Nog geen vakantie idee?

Vind hier uw inspiratie. Ontdek, zie en ga.
Vakantie inspiratie
Ontdek welke vakantie bij u past
Speciaal geselecteerd
Ontdek onze unieke vakanties
Waarheen is minder belangrijk, wanneer des te meer.
Direct naar het aanbod met vertrek in:
September 2022
Oktober 2022
November 2022
Intro
Lees alles over Duitsland
Goed voorbereid op vakantie

Hét vakantieland bij uitstek met betoverende plaatsen, romantische paleizen, bruisende steden en traditionele wijndorpen. Samen met de Jong Intra Vakanties ontdek je het allemaal!

In het hart van Europa presenteert Duitsland zich als hét vakantieland bij uitstek. Niet alleen de betoverende vakwerkplaatsjes, romantische paleizen en traditionele wijndorpjes zijn kenmerkend voor het land. De veelzijdigheid aan landschappen is enorm. Van de prachtige natuur in de Beierse Alpen tot aan de wijngaarden langs de Moezel. Van bruisende steden als Berlijn, Hamburg en München tot aan de stranden in Noord-Duitsland. Een vakantie in Duitsland betekent afwisseling!

Onze adviseurs

Of het nu gaat om een kort verblijf of een langere vakantie: in Duitsland voel ik me altijd thuis. Verrassend was mijn bezoek aan de wijndorpen langs de Rijn. Een schitterend landschap gecombineerd met de goede Duitse keuken en heerlijke wijnen. Dat is genieten!

Foto wintersport
Jenny Wintersport en autovakantie specialist

Voor wie is Duitsland geschikt?

Center Parscs Bostalsee Aqua Dome

Vakantieparken Duitsland

Bent u op zoek naar een heerlijk verblijf in een bungalow in Duitsland of op zoek naar een lang weekend op een leuk vakantiepark in Duitsland? Bij de Jong Intra Vakanties vindt u een uitgebreid aanbod van de leukste bungalowparken in Duitsland. Kies voor een eenvoudig verblijf midden in de Duitse bossen of juist voor een luxe vakantiepark met zwembaden en wellness. Ook de vakantieparken van Center Parcs vindt u bij de Jong Intra Vakanties. De keuze is aan u!

Wij hebben 1 tip samengesteld!

Center Parcs Duitsland

Aqua Dome

Bij de Jong Intra Vakanties vindt u de mooiste vakantieparken van Center Parcs in Duitsland. De parken zijn gelegen in de mooiste vakantieregio's van Duitsland en altijd midden in de natuur. Geniet van de de gezellige Market Dome en de beroemde Aqua Mundo. Bij Center Parcs staat een actieve en ontspannen vakantie centraal, met vele (sportieve) activiteiten. Een vakantie in een vakantiepark van Center Parcs is echt genieten!

Top 5 Center Parcs Duitsland bij de Jong Intra Vakanties

 1. Center Parcs Hochsauerland (Medebach, Sauerland)
 2. Center Parcs Bispinger Heide (Bispingen, Nedersaksen)
 3. Center Parcs Allgäu (Leutkirch im Allgäu, Allgäu)
 4. Center Parcs Eifel (Gunderath, Eifel)
 5. Center Parcs Bostalsee (Nohfelden, Saarland)

Alle vakantieparken van Center Parcs

Maatwerk Duitsland

Al jaren stelt de Jong Intra Vakanties een groot aantal zeer geliefde autorondreizen Duitsland en groepsrondreizen Duitsland samen. Onze ervaringen met deze reizen vormen de basis voor veel van onze maatwerkreizen naar dit prachtige land.  

Contact met een maatwerkspecialist

Interesse in een maatwerkofferte voor Duitsland of wilt u contact met één van onze maatwerkspecialisten over uw maatwerkreis naar Duitsland? Vraag direct een offerte aan via het aanvraagformulier.

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.15 uur en zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur op 0180-457870 of u stuurt ons een email via maatwerkspecialisten@dejongintra.nl.

Liever een persoonlijk gesprek over uw maatwerkreis naar Duitsland? Bezoek ons in onze Reisstudio in Ridderkerk. Voor een afspraak neemt u contact op met onze verkoopafdeling via 0180-457870.

Stel uw eigen reis samen

Voldoende inspiratie? Ga direct op zoek naar heerlijke vakanties.

Bekijk 129 vakanties in Duitsland

Vervoer

Vervoer in Duitsland

Sinds 1 januari 2008 hebben veel steden in Duitsland een milieuzone in de binnenstad ingevoerd, de zogenaamde Umweltzone. Het doel is een schonere lucht ter bevordering van een gezonder leven en een prettig leefmilieu te verkrijgen. Alleen een voertuig dat voldoet aan bepaalde normen voor de uitstoot van uitlaatgassen mag de milieuzones inrijden. Het voertuig dient te zijn voorzien van een speciaal milieuvignet. Bezitters van in Nederland geregistreerde voertuigen kunnen voor het milieuvignet terecht bij de TÜV Nord vestiging in Apeldoorn, bij DEKRA Nederland of bij de ANWB. De vignetten zijn ook in Duitsland zelf verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij de toelatingsautoriteiten voor motorrijtuigen, bij alle technische keuringsinstanties, bijv. bij de ‘TÜV’ en de daarvoor geautoriseerde garages in Duitsland. U kunt er met uw voertuig en het kentekenbewijs naartoe rijden. De vignetten moeten goed zichtbaar op de voorruit worden aangebracht. Wie zonder het vereiste vignet een milieuzone inrijdt, kan met een boete van ca. € 40 worden gestraft. De kosten van het milieuvignet variëren van ongeveer € 5 tot € 10.

Reisdocumenten

Voor uw verblijf in Duitsland moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Voor reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse kunnen andere regels van toepassing zijn.

Seizoenen

Beste reisperiode

De beste reistijd voor Duitsland is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Richting het zuiden van Duitsland wordt het klimaat echter wel iets aangenamer in de zomer. Daar kan de temperatuur flink oplopen, helemaal als de föhnwind door het land waait. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en het eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Duitsland een aanrader, de bossen kleuren prachtig goud en u omzeilt het massatoerisme.

Weer en klimaat

Het klimaat in Duitsland lijkt veel op het onze; veranderlijk, niet extreem warm of koud en met regelmatig neerslag. In het noorden is het gemiddeld een paar graden kouder dan in het zuiden. De zomers zijn gewoonlijk aangenaam in het gehele land.

Cultuur in Duitsland

Culturele invloeden

Het leven in Duitsland is door de vele verschillende culturele invloeden modern en internationaal georiënteerd. Geniet samen met de Duitsers van gezellige traditionele feesten, zoals carnaval, wijn- en bierfeesten, muziekfestivals van klassiek tot rock, de goede keuken en de heerlijke wijnen uit dertien wijnbouwgebieden.

Eten en drinken

De veelzijdige Duitse keuken biedt een keur aan mogelijkheden. Iedere regio kent zijn eigen specialiteiten en de traditionele gerechten staan hoog aangeschreven. Bekende gerechten zijn de Schnitzel, het Sauerkraut en de Bockwurst. De Duitsers hechten veel waarde aan een stevige maaltijd waarbij het sociale karakter erg belangrijk is. Bierliefhebbers zijn in Duitsland aan het juiste adres. Het land is goed voor 40% van het totale aantal bierbrouwerijen in de wereld en alleen al in Beieren zijn 800 bierbrouwerijen te vinden. Daarnaast heeft iedere streek zijn eigen karakteristieke biersoort. Ook de Duitse wijn wordt alom geprezen. Met name de wijn uit de Elzas en de Rijn- en Moezelgebieden is geliefd bij wijnkenners.

Taal

Het Duits is de enige officiële taal. Naast het Duits wordt er in de grote steden en op plaatsen waar veel toeristen komen vaak Engels gesproken.

Duitsland in beeld

 • Neckar
  Neckar
 • Rijnblik
  Rijnblik
 • moezel3
  moezel3
 • Center Parscs Bostalsee Aqua Dome
  Center Parscs Bostalsee Aqua Dome

Populaire vakanties in Duitsland

Geselecteerd door onze experts
Bekijk 129 vakanties in Duitsland
en vind de heerlijke vakantie die bij u past
 • Zorgeloos genieten
 • Garantie voor een topvakantie
 • Gewoon perfect geregeld