Beierse Alpen Duitsland hero

Vakantie Beierse alpen

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Meren, bergen, kastelen en cultuur. Het grandioze berglandschap van de Beierse Alpen afgewisseld met glasheldere meren, groene dalen en diepe kloven zorgt voor sprookjesachtige panorama’s. Wandelaars en fietsers komen hier zeker aan hun trekken. Maar ook natuur en cultuur laten zich hier van hun mooiste kant zien. Er is voor iedereen genoeg te beleven in de Beierse Alpen.

Jenny

Duitsland expert

De Beierse Alpen is het deel van de Alpen dat op Duits grondgebied ligt en bestaat uit de Berchtesgadener Alpen, de Chiemgauer Alpen, de Allgäuer Alpen, de Ammergauer Alpen en het Wettersteingebergte. De hoogste Duitse bergtop is de Zugspitze.

Top 3 Beierse Alpen


Naar de Beierse Alpen met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vind je een ruim aanbod vakanties naar de Beierse Alpen. De Beierse Alpen bieden genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Kies voor een ruim appartement of een gezellig hotel in deze mooie regio.

We bieden ook een volledig verzorgde busvakantie aan naar de Beierse Alpen. Laat je verrassen door de schoonheid van dit prachtige gebied.

Autovakanties naar de Beierse Alpen

Bij de Jong Intra Vakanties heb je de keuze uit een ruim aanbod autovakanties naar de Beierse Alpen. Of je nu kiest voor een hotel in grotere stad zoals Neurenberg of een camping in de natuur. Bij de Jong Intra Vakanties vind je beslist jouw gewenste vakantie. Zie jij jezelf al rijden door het de Beierse Alpen? Kies dan voor een autovakantie naar de Beierse Alpen met de Jong Intra Vakanties. We hebben voor ieder budget wel een passend aanbod.

Beierse alpen

Goed voorbereid op vakantie naar de Beierse Alpen

Meren, bergen, kastelen en cultuur. Het grandioze berglandschap met glasheldere meren, groene dalen en diepe kloven zorgt voor sprookjesachtige panorama’s. Hier vind je de ideale omstandigheden voor welke vorm van buitenactiviteit dan ook. Wandelaars en fietsers komen hier zeker aan hun trekken. Verkennen van de Beierse Alpen is beleven…met al je zintuigen.

Uitstapjes in de Beierse Alpen

Ontdek de bruisende steden, pittoreske dorpjes en het indrukwekkende culturele erfgoed. De zuivere lucht, het schone water en de vele spa’s en kuuroorden maken van deze regio de ultieme bestemming om heerlijk tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

Inzell

Inzell is schitterend gelegen aan de voet van de Beierse Alpen. In Nederland is Inzell vooral bekend vanwege de kunstijsbaan (Ludwig Schwablstadion). Met name voor de opkomst van de overdekte ijsbanen werden vele grote kampioenschappen hier verreden. Vanuit Inzell kunt u verschillende excursies maken naar bijvoorbeeld München, Salzburg, Königssee (een soort Alpenfjord op ca. 1800 m hoogte in de Alpen) en het gebied Berchtesgadener Land. De omgeving van Inzell is zeer geschikt om mooie fietstochten te maken of om te gaan mountainbiken.

Zugspitze

De Zugspitze is met zijn hoogte van bijna 3000 meter de hoogste berg van Duitsland. Zowel ’s winters als ’s zomers heeft u vanaf het hoogste punt, dat u met een berglift kunt bereiken, een magnifiek uitzicht van 360 graden en kunt niet alleen Duitse en Oostenrijkse, maar ook Zwitserse en Italiaanse bergtoppen zien. In het kerkje, kunnen op grote hoogte huwelijken worden gesloten. Op het Zugspitzplateau ligt Duitslands enige gletsjerskigebied. Een dagtocht met verschillende kabelliften en tandradbanen is een echte aanrader. Heeft u hoogtevrees kunt u beter voor een ander uitstapje kiezen!


Reizen naar de Beierse Alpen

Met de eigen auto naar de Beierse Alpen

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, de Beierse Alpen bereik je vanuit Nederland in ca. 7 uur rijden. De auto(snel)wegen worden goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kun je vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen regelmatig alleen met contant geld mogelijk is. Houd in de vakantieperioden rekening met drukte op de route.

In een aantal grote steden is een milieusticker verplicht.

Met de bus naar de Beierse Alpen

Geen zin om zelf te rijden? We bieden ook een volledig verzorgde excursiereis per bus aan naar de Beierse Alpen. Nadat je bij de opstapplaats door onze touringcarchauffeur met de touringcar bent opgehaald, word je naar onze wisselplaats gebracht. Hier stap je over op de touringcar naar je vakantiebestemming. Vanuit de plaats van bestemming maken we excursies zodat je onbekommerd kunt genieten van de mooie omgeving en het gezelschap. Onze deskundige chauffeur en reisleiding zorgt dat het jou aan niets ontbreekt.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie is te lezen op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland