Dwars door Groot-Brittannië

Verschillende reismogelijkheden

Een bijzondere rondreis met vele extra's die u een groot gedeelte van Groot-Brittannië laat zien. Beleef Engeland, Wales & Schotland in 1 reis! Meer reisinformatie

vanaf € 1035 per persoon

of

Routekaart

Routekaart

De aangegeven plaatsen op deze kaart zijn niet de locaties van uw accommodaties, maar geven slechts aan in welke plaatsen uw accommodaties zijn gelegen. De accommodaties kunnen namelijk per vertrekdatum anders zijn.
Klik op een punt van de route voor de dagbeschrijving.

 • Beleef Engeland, Wales én Schotland
 • Inclusief vele extra's
 • Complete reis
 • Inclusief ANWB reisgids
 • Veel inclusief

Dwars door Groot-Brittannië

Tijdens deze rondreis heeft u de mogelijkheid om heel Groot-Brittannië te ontdekken. U combineert Engeland, Wales en Schotland met elkaar en beleeft op deze manier het beste van 3 gebieden tijdens 1 reis. Op culinair gebied heeft elke regio een eigen specialiteit en u zult merken dat de landschappen naar mate u noorderlijk reist, steeds heuvelachtiger worden. Tevens zijn er vele extra's bij deze bijzondere rondreis inbegrepen.

Hoogtepunten
- Londen
- Windsor
- Cotswolds
- Snowdonia National Park
- Yorkshire
- Lake District National Park
- Glasgow
- Fort William
- Inverness
- Edinburgh

 • 15-daagse autorondreis
 • 16-daagse autorondreis inclusief overtochten
 • 15-daagse fly-drive

Dag 1: Londen/Windsor

Londen

U gaat op eigen gelegenheid naar uw eerste accommodatie in de omgeving van Londen/Windsor en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Londen wordt als een van de vier wereldsteden beschouwd, en met recht! Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Londen Eye en Tower Bridge. Maar Londen is ook een stad met veel groene longen. Er zijn meer dan honderd parken waarvan de bekendste Hyde Park nabij Buckingham Palace. Kortom, meer dan de moeite waard om een dag sightseeing in te plannen. Ten westen van de stad, even voorbij Heathrow Airport, ligt de plaats Windsor welke voornamelijk bekend is vanwege het Windsor Castle, een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie. Tevens bevind zich hier één van de negen wereldwijde Legoland parken.

Dag 2 en 3: Londen - Cotswolds, ca. 165 km

Universiteit Oxford

U gaat opweg naar de regio Cotswolds. Breng een bezoek aan universiteitsstad Oxford welke wegens de harminische architectuur ook wel 'stad der dromerige spitsen' wordt genoemd. Als u opzoek bent naar ontspanning raden wij u aan om een bezoek te brengen aan het bekendste kuuroord van Engeland, Bath. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. De entree voor Shakespeare's Birthplace, het huis waar hij geboren is en in is opgegroeid, in Startford-upon-Avon, zit bij uw reis inbegrepen.

Dag 4 en 5: Cotswolds - Snowdonia N.P., ca. 220 km

Harlech Castle

Het Snowdonia Nationaal Park is onovertroffen met haar wilde landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. Richting de kust ligt het Harlech Castle of breng een bezoek aan het Caernarfon Castle, een van de bekendste kastelen van Wales. Een absolute aanrader is een rit per stoomtrein van de Ffestiniog Railway. Het badplaatsje Llandudno heeft een sierlijk gevormde baai, een pier, 's zomers allerlei activiteiten en een kabelbaan naar Great Ormes Head.

Dag 6: Snowdonia N.P. - Yorkshire, ca. 200 km

Yorkshire pudding

Yorkshire staat bekend om de Yorkshire pudding, dat echter tegenwoordig in heel Engeland te verkrijgen is. Ook Yorkshire tea is een bekend fenomeen. Het landschap verieert van een kustlandschap in het westen tot de heuvel van het Peak District in het oosten. In het noorder ligt het natuurreservaat van de Yorkshire Dales.

Dag 7 en 8: Yorkshire - Lake District N.P., ca. 170 km

Lake Windermere

Het Lake District, gelegen in het graafschap Cumbria is een gebied met schilderachtige schoonheid en is het meest populaire nationaal park in Engeland. Met bergtoppen die tot aan de hemel reiken en valleien die uitkijken over diepe, spiegelende meren staat het met recht op de Unesco-Werelderfgoedlijst. De 16 meren zijn gevormd door de ijstijd tot brede trogdalen. U maakt een cruise op een van de bekenste meren van dit gebied, Windermere.

Dag 9: Lake District N.P. - Glasgow, ca. 190 km

Glasgow katherdraal

Na het ontbijt zet u de rondreis voort naar Schotland. Glasgow is de grootste stad van Schotland en een belangrijke industrie- en handelsstad. De belangrijkste winkelstraat is Buchanan Street, de zogenaamde Golden Z is vrijwel volledig autovrij en u kunt u hart ophalen aan de diversiteit van winkels. Glasgow cathedral, Botanic Gardens en het Clyde Auditorium behoren tot de bezienswaardigheden.

Dag 10 en 11: Glasgow - Fort William, ca. 175 km

Jacobite stoomtrein over het Glenfinnan Railway Viaduct

Via het mooie Loch Lomond rijdt u naar Fort William. De plaats ligt in de schaduw van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De regio staat o.a. bekend om de wandelroutes The Great Glen Way en West Highland Way. Fort William is het beginpunt van de Jacobite stoomtrein die we kennen van de Harry Potter films. Mocht u een tocht met deze trein willen maken, raden we u aan om online tickets aan te schaffen i.v.m. de beschikbaarheid van deze toeristische trekpleister.

Dag 12: Fort William - Inverness, ca. 105 km

Loch Ness - Urquhart Castle

Uw eerste stop vandaag is bij het Urquhart Castle aan de westkant van Loch Ness. Dit meer is vooral beroemd geworden vanwege het monster Nessie. U verblijft 1 nacht in Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Wellicht kunt u tuimeldolfijnen spotten aan de Moray Firth. Breng een bezoek aan Inverness Castle, St. Andrews Cathedral of Cawdor Castle.

Dag 13 en 14: Inverness - Edinburgh, ca. 250 km

Edinburgh Castle

Via het prachtige natuurlandschap van het Cairngorms Nationaal Park rijdt u richting de laatste stop van uw rondreis. De blikvanger van de stad is het op een heuvel gelegen Edinburgh Castle. De entree voor dit kasteel zit bij de reis inbegrepen. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten. Op de Royal Mile, vlakbij het kasteel, bevindt zich de Scotch Whisky Experience; een leuke ervaring voor jong en oud om meer te weten te komen over het 'Schotse levenswater'. Een tour en whiskyproeverij (frisdrank voor de kinderen) zit bij de reis inbegrepen. Princes Street is dé straat voor winkelliefhebbers. Sluit de vakantie af in een van de vele gezellige restaurants en pubs.

Dag 15: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel.

Dag 1: Londen/Windsor

U rijdt naar Duinkerken, waar vandaan u overvaart naar Dover en vervolgens gaat u naar uw accommodatie in de omgeving van Londen/Windsor. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Londen wordt als een van de vier wereldsteden beschouwd, en met recht! Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Londen Eye en Tower Bridge. Maar Londen is ook een stad met veel groene longen. Er zijn meer dan honderd parken waarvan de bekendste Hyde Park nabij Buckingham Palace. Kortom, meer dan de moeite waard om een dag sightseeing in te plannen. Ten westen van de stad, even voorbij Heathrow Airport, ligt de plaats Windsor welke voornamelijk bekend is vanwege het Windsor Castle, een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie. Tevens bevind zich hier één van de negen wereldwijde Legoland parken.

Dag 2 en 3: Londen - Cotswolds, ca. 165 km

U gaat op weg naar de regio Cotswolds. Breng een bezoek aan universiteitsstad Oxford welke wegens de harmonische architectuur ook wel 'stad der dromerige spitsen' wordt genoemd. Als u op zoek bent naar ontspanning raden wij u aan om een bezoek te brengen aan het bekendste kuuroord van Engeland, Bath. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. De entree voor Shakespeare's Birthplace, het huis waar hij geboren is en in is opgegroeid,in Startford-upon-Avon, zit bij uw reis inbegrepen.

Dag 4 en 5: Cotswolds - Snowdonia N.P., ca. 220 km

Vandaag staat Wales op het programma. U reist naar het noorden waar u de aankomende 2 nachten zult verblijven. Het Snowdonia National Park is onovertroffen met haar wilde landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. U kunt hier vele uitstapjes maken. Richting de kust ligt Harlech Castle. Een absolute aanrader is een rit per stoomtrein van de Ffestiniog Railway. Of een bezoek aan het kasteel van Caernarfon, een van de bekendste kastelen van Wales. Het badplaatsje Llandudno heeft een sierlijk gevormde baai, een pier, 's zomers allerlei activiteiten en een kabelbaan naar Great Ormes Head.

Dag 6: Snowdonia N.P. - Yorkshire, ca. 200 km

Yorkshire staat bekend om de Yorkshire pudding, dat echter tegenwoordig in heel Engeland te verkrijgen is. Ook Yorkshire tea is een bekend fenomeen. Het landschap varieert van een kustlandschap in het westen tot de heuvels van het Peak District in het oosten. In het noorden ligt het natuurreservaat van de Yorkshire Dales.

Dag 7 en 8: Yorkshire - Lake District N.P., ca. 170 km

Het Lake District, gelegen in het graafschap Cumbria is een gebied met schilderachtige schoonheid en is het meest populaire nationaal park in Engeland. Met bergtoppen die tot aan de hemel reiken en valleien die uitkijken over diepe, spiegelende meren staat het met recht op de Unesco-Werelderfgoedlijst. De 16 meren zijn gevormd door de ijstijd tot brede trogdalen. U maakt een cruise op een van de bekendste meren van dit gebied, Windermere.

Dag 9: Lake District N.P. - Glasgow, ca. 190 km

Na het ontbijt zet u de rondreis voort naar Schotland. Glasgow is de grootste stad van Schotland en een belangrijke industrie- en handelsstad. De belangrijkste winkelstraat is Buchanan Street, de zogenaamde Golden Z is vrijwel volledig autovrij en u kunt u hart ophalen aan de diversiteit van winkels. Glasgow Cathedral, Botanic Gardens en het Clyde Auditorium behoren tot de bezienswaardigheden.

Dag 10 en 11: Glasgow - Fort William, ca. 175 km

Via het mooie Loch Lomond rijdt u naar Fort William. De plaats ligt in de schaduw van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De regio staat o.a. bekend om de wandelroutes The Great Glen Way en West Highland Way. Fort William is het beginpunt van de Jacobite stoomtrein die we kennen van de Harry Potter films. Mocht u een tocht met deze trein willen maken, raden we u aan om online tickets aan te schaffen i.v.m. de beschikbaarheid van deze toeristische trekpleister.

Dag 12: Fort William - Inverness, ca. 105 km

Uw eerste stop vandaag is bij het Urquhart Castle aan de westkant van Loch Ness. Dit meer is vooral beroemd geworden vanwege het monster Nessie. U verblijft 1 nacht in Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Wellicht kunt u tuimeldolfijnen spotten aan de Moray Firth. Breng een bezoek aan Inverness Castle, St. Andrews Cathedral of Cawdor Castle.

Dag 13 en 14: Inverness - Edinburgh, ca. 250 km

Via het prachtige natuurlandschap van het Cairngorms Nationaal Park rijdt u richting de laatste stop van uw rondreis. De blikvanger van de stad is het op een heuvel gelegen Edinburgh Castle. De entree voor dit kasteel zit bij de reis inbegrepen. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten. Op de Royal Mile, vlakbij het kasteel, bevindt zich de Scotch Whisky Experience; een leuke ervaring voor jong en oud om meer te weten te komen over het 'Schotse levenswater'. Een tour en whiskyproeverij (frisdrank voor de kinderen) zit bij de reis inbegrepen. Princes Street is dé straat voor winkelliefhebbers. Sluit de vakantie af in een van de vele gezellige restaurants en pubs.

Dag 15: Edinburgh - Newcastle upon Tyne, ca. 195 km

Na het ontbijt rijdt u naar Newcastle upon Tyne, waar u aan het eind van de middag inscheept aan boord van een van de ferry's van DFDS. U overnacht in een comfortabele hut met douche en toilet op basis van logies.

Dag 16: Einde rondreis

De rondreis eindigt in de haven van IJmuiden. Nadat u van boord bent gereden, reist u op eigen gelegenheid naar huis.

Dag 1: Londen/Windsor

Londen

U vliegt naar Londen, de hoofdstad van Engeland. U haalt uw huurauto op en rijdt naar uw accommodatie in de omgeving van Londen/Windsor. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Londen wordt als een van de vier wereldsteden beschouwd, en met recht! Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Londen Eye en Tower Bridge. Maar Londen is ook een stad met veel groene longen. Er zijn meer dan honderd parken waarvan de bekendste Hyde Park nabij Buckingham Palace. Kortom, meer dan de moeite waard om een dag sightseeing in te plannen. Ten westen van de stad, even voorbij Heathrow Airport, ligt de plaats Windsor welke voornamelijk bekend is vanwege het Windsor Castle, een van de officiële residenties van de Britse koninklijke familie. Tevens bevind zich hier één van de negen wereldwijde Legoland parken.

Dag 2 en 3: Londen - Cotswolds, ca. 165 km

Universiteit Oxford

U gaat opweg naar de regio Cotswolds. Breng een bezoek aan universiteitsstad Oxford welke wegens de harminische architectuur ook wel 'stad der dromerige spitsen' wordt genoemd. Als u opzoek bent naar ontspanning raden wij u aan om een bezoek te brengen aan het bekendste kuuroord van Engeland, Bath. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. De entree voor Shakespeare's Birthplace, het huis waar hij geboren is en in is opgegroeid, in Startford-upon-Avon, zit bij uw reis inbegrepen.

Dag 4 en 5: Cotswolds - Snowdonia N.P., ca. 220 km

Harlech Castle

Het Snowdonia Nationaal Park is onovertroffen met haar wilde landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. Richting de kust ligt het Harlech Castle of breng een bezoek aan het Caernarfon Castle, een van de bekendste kastelen van Wales. Een absolute aanrader is een rit per stoomtrein van de Ffestiniog Railway. Het badplaatsje Llandudno heeft een sierlijk gevormde baai, een pier, 's zomers allerlei activiteiten en een kabelbaan naar Great Ormes Head.

Dag 6: Snowdonia N.P. - Yorkshire, ca. 200 km

Yorkshire pudding

Yorkshire staat bekend om de Yorkshire pudding, dat echter tegenwoordig in heel Engeland te verkrijgen is. Ook Yorkshire tea is een bekend fenomeen. Het landschap verieert van een kustlandschap in het westen tot de heuvel van het Peak District in het oosten. In het noorden ligt het natuurreservaat van de Yorkshire Dales.

Dag 7 en 8: Yorkshire - Lake District N.P., ca. 170 km

Lake Windermere

Het Lake District, gelegen in het graafschap Cumbria is een gebied met schilderachtige schoonheid en is het meest populaire nationaal park in Engeland. Met bergtoppen die tot aan de hemel reiken en valleien die uitkijken over diepe, spiegelende meren staat het met recht op de Unesco-Werelderfgoedlijst. De 16 meren zijn gevormd door de ijstijd tot brede trogdalen. U maakt een cruise op een van de bekenste meren van dit gebied, Windermere.

Dag 9: Lake District N.P. - Glasgow, ca. 190 km

Glasgow katherdraal

Na het ontbijt zet u de rondreis voort naar Schotland. Glasgow is de grootste stad van Schotland en een belangrijke industrie- en handelsstad. De belangrijkste winkelstraat is Buchanan Street, de zogenaamde Golden Z is vrijwel volledig autovrij en u kunt u hart ophalen aan de diversiteit van winkels. Glasgow cathedral, Botanic Gardens en het Clyde Auditorium behoren tot de bezienswaardigheden.

Dag 10 en 11: Glasgow - Fort William, ca. 175 km

Jacobite stoomtrein over het Glenfinnan Railway Viaduct

Via het mooie Loch Lomond rijdt u naar Fort William. De plaats ligt in de schaduw van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De regio staat o.a. bekend om de wandelroutes The Great Glen Way en West Highland Way. Fort William is het beginpunt van de Jacobite stoomtrein die we kennen van de Harry Potter films. Mocht u een tocht met deze trein willen maken, raden we u aan om online tickets aan te schaffen i.v.m. de beschikbaarheid van deze toeristische trekpleister.

Dag 12: Fort William - Inverness, ca. 105 km

Loch Ness - Urquhart Castle

Uw eerste stop vandaag is bij het Urquhart Castle aan de westkant van Loch Ness. Dit meer is vooral beroemd geworden vanwege het monster Nessie. U verblijft 1 nacht in Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Wellicht kunt u tuimeldolfijnen spotten aan de Moray Firth. Breng een bezoek aan Inverness Castle, St. Andrews Cathedral of Cawdor Castle.

Dag 13 en 14: Inverness - Edinburgh, ca. 250 km

Edinburgh Castle

Via het prachtige natuurlandschap van het Cairngorms Nationaal Park rijdt u richting de laatste stop van uw rondreis. De blikvanger van de stad is het op een heuvel gelegen Edinburgh Castle. De entree voor dit kasteel zit bij de reis inbegrepen. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten. Op de Royal Mile, vlakbij het kasteel, bevindt zich de Scotch Whisky Experience; een leuke ervaring voor jong en oud om meer te weten te komen over het 'Schotse levenswater'. Een tour en whiskyproeverij (frisdrank voor de kinderen) zit bij de reis inbegrepen. Princes Street is dé straat voor winkelliefhebbers. Sluit de vakantie af in een van de vele gezellige restaurants en pubs.

Dag 15: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U brengt u de auto naar de luchthaven van Edinburgh en stapt u op het vliegtuig richting huis.

 • 15-daagse autorondreis
 • 16-daagse autorondreis inclusief overtochten
 • 15-daagse fly-drive

Inbegrepen
- 14 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Groot-Brittannië en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Vervoer naar Groot-Brittannië v.v.
- Huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Bij ons inclusief!
- Entree Shakespeare's Birthplace
- Cruise op het Lake Windermere
- Entree Edinburgh Castle
- Silver Tour bij Scotch Whisky Experience

Inbegrepen
- Overtocht Duinkerken - Dover met DFDS inclusief normale personenauto (lengte tot 6 meter en hoogte tot 2 meter)
- Overtocht Newcastle - IJmuiden met DFDS inclusief normale personenauto (lengte tot 6 meter en hoogte tot 2 meter
- 1 overnachting aan boord in een comfortabele hut met douche en toilet op basis van logies op de terugreis
- 14 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Groot-Brittannië en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Bij ons inclusief!
- Entree Shakespeare's Birthplace
- Cruise op het Lake Windermere
- Entree Edinburgh Castle
- Silver Tour bij Scotch Whisky Experience

Inbegrepen
- Vlucht naar Londen en terug vanaf Edinburgh
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Huurauto cat. A (Fiat 500 of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal kilometers, CDW- en diefstalverzekering zonder eigen risico en tax. Zie Voorwaarden autohuur Groot-Brittannië
- 14 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Uitgebreide reisbeschrijving
- ANWB Reisgids Ontdek Groot-Brittannië en wegenkaart (na boeking online te bestellen via een link die u van ons ontvangt)

Niet inbegrepen
- Toeslag ander type huurauto
- Parkeer-, tol- en entreegelden

Bij ons inclusief!
- Entree Shakespeare's Birthplace
- Cruise op het Lake Windermere
- Entree Edinburgh Castle
- Silver Tour bij Scotch Whisky Experience

 • 15-daagse autorondreis
 • 16-daagse autorondreis inclusief overtochten
 • 15-daagse fly-drive

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u naar keuze in Bed & Breakfasts of een mix van B&B's, 3* hotels en 4* hotels op basis van logies en ontbijt. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen.

Overnachtingen
1 x omgeving Londen/Windsor
2 x omgeving Cotswolds
2 x omgeving Snowdonia N.P.
1 x omgeving Yorskhire
2 x omgeving Lake District N.P.
1 x omgeving Glasgow
2 x omgeving Fort William
1 x omgeving Inverness
2 x omgeving Edinburgh

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u naar keuze in Bed & Breakfasts of een mix van B&B's, 3* hotels en 4* hotels op basis van logies en ontbijt. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen.

Overnachtingen
1 x aan boord van DFDS (op de terugreis)
1 x omgeving Londen/Windsor
2 x omgeving Cotswolds
2 x omgeving Snowdonia N.P.
1 x omgeving Yorskhire
2 x omgeving Lake District N.P.
1 x omgeving Glasgow
2 x omgeving Fort William
1 x omgeving Inverness
2 x omgeving Edinburgh

Uw accommodatie

Gedurende deze reis verblijft u naar keuze in Bed & Breakfasts of een mix van B&B's, 3* hotels en 4* hotels op basis van logies en ontbijt. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen.

Overnachtingen
1 x omgeving Londen/Windsor
2 x omgeving Cotswolds
2 x omgeving Snowdonia N.P.
1 x omgeving Yorskhire
2 x omgeving Lake District N.P.
1 x omgeving Glasgow
2 x omgeving Fort William
1 x omgeving Inverness
2 x omgeving Edinburgh

 • 16-daagse autorondreis inclusief overtochten

Met de ferry van DFDS

Heenreis:

Indien u deze reis inclusief ferry overtocht boekt, is de ferry van DFDS vanaf Duinkerken naar Dover inbegrepen. De prijzen en beschikbaarheid van de ferry overtocht zijn dynamisch en aan dagelijkse wijzigingen onderhevig. De prijzen in ons systeem zijn richtprijzen en derhalve niet definitief. Nadat de reservering is gemaakt, controleren wij de prijs en beschikbaarheid in het systeem van de ferrymaatschappij. Indien de gewenste afvaart niet meer mogelijk is, bespreken wij het alternatief met u alvorens de boeking definitief te maken.

De overtocht duurt slechts 2 uur en er is elke 2 uur een afvaart, ook 's nachts. Aan boord kunt u een broodje of snack in het Lighthouse Café kopen of genieten van een (warme) maaltijd in het 7 Seas Restaurant. De maaltijden zijn niet vooraf te reserveren. Ook kunt u aan boord winkelen met hoge kortingen ten opzichte van de prijzen op het vasteland. De speelruimte voor kinderen en de Jack's Treasure Hunt-app vermaken de kleintjes.


Terugreis:

Indien u deze reis inclusief ferry overtocht boekt, is de ferry van DFDS vanaf Newcastle naar IJmuiden inbegrepen. De prijzen en beschikbaarheid van de ferry overtocht zijn dynamisch en aan dagelijkse wijzigingen onderhevig. De prijzen in ons systeem zijn richtprijzen en derhalve niet definitief. Nadat de reservering is gemaakt, controleren wij de prijs en beschikbaarheid in het systeem van de ferrymaatschappij. Indien de gewenste afvaart of huttype niet meer mogelijk is, bespreken wij het alternatief met u alvorens de boeking definitief te maken.

De ferry vertrekt aan het einde van de middag rond 17.00 uur vanuit Newcastle en arriveert om ca. 09.45 uur in IJmuiden. Nadat u uw hut heeft gevonden, kunt u het schip verkennen. Er zijn diverse restaurants, variërend van buffet tot pizza tot à la carte. We bieden de overtocht altijd op basis van logies aan. De maaltijden zijn vooraf te reserveren. Na het eten kunt u een drankje drinken in een van de bars of lounges.

Uiteraard kunt u ook winkelen aan boord. Parfumerie, kleding, souvenirs en veel andere artikelen zijn tot laat in de avond te verkrijgen. 

U overnacht in een comfortabele hut. Alle hutten hebben uitstekende bedden en ruimte om kleding op te hangen. Badkamer met douche, toilet, zeep en handdoeken. U heeft de keuze uit diverse huttypes:

 • Binnenhut voor 2-4 personen: deze hutten zijn aan de binnenkant van het schip gelegen en hebben geen raam/patrijspoort. 
 • Buitenhut voor 2-5 personen: deze hutten liggen aan de buitenkant van het schip en hebben een patrijspoort.

Op reis naar Groot-Brittanië na Brexit? Hierbij de belangrijkste praktische informatie:

ID-kaarten
2020 is een overgangsjaar waardoor er in ieder geval tot 2021 nog met een Europese ID-kaart naar Groot-Brittanië gereisd kan worden. Uiteraard is reizen met een paspoort ook mogelijk.

Visa
Er is geen visum nodig voor een stedentrip, rondreis of andere korte reis (minder dan 3 maanden).

Gezondheid
De Europese gezondheidskaart (EHIC) blijft geldig.

Vervoer
Vliegtuigen, veerboten, bussen en treinen worden volgens dienstregeling uitgevoerd. Daarnaast kan er in het Verenigd Koninkrijk auto worden gereden met een Europees rijbewijs.

Bellen en mobiele data
De kosten voor roaming blijven in 2020 gelijk aan het eigen land.

Huur een camper en reis door Groot-Brittannië
Zelf gaan en staan waar u wilt. De variërende landschappen, vriendelijke dorpjes en mooie steden van Groot-Brittannië staan garant voor een fantastische ervaring. Een rondreis met een camper is een unieke manier om Groot-Brittannië te ontdekken!

Meer weten over camperhuur in Groot-Brittannië?

Vraag uw maatwerkofferte aan

 Of liever direct een maatwerkofferte voor uw camperreis door Groot-Brittannië?

Vraag uw maatwerkofferte aan


Veel accommodaties moeten vanuit hun overheid protocollen en regels hanteren die uw verblijf en dat van uw medereizigers zo prettig en veilig mogelijk moeten maken. Dat betekent dat er wijzigingen zullen zijn in het wel, niet of beperkt aanbieden van faciliteiten en in de uitvoering van diensten. Zo kan het zijn dat een zwembad beperkt geopend is of helemaal gesloten, het ontbijt of diner anders worden aangeboden of de schoonmaak van uw kamer of appartement niet meer dagelijks wordt gedaan.

Tijdens bus- en vliegreizen zal het gebruik van mondkapjes verplicht zijn en tijdens onze busreizen zullen er regels zijn met betrekking tot in- en uitstappen, tussenstops, roulatieschema enz. Op onze website en in de reisbescheiden zullen we u zoveel mogelijk van de juiste informatie voorzien, maar het kan voorkomen dat de informatie niet tijdig bij ons bekend is of ons zelfs helemaal niet bereikt.

De volgende maatregelen zijn voor iedereen van kracht:

 1. Houd altijd de afstand aan die in het land van kracht is. Draag een mondkapje daar waar dit niet mogelijk is.
 2. Regelmatig goed en uitgebreid handen wassen
 3. Hoesten en niezen in de elleboog
 4. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg
 5. Vermijd handen schudden
 6. Blijf thuis indien u een van de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°)
 7. Blijf thuis als iemand in uw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
 8. Lees vooraf de specifieke maatregelen van uw reisorganisatie
 9. Volg altijd de specifieke maatregelen en aanwijzingen van personeel dat optreedt namens de reisorganisatie
 10. Betaal met pin of contactloos/mobiel

Hier vindt u een inventarisatie van maatregelen die u onderweg en ter plaatse kunt aantreffen.

Kijk voorafgaand aan uw reis, maar ook tijdens uw vakantie wat vaker op www.nederlandwereldwijd.nl van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vindt u de meest actuele informatie over reizen naar en in het buitenland.

 


Bij boeking van een autorondreis vanaf 5 dagen* kunt u direct na boeking een handige ANWB reisgids en/of wegenkaart bestellen. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op uw autorondreis! Bekijk de vele bezienswaardigheden, café's, de lokale keuken, winkelen en uitgaan in deze handige, compacte reisgids.

De voordelen van de ANWB reisgids:
- Compacte reisgids van 300 pagina's
- Met uitneembare kaart
- Met wandelroutes en excursies
- Tips voor genieten en actief bezig zijn

De voordelen van de ANWB wegenkaart:
- Inclusief stadsplattegronden
- Inclusief plaatsnamenregister

Enkele dagen na boeking ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de ANWB reisgids en/of wegenkaart van uw keuze kunt bestellen.

* Niet geldig voor last-minute boekingen binnen 14 dagen voor vertrek.

Elk mens is uniek. Daarom heeft iedereen specifieke wensen als het om vakanties gaat. Dat begrijpen wij bij de Jong Intra Vakanties als geen ander. Daarom bieden wij u naast ons uitgebreide aanbod voor verschillende bestemmingen ook maatwerk reizen aan!
Na het indienen van uw aanvraag nemen wij contact met u op voor een persoonlijk gesprek over uw wensen. Naar aanleiding van dit gesprek ontvangt u van ons een maatwerkofferte. In uw maatwerkofferte vindt u een voorstel voor uw reis en een duidelijke opgave van de kosten zoals die op dat moment van toepassing zijn. Na het versturen van het maatwerkvoorstel nemen we uiteraard graag met u de tijd om de offerte 100% perfect te laten aansluiten bij uw wensen.
Vraag uw maatwerkofferte aan

8,0

het enige B&B adres dat enigszins in negatieve zin er uit sprong was in Gillamoor (York), Manor Farm: smoezelig en rommelig.De overige waren goed tot zeer goed.