Moezel Duitsland hero

Vakantie Moezel

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Meerdere keren per jaar breng ik een bezoek aan de Moezel. Stadjes als Trier en Cochem voelen als thuis. Wij nemen altijd de fietsen mee, want langs de rivier kun je heerlijk fietsen. Ieder jaargetijde heeft door de veranderende kleuren van het natuurschoon aan de Moezel zijn charme. We vinden het ook altijd erg leuk om bij een wijnboer wijnen te proeven, zo vinden we iedere keer iets lekkers om mee naar huis te nemen.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expertDe Duitse Moezel is de belichaming van de Duitse romantiek en de gemoedelijke Duitse wijnsfeer. Echter ligt slechts een derde van de 545 km lange Moezel in Duitsland. Ze ontspringt in de Vogezen en stroomt dus voor het grootste gedeelte door Frankrijk.

Bestemmingen

Onze aanbevelingen voor Vakantie Moezel


Naar de Moezel met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vind je een ruime keus aan vakanties naar de Moezel. De Moezel is een ideale vakantiebestemming vanuit Nederland, binnen enkele uren rijd je in een totaal andere omgeving langs wijnranken, bergen en de kronkelige Moezel die altijd inspireert en vooral ontspant. Of je nu kiest voor een vakantie met eigen auto in een gezellig hotel met Duitse ambiance, een riviercruise of een busreis. Wij bieden een ruime keus voor jouw droomvakantie naar de Moezel.

Riviercruises naar de Moezel

Bij de Jong Intra Vakanties heeft u een ruime keuze uit riviercruises naar de Moezel. Een riviercruise is een ideale manier van reizen, u stapt aan boord in Arnhem of Rotterdam en hoeft maar 1 keer uw koffer uit te pakken. Een hele ontspannen manier van reizen en u ziet veel, u vaart langs gezellige plaatsjes en uiteraard meren we iedere dag ergens anders aan om een leuk wijnstadje aan de Moezel te bezoeken.

Gaat u liever met de bus of met eigen auto? Bekijk dan snel onze busreizen naar de Moezel of onze autovakanties naar de Moezel.

Autorondreizen, Duitsland, Rijn en Moezel

Goed voorbereid op vakantie naar de Moezel

De schilderachtige Moezel kronkelt met scherpe bochten door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Tijdens een autovakantie langs de Moezel krijg je waarschijnlijk met dezelfde bochten te maken, zeker als je de gezellige Moezelstadjes gaat bezoeken. Het Moezelgebied biedt verder naast prachtige wijnen ook veel natuur. Dat wordt genieten tijdens jouw autovakantie langs de Moezel.

Uitstapjes langs de Moezel

Het Moezeldal is wereldberoemd vanwege de bekende wijnen die er vandaan komen en een eeuwenoude rijke cultuurgeschiedenis die ver terug gaat tot de Romeinse en Keltische tijd. Tijdens uw autovakantie Moezel komt u hiervan overblijfselen tegen die goed bewaard zijn gebleven in de valleien. Tientallen burchten en kastelen zijn langs de rivier te vinden. In de Moezel draait alles om wijn. Elk dorpje heeft zijn eigen wijnfeest met de nodige folklore. Dat zult u zeker gaan tegen komen.

Indien u andere autovakanties zoekt in andere regio's adviseren wij u om eens te kijken bij ons aanbod autovakanties Duitsland of bekijk onze autovakanties Zwitserland. Wij zorgen er voor dat bij de bestemming van uw keuze u een perfecte accommodatie bij kunt boeken.

Bernkastel Kues

Bernkastel Kues, wordt gekenmerkt door prachtige vakwerkhuizen in het oude centrum en ligt tussen de wijnvelden aan de Moezel. Bernkastel ligt aan de rechteroever en Kues aan de linkeroever, het is een leuk gezellig en fotogeniek plaatsje om een keer te bezoeken en doorheen te struinen. En natuurlijk ook hier genoeg mogelijkheden voor het proeven van de wijnen. Bent u een liefhebber van deze wijnen, vergeet dan ook niet het Moezelwijn Museum te bezoeken.

Cochem

Cochem is een klein toeristisch plaatsje gelegen aan de Moezel en een echte must-see. De sfeer is gezellig, de omgeving is prachtig met de wijnvelden langs de bergwanden. In het centrum zijn er genoeg mogelijkheden om te proeven van het heerlijke Duitse gebak, de wijnen en de gezellige Duitse gemütlichkeit. Bezoek vooral ook de Rijksburcht Cochem die kenmerkend is in het landschap en zichtbaar is op de bekende foto's van Cochem. Vanuit Cochem kunt u ook verschillende boottochtjes maken over de Moezel.

Koblenz

Koblenz is gelegen aan de monding van de Moezel en de Rijn, u vindt er goede restaurants, vakwerkhuizen, een eeuwenoude vesting, schattige kerkjes en prachtige vergezichten over de Moezel en de Rijn. U kan hier dan ook makkelijk een dag doorbrengen met een mix van geschiedenis, cultuur en gezelligheid. Er zijn ook hier genoeg winkelcentra en terrassen om een lekker Duits biertje te drinken. Een echte aanrader is de Kabelbaan van Koblenz. Deze kabelbaan is één van de modernste kabelbanen in Europa en neemt u mee vanaf de Konrad Adenauer-Ufer naar het kabelbaanstation bij vesting Ehrenbreitstein. In de gondel heeft u een prachtig uitzicht over de Deutsches Eck, de plaats waar de Rijn en Moezel samenstromen.

Trier

Trier, ook wel het Rome aan de Moezel genoemd, is de oudste stad van Duitsland. Naast dat het een gezellige stad is met leuke restaurants, terrasjes en winkels is er ook op het gebied van cultuur genoeg te ontdekken in Trier. Deze prachtige oude stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis. Veel overblijfselen stammen uit de Romeinse tijd zoals bijv. de Porta Nigra, het Amfitheater en de Keizerlijke Thermen. Er is hier genoeg te zien voor een verblijf van minstens 1 of meerdere dagen.


Reizen naar de Moezel

Met de eigen auto naar de Moezel

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, het Moezeldal is vanuit Utrecht ca. 3,5 uur rijden. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kun je vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen nog regelmatig alleen met contant geld mogelijk is. Houd in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

In een aantal grote steden is een milieusticker verplicht.

Met de boot naar de Moezel

Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. Je wordt verwelkomd aan boord, pakt één keer je koffer uit en maakt toch een rondreis. Een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk vanaf de rivier en natuurlijk op de kade te zien.

Laat je reis al bij uw voordeur beginnen en boek de unieke taxiservice bij, ook kun je een riviercruise vaak helemaal compleet maken met bijvoorbeeld een pre-night, waarbij je al de avond voor vertrek kunt inschepen. In alle gevallen staan onze bootreizen garant voor een heerlijke vakantie.

Met de bus naar de Moezel

Geen zin om zelf te rijden? We bieden ook een volledig verzorgde excursiereis per bus aan naar de Moezel. Nadat je bij de opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar je vakantiebestemming. Vanuit de plaats van bestemming maken we excursies zodat je onbekommerd kunt genieten van de mooie omgeving en het gezelschap. Onze deskundige chauffeur en reisleiding zorgt dat het jou aan niets ontbreekt.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie is te lezen op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland