Ontdek Noorwegen 12-daagse autorondreis / 12-daagse fly drive

  • Valdresflya - Nationale Toeristenroute Foto: Beitostølen Resort
  • Stegastein uitzichtpunt Aurlandsfjord
  • Lillehammer straatbeeld - Foto: Geir Olsen
  • Sprookje van de Fjorden
  • Lillehammer Openluchtmuseum Maihaugen - Foto: Ian Brodie
  • 37 foto's
  • Autovakanties
  • Fly drives
  • Rondreizen
  • Ontdek
  • Veel bezienswaardigheden
  • Inclusief reisgids
  • NL routebeschrijving
  • Inclusief ontbijt
  • Betoverende uitzichten op de mooiste fjorden

Tijdens deze reis ontdekt u de onwaarschijnlijk mooie fjorden van Noorwegen, zoals de Sognefjord, de Lysefjord en de Geirangerfjord. De wegen liggen als een slinger rondom het water en zorgen na iedere bocht voor een ander uitzicht. Ontdek de fjorden ook vanaf het water tijdens een cruise of met de lokale ferry die u van de ene naar de andere kant brengt. De fjorden worden afgewisseld met steden a

Vervoersmogelijkheden
12-daags programma
  1. Dag 1: Lillehammer
  2. Dag 2: Lillehammer - Beitostølen, ca. 135 km
  3. Volledig 12 daags programma

Over Ontdek Noorwegen

Intro

Tijdens deze reis ontdekt u de onwaarschijnlijk mooie fjorden van Noorwegen, zoals de Sognefjord, de Lysefjord en de Geirangerfjord. De wegen liggen als een slinger rondom het water en zorgen na iedere bocht voor een ander uitzicht. Ontdek de fjorden ook vanaf het water tijdens een cruise of met de lokale ferry die u van de ene naar de andere kant brengt. De fjorden worden afgewisseld met steden als Bergen, Ålesund en de hoofdstad Oslo aan het einde van de reis.


Wilt u een wat rustiger reistempo en overal 2 nachten verblijven, dan kunt u de 17-daagse rondreis reserveren.


Verblijf

Uw hotels

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt. Het is niet mogelijk om de rondreis op basis van halfpension te reserveren. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een ander hotel in de omgeving.


Reist u met 3 personen?

In Noorwegen is een 3-persoonskamer in bijna alle gevallen een 2-persoonskamer met een extra bed. Dit extra bed is een opklapbed of sofabed (dus niet volwaardig). De ruimte in de kamer wordt daardoor beperkt. Voor een optimaal comfort raden we aan een 2- en 1-persoonskamer te reserveren.


Hotels in Noorwegen

U verblijft in een standaard kamer. Deze kamers zijn gemiddeld ca. 10-15 m2 groot en beschikken minstens over een telefoon en televisie. In de badkamer treft u in de meeste gevallen een douche (een bad is niet gebruikelijk), wastafel en toilet. De hotels hebben een (ontbijt)restaurant en soms wat extra faciliteiten als een bar, zwembad of een fitnessruimte. In het algemeen zijn de hotels eenvoudig ingericht, maar prima geschikt voor 1 of 2 overnachtingen tijdens uw rondreis. In veel hotels is het niet mogelijk om met contant geld te betalen. Bij de meeste hotels wordt de kamer niet meer standaard dagelijks schoongemaakt. Er vindt een omslag plaats (milieubesparing) en u dient zelf aan te geven wanneer u uw kamer schoongemaakt wilt hebben.


Locatie

Toon de kaart

Dagprogramma

Activiteiten kunnen van dag wisselen op basis van beschikbaarheid.

Hoogtepunten

- Openluchtmuseum Maihaugen
- Jotunheimen, 'Huis der Reuzen'
- Ga eens per RIB-boot door de Geirangerfjord
- Citybreak Bergen
- Sognefjord
- Stavanger, verrassend leuke stad
- Trendy Oslo

Dagprogramma eigen vervoer

  1. Dag 1: Lillehammer

    De rondreis start in Lillehammer. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel. In Lillehammer mag een bezoek aan het Maihaugen openluchtmuseum niet ontbreken op uw programma. Ga ook eens naar de skischans, waar zelfs in de zomer wordt getraind. U kunt behoorlijk hoog komen en heeft een schitterend uitzicht. In het Norwegian Olympisch Museum is een tentoonstelling over de Olympische Spelen vanaf 1896 tot nu.

  2. Dag 2: Lillehammer - Beitostølen, ca. 135 km

    Beitostølen ligt aan de voet van het Jotunheimen Nationaal Park. Het is een ongerept natuurgebied met hoge bergen, gletsjers en meren. De Galdhøppigen is de hoogste top. Een eldorado voor natuurliefhebbers en wandelaars. Net voor Beitostølen ligt het staafkerkje van Hegge. Geniet in Beitost¢len van de gemoedelijke sfeer en maak een heerlijke (berg)wandeling. 

  3. Dag 3 en 4: Beitostølen - Loen, ca. 245 km

    U neemt afscheid van de bergreuzen en gaat op weg richting de fjorden. Rij via de Nationale Toeristenroute Valdresflya in noordelijke richting. Een woest gebied waar u wellicht rendieren ziet. U verblijft aan de zuidkant van de regio M¢re & Romsdal in Loen en heeft een volle dag om hier rond te rijden. Er is veel te zien en te doen. Het Dalsnibba uitzichtpunt is leuk als het mooi weer is. Geiranger is natuurlijk beroemd vanwege de Geirangerfjord die u op veel manieren kunt bezichtigen. De Trollstigveien is een spectaculaire route met maar liefst 11 haarspeldbochten en een bijzonder uitzichtpunt. Houdt u van Art Nouveau, dan kunt u zelfs tot Ålesund rijden. In 1904 werd deze stad getroffen door een grote brand en opgebouwd in deze stijl.

Dagprogramma met vlucht

  1. Dag 1: Vlucht naar Oslo - Lillehammer

    Na aankomst op de luchthaven, haalt u uw huurauto op en rijdt u langs Hamar met de Olympische schaatshal naar Lillehammer waar een bezoek aan het Maihaugen openluchtmuseum niet mag ontbreken. Ga ook eens naar de skischans, waar zelfs in de zomer wordt getraind. U kunt behoorlijk hoog komen en heeft een schitterend uitzicht. In het Norwegian Olympisch Museum is een tentoonstelling over de Olympische Spelen vanaf 1896 tot nu.

  2. Dag 2: Lillehammer - Beitostølen, ca. 135 km

    Beitostølen ligt aan de voet van het Jotunheimen Nationaal Park. Het is een ongerept natuurgebied met hoge bergen, gletsjers en meren. De Galdhøppigen is de hoogste top. Een eldorado voor natuurliefhebbers en wandelaars. Net voor Beitostølen ligt het staafkerkje van Hegge. Geniet in Beitostølen van de gemoedelijke sfeer en maak een heerlijke (berg)wandeling. 

  3. Dag 3 en 4: Beitostølen - Loen, ca. 245 km

    U neemt afscheid van de bergreuzen en gaat op weg richting de fjorden. Rij via de Nationale Toeristenroute Valdresflya in noordelijke richting. Een woest gebied waar u wellicht rendieren ziet. U verblijft aan de zuidkant van de regio More & Romsdal in Loen en heeft een volle dag om hier rond te rijden. Er is veel te zien en te doen. Het Dalsnibba uitzichtpunt is leuk als het mooi weer is. Geiranger is natuurlijk beroemd vanwege de Geirangerfjord die u op veel manieren kunt bezichtigen. De Trollstigveien is een spectaculaire route met maar liefst 11 haarspeldbochten en een bijzonder uitzichtpunt. Houdt u van Art Nouveau, dan kunt u zelfs tot Ålesund rijden. In 1904 werd deze stad getroffen door een grote brand en opgebouwd in deze stijl. 


Additionele informatie

Bij boeking van een autorondreis kunt u na boeking een gratis reisgids bestellen. U heeft de keuze uit o.a. Marco Polo, ANWB en Baedeker reisgidsen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw reis en uw bestemming. Bekijk de vele bezienswaardigheden, cafés, de lokale keuken, musea en andere tips. U heeft de keuze uit alle reisgidsen die getoond worden, dus mocht u al in het bezit zijn van de reisgids voor uw bestemming, dan bent u vrij om een andere gids te kiezen.

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de reisgids van uw keuze kunt bestellen. Bij last minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek, kunnen we niet garanderen dat de reisgids op tijd bij u geleverd wordt.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • 10 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
  • 1 Overnachting volgens beschrijving op basis van logies
  • Reisbeschrijving
  • Reisgids (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)
Niet inbegrepen
  • Vervoer naar Noorwegen v.v.
  • Huurauto
  • Parkeer-, tol- en entreegelden en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. € 250 - € 300

  • Parkeren
  • Tijdens onze autorondreizen en fly drives zijn parkeerkosten of -plaatsen niet inbegrepen. We krijgen daar regelmatig vragen en opmerkingen over, wat in zekere zin logisch is: u boekt immers een autorondreis. Het is voor ons echter onmogelijk om parkeerplaatsen te reserveren. Niet alle hotels beschikken over eigen parkeerplaatsen en als dit wél het geval is, zijn ze niet te reserveren. In Scandinavië worden op veel (openbare) plekken parkeerkosten gevraagd. In grote steden kan dit oplopen tot € 30 per dag. Vraag bij het inchecken in het hotel altijd direct waar u uw auto het beste kunt parkeren tegen een zo voordelig mogelijk tarief.


Praktische informatie


Nog meer informatie over je vakantie

Wil je meer weten over de vakantiebestemming of het vakantiethema van je keuze? Je leest er alles over op onze handige informatiepagina's vol met praktische informatie en leuke tips voor een onvergetelijke vakantie met de Jong Intra Vakanties.

Lees meer over je vakantieland

Lees meer over je vakantiethema

Lees meer over je vakantiebestemming


Anderen bekeken ook