Niedersachsen Duitsland hero

Vakantie Niedersachsen

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Ontdekken, verwonderen, ervaren en genieten – Niedersachsen betekent Cultuur met een hoofdletter C. Hier treffen oude meesters de jongelingen, de klassiekers de modernen. Ga met ons mee op een avontuurlijke reis door ruimte en tijd. Door molens, musea en kastelen uit lang vervlogen tijden. Door levendige stadjes, langs interessante opgravingen en de mooiste vakwerkhuizen. Niedersachsen is afwisselend. Niedersachsen is vrolijk. En bevat talloze culturele hoogtepunten.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Nedersaksen is in het noordwesten van Duitsland gelegen en één van de grootste deelstaten. Het landschap is divers. In het noorden vlak en in het zuiden, het Teutoburger Wald hoger. Adembenemende natuurlandschappen, unieke planten en zeldzame dieren tref je in de nationale parken Harz en Waddenzee.


Naar Nedersaksen met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vind je ook jouw vakantie naar Nedersaksen of in het Duits Niedersachsen, dichtbij Nederland gelegen, deze regio bied je toch volop vakantiegevoel. Of je nu kiest voor een fietsvakantie in de natuur of het ontdekken van de indrukwekkende steden, wij hebben voor jou de ideale accommodatie.

Fietsvakanties naar Nedersaksen

In Nedersaksen liggen er mooie fietsgebieden zoals bijvoorbeeld het idyllische Münsterland. Het groene Münsterland ligt in de driehoek tussen Nederland, het Ruhrgebied en het Teutoburger Woud. De fietstocht doet zelfs even Nederland aan. Dit Duits-Nederlands grensgebied beschikt over veel fietspaden (pättkes) en heeft een prachtige natuur. In dit paradijs voor fietsers fiets je langs grote weiden, talrijke velden en kleine bosgebieden in een soort parklandschap, dat soms een beetje heuvelachtig is. Onderweg kom je door een aantal middeleeuwse stadjes. Zie jij jezelf al fietsen in deze prachtige omgeving, bekijk dan snel onze mooie fietsreis naar het Münsterland in Nedersaksen.

/niedersachsen

Goed voorbereid naar Nedersaksen

Nedersaksen of in het Duits Niedersachsen voelt voor veel mensen als een tweede thuis, net over de grens met Nederland wordt hier ook vaak Nederlands gesproken. Dit grensgebied biedt vele mogelijkheden voor een kort uitstapje of een langer verblijf.

Uitstapjes in Nedersaksen

Nedersaksen is in het noordwesten van Duitsland gelegen en een van de grootste deelstaten. Het landschap is divers. In het noorden vlak en in het zuiden, het Teutoburger Wald hoger. Adembenemende natuurlandschappen, unieke planten en zeldzame dieren tref je in de nationale parken Harz en Waddenzee.

Münster

Münster is een gezellige stad vol prachtige kathedralen, interessante musea, mooie winkels en goede restaurants. Deze oude universiteitsstad, die tijdens de middeleeuwen een bloeiende Hanzestad was, heeft een roemrijk verleden. Een wandeling door het oude
stadsgedeelte van Münster is vol afwisseling: karakteristieke puntgevelhuizen met hun arcaden en exclusieve winkels in een fraaie Altstadt. Op de Domplatz is een astronomische klok te zien, een wonderwerk uit de late middeleeuwen waarvan de kalender tot in het jaar
2071 gaat. In deze gezellige stad kun je je prima een paar dagen vermaken of een leuk uitstapje maken van 1 dag. Münster ligt slechts 60 km van de Nederlandse grens.


Reizen naar Nedersaksen

Met de eigen auto naar Nedersaksen

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, Niedersachsen is vanuit Utrecht ca. 250 km rijden. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kun je vrijwel zonder problemen in Duitsland. Houd in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

In de grote steden is een milieusticker verplicht.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie is te lezen op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland