Autovakanties GrootBrittannie hero

Autovakanties Groot-Brittannië

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Heleen

Tijdens mijn bezoek aan Kent in Engeland ontdekte ik juist datgene wat zo kenmerkend is voor het land: de uiterst vriendelijke bevolking, de stad Canterbury waar je heerlijk kunt shoppen in moderne winkels maar waar historie om de hoek ligt. Lekker dolen op de landwegen, prachtige kastelen als Leeds Castle. Engeland met het lieflijke groene landschap en Schotland de ruwe diamant maken een onvergetelijke indruk. Ja, ik ben wel weg van Groot-Brittannië!

Heleen

Autovakanties specialist

Land vol traditie. Engeland en Schotland u moet er een keer geweest zijn!

Blogs met inspiratie voor uw autovakantie naar Groot Brittannië

Lees alles over onze autovakanties naar Groot-Brittannië

Een autovakantie Groot-Brittannië is dichterbij dan u denkt. Er zijn veel mogelijkheden om een ferry-overtocht te maken of u kunt met het vliegtuig en ter plaatse gebruik maken van een huurauto. Wilt u een lange rondreis of juist een korte vakantie? Groot-Brittannië is een ideale bestemming!

Goed voorbereid op autovakantie naar Groot-Brittannië

Voor een autovakantie naar Groot-Brittannië bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of het nu om een autorondreis gaat, een stedentrip of een heerlijke vakantie op de camping, in een hotel of vakantiepark, wij hebben jarenlange ervaring in het organiseren van de mooiste autovakanties naar Groot-Brittannië. Met een autovakantie stapt u in uw eigen auto om zelf naar uw bestemming te rijden. Wilt u van de route ook al een vakantie maken met stops en overnachtingen onderweg, raden we een autorondreis aan. Wij regelen dan de accommodaties voor u, natuurlijk geven we u ook tips voor bezienswaardigheden onderweg en bent u vrij in de route die u neemt.


Autovakanties naar Groot-Brittannië met de Jong Intra Vakanties

Hoe ziet een autovakantie Groot-Brittannië eruit?

Het voordeel van een autovakantie is dat u iedere minuut van de dag vrij bent om te gaan en te staan waar u wilt. U kunt zelf bepalen hoe lang u over de heen- en terugreis wilt doen. Wilt u rechtstreeks over de snelwegen of kiest u juist voor de langzamere toeristische route, waarbij u langs leuke dorpjes rijdt en prachtige landschappen. De keus is aan u. Eenmaal op de plaats van bestemming heeft u de auto bij de hand. Ideaal voor boodschappen, een uitstapje naar een natuurgebied of een bezoek aan mooie stad. Een autovakantie brengt u naar uw bestemming in Groot-Brittannië, gewoon perfect geregeld door de Jong Intra Vakanties. Wat is nu het verschil tussen een autovakantie naar Groot-Brittannië en een autorondreis naar Groot-Brittannië?

Autovakanties naar Groot-Brittannië

Met een autovakantie naar Groot-Brittannië rijdt u met uw eigen auto vanuit huis naar uw accommodatie in Groot-Brittannië waar u uw vakantie wilt gaan doorbrengen. U neemt dan de ferry om de oversteek van Nederland naar Groot-Brittannië te maken. Of u kiest ervoor om naar Groot-Brittannië te vliegen en vervolgens met een huurauto door Groot-Brittannië te reizen. Wat boekt u bij de Jong Intra Vakanties met een autovakantie naar Groot-Brittannië? U verzorgt zelf het vervoer met eigen auto en wij regelen uw accommodatie ter plaatse. Of dat nu een vakantiewoning, een camping, vakantiepark, hotel of appartement is. Vooraf geregeld is wel zo prettig!

Autorondreizen naar Groot-Brittannië

Met een autorondreis naar Groot-Brittannië rijdt u met uw eigen auto en de ferry vanuit huis naar de eerste bestemming waar u overnacht of met het vliegtuig en huurauto. U verblijft niet de hele vakantie in hetzelfde hotel en plaats maar trekt rond. In de ene plaats verblijft u enkele nachten of een week, zo kunt u veel zien tijdens uw vakantie zonder heel lang te reizen. Iedere dag of elke paar dagen reist u verder naar uw volgende bestemming en geniet u van uw omgeving. De Jong Intra Vakanties biedt verschillende mooie autorondreizen naar Groot-Brittannië. Bij al onze autorondreizen is de route goed uitgedacht en ontvangt u uitgebreide tips voor uw rondreis, bovendien ontvangt u een gratis ANWB boekje.


De mooiste regio's voor een autovakantie naar Groot-Brittannië

Welke regio's gaat u ontdekken?

Uw autovakantie Groot-Brittannië begint al aan boord van de ferry. Vanuit diverse plaatsen in Nederland, België en Frankrijk kunt u de oversteek maken naar Groot-Brittannië. Het hangt er vanaf of uw eindbestemming in het zuiden is gelegen of juist richting Schotland. Er zijn ferrymaatschappijen die 's nachts varen. Na een heerlijk diner aan boord kunt u winkelen, een bioscoopje pakken of nog een afzakkertje nemen in de bar. Na een goede nachtrust in uw comfortabele hut, start u de volgende ochtend uitgerust met uw autovakantie Groot-Brittannië.

Al onze autovakanties Groot-Brittannië worden door ons tot in de puntjes verzorgd. We hebben veel soorten accommodaties voor u, van een knusse Bed & Breakfast tot een statig oud landhuis.

Het zuiden van Engeland

Het zuiden van Engeland is populair. Kastelen en tuinen vindt u in Kent, terwijl richting Devon en Cornwall leuke badplaatsen worden afgewisseld met prachtige natuur en (pre)historische monumenten zoals Stonehenge. Denk ook eens aan een leuke stedentrip Londen. Het midden van Engeland wordt gevormd door de Cotswolds, een streek met een lieflijk landschap en leuke dorpjes met cottages en vakwerkhuizen in de kenmerkende zwart-witte Tudorstijl.

Wales

Wales is een land op zich. Mystiek, magisch, bijzonder en beslist de moeite waard. En ook Schotland is een bijzondere bestemming met kastelen, historische steden, een woest en ongerept landschap en veel cultuur.

Vakantie Wales

Vervoer tijdens uw autovakantie Groot-Brittannië

Naar Groot-Brittannië met uw eigen Auto

Indien u met uw eigen auto reist kunt per ferry het water oversteken naar Groot-Brittannië. Dit kan vanuit diverse plaatsen in Nederland, België en Frankrijk. Er zijn ferrymaatschappijen die 's nachts varen. Na een heerlijk diner aan boord kunt u winkelen, een bioscoopje pakken of nog een afzakkertje nemen in de bar. Na een goede nachtrust in uw comfortabele hut, start u de volgende ochtend uitgerust met uw autovakantie Groot-Brittannië.

Het is belangrijk om te weten dat, zodra u zich in het verkeer begeeft, u links moet aanhouden. In uw huurauto zult u uw stuur aan de rechterkant aantreffen en wordt er links geschakeld. U heeft een geldig Nederlands rijbewijs nodig en een ‘Groene Kaart’ die geldig is.


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wilt u met uw eigen auto op vakantie en bent u nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's vindt u een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen