Eifel Duitsland hero

Vakantie Eifel

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

De Eifel is een van mijn favoriete gebieden in Duitsland. Ik ga er dan ook regelmatig naar toe. Wist u dat het ook een heerlijke streek is om een soort stopover te maken, indien u onderweg bent naar Oostenrijk? Zo combineert u twee vakantiebestemmingen met elkaar. De Eifel biedt voor ieder wat wils, u kunt hier genieten van de overweldigende natuur vanuit de auto, tijdens een wandeltocht of fietstocht. Daarnaast herbergt de Eifel talloze gezellige plaatsjes die een bezoek meer dan waard zijn. Zoals Königswinter, Monschau en Bad Münstereifel.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

De Eifel ligt in het oostelijke deel van Duitsland en grenst aan Nederland, België en Luxemburg. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. De Eifel is een prachtig uitgestrekt natuurgebied, dat grote delen van Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts beslaat.

Onze aanbevelingen voor Vakantie Eifel


Naar de Eifel met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een genoeg keus aan vakanties naar de Eifel. De Eifel is een ronduit prachtig gebied om op vakantie te gaan en bovendien vlak over de grens van Nederland gelegen. Binnen enkele uren rijdt u door dit gebied omgeven door bomen, bergen en prachtige dalen.

De Duitse Eifel ligt op korte afstand van de grens met Zuid-Limburg. Als u niet ver wilt reizen voor uw vakantiebestemming is een autovakantie Eifel een uitstekende keuze. U kunt er wandelen door de bossen, velden, langs beekjes en meren, elk jaargetijde is er wel iets te zien.

Reist u liever volledig georganiseerd met de bus, we bieden ook verschillende busreizen aan naar de Eifel.

Autovakanties naar de Eifel

Tijdens een autovakantie Eifel ontdekt u hoe veelzijdig en mooi dit gebied eigenlijk is. Wij bieden u diverse fijne accommodatie aan en u kunt zorgeloos iedere dag erop uit. Het gebied kent tal van bezienswaardigheden en voor iedereen is er wel wat te doen. Al onze autovakanties in de Eifel zijn zorgvuldig samengesteld.

vakantie Eifel

Goed voorbereid op vakantie naar de Eifel

Naast de vele kastelen, burchten en ruïnes telt de Eifel veel rivieren, meren, watervallen, grotten en een prachtig afwisselende flora en fauna. Het Nationaal Park Eifel is een prachtig gebied, maar ook Eifelpark Gondorf staan garant voor één of meerdere dagen ontspanning. Ook fietsers en wandelaars komen hier aan hun trekken. Dat maakt een autovakantie Eifel voor iedereen aantrekkelijk.

Een ander geliefd en bekend gebied is het Moezeldal, dat aan de onderkant van de Eifel grenst. Voor meer informatie bekijkt u ons aanbod autovakantie Moezel. Voor ons totale aanbod adviseren wij u te kijken bij autovakanties Duitsland.

Indien u liever niet met uw eigen auto op vakantie gaat, zijn onze busreizen voor u een optie. U kunt ze vinden bij onze busreizen Duitsland.

Uitstapjes in de Eifel

De Eifel biedt ontelbare mogelijkheden voor de natuurliefhebber, er zijn veel uitgestippelde wandelroutes beschikbaar. Binnen de Eifel is er een grote diversiteit, zo kunt u uitgestrekte wijngebieden zoals het Ahrdal tot aan de Vulkanische meren in de Vulkaaneifel. Maar ook liefhebbers van cultuur, lekker eten en drinken, gezelligheid en slenteren door gezellige straatjes komen hier aan hun trekken.

Vulkaneifel

U verwacht het niet, maar de Eifel herbergt ook de vulkaanregio van Duitsland. In de Vulkaneifel bevinden zich ongeveer 200 slapende vulkanen en een enkele actieve. Ooit was er in de Eifel veel vulkanische activiteit; enorme explosies en erupties hebben in deze regio gaten in de aarde geslagen en bergen doen verrijzen, met als resultaat het prachtige natuurschoon. Indrukwekkende, met water gevulde kraters, maar ook de imposante bergketens en hoge watervallen die u ziet tijdens een wandeling door Geopark Vulkaaneifel. Legio mooie wandel- en fietsroutes laten u het gebied ontdekken. Hoog boven de Laacher See kijkt u prachtig uit over het diepblauwe water van dit kratermeer.

Bad Münstereifel

Midden in het Natuurpark de Eifel ligt Bad Münstereifel. Het oude centrum ligt binnen een stadsmuur inclusief stadspoorten. Door het centrum loopt een klein riviertje, de Erft wat het straatje met de vakwerkhuizen en mooie doorkijkjes nog schilderachtiger maakt. Echt
een plaatsje om verliefd op te worden. Net buiten de stadsmuren liggen 2 parken waar je tot rust kunt komen. De naam zegt het al: Bad Münstereifel is eigenlijk een kuuroord, officieel een Kneipp-kuuroord. U kunt hier ‘wassertreten’, wandelen door een waterbassin, de
Kneipmethode is vernoemd naar Sebastian Kneipp, ook bekend van verzorgingsproducten, die wisselbaden van koud en warm water en de natuur en buitenlucht propageerde in de 19e eeuw.

Eenmaal door de poorten gelopen komt u in het meest pittoreske outlet-center wat u ooit heeft gezien. De outletwinkels zitten in oude winkelpanden afgewisseld met originele oude winkelzaken zoals een 100 jaar oude hoedenwinkel. Er zijn ook verschillende pop-up winkels zodat het aanbod gevarieerd blijft.

Monschau

Monschau is ook weer zo’n betoverend plaatsje, net als Bad Münstereifel ligt dit vlakbij Nederland, bij de Belgische grens. In Monschau kijk je je ogen uit, wat een prachtige vakwerkhuizen. De sfeer is middeleeuws, vergelijkbaar met Bad Münstereifel, ook hier loopt een rivier door het plaatsje die voor prachtige doorkijkjes zorgt, een erg fotogeniek plaatsje. Monschau is ook heel toeristisch maar desondanks een lust voor het oog. Leuke winkeltjes leiden u door het plaatsje waar ook genoeg mogelijkheden zijn om even te lunchen of koffie met het lekkere Duitse gebak te eten op een terrasje. Er zijn verschillende routes mogelijk binnen het plaatsje. Sommige routes lopen behoorlijk stijl naar boven zoals bijv. de route naar de historische Mosterdmolen. U kunt ook een demonstratie glasblazen bijwonen, de mooie architectuur bewonderen zoals in het ‘Rode Huis’, een bezoek brengen aan het biermuseum of u rond laten rijden in het treintje.

Trier

Trier, ook wel het Rome aan de Moezel genoemd, is de oudste stad van Duitsland. Naast dat het een gezellige stad is met leuke restaurants, terrasjes en winkels is er ook op het gebied van cultuur genoeg te ontdekken in Trier. Deze prachtige oude stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis. Veel overblijfselen stammen uit de Romeinse tijd zoals bijv. de Porta Nigra, het Amfitheater en de Keizerlijke Thermen. Er is hier genoeg te zien voor een verblijf van minstens 1 of meerdere dagen.


Reizen naar de Eifel

Met uw eigen auto naar de Eifel

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, de Eifel is vanuit Utrecht ca. 2,5 tot 3 uur rijden. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kunt u vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen vaak alleen met contant geld mogelijk is. Houd u in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

In een aantal grote steden is een milieusticker verplicht.

Met de bus naar de Eifel

Geen zin om zelf te rijden? We bieden ook verzorgde busreizen met excursies aan naar de Eifel. Nadat u bij uw opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, wordt u naar onze wisselplaats gebracht. Hier stapt u over op de touringcar naar uw vakantiebestemming. Vanuit de plaats van bestemming maken we excursies zodat u onbekommerd kunt genieten van de mooie omgeving en het gezelschap. Onze deskundige chauffeur en reisleiding zorgt dat het u aan niets ontbreekt.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wilt u meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Duitsland pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland