Riviercruises Duitsland - AdobeStock 529203355

Riviercruises Duitsland

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Jan-Willem

Vooral in december breng ik graag een bezoek aan Keulen, uiteraard vanwege de kerstmarkten. Maar ook in de zomer is deze Duitse stad bijzonder gezellig. Veel terrassen, cafés en restaurants, de imposante Dom en natuurlijk uitstekende winkelmogelijkheden.

Jan Willem

Busreizen en riviercruise specialist

Een riviercruise over de prachtige rivieren de Rijn en de Moezel, Saar, Main en Neckar biedt u een uitstekende manier om Duitsland te ontdekken.


Lees alles over riviercruises Duitsland

Goed voorbereid op riviercruise door Duitsland

De riviercruises door Duitsland zijn een uitstekende manier om ons buurland te ontdekken of verder te verkennen. De Rijn, de Moezel, Saar, Main en de Neckar zijn allemaal uniek en allemaal uitstekend geschikt voor een fijne cruisevakantie. Over welke rivier u ook vaart, u bent verzekerd van een heerlijke reis. Aan boord kunt u genieten van de prachtige rivieren, interessante steden en de afwisselende natuur die ons buurland te bieden heeft.


Populaire riviercruises in Duitsland

Welke riviercruise Duitsland kiest u?

Een riviercruise Duitsland is in ieder jaargetijde een aanrader. Of u nu in het voorjaar gaat, in de zomer of in december. U stapt in Nederland aan boord en bent al snel in een hele andere wereld. Wijnvelden, kastelen, heuvels en pittoreske plaatsjes wisselen elkaar in snel tempo af. Of u nu kiest voor een cruise over de Rijn, over de Moezel of over de Neckar ieder gebied heeft zijn charme.

Tijdens een riviercruise Duitsland leert u dit prachtige land beter kennen vanaf het water. U heeft tijdens de riviercruise de mogelijkheid indrukwekkende Duitse steden te ontdekken als bijvoorbeeld Düsseldorf en Rüdesheim. Een riviercruise Duitsland is bij uitstek de manier om een land te leren kennen, zowel vanaf het water als de prachtige steden.

Naast onze riviercruises Duitsland bent u uiteraard ook bij ons aan het juiste adres voor een riviercruise over de Donau of een riviercruise door Nederland.

Wilt u volledig verzorgd op vakantie? Boek dan snel een riviercruise Duitsland!

Riviercruise Duitsland

Ontdek de rivieren van Duitland

De majestueuze Rijn
De meeste van onze riviercruises naar Duitsland varen een traject over de prachtige Rijn, één van de belangrijkste waterwegen van Europa. De Rijn verbindt de Alpen met de Noordzee en onderweg vormt de rivier op sommige plekken de grens tussen landen. Na de beroemde waterval bij Schaffhausen stroomt hij verder naar Basel. Het gedeelte van de Rijn tussen Koblenz en Mainz, wordt ook wel de romantische Rijn genoemd, vanwege de talloze kastelen, Romeinse vestingwerken en steile berghellingen aan weerszijden. Dit is het mooiste stukje van de Rijn en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een van de hoogtepunten op de Rijn is de Loreley. Hier is de Rijn maar liefst 25 meter diep en 113 meter breed, hoe indrukwekkend dit is beleeft u alleen door er met een riviercruise met de Jong Intra Vakanties doorheen te varen.

De schilderachtige Moezel
De Moezel is niet de grootste, maar wel één van de bekendste zijrivieren van de Rijn. De Moezel ontspringt in de Franse Vogezen en stroomt daarna door het meest beroemde wijnbouwgebied van Duitsland om bij Koblenz over te gaan in de Rijn. In 1963 besloten Adenauer en De Gaulle tot kanalisatie van de Moezel. Alleen al tussen Trier en Koblenz moest een hoogteverschil van 120 meter overwonnen worden. Gelukkig heeft dat allemaal geen invloed gehad op de schoonheid van de Moezel. De grillige berghellingen langs de bochtige rivier zijn volop begroeid met wijnranken. Met sfeervolle plaatsen als Cochem en Trier – de oudste stad van Duitsland is het Moezeldal de perfecte streek voor uw vakantie.

De smalle Saar
Ook het landschap van de smalle Saar wordt bepaald door wijngaarden. Na de Saarschleife, een nauwe passage waar de rotsen tot hoog aan de hemel reiken, verandert het landschap in glooiende heuvels, mooie bospercelen, vruchtbare akkers en weelderig grasland. Blikvangers zijn de plaatsen Saarlouis en Saarburg, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

De heerlijke Neckar
De Neckar is in de omgeving van Heidelberg op z’n fraaist. De rivier breekt hier door het zuidelijke deel van het Odenwaldgebergte. Deze nauwe doorgang voert langs prachtige rode zandsteenlagen. Verderop zijn in de loop der eeuwen talrijke burchten en kastelen verrezen. Afgewisseld met de vele pittoreske dorpen maakt dit van de Neckar een heerlijke vakantiebestemming.

De sfeervolle Main
De Main is de enige doorgang naar de beroemde Donau en kronkelt zich vanaf Mainz een weg door het wijngebied ‘het Frankenland’. Deze smalle rivier slingert door een sfeervol en afwisselend landschap. De omgeving heeft prachtige vergezichten en volop bezienswaardigheden in steden als Miltenberg, Aschaffenburg, Würzburg en Bamberg.


Brochure Riviercruises

Bent u op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Of u een kort uitstapje wilt maken of 13 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan u.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of u aan boord stapt van een 3- of een 4-sterren schip, de bemanning maakt het u meteen al naar de zin. U voelt zich bij de eerste stap op de loopplank van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Het grote pluspunt dat uw hotel met u meereist en het feit dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn, zorgen ervoor dat een riviercruise een heerlijk ontspannen manier van reizen is!

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruises 2023