Riviercruises Oostenrijk

Riviercruises Oostenrijk

Met eigen vervoer
Met hoeveel personen reist u?
Wat voor soort vakantie zoekt u?
Uw vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wilt u weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

De prachtige Donau is al jaren een geliefde bestemming voor een riviercruise door Oostenrijk. Vanaf de grens met Duitsland bij Passau slingert de Donau zich door een groen landschap richting het oosten. Steden als Linz en Wenen en het indrukwekkende klooster Melk behoren tot de topbestemmingen tijdens een riviercruise over de Donau.

Manon

Riviercruises specialist

De Donau is de enige goed bevaarbare rivier in Oostenrijk en uitermate geschikt voor een riviercruise door Oostenrijk. Tijdens een riviercruise door Oostenrijk met de Jong Intra Vakanties bezoekt u niet alleen de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, maar ook de hoofdsteden van de buurlanden Hongarije en Slowakije, respectievelijk Boedapest en Brastislava. Een riviercruise door Oostenrijk is dus vaak ook direct een riviercruise Hongarije en een riviercruise Slowakijke. De indrukwekkend gelegen stad Passau en het minstens zo bijzonder gelegen klooster van Melk maken de reis compleet. Riviercruises door Oostenrijk zijn absoluut een aanrader!


Lees alles over riviercruises in Oostenrijk

Goed voorbereid op riviercruise door Oostenrijk

Een riviercruise door Oostenrijk is de manier om de Donau te ontdekken. De Donau is uitermate geschikt voor een fijne cruisevakantie. Aan boord kunt u genieten van de afwisselende natuur en interessante steden.

Wanneer gaat u op riviercruise naar Oostenrijk?

Aan het begin van de lente is het in Oostenrijk al zeer aangenaam vertoeven. De natuur wordt langzaam weer frisgroen. Het beste jaargetijde voor een riviercruise in Oostenrijk is rond de zomermaanden.


De mooiste riviercruises in Oostenrijk

Welke riviercruise Oostenrijk kiest u?

Een riviercruise in Oostenrijk is zeker een aanrader. U stapt in Nederland aan boord van de touringcar richting Passau. Hier vertrekt uw riviercruise over de Donau.

Tijdens een riviercruise door Oostenrijk leert u de indrukwekkende Donau kennen vanaf het water. Ook brengt u een bezoek aan Bratislava in Slowakije en Budapest in Hongarije. Geniet aan boord van de afwisseling die een riviercruise door Oostenrijk u te bieden heeft.

Riviercruise over de Donau

An der schönen blauen Donau’, wie kent deze mooie Weense wals niet? De Donau stroomt door tien landen. De rivier ontspringt in het Zwarte Woud en bereikt na 2829 kronkelende kilometers, via de Donaudelta, de Zwarte Zee. Langs de immens lange rivier zijn tientallen steden en dorpen ontstaan, waaronder metropolen als Wenen, Budapest en Bratislava. De Donau is van oudsher belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden.


Reizen naar uw riviercruise door Oostenrijk

Uw vertrekhaven voor een riviercruise naar Oostenrijk

Bij een riviercruise naar Oostenrijk vertrekt u eenvoudig vanuit Nederland. In Arnhem start uw reis. De Donaureis begint met een bustransfer van Arnhem naar Passau. Onderweg maken we natuurlijk een stop voor de lunch en zorgen we voor een kopje koffie. De eerste avond dineert en slaapt u in een comfortabel hotel in het zuiden van Duitsland. De volgende dag scheept u rond de middag in. Met comfortabele bussen reist u van Passau weer terug naar Arnhem, deze rit zullen wij in één dag doen zonder extra overnachting.


Waarom een riviercruise naar Oostenrijk met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een riviercruise Oostenrijk wilt u optimaal genieten! De reisspecialisten van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van uw cruisevakantie naar Oostenrijk een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Groot aanbod riviercruises in Oostenrijk

  • De Oostenrijkse rivier: de Donau

  • Vele excursiemogelijkheden aan boord

  • De Jong Intra Vakanties - dé riviercruisespecialist
Looptijd: van april 2023 tot en met oktober 2023

Bent u op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Franse of Duitse rivieren? Dan bent u bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres! Of u een kort uitstapje wilt maken of 15 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan u.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of u aan boord stapt van een 3- of een 4-sterren schip, de bemanning maakt het u meteen al naar de zin. U voelt zich bij de eerste stap op de loopplank van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Het grote pluspunt dat uw hotel met u meereist en het feit dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn, zorgen ervoor dat een riviercruise een heerlijk ontspannen manier van reizen is!

/brochure riviercruises

Praktische informatie over reizen naar Oostenrijk

Wilt u meer weten over reizen naar Oostenrijk? Alle praktische informatie vindt u op onze speciale Oostenrijk pagina.

U vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

Vakantie Oostenrijk