Riviercruises Oostenrijk

Riviercruises Oostenrijk

Met eigen vervoer
Waar wil je naartoe?
Wat voor soort vakantie zoek je?
Je vertrekdatum
Met hoeveel personen reist u?
Hoe lang wil je weg?
Manon, Riviercruises specialist | de Jong Intra Vakanties

De prachtige Donau is al jaren een geliefde bestemming voor een riviercruise door Oostenrijk. Vanaf de grens met Duitsland bij Passau slingert de Donau zich door een groen landschap richting het oosten. Steden als Linz en Wenen en het indrukwekkende klooster Melk behoren tot de topbestemmingen tijdens een riviercruise over de Donau.

Manon

Riviercruises specialist

De Donau is de enige goed bevaarbare rivier in Oostenrijk en uitermate geschikt voor een riviercruise door Oostenrijk. Tijdens een riviercruise door Oostenrijk met de Jong Intra Vakanties bezoek je niet alleen de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, maar ook de hoofdsteden van de buurlanden Hongarije en Slowakije, respectievelijk Boedapest en Brastislava. Een riviercruise door Oostenrijk is dus vaak ook direct een riviercruise Hongarije en een riviercruise Slowakijke. De indrukwekkend gelegen stad Passau en het minstens zo bijzonder gelegen klooster van Melk maken de reis compleet. Riviercruises door Oostenrijk zijn absoluut een aanrader.

Onze aanbeveling voor een riviercruise Oostenrijk


Lees alles over riviercruises in Oostenrijk

Goed voorbereid op riviercruise door Oostenrijk

Riviercruises door Oostenrijk zijn de manier om de Donau te ontdekken. De Donau is uitermate geschikt voor een fijne cruisevakantie. Aan boord geniet je van de afwisselende natuur en interessante steden.

Wanneer ga jij op riviercruise naar Oostenrijk?

Aan het begin van de lente is het in Oostenrijk al zeer aangenaam vertoeven. De natuur wordt langzaam weer frisgroen. Het beste jaargetijde voor een riviercruise in Oostenrijk is rond de zomermaanden.


De mooiste riviercruises in Oostenrijk

Welke riviercruise Oostenrijk kies jij?

Een riviercruise in Oostenrijk is zeker een aanrader. Je stapt in Nederland aan boord van de touringcar richting Passau. Hier vertrekt de riviercruise over de Donau.

Tijdens een riviercruise door Oostenrijk leer je de indrukwekkende Donau kennen vanaf het water. Ook bezoek je Bratislava in Slowakije en Budapest in Hongarije. Geniet aan boord van de afwisseling die een riviercruise door Oostenrijk te bieden heeft.

Riviercruise over de Donau

An der schönen blauen Donau’, wie kent deze mooie Weense wals niet? De Donau stroomt door tien landen. De rivier ontspringt in het Zwarte Woud en bereikt na 2829 kronkelende kilometers, via de Donaudelta, de Zwarte Zee. Langs de immens lange rivier zijn tientallen steden en dorpen ontstaan, waaronder metropolen als Wenen, Budapest en Bratislava. De Donau is van oudsher belangrijk als verkeersader en handelsroute tussen Midden-Europa en het Zwarte Zeegebied. Geen wonder dus, dat meer dan 1000 jaar geleden rijke steden en belangrijke handelscentra langs haar oevers ontstonden.

Kerstcruises over de Donau

Een riviercruise over de Donau voor of tijdens de feestdagen in december is een goed idee. Tijdens een kerstcruises verblijf je aan boord van een van onze schepen en bezoek je gezellige steden omgetoverd voor de feestdagen. Alle kerstcruises 2024 over de Donau en vind je bij ons uitgebreide aanbod van kerst- en winterreizen naar Oostenrijk.


Populaire schepen voor een riviercruise door Oostenrijk

Onze mooiste schepen voor een riviercruise door Oostenrijk

Bij de Jong Intra Vakanties vind je een divers aanbod aan riviercruises. Uiteraard kun je kiezen tussen een van de mooiste schepen voor een riviercruise.

Luxe 5-sterren schepen voor riviercruises door Oostenrijk

Een aantal riviercruises door Oostenrijk worden uitgevoerd door luxe 5-sterren schepen. De uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord maken een riviercruise compleet. Laat jezelf verwennen in de massagesalon of geniet van de prachtige vergezichten van de Donau. Voor de sportievelingen zijn er fitnessfaciliteiten aanwezig. De hotelmanager zorgt samen met zijn professionele team van koks, kelners en serveersters dat het de gasten aan boord van jouw luxe hotelschip aan niets ontbreekt.


Reizen naar jouw riviercruise door Oostenrijk

De vertrekhaven voor een riviercruise naar Oostenrijk

Bij een riviercruise naar Oostenrijk vertrek je eenvoudig vanuit Nederland. In Arnhem of Veenendaal start de reis. De Donaureis begint met een bustransfer naar Passau. Onderweg maken we natuurlijk een stop voor de lunch en zorgen we voor een kopje koffie. De eerste avond dineert en slaap je in een comfortabel of 4-sterren hotel (afhankellijk van de reis) in het zuiden van Duitsland. De volgende dag schepen we rond de middag in. Met comfortabele bussen reis je van Passau weer terug naar Nederland, deze rit doen wij in één dag zonder overnachting.

Enkele riviercruises naar Oostenrijk maken eenmaal gebruik van de bustransfer naar Passau. Bij enkele riviercruises is dit aan het begin van de reis en zit er een overnachting inclusief, of kies je voor een bustransfer vanuit Passau naar Nederland. Deze cruises beginnen in Arnhem en gaan heen via de Duitse rivieren richting de Donau of afhankelijk van de reis andersom.


Waarom een riviercruise naar Oostenrijk met de Jong Intra Vakanties?

Optimaal genieten

Van een riviercruise Oostenrijk wil je optimaal genieten. De reisspecialisten van de Jong Intra Vakanties hebben de expertise én de ambitie om van jouw cruisevakantie naar Oostenrijk een onvergetelijke tijd te maken.

De voordelen op een rijtje

  • Groot aanbod riviercruises in Oostenrijk

  • De Oostenrijkse rivier: de Donau

  • Vele excursiemogelijkheden aan boord

  • De Jong Intra Vakanties - dé riviercruisespecialist
Praktische informatie over reizen naar Oostenrijk

Wil je meer weten over reizen naar Oostenrijk? Alle praktische informatie staat op onze speciale Oostenrijk pagina.

Je vindt hier informatie over o.a.

  • Reisdocumenten

  • Geldzaken

  • Openingstijden van winkels

  • Klimaat en beste reistijd

Vakantie Oostenrijk

Brochure Riviercruises

Ben je op zoek naar een riviercruise over de Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse of Oostenrijkse rivieren? Dan ben je bij de Jong Intra Vakanties aan het juiste adres. Of je nu een kort uitstapje wilt maken of 17 dagen wilt genieten van een mooie riviercruise, de keuze is aan jou.

De hedendaagse schepen zijn uiterst comfortabel en de keukenbrigades zijn perfect opgeleid. Het maakt niet uit of je aan boord stapt van een 3-, 4- of een 5-sterren schip, de bemanning maakt het je meteen al naar de zin. Je voelt je bij de eerste stap op de loopplank al van harte welkom en de verzorging aan boord laat echt niets te wensen over. Grote pluspunten zijn dat jouw hotel met je meereist en dat alle maaltijden aan boord inclusief zijn.

Bestel nu deze brochure en ontvang het binnen een week in je brievenbus of bekijk de brochure online.

Brochure riviercruise 2024