Autovakanties GrootBrittannie hero

Autovakanties Groot-Brittannië

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Heleen

Tijdens mijn bezoek aan Kent in Engeland ontdekte ik juist datgene wat zo kenmerkend is voor het land: de uiterst vriendelijke bevolking, de stad Canterbury waar je heerlijk kunt shoppen in moderne winkels maar waar historie om de hoek ligt. Lekker dolen op de landwegen, prachtige kastelen als Leeds Castle. Engeland met het lieflijke groene landschap en Schotland de ruwe diamant maken een onvergetelijke indruk. Ja, ik ben wel weg van Groot-Brittannië.

Heleen

Autovakanties specialist

Land vol traditie. Engeland en Schotland, je moet er een keer geweest zijn.

Blogs met inspiratie voor uw autovakantie naar Groot Brittannië

Lees alles over onze autovakanties naar Groot-Brittannië

Een autovakantie Groot-Brittannië is dichterbij dan je denkt. Er zijn veel mogelijkheden om een ferry-overtocht te maken of je kunt met het vliegtuig en ter plaatse gebruik maken van een huurauto. Wil je een lange rondreis of juist een korte vakantie? Groot-Brittannië is een ideale bestemming.

Goed voorbereid op autovakantie naar Groot-Brittannië

Voor een autovakantie naar Groot-Brittannië ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of het nu om een autorondreis gaat, een stedentrip of een heerlijke vakantie op de camping, in een hotel of vakantiepark, wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van de mooiste autovakanties naar Groot-Brittannië. Met een autovakantie stap je in je eigen auto om zelf naar de bestemming te rijden. Wil je van de route ook al een vakantie maken met stops en overnachtingen onderweg, raden we een autorondreis aan. Wij regelen dan de accommodaties voor je, natuurlijk geven we ook tips voor bezienswaardigheden onderweg en ben je vrij in de route die je neemt.


Autovakanties naar Groot-Brittannië met de Jong Intra Vakanties

Hoe ziet een autovakantie Groot-Brittannië eruit?

Het voordeel van een autovakantie is dat je iedere minuut van de dag vrij bent om te gaan en te staan waar je wilt. Je kunt zelf bepalen hoe lang je over de heen- en terugreis wilt doen. Wil je rechtstreeks over de snelwegen of kiest je juist voor de langzamere toeristische route, waarbij je langs leuke dorpjes rijdt en prachtige landschappen. De keus is aan jou. Eenmaal op de plaats van bestemming heb je de auto bij de hand. Ideaal voor boodschappen, een uitstapje naar een natuurgebied of een bezoek aan mooie stad. Een autovakantie brengt je naar je bestemming in Groot-Brittannië, gewoon perfect geregeld door de Jong Intra Vakanties. Wat is nu het verschil tussen een autovakantie naar Groot-Brittannië en een autorondreis naar Groot-Brittannië?

Autovakanties naar Groot-Brittannië

Met een autovakantie naar Groot-Brittannië rij je met je eigen auto vanuit huis naar je accommodatie in Groot-Brittannië waar je de vakantie wilt gaan doorbrengen. Je neemt dan de ferry om de oversteek van Nederland naar Groot-Brittannië te maken. Of je kiest ervoor om naar Groot-Brittannië te vliegen en vervolgens met een huurauto door Groot-Brittannië te reizen. Wat boek je bij de Jong Intra Vakanties met een autovakantie naar Groot-Brittannië? Je verzorgt zelf het vervoer met eigen auto en wij regelen de accommodatie ter plaatse. Of dat nu een vakantiewoning, een camping, vakantiepark, hotel of appartement is. Vooraf geregeld is wel zo prettig!.

Autorondreizen naar Groot-Brittannië

Met een autorondreis naar Groot-Brittannië rij je met je eigen auto en de ferry vanuit huis naar de eerste bestemming waar je overnacht of met het vliegtuig en huurauto. Je verblijft niet de hele vakantie in hetzelfde hotel en plaats maar trekt rond. In de ene plaats verblijft je enkele nachten of een week, zo kun je veel zien tijdens je vakantie zonder heel lang te reizen. Iedere dag of elke paar dagen reis je verder naar denvolgende bestemming en geniet je van demomgeving. De Jong Intra Vakanties biedt verschillende mooie autorondreizen naar Groot-Brittannië. Bij al onze autorondreizen is de route goed uitgedacht en ontvang je uitgebreide tips voor je rondreis, bovendien ontvang je een gratis ANWB boekje.


De mooiste regio's voor een autovakantie naar Groot-Brittannië

Welke regio's ga je ontdekken?

Je autovakantie Groot-Brittannië begint al aan boord van de ferry. Vanuit diverse plaatsen in Nederland, België en Frankrijk kun je de oversteek maken naar Groot-Brittannië. Het hangt er vanaf of je eindbestemming in het zuiden is gelegen of juist richting Schotland. Er zijn ferrymaatschappijen die 's nachts varen. Na een heerlijk diner aan boord kun je winkelen, een bioscoopje pakken of nog een afzakkertje nemen in de bar. Na een goede nachtrust in je comfortabele hut, start je de volgende ochtend uitgerust met de autovakantie Groot-Brittannië.

Al onze autovakanties Groot-Brittannië worden door ons tot in de puntjes verzorgd. We hebben veel soorten accommodaties voor je, van een knusse Bed & Breakfast tot een statig oud landhuis.

Het zuiden van Engeland

Het zuiden van Engeland is populair. Kastelen en tuinen vind je in Kent, terwijl richting Devon en Cornwall leuke badplaatsen worden afgewisseld met prachtige natuur en (pre)historische monumenten zoals Stonehenge. Denk ook eens aan een leuke stedentrip Londen. Het midden van Engeland wordt gevormd door de Cotswolds, een streek met een lieflijk landschap en leuke dorpjes met cottages en vakwerkhuizen in de kenmerkende zwart-witte Tudorstijl.

Wales

Wales is een land op zich. Mystiek, magisch, bijzonder en beslist de moeite waard. En ook Schotland is een bijzondere bestemming met kastelen, historische steden, een woest en ongerept landschap en veel cultuur.

Vakantie Wales

Vervoer tijdens je autovakantie Groot-Brittannië

Naar Groot-Brittannië met je eigen Auto

Indien je met je eigen auto reist, kun je per ferry het water oversteken naar Groot-Brittannië. Dit kan vanuit diverse plaatsen in Nederland, België en Frankrijk. Er zijn ferrymaatschappijen die 's nachts varen. Na een heerlijk diner aan boord kun je winkelen, een bioscoopje pakken of nog een afzakkertje nemen in de bar. Na een goede nachtrust in een comfortabele hut, start je de volgende ochtend uitgerust met je autovakantie Groot-Brittannië.

Het is belangrijk om te weten dat, zodra je je in het verkeer begeeft, je links moet aanhouden. In de huurauto zit je stuur aan de rechterkant en wordt er links geschakeld. Je hebt een geldig Nederlands rijbewijs nodig en een ‘Groene Kaart’ die geldig is.


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wil je met je eigen auto op vakantie en ben je nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's zie je hier ook een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen