Harz Duitsland hero

Vakantie Harz

Met eigen vervoer
Waar wilt u naartoe?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Jenny

Naar de Harz ga je voor de mooie wandelingen door de uitgestrekte bossen. Het is er gewoon schitterend! Na een paar dagen in de Harz ben je weer helemaal opgeladen.

Jenny

Wintersport, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland expert

Maak kennis met een adembenemende natuur en gezellige authentieke dorpen in de Harz. 


Lees alles over Harz

Goed voorbereid op vakantie

De prachtige Duitse regio Harz bezoeken? Dat doet u natuurlijk samen met de Jong Intra Vakanties.

Ontdek de prachtige natuur met bizarre rotstoppen, bergemeren, hoogveengebied, watervallen en diepe ravijnen. Maar ook de schilderachtige steden en dorpen met vakwerkhuizen en gezellige restaurants. Als een eiland rijst het middelgebergte van de Harz boven de Noord-Duitse vlakte uit.

De Harz is het hoogste middelgebergte van Noord-Duitsland, en is vanwege zijn geologische samenstelling van oudsher een belangrijk mijnbouwgebied geweest. Sinds 968 wordt er al melding gemaakt in de geschriften. Zilver, koper, lood en zink werden er naar bovengehaald, uit de mijnen die ruim 500 meter diep zijn. Enkele zijn voor het publiek geopend. De Harz biedt verder een zeer grote rijkdom aan plant en diersoorten en in het gebied liggen drie natuurparken en het Nationaal Park Harz. De Harz is hiermee dan ook een wandelgebied bij uitstek, maar ook ’s winters heeft de Harz zijn bezoekers veel te bieden.

De UNESCO heeft het Oberharzer Wasserregal, een belangrijk waterwerk, en enkele historische steden en monumenten, zoals Wernigerode en Quedlinburg op de werelderfgoed lijst geplaatst. Dat maakt uw autovakantie Harz ook bijzonder.

Een autovakantie naar de Harz met de Jong Intra Vakanties is een reis die u niet snel zult vergeten!


Populaire bestemmingen in Harz

Welke bestemming in Harz gaat u ontdekken?

Goslar

Goslar is één van de mooiste plaatsen in Midden-Duitsland. In de middeleeuwen was Goslar een centrum voor zilver- en loodwinning. Deze economische bloei leverde vele mooie gotische, renaissance en barokke gebouwen op. Dat verklaart de rijkdom aan historische gebouwen in de stad. Ze liggen allemaal dicht bij elkaar rond het centrum.

Hahnenklee ligt in de zogenaamde Oberharz, het hoogste deel van de Harz. Van oorsprong een mijnwerkersnederzetting is het gehucht uitgegroeid tot een geliefd vakantieplaatsje. De rust en sfeer die het plaatsje met zijn unieke ligging uitstraalt, zorgen voor een goed humeur en zin in wandeltochten. Alle wandelroutes rondom Hahnenklee-Bockswiese voeren door een gevarieerde omgeving en langs betoverende plaatsen, over bontgekleurde weiden en velden, door sprookjesachtig mooie bossen, op de Bocksberg, langs vijvers en sloten, bij de bezienswaardigheden van het cultuurmonument Oberharzer Wasserregal. Ook kunt u de omgeving per fiets of mountainbike verkennen.

Quedlinburg

Quedlinburg is een prachtige historische stad met meer dan 1200 vakwerkhuizen. Het oude centrum met raadhuis, Stiftskerk, kasteel en klooster staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Ontdek deze schitterende stad met zijn smalle steegjes, talloze gezellige cafés in historische gebouwen, restaurants, terrasjes, boetieks en musea. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht op het kasteel en de Stiftskerk.

Quedlinburg - AdobeStock 221090065

Bad Sachsa

Bad Sachsa ligt heerlijk rustig in de zuidelijke deel van de Harz, beschut en zonnig, aan de voet van de 660 m hoge Ravensberg. Bad Sachsa was reeds een nederzetting in de tijd van de Saksen, de naam wijst erop. Het is een beschut gelegen kuuroord, dat zowel ‘s zomers als ‘s winters toeristen trekt. Een autovakantie Bad Sachsa brengt u te midden van prachtige bossen.

De bodemrijkdommen hebben ook gezorgd voor de rijkdommen boven de grond. In Bad Sachsa vindt u alles bijeen. U kunt hier schitterende wandelingen maken, zwemmen in het overdekte zwembad, vissen, roeien op de Schmelzteich en bijvoorbeeld midgetgolfen en tennissen.


Magazine Autovakanties & Autorondreizen

Wilt u met uw eigen auto op vakantie en bent u nog op zoek naar inspiratie? Bestel dan ons Magazine met Autovakanties & Autorondreizen. Naast inspirerende verhalen, tips van de experts en mooie foto's vindt u een selectie van de beste accommodaties naar de volgende bestemmingen: Italië, Spanje, Kroatië, Ierland, Benelux, Slovenië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Bestel nu dit magazine en ontvang het binnen een week in uw brievenbus of bekijk het magazine online.

Magazine Autovakanties & Autorondreizen