Rijn Duitsland hero

Vakantie Rijn

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Nergens in Europa vindt u een zo'n grote concentratie aan bezienswaardigheden die voorkomen in mythen, sages en zelfs sprookjes als hier in het Rijndal. Het middenstuk van de de Rijn wordt dan ook wel de Romantische Rijn genoemd. De UNESCO heeft het Boven Midden Rijndal niet voor niets tot Werelderfgoed benoemd. Genoeg bezienswaardigheden voor een mooie vakantie dichtbij huis!

Jenny

Duitsland expert

De Rijn en het Rijndal is een bij toeristen geliefd vakantiegebied. U kunt gemakkelijk met uw auto langs de oevers van de rivier rijden. Langs de Rijn vindt u bergen met eeuwenoude romantische dorpen en veel kastelen en ruïnes.


Naar de Rijn met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een ruime keus aan vakanties naar de Rijn en het Rijndal. Het Rijndal is een ideale vakantiebestemming vanuit Nederland, binnen enkele uren rijdt u in een totaal andere omgeving langs wijnranken, bergen en de kronkelige Rijn die vol verhalen zit. Of u nu kiest voor een vakantie met eigen auto in een gezellig hotel met Duitse ambiance, een riviercruise of een busreis. Wij bieden u een ruime keus voor uw droomvakantie naar de Rijn en het Rijndal.

Riviercruises naar de Rijn

Bij de Jong Intra Vakanties heeft u een ruime keuze uit riviercruises naar de Rijn. Een riviercruise is een ideale manier van reizen, u stapt aan boord in Arnhem of Rotterdam en hoeft maar 1 keer uw koffer uit te pakken. Een hele ontspannen manier van reizen en u ziet veel, u vaart langs gezellige plaatsjes en uiteraard meren we iedere dag ergens anders aan om een leuk wijnstadje aan de Rijn te bezoeken.

Gaat u liever met de bus of met eigen auto? Bekijk dan onze busreizen naar de Rijn en het Rijndal of onze autovakanties naar de Rijn en het Rijndal.

Liever een riviercruise over de Moezel? Wij bieden ook diverse routes over de Moezel per boot.

/riviercruises Rijn

Goed voorbereid op vakantie naar de Rijn

De Rijn en het Rijndal is een prachtig gebied voor vakantie, vlakbij Nederland en de mogelijkheden zijn heel divers. U kunt gemakkelijk met uw auto langs de oevers van de rivier rijden. Maar de Rijn is natuurlijk ook geschikt om te fietsen of te wandelen. Langs de Rijn vindt u bergen met eeuwenoude romantische dorpen en veel kastelen en ruïnes. In de dorpjes, die omgeven worden door bergen met wijnranken, hangt een ontspannen sfeer en heeft ieder dorpje zijn eigen charme en vaak ook zijn eigen wijn, die u natuurlijk kunt proeven.

Uitstapjes langs de Rijn

Aan elke burcht langs de Rijn is wel een sage of legende verbonden. De meest bekende is het verhaal van de Loreley, Deze steile rots dankt haar naam aan de mooie waternimf Lore, die met haar mooie gezang en het kammen van haar lange gouden haren de schippers betoverde. Deze letten niet meer op de gevaarlijke stroomversnellingen en sloegen op de rotsen te pletter. De meeste rivierschepen maken even een stop bij deze rots om het verhaal van Loreley te vertellen, aan de rots is zelf echter niet zoveel te zien. Er zijn veel leuke steden en dorpen langs de Rijn die uw bezoek meer dan waard zijn!

Bezoekt u leuke steden en dorpen zoals Bingen, Rüdesheim am Rhein, Assmannshausen, Bacharach, Sankt Goar, Kestert en Boppard.

Remagen

Het oude stadje Remagen dankt zijn aantrekkelijkheid aan de ligging aan de Rijn, vlakbij het Ahrdal. Vanuit Remagen kunt u alle kanten uit. Denk bijvoorbeeld aan een fiets- of wandeltocht langs de Rijn, een excursie naar de Moezel met zijn prachtige steden als Cochem en Trier, of een
uitstapje naar het schilderachtige Ahrdal met zijn uitgestrekte wijngebieden en wijnkelders. U kunt vanaf Remagen ook een dagtocht maken naar de steden Keulen, Bonn of Koblenz of zelfs een boottocht maken over de Rijn.

De niet al te hoge groene bergen onderstrepen de rustige en gemoedelijke sfeer. Remagen is de perfecte bestemming voor een onbezorgde vakantie. In de omgeving vindt u de fietsroute Rijn-Ahr, deze loopt van Keulen via Koblenz naar Boppard. Langs Remagen loopt de mooie Rijn Höhen wandelweg. Keulen ligt op ca. 50 km, Koblenz ca. 35 km. en de prachtige stad Cochem aan de Moezel op ca. 70 km.

Rüdesheim

Dat Rüdesheim de hoofdstad is van het Rheingau-wijngebied, is in de sfeer van het plaatsje goed te merken. In de knusse straten vindt u ontelbare wijnlokalen waar u op een ontspannen wijze kunt kennismaken met de plaatselijke specialiteit. De grootste concentratie van deze gelegenheden bevindt zich in de Drosselgasse, één van Duitslands beroemdste wijnstraten. Met name in de zomer, wanneer Rüdesheim wordt overspoeld door toeristen, is het in het nauwe steegje een drukte van belang.

In de Brömserburg, het indrukwekkende kasteel dat eeuwenlang de stoere bewaker van Rüdesheim was, is tegenwoordig een wijnmuseum gevestigd. Voor wie even genoeg heeft van de wijn staan er enkele opties open. Eén daarvan is Siegfrieds Mechanisches Musikkabinet, een klein museum met een grappige en unieke collectie mechanische speeldozen en muziekinstrumenten. Het andere is een plezierig ritje de berg op. Vanuit de Oberstrasse in het centrum vertrekt een kabelbaan die je schuin omhoog naar het Niederwald Denkmal voert. Vanaf daar heeft u een geweldig uitzicht over de Rijnvallei.

TIP: In Rüdesheim bevinden zich enkele van de meest geliefde hotels van Duitsland, zoals het zeer centraal gelegen Hotel Lindenwirt, het door klanten hooggewaarde Hotel Altdeutsche weinstube en het leuke en voordelige Hotel Felsenkeller, dat zich direct naast de kabelbaan bevindt.


Reizen naar de Rijn

Met uw eigen auto naar de Rijn

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, het Rijndal is vanuit Utrecht ca. 3 uur rijden. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kunt u vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen vaak alleen met contant geld mogelijk is. Houd u in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

In een aantal grote steden is een milieusticker verplicht.

Met de boot naar de Rijn

Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. U wordt verwelkomd aan boord, pakt één keer uw koffer uit en maakt toch een rondreis. Een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk vanaf de rivier en natuurlijk op de kade te zien.

Laat uw reis al bij uw voordeur beginnen en boek de unieke taxiservice bij, ook kunt u uw riviercruise vaak helemaal compleet maken met bijvoorbeeld een pre-night, waarbij u al de avond voor vertrek kunt inschepen. In alle gevallen staan onze bootreizen garant voor een heerlijke vakantie!

Met de bus naar de Rijn

Geen zin om zelf te rijden? We bieden ook een volledig verzorgde excursiereis per bus aan naar de Rijn en het Rijndal. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming. Vanuit de plaats van bestemming maken we excursies zodat u onbekommerd kunt genieten van de mooie omgeving en het gezelschap. Onze deskundige chauffeur en reisleiding zorgt dat het u aan niets ontbreekt.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie is te lezen op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland