Een riviercruise is voor veel mensen een ultieme combinatie van vakantie en ontspanning. U wordt verwelkomd aan boord, pakt één keer uw koffer uit en maakt toch een rondreis. Een bijzondere wijze om op een ontspannen manier zoveel mogelijk vanaf de rivier en natuurlijk op de kade te zien.

Wij bieden voor ieder wat wils, van een korte riviercruise door onze beroemde Bollenstreek of een uitgebreide Vierlandencruise. In het voorjaar, gedurende de zomer, het najaar en zelfs met Kerstmis en Oud & Nieuw kunt u Europa's mooiste rivieren en steden gaan verkennen.

Exclusief mps Horizon
Al vele jaren voert de mps Horizon, een schip met een prettig familiair karakter, diverse cruises exclusief voor de Jong Intra Vakanties uit. De kapitein en zijn voltallige staf, alsmede onze eigen reisleidster Marina, zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Al vele gasten hebben op de mps Horizon een heerlijke ontspannen week op het water doorgebracht.

Wat een luxe, maar één keer uitpakken en toch iedere dag een andere bestemming

Laat het land of de regio uw keuze bepalen en kies de voor u perfecte riviercruise. U heeft de keuze uit riviercruises waarbij de cruise vanuit Nederland vertrekt, maar u heeft ook de mogelijkheid om prachtige cruises te maken over o.a. de Donau, de Rhône en Saône en de Seine waarbij de heen- en terugreis naar de plaats van inscheping en ontscheping uitgevoerd worden door een comfortabele touringcar. Of bekijk onze prachtige en zeer populaire rijncruises!

Bestemmingen
Vervoer
Met ons op reis
Aanbevolen vakanties
Plan uw reis

De mooiste bestemmingen met zorg gekozen

Laat uw bootreis al bij uw voordeur beginnen en boek de unieke taxiservice bij, ook kunt u uw riviercruise vaak helemaal compleet maken met bijvoorbeeld een drankenpakket of een pre-night, waarbij u al de avond voor vertrek kunt inschepen. In alle gevallen staan onze riviercruises garant voor een heerlijke vakantie!

Onze uitgebreide aanbod biedt veel mogelijkheden. Bekijk eens de Donaucruises, moezelcruises of een van onze populaire rijncruises! Of de mogelijkheden per land, een riviercruise Duitsland of riviercruise België, zijn zeker aanraders. Wij bieden minicruises aan van 5 dagen tot heerlijke riviercruises van 11 dagen.

Gaat u dit jaar mee met één van onze prachtige riviercruises?

Wij dachten Nederland eigenlijk wel heel goed te kennen, maar vanaf het water ziet alles er heel anders uit. Echt een hele leuke ervaring!

Meneer en mevrouw de Jong

Hoe u naar uw bestemming reist

U kunt kiezen uit diverse categoriën riviercruises:

 • Bus
 • Boot

Riviercruises per bus

Auto

Bij onze riviercruises per bus reist u snel en comfortabel vanuit Nederland per luxe touringcar naar de aanlegplaats van het schip in Passau. Onderbroken door diverse stops komt u aan het einde van de middag op de eerste dag aan in het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland, na het ontbijt op de tweede dag wordt de reis vervolgt en schepen we in de middag in op het schip en begint de riviercruise. Aan het einde van de cruise doen we hetzelfde in omgekeerde volgorde.

Riviercruises per boot

Auto

Dit zijn de riviercruises waarbij u in Nederland aan boord van het schip stapt en niet per bus of vliegtuig naar het buitenland hoeft te reizen voordat u aan uw vakantie begint.

Auto

 

Op reis met de Jong Intra Vakanties

Al in 1972 begon de Jong Intra Vakanties met het organiseren van busvakanties. In de ruim 40 jaar dat wij actief zijn is het aanbod aanzienlijk uitgebreid: tegenwoordig reist u met ons over de hele wereld. Met de bus, het vliegtuig, de trein of met uw eigen auto: wij brengen u naar de mooiste plekjes. Er is veel veranderd in de loop der jaren, maar één ding is bij ons gelijk gebleven: de liefde voor het vak en het plezier in het organiseren van perfecte vakanties.

Het personeel op kantoor, onze deskundige chauffeurs en onze gedreven reisleiders hebben allemaal passie voor hun vak en zorgen ervoor dat u onbezorgd kunt genieten.

De voordelen op een rijtje

 • De mooiste routes in binnen- en buitenland
 • Uitstekende schepen
 • Optioneel taxivervoer bij te boeken

Maak kennis met ons team

 • Charonne in het Veld-Oling
  Charonne
 • jlo
  Jan Willem
 • trudy
  Trudy

De beste vakanties van dit moment

 • 8-daagse kerstcruise met hs Serenity Bourgondisch België

  Bourgondisch België

  8-daagse riviercruise

  Ga mee met deze prachtige kerstcruise cruise naar de mooiste kerstmarkten in Antwerpen, Hasselt en Gent. Ook staat een bezoek aan Brussel op ons programma.

  • Vertrek en terugkomst in Rotterdam
  • Verblijf op basis van volpension
  • Bezoek aan o.a. Antwerpen, Hasselt, Gent en Brussel
 • 8-daagse cruise met hs Switzerland II Kerst aan de Romantische Rijn

  Kerst aan de Romantische Rijn

  8-daagse riviercruise

  Bezoek tijdens deze kerstcruise sfeervolle steden, vaar langs besneeuwde rivierbanken en beleef een heerlijke Kerst vol gezelligheid, charme en verwennerij.

  • Vertrek en terugkomst in Arnhem
  • Verblijf op basis van volpension
  • BEzoek aan o.a. Bonn, Boppard, Rüdesheim en Mainz
 • 6-daagse riviercruise Nederland op z'n mooist met mps Da Vinci

  Nederland op z'n mooist met mps Da Vinci

  6-daagse riviercruise

  Stap in Arnhem aan boord van de Da Vinci voor een prachtige cruise over de Nederlandse rivieren.

 • 8-daagse riviercruise Nederland en België vanuit Rotterdam met mps Horizon

  Nederland en België vanuit Rotterdam met mps Horizon

  8-daagse riviercruise

  Stap in Rotterdam aan boord van de Horizon en vaar mee naar de mooiste steden in Nederland en België.

  • Taxiservice
 • 6-daagse riviercruise Over de Rijn en Moezel naar Cochem met mps Salvinia

  Over de Rijn en Moezel naar Cochem met mps Salvinia

  6-daagse riviercruise

  Tijdens deze 6-daagse cruise met het mps Salvinia vaart u een prachtige route vanuit Arnhem over de Rijn en Moezel naar Cochem.

Bekijk alle reizen

Vind een leuke reis
 • 40 jaar ervaring

  Al meer dan 40 jaar uw betrouwbare reisorganisatie

 • Altijd bereikbaar

  Onze reisadviseurs staan 24/7 voor u klaar

 • Veilig op vakantie

  ANVR, SGR, SKTB en Calamiteitenfonds