Cookies
Dejongintra.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Vind Vakantie Duitsland
Keuze uit 169 vakanties

Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
Oktober 2019
November 2019
December 2019
Intro
Lees alles over Duitsland
Goed voorbereid op vakantie

Hét vakantieland bij uitstek met betoverende plaatsen, romantische paleizen, bruisende steden en traditionele wijndorpen. Samen met de Jong Intra Vakanties ontdek je het allemaal!

In het hart van Europa presenteert Duitsland zich als hét vakantieland bij uitstek. Niet alleen de betoverende vakwerkplaatsjes, romantische paleizen en traditionele wijndorpjes zijn kenmerkend voor het land. De veelzijdigheid aan landschappen is enorm. Van de prachtige natuur in de Beierse Alpen tot aan de wijngaarden langs de Moezel. Van bruisende steden als Berlijn, Hamburg en München tot aan de stranden in Noord-Duitsland. Een vakantie in Duitsland betekent afwisseling!

Zelf uw eigen reis samenstellen!

Wist u dat u ook uw eigen reis binnen Europa samen kunt stellen? Of u nu precies weet wat u wilt of nog aan het twijfelen bent, onze specialisten adviseren u graag. Onze ervaren en enthousiaste Europa specialisten hebben zelf alle bestemmingen bezocht en weten de mooiste plekjes, unieke accommodaties en bijzondere routes te vinden.

Vul het formulier in, eventueel met uw reiswensen en ideeën. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op!

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 169 vakanties in Duitsland

Vervoer

Vervoer in Duitsland

Sinds 1 januari 2008 hebben veel steden in Duitsland een milieuzone in de binnenstad ingevoerd, de zogenaamde Umweltzone. Het doel is een schonere lucht ter bevordering van een gezonder leven en een prettig leefmilieu te verkrijgen. Alleen een voertuig dat voldoet aan bepaalde normen voor de uitstoot van uitlaatgassen mag de milieuzones inrijden. Het voertuig dient te zijn voorzien van een speciaal milieuvignet. Bezitters van in Nederland geregistreerde voertuigen kunnen voor het milieuvignet terecht bij de TÜV Nord vestiging in Apeldoorn, bij DEKRA Nederland of bij de ANWB. De vignetten zijn ook in Duitsland zelf verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij de toelatingsautoriteiten voor motorrijtuigen, bij alle technische keuringsinstanties, bijv. bij de ‘TÜV’ en de daarvoor geautoriseerde garages in Duitsland. U kunt er met uw voertuig en het kentekenbewijs naartoe rijden. De vignetten moeten goed zichtbaar op de voorruit worden aangebracht. Wie zonder het vereiste vignet een milieuzone inrijdt, kan met een boete van ca. € 40 worden gestraft. De kosten van het milieuvignet variëren van ongeveer € 5 tot € 10.

Reisdocumenten

Voor uw verblijf in Duitsland moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Voor reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse kunnen andere regels van toepassing zijn.

Seizoenen

Beste reisperiode

De beste reistijd voor Duitsland is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Richting het zuiden van Duitsland wordt het klimaat echter wel iets aangenamer in de zomer. Daar kan de temperatuur flink oplopen, helemaal als de föhnwind door het land waait. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en het eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Duitsland een aanrader, de bossen kleuren prachtig goud en u omzeilt het massatoerisme.

Weer en klimaat

Het klimaat in Duitsland lijkt veel op het onze; veranderlijk, niet extreem warm of koud en met regelmatig neerslag. In het noorden is het gemiddeld een paar graden kouder dan in het zuiden. De zomers zijn gewoonlijk aangenaam in het gehele land.

Cultuur in Duitsland

Culturele invloeden

Het leven in Duitsland is door de vele verschillende culturele invloeden modern en internationaal georiënteerd. Geniet samen met de Duitsers van gezellige traditionele feesten, zoals carnaval, wijn- en bierfeesten, muziekfestivals van klassiek tot rock, de goede keuken en de heerlijke wijnen uit dertien wijnbouwgebieden.

Eten en drinken

De veelzijdige Duitse keuken biedt een keur aan mogelijkheden. Iedere regio kent zijn eigen specialiteiten en de traditionele gerechten staan hoog aangeschreven. Bekende gerechten zijn de Schnitzel, het Sauerkraut en de Bockwurst. De Duitsers hechten veel waarde aan een stevige maaltijd waarbij het sociale karakter erg belangrijk is. Bierliefhebbers zijn in Duitsland aan het juiste adres. Het land is goed voor 40% van het totale aantal bierbrouwerijen in de wereld en alleen al in Beieren zijn 800 bierbrouwerijen te vinden. Daarnaast heeft iedere streek zijn eigen karakteristieke biersoort. Ook de Duitse wijn wordt alom geprezen. Met name de wijn uit de Elzas en de Rijn- en Moezelgebieden is geliefd bij wijnkenners.

Taal

Het Duits is de enige officiële taal. Naast het Duits wordt er in de grote steden en op plaatsen waar veel toeristen komen vaak Engels gesproken.

Waarom de Jong Intra Vakanties?

Betrouwbare reisleiding

Op diverse bestemmingen hebben wij ervaren, Nederlandse reisleiding. Stuk voor stuk werknemers die al jarenlang in Spanje wonen en het land, de mensen en de tradities kennen. Veel plaatsen en accommodaties worden door hen bezocht en op enkele andere bestemmingen zijn zij in geval van problemen bereikbaar. Maar ook voor advies en tips met betrekking tot excursies, openbaar vervoer en andere zaken kunt u bij hen terecht.

Keuze uit diverse soorten accommodaties en reisduren

Wilt u nu naar een camping, een appartement, een hotel of een luxe resort? Bij de Jong Intra Vakanties bieden we het allemaal. Vindt u gratis Wifi belangrijk, animatie of een Wellness gedeelte? Ook dat kunt u bij ons allemaal zelf kiezen. Bovendien zit u bij de meeste accommodaties niet vast aan een verblijf van 8 of 15 dagen, maar kunt u zelf bepalen hoe lang u op vakantie wilt.

Boekbare extras

Wij willen graag dat u ontspannen op vakantie gaat. Daarom kunt u bij De Jong Intra Vakanties van tevoren allerlei extra's bijboeken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan een shuttle- of privétransfer vanaf de luchthaven naar uw accommodatie. Ook kunt u via ons van alvast een auto huren, die u bij aankomst op het vliegveld ophaalt. Geen zin in lange wachtrijen? Boek dan vóór uw vertrek uw tickets voor de bezienswaardigheden die u wilt bezoeken; entreetickets voor musea en pretparken of kaartjes voor bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd.

Flexibele vluchten

Doordat wij samenwerken met alle vliegmaatschappijen in binnen- en buitenland, heeft u zelf invloed op uw vlucht. U kunt kiezen tussen verschillende vertrekluchthavens in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Geen zin om de kinderen midden in de nacht wakker te maken? Kies dan een vlucht die rond 10.00 uur ’s ochtends vertrekt.

Duitsland in beeld

 • Neckar
  Neckar
 • Rijnblik
  Rijnblik
 • moezel3
  moezel3

Populaire vakanties in Duitsland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 169 vakanties in Duitsland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon goed geregeld!