedenis tot leven. Het middelpunt van het stadje wordt gevormd door een schilderachtig marktplein met een gotische fontein in het midden. Rondom staan imposante gebouwen die de loop van de rijke geschiedenis laten zien. Trapgevels, raamschilderingen en rood zandsteen geven Endingen een gezellige vakantiesfeer. De mooie kerken en de kaasfabriek met museum mogen zeker niet overgeslagen worden bij een bezoek aan Endingen. De omgeving heeft veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in de natuur. En natuurlijk kunt u in dit wijngebied het wijnproeven niet overslaan.

Rheinland Pfalz

Aan de linker Rijnoever, tussen Elzas, Saarland en Rheinhessen ligt de Pfalz als deel van de Bovenrijnse laagvlakte en het westelijke achterland.

De bergketens van Haardt en Wasgau worden tegenwoordig meestal “Pfälzer Wald” genoemd. Op de eerste toppen van het Pfälzer Wald groeien wilde, eetbare kastanjes die eigenlijk alleen maar in Zuid-Europa voorkomen. Maar ook tabak, vijgen, kiwi’s, citroenen, amandelen en abrikozen bloeien tegen de beschutte Oostelijke hellingen en betoveren, dankzij de vele “zon”dagen, met een mediterrane flair. Met een oppervlak van ongeveer 23000 hectare is de Pfalz het grootste en rijkste aaneengesloten wijnbouwgebied van Duitsland. Deze “wijnkelder van het heilige Romeinse Rijk van Duitse Natie” is een heus wandel- en fietsparadijs.

Sauerland

Het Sauerland is een prachtig groen gebied waar talloze kleine gezellige dorpjes zich in de dalen verscholen hebben. Vooral bij Nederlanders is dit een populaire bestemming, niet alleen in de zomermaanden, maar zeker ook voor een korte wintersportvakantie in de wintermaanden. En dat allemaal op slechts een paar uurtjes rijden van Nederland.

Het Sauerland is een geweldige bestemming voor een busvakantie Sauerland, niet alleen vanwege de ligging, maar ook door het prachtige landschap en de pittoreske dorpjes. De aanwezigheid van de stuwmeren, de naaldwouden, de druipsteengrotten en de gezellige plaatsjes als Korbach, Bad Arolsen en Winterberg zorgen voor een afwisselend programma.

Heeft u ook zin in een geheel verzorgde groepsreis? Boek dan snel een busreis Sauerland.

busreizen, Duitsland, Sauerland

Oostzeekust

De Oostzee is een intracontinentale zee, een ondiepe binnenzee die in verbinding staat met de noordelijke Atlantische Oceaan. De Oostzee heeft een afmeting van ongeveer 440.000 vierkante kilometer en een zoutgehalte van maar net 1,5 procent, de gemiddelde diepte bedraagt ongeveer 52 meter. Via de waterwegen Öresund, Grote Belt, kleine Belt, Kattegat, Skagerrak en het Noord-Oostzeekanaal is zij verbonden met de Noordzee.

Aan de Oostzeekust van Vorpommern liggen de oude Hanzesteden Stralsund en Greifswald evenals de eilanden Usedom en Rügen. De bijna 800 jaar oude Hanzestad Stralsund is een stedenbouwkundig kleinood. Het raadhuis met zijn prachtige gevel behoort tot de mooiste profane bouwwerken van Noord-Duitsland. Veel van de oude patriciërshuizen stammen uit de 15e en 16e eeuw. De oude Hanzestad Greifswald heeft net als Stralsund gotische baksteenkerken.

Breege

Breege is een klein, idyllisch havenstadje op het eiland Rügen in Noord-Duitsland. De talrijke kapiteinshuizen met rieten daken langs de Dorfstrasse bieden een leuk aanzicht. Dit is een ideale bestemming als u van fietsen en wandelen houdt. In de zomer meren vele zeiljachten aan en kunt u ook zelf een stukje gaan zeilen. Daarnaast behoren vissen en zwemmen ook tot de mogelijkheden. Vanuit de haven van Breege zijn diverse boottochten mogelijk naar bijvoorbeeld het eiland Hiddensee of Ralswiek.

Thuringen

Thüringen is het geografische midden van Duitsland en heeft een rijk gevarieerd landschap met bergen van bijna duizend meter hoog, ontelbare weiden en eindeloze wouden en natuurparken, talrijke beken, rivieren en meren. Thüringen wordt dan ook het groene hart van Duitsland genoemd en heeft niet minder dan 16.000 kilometer bewegwijzerde wandelpaden, zowel voor de geoefende als de recreatieve wandelaar. Thüringen staat ook bekend als een regio van burchten en kastelen, een uitgesproken goede keuken en een zeer verscheiden culturele achtergrond. U kunt ook in Thüringen terecht om uw geest en lichaam te ontspannen, er is namelijk een groot aanbod aan moderne kuuroorden. Het is dankzij de geneeskrachtige bronnen en mineralen

Bodensee

De Bodensee is een meer in Midden-Europa. Het wordt grotendeels gevoed door de Rijn (Alpenrijn), die het meer in het oosten binnenstroomt en in het westen weer verlaat. De naam komt van het plaatsje Bodman, aan de westpunt. Soms wordt ook de naam Meer van Konstanz gebruikt. Het meer meet 536 km² en heeft een stroomgebied van 11.500 km². Daarmee is het meer het op drie na grootste van Midden-Europa. Het meer behoort tot drie landen: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Er loopt geen grens door het meer, aangezien het staatkundig een condominium is met een gedeelde soevereiniteit. De grootste steden aan het meer zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk.

De Bodensee wordt vooral bezocht tijdens onze busreizen Zwarte Woud.

busreizen, Duitsland, Bodensee

Sachsen

Sachsen, deze dichtbevolkste deelstaat van oostelijk-Duitsland is rijk aan natuur en industrie. De natuur manifesteert zich onder andere in spectaculaire gebergtes met rotswanden en ravijnen. De industrie heeft zijn sporen vooral nagelaten in de historische kern van een aantal steden, zoals Dresden en Leipzig. Zo levert Sachsen een veelzijdigheid aan mogelijkheden voor de toerist en vindt u hier dus een prachtige busreis Sachsen van de Jong Intra Vakanties, uiteraard met een bezoek aan de steden Dresden en Meissen.


Waarom de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een busreis wil je optimaal genieten. De reisadviseurs van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw vakantie een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Sinds 1972 specialist in busreizen

  • Winnaar Nederlandse Vakantie Award 'Beste busvakanties'

  • Maximum aantal deelnemers van 44 personen

  • Gratis omboeken tot 4 weken voor vertrek

  • Ervaren chauffeurs en reisleiding

  • Nog comfortabeler reizen per luxury class touringcar


Brochure bus- en vlieg-busreizen en kerst- en winterreizen

In onze nieuwe zomerbrochure vind je een uitgebreide keuze aan gevarieerde excursie- en rondreizen naar vele bestemmingen in Europa. Of je nu kiest voor een excursiereis waarbij je vanuit een standplaatshotel per touringcar de mooiste excursies maakt of kiest voor een rondreis door meerdere streken/landen. Onze deskundige chauffeurs en gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en weten wat goed gastheerschap is. Wil je sneller op je bestemming zijn, maar ter plaatse toch genieten van het gemak van de touringcar? Dan zijn onze vliegbusreizen perfect. Je vliegt naar de bestemming en treft daar op de luchthaven de reisleid(st)er waarna de reis per lokale touringcar wordt voortgezet.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure Bus- en vliegbusvakanties 2023