Bodensee Duitsland hero

Vakantie Bodensee

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Jenny

Duitsland is een geliefde vakantiebestemming voor veel Nederlanders. In het zuiden van Duitsland aan het Bodenmeer, ofwel de Bodensee, waant men zich in mediterraanse sferen. Met boulevards als aan de Franse Rivièra, wijngaarden die aan Toscane doen denken en gezellige, kleurrijke historische steden. Ontdek dit prachtige gebied tijdens je volgende vakantie of maak hier een stop van enkele dagen op weg naar je vakantie in Italië of Oostenrijk.

Jenny

Duitsland expert

De Bodensee is een meer in Midden-Europa, gelegen in Baden-Württemberg. Het wordt grotendeels gevoed door de Rijn (Alpenrijn), die het meer in het oosten binnenstroomt en in het westen weer verlaat. De grootste steden aan het meer zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk.


Naar de Bodensee met de Jong Intra Vakanties

Bij de Jong Intra Vakanties vind je een ruim aanbod vakanties naar de Bodensee. Deze zuidelijk gelegen regio biedt veel mogelijkheden voor een leuke vakantie voor jong en oud. Kies voor een ruim appartement voor het hele gezin of een gezellig hotel.

Autovakanties naar de Bodensee

Bij de Jong Intra Vakanties heb je de keuze uit een ruim aanbod autovakanties naar de Bodensee. Zie je jezelf al rijden langs de Bodensee? Kies dan voor een autovakantie naar de Bodensee met de Jong Intra Vakanties. We hebben voor ieder budget wel een passend aanbod.

busreizen, Duitsland, Bodensee

Lees alles over Bodensee

De naam van de Bodensee komt van het plaatsje Bodman, aan de westpunt. Soms wordt ook de naam Meer van Konstanz gebruikt. Het meer meet 536 km² en heeft een stroomgebied van 11.500 km². Daarmee is het meer het op drie na grootste van Midden-Europa. Het meer behoort toe aan drie landen: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Er loopt geen grens door het meer, aangezien het staatkundig een condominium is met een gedeelde soevereiniteit.

Het immense zoetwaterreservoir dat hoofdzakelijk uit Rijnwater bestaat, is omringd door authentieke dorpjes uit de middeleeuwen. 1 ding is zeker; je krijgt hier geen kans om je te vervelen.

Uitstapjes bij de Bodensee

Het meer zelf biedt met mooi weer natuurlijk genoeg mogelijkheden tot ontspanning. Je kunt er zwemmen, watersporten of een boottochtje maken. De grootste steden aan het meer zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk. 3 prachtige steden die een bezoek meer dan waard zijn.

Mainau

Het eiland Mainau in de Bodensee staat vooral vooral bekend om de mooie bloementuinen. Het wordt dan ook vaak het bloemeneiland Mainau genoemd. Op het eiland is het zeker de moeite waard een kijkje te nemen bij het imposante kasteel. Rondom het barokke paleis is een prachtige tuin aangelegd met tropische bomen en bloeiende en zeldzame planten. In het kassencomplex groeien en bloeien meer dan 1200 verschillende soorten orchideeën en rondom het vlinderhuis fladderen zo’n 1000 exotische vlindersoorten. Ook de romantische Italiaanse rozentuin is zeker een bezoekje waard. De boottocht naar het eiland is al een leuk uitje op zich. En op het eiland zelf is er ook voor kinderen genoeg te beleven. Zo is er een speeltuin met een watergedeelte met hangbruggen, vlotten en klimtoestellen.


Reizen naar de Bodensee

Met eigen auto naar de Bodensee

Duitsland is makkelijk bereikbaar vanuit Nederland, De Bodensee is vanuit Utrecht ca. 7 uur rijden. De wegen zijn goed onderhouden en de maximum snelheden worden goed aangegeven. Parkeren kun je vrijwel zonder problemen in Duitsland. Denk er wel aan dat in Duitsland parkeergarages en indien van toepassing betaald parkeren in de grotere steden en toeristische plaatsen vaak alleen met contant geld mogelijk is. Hou in de vakantieperioden
rekening met drukte op de route.

In een aantal grote steden is een milieusticker verplicht.


Praktische informatie over reizen naar Duitsland

Wil je meer weten over reizen naar Duitsland? Alle praktische informatie is te lezen op onze speciale Duitsland pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

  • Eten en drinken

  • Feestdagen in Duitsland

Autovakanties Duitsland