Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Zoeken
Persoonlijk contact?    0180-457803
Welkom terug!
Bekijk hier uw recent
bekeken of bewaarde reizen.

IJsland

IJsland is uniek en heeft een magische aantrekkingskracht. Op iets meer dan drie uur vliegen vanaf Amsterdam treft u een grote verscheidenheid aan natuurverschijnselen: in het prachtige, ruige landschap liggen grillige rotsformaties, kraters, vulkanen, sneeuwvlaktes, indrukwekkende gletsjers en vele watervallen.

Lees alles over IJsland

 • 45 jaar ervaring
  Ruim 45 jaar uw betrouwbare reisorganisatie
 • Altijd bereikbaar
  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar
 • Veilig op vakantie
  ANVR SGR KTB Calamiteitenfonds

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
December 2017
Januari 2018
Februari 2018
Intro
Snel door naar

Lees alles over IJsland

Goed voorbereid op vakantie

Nergens anders vindt u zo'n hoeveelheid aan natuurwonderen bij elkaar als in IJsland. In het westen treft u lavaformaties, geothermische activiteiten, de Westfjorden met hoge rotsformaties en vele (zee)vogelkolonies. Het noorden van IJsland kent een groot scala aan landschappen met het meer van Myvatn met bijzondere lavaformaties als hoogtepunt. Vanuit het Oosten van IJsland bereikt u de grootste gletsjer van Europa, de Vatnajökull (8000 km²). Het centrale binnenland van IJsland wordt gekenmerkt door rauwe en woeste natuur, stomende hete bronnen, actieve en stille vulkanen en kratermeren. In het Zuidelijk gedeelte van IJsland is de combinatie van natuur en cultuur het sterkst. Een mooie kustlijn, de Blue Lagoon, de waterval Gulfoss en de geothermische velden van Geysir zijn enkele hoogtepunten. Bijzonder is het Nationale Park Thingvellir, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 20 vakanties in IJsland

Vervoer

Vervoer in IJsland

IJsland heeft een goed geasfalteerde ringweg rond het hele eiland. Deze is goed begaanbaar; in april en de eerste helft van mei kan er nog sneeuw liggen. Het binnenland is ruiger en vaak alleen toegankelijk voor auto's met een vierwielaandrijving.

Reisdocumenten

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart. Uw reisdocument dient na vertrek uit IJsland nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.

Seizoenen

Klimaat

Dankzij de warme golfstroom heeft IJsland een koel zeeklimaat en is het veel minder koud dan men vaak denkt. De winters zijn mild en de zomers koel. Het weer is wél erg wisselvallig en onvoorspelbaar.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in IJsland twee uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het een uur vroeger.

Cultuur in IJsland

Overal in IJsland treft u de overblijfselen van en herinneringen aan de eerste bewoners van het eiland, de Vikingen. Ook op het gebied van muziek en zang heeft IJsland veel te bieden. Kleurrijke festivals en thematische tentoonstellingen vindt u gedurende het hele jaar en door het hele land. Het Reykjavik Kunst Festival wordt jaarlijks in mei/juni gehouden.

Eten en drinken

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want overal serveert men heerlijke verse vis. Lamsvlees zult u vaak op het menu zien. Een IJslandse maaltijd bestaat voornamelijk uit vlees of vis en aardappelen. Groenten en fruit zult u wat minder vaak zien. IJslanders zijn echte koffiedrinkers en u zult dan ook veel koffiehuizen aantreffen, met name in Reykjavik.

Taal

In IJsland spreekt men IJslands, 'de taal van de Vikingen'. Echter, bijna iedereen spreekt vloeiend Engels.

IJsland in beeld

 • Landschap IJsland
  Landschap IJsland
 • Godafoss waterval
  Godafoss waterval
 • Strokkur Geiser
  Strokkur Geiser

Populaire vakanties in IJsland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 20 vakanties in IJsland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past