Zwarte Woud Duitsland hero

Vakantie Zwarte Woud

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Het Zwarte Woud is voor gasten van de Jong Intra Vakanties al jaren één van de geliefste regio's van Duitsland. En dit vinden wij niet vreemd. Een divers aanbod van goede hotels en appartementen verspreid over de hele regio zorgt ervoor dat wij onze gasten keer op keer naar tevredenheid laten kennis maken met het Zwarte Woud. Ook onze busreizen naar deze regio behoren tot de beste van heel Duitsland.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland en ligt in het zuidwesten van het land. Door de vele mogelijkheden is het één van Duitslands meest geliefde vakantieregio's.  De prachtige natuur, grote wandelgebieden maar ook de gezellige plaatsjes, de plaatselijke keuken en de korte afstand vanuit Nederland maken dit tot een heel geschikte vakantiebestemming

Onze aanbevelingen voor Zwarte Woud


Naar het Zwarte Woud met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vind je diverse mooie vakanties in het Zwarte Woud. Kies voor een comfortabel appartement met ruimte voor het hele gezin of een stijlvol hotel met half pension in het Zwarte Woud. En natuurlijk is het Zwarte Woud een prachtig gebied voor excursiereizen met de bus. Genoeg keus om een vakantie te vinden die perfect aansluit bij jouw wensen.

Busreizen naar het Zwarte Woud

Een busreis naar het Zwarte Woud is een ideale manier om dit mooie gebied te verkennen. We hebben verschillende mogelijkheden als het gaat om het excursieprogramma en hotel. Laat je naar de mooiste plekjes rijden door onze deskundige chauffeur en reisleider en geniet van de prachtige natuur, het gezelschap en de verzorging in het hotel. We hebben excursiereizen met een hotel in Endingen als standplaats en een hotel in Alpirsbach als standplaats.

busreizen, Duitsland, Zwarte Woud

Goed voorbereid op vakantie naar het Zwarte Woud

Ontdek de uitgestrekte bossen in het middelgebergte in het uiterste zuidwesten van Duitsland. Tegen de grens van Frankrijk en Zwitserland vind je een prachtige natuur, maar ook veel leuke plaatsjes en een zeer goede keuken met o.a. de beroemde Schwarzwalder Kirchtorte.

Uitstapjes in het Zwarte Woud

Als je kiest voor het Zwarte Woud, ga je op reis naar Duitslands meest geliefde vakantiegebied. Het gebied waar je vele zonuren, wijngaarden, riviervalleien, panoramische uitzichten, bossen, verfrissende spa’s, een goede keuken en koekoeksklokken vindt. De oude Schwarzwald boerderijen zijn een leuke afwisseling in het landschap, en maken het plaatje compleet. Het is en blijft een prachtige vakantiebestemming die natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en mountainbikers helemaal tegemoet komt. Kortom er zijn genoeg mogelijkheden voor leuke uitstapjes in het Zwarte Woud.

Alpirsbach

Alpirsbach, in het prachtige Kinzigtal, ligt op 435 m hoogte en is een toeristisch plaatsje. Hoewel het gebied is omgeven door dicht beboste bergen, ligt Alpirsbach temidden van de weiden in het dal. Bezienswaardigheden zijn het in omstreeks 1095 gestichte Benedictijner klooster en de kloosterkerk. Alpirsbach heeft gezellige straatjes met leuke winkeltjes. In het plaatsje vind je een verwarmd buitenbad, overdekt zwembad, een minigolf- en een tennisbaan. Verder worden er openluchtconcerten, diavoorstellingen, theatervoorstellingen en begeleide wandelingen georganiseerd. In Alpirsbach kun je de glasblazerij, het Heimatmuseum en een brouwerij bezoeken.

Bad Dürrheim

Bad Dürrheim is een zoutwaterbadplaats in het Zwarte Woud en kent een ruim 150-jarige traditie. Tot ver buiten de grenzen van de deelstaat Baden-Württemberg is Bad Dürrheim bekend. Talrijke voorzieningen voor sport, wellness en gezondheid zorgen in Bad Dürrheim voor een optimale combinatie van sportieve activiteiten en ontspanning.

Oberwalfach

Oberwolfach ligt bijna verscholen tussen de omliggende bosrijke heuvels waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Het 6 km verderop gelegen Wolfach biedt nog meer mogelijkheden zoals tennissen, zwemmen, minigolfen, fietsen en leuke winkelstraatjes. Mogelijkheid tot leuke excursies naar de Bodensee, het bloemeneiland Mainau, Meersburg, Freiburg, Titisee, Gengenbach of de Schwarzwald Hochstrasse.

Tonbach

Tonbach bij Baiersbronn is bij ons Nederlanders zeer geliefd vanwege de schitterende natuur en de prachtige bossen waarin je eindeloos kunt wandelen. De bestemming is ook populair vanwege de gemoedelijke Schwarzwalders en zeker niet in de laatste plaats het goede eten. Tonbach ligt in het noordelijke gedeelte van het Zwarte Woud, op ca. 8 km van Freudenstadt. Een vakantieplaats voor liefhebbers van een mooie omgeving, groene heuvels, riviertjes en oude boerderijen.

Triberg

Triberg is één van de bekendste plaatsen in het Zwarte Woud met de hoogste waterval (162 m) van Duitsland en de beroemde koekoeksklokken. De uitgestrekte bossen rondom Triberg zorgen voor een heerlijk zuivere lucht, Triberg is dan ook een bekend kuuroord. Vanuit Triberg kun je tochten maken naar o.a. Freiburg op ca. 50 km, het Franse Colmar op ca. 100 km, Donaueschingen op ca. 45 km en de watervallen van Schaffhausen op ca. 60 km.


Reizen naar het Zwarte Woud

Met je eigen auto naar het Zwarte Woud

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, het Zwarte Woud is vanuit Utrecht ca. 550 km rijden. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kun je vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen vaak alleen met contant geld mogelijk is. Houd in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

In een aantal grote steden is een milieusticker verplicht.

Met de bus naar het Zwarte Woud

Naar het Zwarte Woud bieden we ook verschillende excursiereizen aan met de bus. Nadat je bij de opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, word je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar je vakantiebestemming. Vanuit de plaats van bestemming maken we excursies zodat je onbekommerd kunt genieten van de mooie omgeving en het gezelschap. Onze deskundige chauffeur en reisleiding zorgt dat het je aan niets ontbreekt.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie is te lezen op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland