Duitsland

Riviercruises Duitsland

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

Duitsland is een geweldige bestemming voor riviercruises. De gezellige steden en afwisselende rivieroevers zijn in ieder seizoen de moeite waard en bij de Jong Intra Vakanties vind je dan ook een grote variatie aan schepen en vaargebieden. Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte riviercruise door Duitsland.

Manon

Riviercruise specialist

Denk aan een riviercruise, dan is de kans groot dat je aan een vakantie op een Duitse rivier denkt. Een riviercruise over de Rijn, Moezel, Saar, Main of Neckar biedt een uitstekende manier om Duitsland te ontdekken. Het zijn al lang niet meer alleen de bekende Rijnreizen die Duitsland te bieden heeft. Ook een riviercruise over meerdere Duitse rivieren, zoals een riviercruise over de Rijn en Moezel, behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. De riviercruises naar Duitsland behoren dan ook al jaren tot de meest geliefde reizen van de Jong Intra Vakanties.

Onze aanbevelingen voor een riviercruise Duitsland

Lees alles over riviercruises in Duitsland

Goed voorbereid op riviercruise door Duitsland

De riviercruises door Duitsland zijn een uitstekende manier om ons buurland te ontdekken of verder te verkennen. De Rijn, de Moezel, Saar, Main en de Neckar zijn allemaal uniek en allemaal uitstekend geschikt voor een fijne cruisevakantie. Over welke rivier je ook vaart, je bent verzekerd van een heerlijke reis. Aan boord kun je genieten van de prachtige rivieren, interessante steden en de afwisselende natuur die ons buurland te bieden heeft.

Wanneer ga jij op riviercruise naar Duitsland?

In ieder jaargetijde kun je tijdens een riviercruise over de Duitse rivieren genieten van prachtige landschappen en gezellige steden en dorpen. In het voorjaar komt de natuur tot leven en zijn de temperaturen al snel aangenaam. De zomer is het seizoen van felgroene wijnranken die de oevers van de Rijn, Moezel, Saar, Neckar en Main een prachtige kleur geven. In het najaar zijn juist de herfstkleuren van de bossen op o.a. de Rijnoevers meer dan de moeite waard. En dan is er natuurlijk nog de periode rond de feestdagen in december, wanneer diverse kerstcruises en nieuwjaarscruises zorgen voor een gezellige combinatie van een riviercruise en de mooie Duitse steden.

Kerstmarkt-, Kerstcruises en nieuwjaarscruises in Duitsland

Een riviercruise naar Duitsland voor of tijdens de feestdagen in december is een goed idee. In deze periode is Duitsland op zijn best, vooral vanwege de beroemde kerstmarkten. Tijdens een kerstcruises verblijft je aan boord van een van onze schepen en bezoek je gezellige kerstmarkten in diverse Duitse steden. En Oud en Nieuw vier je natuurlijk vieren aan boord van een van onze riviercruises. Alle kerstcruises 2024 naar Duitsland en Oud en Nieuw-cruises naar Duitsland vind je bij ons uitgebreide aanbod van kerst- en winterreizen naar Duitsland.

TIP: Ben je een liefhebber van de Duitse kerstmarkten? Ga dan mee op een van de echte Kerstmarktcruises in 2024. Zo bezoek je in enkele dagen de mooiste kerstmarkten in Duitsland tijdens een heerlijke Kerstmarktcruise naar Duitsland.

Kerstmarkten, Kerstmarkt Keulen

De mooiste riviercruises in Duitsland

Welke riviercruise Duitsland kies jij?

Een riviercruise in Duitsland is in ieder jaargetijde een aanrader. Of je nu in het voorjaar gaat, in de zomer of tijdens de kerstperiode in december. Je stapt in Nederland aan boord en bent al snel in een hele andere wereld. Wijnvelden, kastelen, heuvels en pittoreske plaatsjes wisselen elkaar af langs de groene rivieroevers. Of je nu kiest voor een cruise over de Rijn, een riviercruise over de Moezel of een riviercruise over de Main: Ieder vaargebied in Duitsland heeft zijn eigen charme.

Tijdens een riviercruise Duitsland leer je dit prachtige land beter kennen vanaf het water. je ontdekt tijdens een riviercruise indrukwekkende Duitse steden als bijvoorbeeld Düsseldorf en Rüdesheim. Een riviercruise Duitsland is bij uitstek de manier om een land te leren kennen, zowel vanaf het water als de prachtige steden.

Wij zetten de meest geliefde rivieren voor een riviercruise door Duitsland in 2024 voor je op een rijtje.

Riviercruise over de Rijn

De meeste van onze riviercruises naar Duitsland varen een traject over de prachtige Rijn, één van de belangrijkste waterwegen van Europa. Het is dus niet gek dat riviercruises over de Rijn al jarenlang bekend staan als een Rijnreisje of een Rijncruise.

De Rijn verbindt de Alpen met de Noordzee en onderweg vormt de rivier op sommige plekken de grens tussen landen. Na de beroemde waterval bij Schaffhausen stroomt hij verder naar Basel. Het gedeelte van de Rijn tussen Koblenz en Mainz, wordt ook wel de romantische Rijn genoemd, vanwege de talloze kastelen, Romeinse vestingwerken en steile berghellingen aan weerszijden. Dit is het mooiste stukje van de Rijn en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Een van de hoogtepunten op de Rijn is de Loreley. Hier is de Rijn maar liefst 25 meter diep, maar slechts 113 meter breed, hoe indrukwekkend dit is beleef je alleen door er met een riviercruise met de Jong Intra Vakanties doorheen te varen.

Bij de Jong Intra Vakanties vind je een uitgebreid aanbod van riviercruises over de Rijn voor 2024.

Riviercruises Rijn

Riviercruise over de Moezel

De schilderachtige Moezel is niet de grootste, maar wel één van de bekendste zijrivieren van de Rijn. Door het prachtige landschap en de vele gezellige dorpen behoren riviercruises over de Moezel tot de favorieten reizen van klanten van de Jong Intra Vakanties.

De Moezel ontspringt in de Franse Vogezen en stroomt daarna door het meest beroemde wijnbouwgebied van Duitsland om bij Koblenz over te gaan in de Rijn. In 1963 besloten Adenauer en De Gaulle tot kanalisatie van de Moezel. Alleen al tussen Trier en Koblenz moest een hoogteverschil van 120 meter overwonnen worden. Gelukkig heeft dat allemaal geen invloed gehad op de schoonheid van de Moezel.

De grillige berghellingen langs de bochtige rivier zijn volop begroeid met wijnranken. Met sfeervolle plaatsen als Cochem en Trier – de oudste stad van Duitsland is het Moezeldal de perfecte streek voor jouw vakantie.

Vakantie Moezel

Riviercruise over de Saar

Ook het landschap van de smalle Saar wordt bepaald door wijngaarden. De Saar is een zijrivier van de Moezel en wordt dan ook uitsluitend aangeboden als combinatie riviercruise Rijn-Moezel-Saar.

Na de Saarschleife, een nauwe passage waar de rotsen tot hoog aan de hemel reiken, verandert het landschap in glooiende heuvels, mooie bospercelen, vruchtbare akkers en weelderig grasland. Blikvangers tijdens een riviercruise over de Saar zijn de plaatsen Saarlouis en Saarburg, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

Riviercruise over de Neckar

De Neckar is in de omgeving van Heidelberg op z’n fraaist. De rivier breekt hier door het zuidelijke deel van het Odenwaldgebergte. Deze nauwe doorgang voert langs prachtige rode zandsteenlagen. Verderop zijn in de loop der eeuwen talrijke burchten en kastelen verrezen. Afgewisseld met de vele pittoreske dorpen maakt dit van een riviercruise over de Neckar een heerlijke vakantie.

Riviercruise over de Main

De Main is de enige doorgang naar de beroemde Donau en kronkelt zich vanaf Mainz een weg door het wijngebied ‘het Frankenland’. Deze smalle rivier slingert door een sfeervol en afwisselend landschap. Een riviercruise over de Main biedt een prachtige omgeving met vergezichten en volop bezienswaardigheden in steden als Miltenberg, Aschaffenburg, Würzburg en Bamberg.


Reizen naar jouw riviercruise door Duitsland

De vertrekhaven voor een riviercruise naar Duitsland

Bij de meeste riviercruises naar Duitsland vertrek je eenvoudig vanuit Nederland. In Arnhem of Rotterdam start de riviercruise over de Duitse rivieren en je kunt direct genieten van het prachtige rivierenlandschap. Bij enkele reizen is een bustransfer vanuit Arnhem naar een Duitse haven inbegrepen. Bij de riviercruise van jouw keuze staat de juiste informatie over de vertrekplaats van de riviercruises naar Duitsland.

Tip: Pre-night bij uw riviercruise naar Duitsland

Begin uitgerust aan uw riviercruise naar Duitsland en scheep al op de dag voor vertrek in aan boord. 's Avonds nog de gelegenheid om een drankje te nuttigen in de lounge en kennis te maken met uw medereizigers en het uitgebreide ontbijt de volgende morgen is inbegrepen in de prijs. Na de inscheping van de overige gasten zal het schip in de ochtend vertrekken voor uw riviercruise naar Duitsland. Indien een pre-night bijgeboekt kan worden, vindt u deze in het boekingsproces terug bij de extra's van de betreffende cruise.


Waarom een riviercruise naar Duitsland met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een riviercruise Duitsland wil je optimaal genieten. De reisspecialisten van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw cruisevakantie naar Duitsland een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

 • Groot aanbod riviercruises in Duitsland

 • Alle Duitse rivieren: Rijn, Moezel, Saar, Neckar, Main

 • Exclusieve riviercruises voor de Jong Intra Vakanties met eigen reisleiding

 • Bij veel reizen: optionele Pre-Night

 • Vele excursiemogelijkheden aan boord

 • De Jong Intra Vakanties - dé riviercruisespecialist


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie staat op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

 • Reisdocumenten

 • Geldzaken

 • Openingstijden van winkels

 • Klimaat en beste reistijd

 • Eten en drinken

 • Feestdagen in Duitsland


Brochure Riviercruises

Ben je op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of je nu een kort uitstapje wilt maken of 17 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan jou.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of je aan boord stapt van een 3-, 4- of een 5-sterren schip, de bemanning maakt het je meteen al naar de zin. Je voelt je bij de eerste stap op de loopplank al van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Grote pluspunten zijn dat jouw hotel met je meereist en dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruise 2024