Nordrhein-Westfalen Duitsland hero

Vakantie Nordrhein Westfalen

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

De deelstaat Nordrhein Westfalen staat vooral bekend om het zeer uitgebreide industriële en stedelijke Ruhrgebied (Essen, Dortmund, Duisburg, Oberhausen, Gelsenkirchen en Bochum), maar ook om de aangrenzende stedelijke gebieden langs de Rijn (Krefeld, Düsseldorf, Neuss, Leverkusen, Keulen en Bonn). Hoewel je bij industrie nu niet direct denkt aan een toeristisch gebied zijn de mogelijkheden in dit gebied, grenzend aan Nederland, legio.

Jenny

Duitsland expert

Noord-Rijnland-Westfalen grenst (met de klok mee) aan België (provincie Luik), Nederland (provincies Limburg, Gelderland en Overijssel) en de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hessen en Rijnland-Palts.


Naar Nordrhein Westfalen met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een genoeg keus aan vakanties naar Nordrhein Westfalen. Nordrhein Westfalen is een ideale vakantiebestemming vanuit Nederland, binnen enkele uren rijdt u in Duitsland door het Ruhrgebied naar leuke steden of tourt u langs de Rijn. Naast de hotels in Nordrhein Westfalen bieden we ook mogelijkheden in deze regio aan de Rijn en de Moezel.

Autovakanties naar Nordrhein Westfalen

Bij de Jong Intra Vakanties heeft u genoeg keuze uit hotels in Nordrhein Westfalen. Bij de Jong Intra Vakanties vindt u beslist uw gewenste vakantie! Ziet u zich al rijden door Noord Rijn Westfalen? Kies dan voor een autovakantie met de Jong Intra Vakanties. We hebben voor ieder budget wel een passend aanbod!

Rijn/riviercruises

Goed voorbereid op vakantie naar Nordrhein Westfalen

Noord-Rijnland-Westfalen heeft door de grote verstedelijking in dit gebied veel keus uit steden om te shoppen, lekker te eten, musea te bezoeken of gewoon lekker rond te struinen. Een aantal steden ligt ook langs de beroemde Rijn en hebben hierdoor ook een stuk natuurschoon in zich. De steden liggen in het Ruhrgebied (Essen, Dortmund, Duisburg, Oberhausen, Gelsenkirchen en Bochum), maar ook om de aangrenzende stedelijke gebieden langs de Rijn (Krefeld, Düsseldorf, Neuss, Leverkusen, Keulen en Bonn). Samen noemt men dit de Rijn-Ruhrregio en het is de grootste en belangrijkste economische regio van Duitsland. Andere belangrijke steden zijn Bielefeld, Münster, Wuppertal, Mönchengladbach en het historische Aken.

Uitstapjes in Nordrhein Westfalen

Bezoek een stad in Nordhrein Westfalen

Nordrhein Westfalen biedt enorm veel keus voor een uitstapje naar een stad, gewoon om te shoppen, te genieten van een terrasje of het bezoeken van musea. Echte aanraders zijn Bonn, gelegen langs de Rijn met een autoluw centrum, Essen met verschillende grote winkelcentra en Aken, net over de grens bij Maastricht bekend om zijn Dom.


Reizen naar Nordrhein Westfalen

Met de eigen auto naar Nordrhein Westfalen

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, Nordrehin Westfalen grenst aan Nederland. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kunt u vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen vaak alleen met contant geld mogelijk is. Houd u in de vakantieperioden
rekening met drukte op de route.

In de grote steden is een milieusticker verplicht.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie is te lezen op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland